n n
n
n
ᐅ Beste infraroodlampen. Vergelijking en goedkope prijzen

5 Beste Infraroodlampen Test van 2019

Laatste update: 10.12.19

 

Infraroodlampen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

 

Infraroodlampen koopgids

 

Je zult je misschien afvragen wat het nut is van een degelijke infraroodlamp? Toch zul je versteld staan van de vele toepassingsmogelijkheden en de voordelen die het met zich meebrengt. Het is dan ook een goede aanbeveling om zoveel mogelijk infraroodlampen met elkaar te vergelijken alvorens je een keuze maakt. Naast de voordelen en het nut, kun je eventueel ook rekening houden met de werkwijze van de infraroodlamp en het kostenplaatje. Zo zul je merken dat er steeds meer goedkope infraroodlampen opduiken, terwijl je voor anderen dan toch nog steeds wat meer moet betalen. Neem in elk geval rustig de tijd om de beste infraroodlampen te bestuderen.

 

 

Wat is een infraroodlamp en de werkwijze

Wanneer we het over een infraroodlamp hebben, dan hebben we het ook over een infrarode lamp. Twee termen die perfect naar hetzelfde toestel verwijzen. Een infrarode lamp is dus eigenlijk gewoon een toestel dat gebruikt maakt van infraroodstraling om een oppervlakte te gaan verwarmen. Zo zullen infraroodlampen heel vaak gebruikt worden om bijvoorbeeld spierpijnen aan te pakken. Maar ook gewrichtspijnen, buikpijn of menstruatiekrampen behoren tot de mogelijkheden.

Het spreekt voor zich dat een infraroodlamp niet alleen gebruikt wordt om pijnklachten te helpen verminderen. Infraroodlampen kunnen nu eenmaal ook gebruikt worden in andere situaties. Denk maar aan het verwarmen van je terras of je balkon. Een degelijke maar vooral bijzonder krachtige infraroodlamp kan dan ook echt wel van pas komen.

Uiteraard zul je merken dat de ene infraroodlamp veel krachtiger is dan de andere. In principe komt het er gewoon op neer dat korte infraroodstralen zorgen voor een krachtigere werking. Toch is het een aanrader om niet meteen de eerste de beste infraroodlamp aan te kopen. Het is belangrijk om eerst en vooral na te denken waarvoor je de lamp wilt gebruiken en of je deze regelmatig wilt gebruiken. Het kan alvast helpen om eens even een kijkje te nemen tussen de verschillende online reviews.

 

Welk budget hoef je te voorzien

Zodra je besluit om op zoek te gaan naar een degelijke infraroodlamp dan zul je merken dat er heel wat mogelijkheden zijn. Dit wil natuurlijk ook zeggen dat er heel wat verschillende prijskaartjes kunnen opduiken. Zo zul je heel wat goedkope infraroodlampen hebben net zoals je voor andere exemplaren dan weer wat duurder zult betalen. Probeer voor jezelf te bedenken waarvoor je de infraroodlamp wilt aankopen en hoe vaak je de lamp wenst te gebruiken.

Bedenk hierbij wat het bedrag is dat je zelf wilt maar ook vooral kunt uitgeven. Het is niet de bedoeling dat je zelf in de problemen komt. De verschillende online reviews kunnen in elk geval wel een beter beeld geven over de verschillende infraroodlampen. Kopers geven in de reactie hun ongezouten mening over het desbetreffende product. Door ook rekening te houden met aanbiedingen en leuke promoties kun je altijd nog een aantrekkelijke infraroodlamp aanbieding tegenkomen.

 

Het type infraroodstraling

Wanneer je op zoek gaat naar een infraroodlamp dan is het natuurlijk ook belangrijk om rekening te houden met de straling. Eigenlijk kunnen we de infraroodstralingen gaan onderverdelen in maar liefst 3 verschillende soorten golflengtes. Zo heb je de IR-A golflengte wat eigenlijk overeenkomt met een bijzonder korte infraroodstraling. Vervolgens heb je ook de IR-B en de IR-C golflengte. Hierbij is B de middengolf en C de lange golf infraroodstraling.

De lengte van de golf bepaalt meteen ook de kracht van de infraroodlamp. Stel dat je bijvoorbeeld op zoek gaat naar een infraroodlamp om pijn te bestrijden. Dan zal een infraroodlamp met een IR-A golflengte een betere aanbeveling zijn. Door de korte golflengte zul je merken dat het effect van de infraroodstralingen ook veel intenser en krachtiger is. Waardoor je dus meer kans hebt om de pijnklachten ook daadwerkelijk te bestrijden.

 

 

Extra kenmerken en eigenschappen

Verder zul je merken dat bepaalde infraroodlampen over net iets meer mogelijkheden en opties beschikken, in vergelijking met andere lampen. Sommige van deze eigenschappen kunnen echt wel een meerwaarde bieden. Indien je een infraroodlamp gebruikt om pijn te bestrijden, dan is het belangrijk dat je de lamp niet langer dan 15 minuten per keer gebruikt. Een exemplaar met een timer functie is dan ook een echt pluspunt.

Verder zul je merken dat bepaalde infraroodlampen al dan niet voorzien zijn van een dimmer. Dat kan handig zijn wanneer je de infraroodlamp als verlichting en verwarming gebruikt. Tenslotte is het ook handig indien je de infraroodlamp lichtjes kunt kantelen. Of wanneer je de hoek van de lamp geheel naar eigen wensen wat kunt aanpassen. Uiteraard beslis je helemaal zelf welke opties je interessant lijken en welke je meer als een gadget ervaart.

 

5 Beste Infraroodlampen (Reviews) van 2019

 

Tegenwoordig zijn er heel wat infraroodlampen op de markt gebracht waarmee jij je patio of terras kunt verwarmen of spierpijnen kunt aanpakken. Toch is het beter om verschillende modellen te vergelijken en bekijken alvorens je er eentje aankoopt. Hieronder kun je 5 opties terugvinden. Deze infraroodlampen werden geselecteerd na een grondig onderzoek waarbij we ons gericht hebben op de online reviews en het advies van de klanten. Bekijk deze topproducten eens rustig en kies er de voor jou beste infraroodlamp uit.

 

1. Medisana IR885 Infrarood lamp

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke infraroodlamp dan kun je altijd dit model van Medisana eens bekijken. We merken dat heel wat kopers tevreden zijn en het product dan ook meteen willen aanraden.

Met deze infraroodlamp zul je gewrichtspijnen of spierpijnen praktisch meteen kunnen verminderen. Het gaat hier om een vrij krachtige infrarood-halogeenlamp van ruim 300 Watt. Daardoor is een behandeling van ongeveer 15 minuten zeker en vast voldoende. Je hoeft de lamp enkel en alleen maar te richten op het pijnlijke lichaamsdeel.

Voor sommigen is het snoer iets te kort en de infraroodlamp niet goed te draaien. Toch is de meerderheid van de kopers helemaal tevreden over de degelijkheid en de uitstekende kwaliteit van deze lamp. Bovendien vinden sommige andere gebruikers de lamp ook bijzonder duurzaam.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

2. Beurer IL50 Infraroodlamp 300 Watt Groot oppervlak

 

Als je vaak last hebt van vervelende gewrichts- of spierpijnen dan kun je maar beter een infraroodlamp in huis halen. Dit model van Beurer is bovendien ook CE gecertificeerd en dus helemaal nagekeken en goedgekeurd.

Net zoals het voorgaande apparaat beschikt ook deze infraroodlamp over een ruim vermogen van 300 Watt. Een behandeling van ongeveer 15 minuten is dan ook ruimschoots voldoende. Je hoeft de infraroodlamp gewoon te richten op het lichaamsdeel dat je wilt behandelen. Je zult merken dat de lamp over een handig kantelmechanisme bestaat en dus ideaal is om mee te werken.

We merken een aantal minder goede online reviews op waarin kopers aangeven dat ze de prijs toch iets te hoog vinden. Toch is de meerderheid van de gebruikers wel overtuigd van de uitstekende kwaliteit en de duurzaamheid van deze infraroodlamp.

 

Koop bij bol.com (€72)

 

 

 

 

3. Philips InfraCare PR3120/00 Infraroodlamp

 

Indien je liever niet zoveel geld wenst uit te geven dan is deze infraroodlamp van Philips niet meteen ideaal. De hoge prijs zorgt ervoor dat je deze lamp niet meteen tussen de goedkope infraroodlampen zult hoeven te zoeken.

De lamp is uitgerust met een krachtig vermogen van ruim 300 Watt waardoor een behandeling van een kwartiertje ruimschoots voldoende is. Door de infraroodlamp op het pijnlijke lichaamsdeel te richten, zul je eventuele spier- of gewrichtspijnen aanzienlijk kunnen verminderen. Bovendien is het toestel ook helemaal CE gecertificeerd.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat de meningen bij dit apparaat toch eerder verdeeld zijn. Dit hoeft uiteraard helemaal niet slecht te zijn want op die manier is er de mogelijkheid om de negatieve punten te verbeteren. Laat je hierdoor dus zeker niet afschrikken en oordeel vooral zelf.

 

Koop bij bol.com (€81.99)

 

 

 

 

4. Fysic FW-300 Infrarood Lamp Met timer

 

Voor deze infraroodlamp van het bekende merk Fysic zul je misschien net iets meer budget hoeven te voorzien in vergelijking met sommige andere modellen. Toch biedt dit apparaat heel wat mogelijkheden en kwaliteiten.

Het is een degelijk apparaat dat vooral ideaal is om hevige spierpijn of gewrichtspijn aan te pakken. De infraroodlamp zal de huid bijzonder goed en op een evenwichtige manier gaan opwarmen. Dit komt heel aangenaam en comfortabel over. Het apparaat beschikt verder over een IR-type A + B. Met het IR-type is het namelijk mogelijk om zelf te bepalen hoe diep de warmte in de huid intrekt.

We moeten jammer genoeg vaststellen dat er nog geen online beoordelingen bij dit apparaat zijn geschreven. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat er al heel wat gebruikers dit toestel hebben aangekocht maar gewoon de tijd nog niet gevonden hebben om een review te plaatsen. Laat je hierdoor dan ook echt niet afschrikken.

 

Koop bij bol.com (€53)

 

 

 

 

5. Philips InfraCare PR3110/00 Infrarood lamp tafelmodel

 

Net zoals één van de voorgaande producten is ook deze infraroodlamp afkomstig van het bekende merk Philips. De lamp heeft een krachtig vermogen van ruim 150 Watt en is iets compacter. Daardoor kun je deze infraroodlamp eigenlijk wel als het ideale tafelmodel gaan beschouwen.

Door de warmte op de pijnlijke spieren of gewrichten te richten, zul je merken dat de pijn aanzienlijk minder wordt. Verder zal de lamp ook zorgen voor een betere zuurstoftoevoer en een betere bloedcirculatie.

De hoge prijs blijft een klein minpuntje voor sommige kopers. Toch is de overgrote meerderheid duidelijk wel tevreden over de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het is een eenvoudig apparaat dat gemakkelijk te bedienen is en perfect doet wat het moet

 

Koop bij bol.com (€39.99)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4.67 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status