5 Beste Infraroodlampen Test van 2020

Laatste update: 26.05.20

 

Infraroodlampen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Steeds meer mensen gaan op zoek naar een degelijke en duurzame infraroodlamp. Een infraroodlamp kun je nu eenmaal voor verschillende doeleinden gebruiken. Of je nu ziek bent, last hebt van spierpijnen of gewoon je terras gezellig wilt verwarmen. Maar wat zijn nu de beste infraroodlampen? Wij hebben voor jou alvast een selectie gemaakt van de 3 best beoordeelde infraroodlampen. Zo is de Medisana IR885 Infrarood lamp alvast een topproduct gebleken dat door klanten, omwille van de uitstekende kwaliteit, zeer sterk aanbevolen wordt. Door te kiezen voor de Beurer IL50 Infraroodlamp 300 Watt Groot oppervlak kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor degelijkheid. Het ideale toestel voor gebruikers die vaak te kampen hebben met spierpijnen of gewrichtspijnen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Infraroodlampen koopgids

 

Je zult je misschien afvragen wat het nut is van een degelijke infraroodlamp? Toch zul je versteld staan van de vele toepassingsmogelijkheden en de voordelen die het met zich meebrengt. Het is dan ook een goede aanbeveling om zoveel mogelijk infraroodlampen met elkaar te vergelijken alvorens je een keuze maakt. Naast de voordelen en het nut, kun je eventueel ook rekening houden met de werkwijze van de infraroodlamp en het kostenplaatje. Zo zul je merken dat er steeds meer goedkope infraroodlampen opduiken, terwijl je voor anderen dan toch nog steeds wat meer moet betalen. Neem in elk geval rustig de tijd om de beste infraroodlampen te bestuderen.

 

 

Wat is een infraroodlamp en de werkwijze

Wanneer we het over een infraroodlamp hebben, dan hebben we het ook over een infrarode lamp. Twee termen die perfect naar hetzelfde toestel verwijzen. Een infrarode lamp is dus eigenlijk gewoon een toestel dat gebruikt maakt van infraroodstraling om een oppervlakte te gaan verwarmen. Zo zullen infraroodlampen heel vaak gebruikt worden om bijvoorbeeld spierpijnen aan te pakken. Maar ook gewrichtspijnen, buikpijn of menstruatiekrampen behoren tot de mogelijkheden.

Het spreekt voor zich dat een infraroodlamp niet alleen gebruikt wordt om pijnklachten te helpen verminderen. Infraroodlampen kunnen nu eenmaal ook gebruikt worden in andere situaties. Denk maar aan het verwarmen van je terras of je balkon. Een degelijke maar vooral bijzonder krachtige infraroodlamp kan dan ook echt wel van pas komen.

Uiteraard zul je merken dat de ene infraroodlamp veel krachtiger is dan de andere. In principe komt het er gewoon op neer dat korte infraroodstralen zorgen voor een krachtigere werking. Toch is het een aanrader om niet meteen de eerste de beste infraroodlamp aan te kopen. Het is belangrijk om eerst en vooral na te denken waarvoor je de lamp wilt gebruiken en of je deze regelmatig wilt gebruiken. Het kan alvast helpen om eens even een kijkje te nemen tussen de verschillende online reviews.

 

Welk budget hoef je te voorzien

Zodra je besluit om op zoek te gaan naar een degelijke infraroodlamp dan zul je merken dat er heel wat mogelijkheden zijn. Dit wil natuurlijk ook zeggen dat er heel wat verschillende prijskaartjes kunnen opduiken. Zo zul je heel wat goedkope infraroodlampen hebben net zoals je voor andere exemplaren dan weer wat duurder zult betalen. Probeer voor jezelf te bedenken waarvoor je de infraroodlamp wilt aankopen en hoe vaak je de lamp wenst te gebruiken.

Bedenk hierbij wat het bedrag is dat je zelf wilt maar ook vooral kunt uitgeven. Het is niet de bedoeling dat je zelf in de problemen komt. De verschillende online reviews kunnen in elk geval wel een beter beeld geven over de verschillende infraroodlampen. Kopers geven in de reactie hun ongezouten mening over het desbetreffende product. Door ook rekening te houden met aanbiedingen en leuke promoties kun je altijd nog een aantrekkelijke infraroodlamp aanbieding tegenkomen.

 

Het type infraroodstraling

Wanneer je op zoek gaat naar een infraroodlamp dan is het natuurlijk ook belangrijk om rekening te houden met de straling. Eigenlijk kunnen we de infraroodstralingen gaan onderverdelen in maar liefst 3 verschillende soorten golflengtes. Zo heb je de IR-A golflengte wat eigenlijk overeenkomt met een bijzonder korte infraroodstraling. Vervolgens heb je ook de IR-B en de IR-C golflengte. Hierbij is B de middengolf en C de lange golf infraroodstraling.

De lengte van de golf bepaalt meteen ook de kracht van de infraroodlamp. Stel dat je bijvoorbeeld op zoek gaat naar een infraroodlamp om pijn te bestrijden. Dan zal een infraroodlamp met een IR-A golflengte een betere aanbeveling zijn. Door de korte golflengte zul je merken dat het effect van de infraroodstralingen ook veel intenser en krachtiger is. Waardoor je dus meer kans hebt om de pijnklachten ook daadwerkelijk te bestrijden.

 

 

Extra kenmerken en eigenschappen

Verder zul je merken dat bepaalde infraroodlampen over net iets meer mogelijkheden en opties beschikken, in vergelijking met andere lampen. Sommige van deze eigenschappen kunnen echt wel een meerwaarde bieden. Indien je een infraroodlamp gebruikt om pijn te bestrijden, dan is het belangrijk dat je de lamp niet langer dan 15 minuten per keer gebruikt. Een exemplaar met een timer functie is dan ook een echt pluspunt.

Verder zul je merken dat bepaalde infraroodlampen al dan niet voorzien zijn van een dimmer. Dat kan handig zijn wanneer je de infraroodlamp als verlichting en verwarming gebruikt. Tenslotte is het ook handig indien je de infraroodlamp lichtjes kunt kantelen. Of wanneer je de hoek van de lamp geheel naar eigen wensen wat kunt aanpassen. Uiteraard beslis je helemaal zelf welke opties je interessant lijken en welke je meer als een gadget ervaart.

 

5 Beste Infraroodlampen (Reviews) van 2020

 

Tegenwoordig zijn er heel wat infraroodlampen op de markt gebracht waarmee jij je patio of terras kunt verwarmen of spierpijnen kunt aanpakken. Toch is het beter om verschillende modellen te vergelijken en bekijken alvorens je er eentje aankoopt. Hieronder kun je 5 opties terugvinden. Deze infraroodlampen werden geselecteerd na een grondig onderzoek waarbij we ons gericht hebben op de online reviews en het advies van de klanten. Bekijk deze topproducten eens rustig en kies er de voor jou beste infraroodlamp uit.

 

 

1. Medisana IR885 Infrarood lamp

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke infraroodlamp dan kun je altijd dit model van Medisana eens bekijken. We merken dat heel wat kopers tevreden zijn en het product dan ook meteen willen aanraden.

Met deze infraroodlamp zul je gewrichtspijnen of spierpijnen praktisch meteen kunnen verminderen. Het gaat hier om een vrij krachtige infrarood-halogeenlamp van ruim 300 Watt. Daardoor is een behandeling van ongeveer 15 minuten zeker en vast voldoende. Je hoeft de lamp enkel en alleen maar te richten op het pijnlijke lichaamsdeel.

Voor sommigen is het snoer iets te kort en de infraroodlamp niet goed te draaien. Toch is de meerderheid van de kopers helemaal tevreden over de degelijkheid en de uitstekende kwaliteit van deze lamp. Bovendien vinden sommige andere gebruikers de lamp ook bijzonder duurzaam.

Medisana is alvast een bekend merk zodra je op zoek gaat naar een degelijke en duurzame infraroodlamp. Het zal dan niet verwonderen dat heel wat gebruikers het als veruit het beste merk beschouwen. De moeite waard om de voor- en nadelen ervan eens even grondig onder de loep te nemen.

Voordelen
Vermogen:

deze unieke infrarood-halogeenlamp wordt gekenmerkt door een maximaal vermogen van maar liefst 300 Watt.

Behandelingstijd:

last van gewrichtspijnen en/ of spierpijnen? Dan is deze infraroodlamp alvast een goede aanbeveling. Bovendien zorgt het krachtige vermogen ervoor dat een korte behandeling van een kwartier ruim voldoende is.

Duurzaam:

een blik op de online reviews toont aan dat de lamp door heel wat klanten als bijzonder duurzaam wordt omschreven.

Nadelen
Te kort snoer:

een kleine minderheid van de kopers is van mening dat het snoer toch wel net iets langer had mogen zijn.

Koop bij bol.com (€53.99)

 

 

 

 

2. Beurer IL50 Infraroodlamp 300 Watt Groot oppervlak

 

Als je vaak last hebt van vervelende gewrichts- of spierpijnen dan kun je maar beter een infraroodlamp in huis halen. Dit model van Beurer is bovendien ook CE gecertificeerd en dus helemaal nagekeken en goedgekeurd.

Net zoals het voorgaande apparaat beschikt ook deze infraroodlamp over een ruim vermogen van 300 Watt. Een behandeling van ongeveer 15 minuten is dan ook ruimschoots voldoende. Je hoeft de infraroodlamp gewoon te richten op het lichaamsdeel dat je wilt behandelen. Je zult merken dat de lamp over een handig kantelmechanisme bestaat en dus ideaal is om mee te werken.

We merken een aantal minder goede online reviews op waarin kopers aangeven dat ze de prijs toch iets te hoog vinden. Toch is de meerderheid van de gebruikers wel overtuigd van de uitstekende kwaliteit en de duurzaamheid van deze infraroodlamp.

Je zou natuurlijk altijd nog kunnen kiezen voor deze unieke infraroodlamp van het bekende merk Beurer. Als je na een lange vermoeiende werkdag thuiskomt, en toch wel wat last hebt van vervelende spierpijnen, dan is deze lamp een goede aanbeveling. Daarnaast is de lamp ook geschikt om te gebruiken bij hardnekkige gewrichtspijnen.

Voordelen
CE gecertificeerd:

het grote pluspunt van deze infraroodlamp is dat deze gekenmerkt wordt door een CE certificaat. Dat wil dus zeggen dat de lamp niet alleen officiëel getest maar ook goedgekeurd is.

Vermogen:

deze infraroodlamp kan makkelijk een vermogen van wel ruim 300 Watt bereiken en behoort dus tot de krachtige toestellen.

Comfort:

deze unieke infraroodlamp is niet alleen krachtig en snel gebruiksklaar maar is daarnaast ook uitgerust met een praktisch kantelmechanisme.

Nadelen
Prijzig:

jammer genoeg is deze infraroodlamp niet meteen voorzien van de laagste prijs en we merken dat sommige klanten dit toch wel jammer vinden.

Koop bij bol.com (€71.17)

 

 

 

 

3. Philips InfraCare PR3120/00 Infraroodlamp

 

Indien je liever niet zoveel geld wenst uit te geven dan is deze infraroodlamp van Philips niet meteen ideaal. De hoge prijs zorgt ervoor dat je deze lamp niet meteen tussen de goedkope infraroodlampen zult hoeven te zoeken.

De lamp is uitgerust met een krachtig vermogen van ruim 300 Watt waardoor een behandeling van een kwartiertje ruimschoots voldoende is. Door de infraroodlamp op het pijnlijke lichaamsdeel te richten, zul je eventuele spier- of gewrichtspijnen aanzienlijk kunnen verminderen. Bovendien is het toestel ook helemaal CE gecertificeerd.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat de meningen bij dit apparaat toch eerder verdeeld zijn. Dit hoeft uiteraard helemaal niet slecht te zijn want op die manier is er de mogelijkheid om de negatieve punten te verbeteren. Laat je hierdoor dus zeker niet afschrikken en oordeel vooral zelf.

Met de Philips InfraCare infraroodlamp kies je niet alleen voor kwaliteit maar tevens ook voor gebruiksvriendelijkheid en degelijkheid. De lamp wordt jou aangeboden door één van de populairste merken Philips, en is eenvoudig te bedienen. Laten we dit alvast even grondig bekijken.

Voordelen
Vermogen:

het is een degelijke en tevens ook bijzonder krachtige lamp die gekenmerkt wordt door een totaal vermogen dat makkelijk 300 Watt bereikt.

Handig in gebruik:

het enige dat je hoeft te doen, is deze krachtige infraroodlamp op de pijnlijke zone van je lichaam te richten. Dankzij het krachtige vermogen, volstaat een relatief korte behandelingg van slechts 15 minuutjes per keer.

CE gecertificeerd:

net zoals sommige andere apparaten uit dit lijstje, zul je merken dat ook deze infraroodlamp niet alleen getest maar tevens ook werd goedgekeurd.

Nadelen
Prijzig:

heb je interesse in deze unieke infraroodlamp? Dan voorzie je toch maar beter net iets meer budget daar het niet meteen één van de goedkope lampen is.

Matige kwaliteit:

een kleine minderheid van de klanten blijkt niet helemaal overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit.

Koop bij bol.com (€81.99)

 

 

 

 

4. Fysic FW-300 Infrarood Lamp Met timer

 

Voor deze infraroodlamp van het bekende merk Fysic zul je misschien net iets meer budget hoeven te voorzien in vergelijking met sommige andere modellen. Toch biedt dit apparaat heel wat mogelijkheden en kwaliteiten.

Het is een degelijk apparaat dat vooral ideaal is om hevige spierpijn of gewrichtspijn aan te pakken. De infraroodlamp zal de huid bijzonder goed en op een evenwichtige manier gaan opwarmen. Dit komt heel aangenaam en comfortabel over. Het apparaat beschikt verder over een IR-type A + B. Met het IR-type is het namelijk mogelijk om zelf te bepalen hoe diep de warmte in de huid intrekt.

We moeten jammer genoeg vaststellen dat er nog geen online beoordelingen bij dit apparaat zijn geschreven. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat er al heel wat gebruikers dit toestel hebben aangekocht maar gewoon de tijd nog niet gevonden hebben om een review te plaatsen. Laat je hierdoor dan ook echt niet afschrikken.

Ook het bekende merk Fysic doet een poging om één van de beste infraroodlampen aan te bieden. En als we de online reviews mogen geloven, dan is dat ook gelukt. Ben je benieuwd om te weten te komen of dit product al dan niet iets voor jou is? Dan raden wij jou aan om de voor- en nadelen even te bekijken.

Voordelen
Handig in gebruik:

de infraroodlamp is eenvoudig te bedienen en hoef je alleen maar op de pijlijke zone te richten. De lamp zorgt voor een correcte en gelijkmatige verdeling van de warmte en bijgevolg een degelijke behandeling.

IR-type A + B:

met het IR-type wordt je zelf in de mogelijkheid gesteld m te beslissen hoe diep de warmte van de lamp in de huid mag intrekken.

Nadelen
Prijzig:

jammer genoeg zul je merken dat de prijs van deze infraroodlamp toch wel net iets boven het gemiddelde ligt.

Koop bij bol.com (€59.99)

 

 

 

 

5. Philips InfraCare PR3110/00 Infrarood lamp tafelmodel

 

Net zoals één van de voorgaande producten is ook deze infraroodlamp afkomstig van het bekende merk Philips. De lamp heeft een krachtig vermogen van ruim 150 Watt en is iets compacter. Daardoor kun je deze infraroodlamp eigenlijk wel als het ideale tafelmodel gaan beschouwen.

Door de warmte op de pijnlijke spieren of gewrichten te richten, zul je merken dat de pijn aanzienlijk minder wordt. Verder zal de lamp ook zorgen voor een betere zuurstoftoevoer en een betere bloedcirculatie.

De hoge prijs blijft een klein minpuntje voor sommige kopers. Toch is de overgrote meerderheid duidelijk wel tevreden over de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het is een eenvoudig apparaat dat gemakkelijk te bedienen is en perfect doet wat het moet

Opnieuw hebben we te maken met een infraroodlamp die wordt aangeboden door het bekende merk Philips. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we alvast een overzichtje klaarstaan waarin je de positieve en negatieve punten van het apparaat kunt bekijken.

Voordelen
Formaat:

in vergelijking met de andere toestellen uit het rijtje, zul je merken dat de lamp vrij compact en dus makkelijk verplaatsbaar is. Een degelijk tafelmodel, als het ware.

Vermogen:

de lamp heeft een vermogen van maar liefst 150 Watt, in verhouding met het formaat ervan.

Handig in gebruik:

met deze lamp is het niet alleen mogelijk om pijnlijke gewrichten en spieren aan te pakken maar kun je ook de zuurstoftoevoer en bloedsomloop stimuleren.

Nadelen
Prijzig:

we merken echter wel meteen op dat het prijskaartje iets hoger ligt dan gemiddeld. Dat zou mogelijks als een struikelblok kunnen worden beschouwd.

Koop bij bol.com (€37)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
DMCA.com Protection Status