5 Beste Insectendoders Test van 2022

Laatste update: 26.09.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Insectendoders – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met de zomerperiode weer voor de deur, vrezen we meteen ook de komst van muggen, wespen, vliegen en fruitvliegjes. Gelukkig bestaan er vandaag de dag heel wat middeltjes om het probleem – al dan niet op een dier- én milieuvriendelijke manier – op te lossen. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we zelf alvast op zoek gegaan naar enkele felbegeerde insectendoders. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Insectenlamp 2-in-1 nomadenlamp die een ruime lichtsterkte tot wel 180 Lumen garandeert. Daarnaast blijkt ook de Velleman Insectenlamp een schot in de roos te zijn en ook nog eens weerbestendig.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Insectendoders koopgids

 

Een insectendoder bestaat in vele verschillende vormen. Zo kun je een apparaatje kopen die je in het stopcontact steekt om een vloeistof te verdampen die muggen doodt. Je kunt natuurlijk ook een ouderwetse vliegenmepper kopen om de insecten zelf te doden. Tegenwoordig wordt er echter meer gebruikt gemaakt van een muggenlamp die blauw UV-licht afgeven om de muggen en andere insecten aan te trekken en ze vervolgens te elektrocuteren. We geven enkele tips bij het kopen van zo’n toestel.

Grootte van de ruimte

De meeste mensen zullen een insectendoder kopen om te gebruiken in de slaapkamer. En meestal is het de bedoeling om vooral muggen te doden omdat dit de enige insecten zijn die ons directe overlast bezorgen. Je moet rekening houden met de grootte van de ruimte waar je de insectendoder in plaatst. Dit is vooral nodig bij de aankoop van een muggenlamp.

In een middelgrote slaapkamer is een muggenlamp met een vermogen van 16 Watt al genoeg. In de meeste gevallen zijn dit twee TL-buisjes met elk een vermogen van 8 Watt.

Onderzoek heeft aangetoond dat een muggenlamp de meest milieuvriendelijke manier is om insecten te bestrijden dus het is zeker een aanbeveling om zo’n toestel te kopen in plaats van andere middelen die gif gebruiken.

Voor grotere ruimte koop je beter een lamp met een vermogen tussen 30 en 60 Watt. Je kunt deze lamp natuurlijk ook aan een balkon bevestigen of op je terras zetten. Dit is handig als je in de zomer rustig een glaasje wijn buitenshuis wilt drinken zonder last te hebben van muggen. Zet de lamp niet te ver van je af zodat de meeste insecten aangetrokken worden door het licht.

 

Werking van de insectendoder

Zoals we hierboven al vermeld hebben werken de meeste mensen met blauw licht die UVA straling uitzendt om de muggen te lokken. Er zijn echter nog andere manier die gebruikt kunnen worden om de insecten naar de lamp te lokken.

Zo zijn er lampen die werken met aanzuiging, als een insect te dicht bij de lamp vliegt dan wordt het in de lamp gezogen waar het geëlektrocuteerd wordt. Een andere manier is door af en toe CO2 uit te stoten om de muggen aan te trekken, het is echter niet bewezen dat deze manier zorgt voor meer efficiëntie. Als je deze drie combineert dan heb je een efficiënte lamp om insecten uit je buurt te houden.

De beste manier is een elektrocutierooster op je lamp met een bakje waar de dode insecten in kunnen vallen. Het is beter dat het rooster zo groot mogelijk is, op die manier is er minder kans dat de insecten kunnen ontsnappen.

Sommige modellen beschikken over een reflector aan de achterwand van de lamp zodat het bereik van de UV-A stralen vergroot wordt. Op die manier trek je meer insecten aan en beschik je over meer plaats om je te bewegen zonder last van muggen of andere insecten te ervaren.

 

Onderhoud van het product

Het is handig als de lamp beschikt over een opvangbakje waar de insecten in vallen. Dit bakje kun je makkelijk verwijderen om het schoon te maken zodat de lamp niet volhangt met dode insecten.

De meeste muggenlampen zijn geschikt om ze buitenshuis te gebruiken maar zijn niet altijd bestand tegen regen. Je kunt ze dus beter onder een afdakje hangen zodat ze zeker niet nat worden.

Je kunt je apparaat ook op andere manier beter maken. Je kunt bijvoorbeeld een lijmplaat aan je lamp bevestigen om insecten te vangen of een aanzuigende ventilator installeren. Er zijn verschillende mogelijkheden om meer insecten naar je lamp te krijgen. Houd er wel rekening mee dat deze extra’s het moeilijker kunnen maken om het toestel te onderhouden.

De plaatsing van de lamp is ook belangrijk, het moet goed zichtbaar zijn maar je mag het niet te dicht bij je bed plaatsen. Goede plaatsen zijn dicht bij het raam of bij de ingang van je slaapkamer.

Prijs van een insectendoder

De prijs zal verschillen naargelang het type insectendoder die je wilt kopen. Maar zelfs tussen de verschillende soorten muggenlampen kunnen de prijzen nogal verschillen. Als je al een budget hebt opgesteld dan kun je verschillende modellen met elkaar vergelijken op het vlak van prijs en kwaliteit.

Je kunt ook de reviews van andere kopers lezen om meer informatie in te winnen over de voor- en nadelen van elk product. Op die manier kun je nagaan of de kwaliteit van een bepaalde aanbieding wel goed genoeg is. Je kunt deze producten zowel online als in de winkel kopen, afhankelijk van je eigen voorkeur.

 

5 Beste Insectendoders (Reviews) van 2022

 

In de zomer heb je altijd meer last van muggen en vliegen en vele andere insecten. Wil je daar komaf mee maken koop dan een insectendoder. Zo kun je rustig slapen zonder lastig gevallen te worden door irritante insecten. Wij hebben vijf verschillende producten opgezocht en vergeleken op basis van de beoordelingen van gebruikers. Lees gerust verder en kies er voor jezelf de beste insectendoder uit.

 

1. Insectenlamp 2-in-1 nomadenlamp – Compo // Lichtsterkte: tot 180 Lumen

 

De 2-in-1 nomadenlamp van het bekende merk Compo behoort volgens heel wat kopers alvast tot de 3 beste insectendoders uit het lijstje. Het mag dan wel geen insectendoder spray zijn, toch werkt deze insectenlamp volgens velen naar behoren wat meteen de mooie gemiddelde eindscore van 5/5 sterren verklaart. De moeite waard dus om het product even van naderbij te bekijken.

Zo kent de lamp in eerste instantie een vrij compacte en lichtgewicht uitvoering van 9 bij 13 cm wat hem best handzaam en makkelijk te installeren maakt. Zijn veelzijdige karakter – waarbij hij zowel de omgeving verlicht als vervelende muggen en vliegen bestrijdt – kan bij heel wat kopers dan ook op bijval rekenen. 

Het product maakt hierbij gebruik van een krachtige ledlamp die een maximale lichtsterkte tot 180 Lumen kent, verdeeld over 3 standen en daarbij een autonomie levert van wel 30 uren. Je kunt de lamp overigens makkelijk opladen dankzij de meegeleverde USB-kabel waarbij je rekening moet houden met een maximale oplaadtijd van ongeveer 3 uurtjes.

Voordelen:
Oplaadtijd:

met behulp van de meegeleverde USB-kabel kun je het product makkelijk en in amper 3 uurtjes helemaal opladen.

Autonomie:

eenmaal volledig opgeladen, weet deze multifunctionele insectendoder een ruime gebruiksduur tot wel 30 uren te garanderen.

Lichtsterkte:

de maximale lichtsterkte wordt geschat op maar liefst 180 Lumen, verdeeld over 3 standen. Dit wordt aangevuld met een lichtwarmte tot 3000K.

Multifunctioneel:

het betreft hier een veelzijdige 2-in-1 insectendoder die niet alleen in staat is om muggen en vliegen te bestrijden maar daarnaast ook de omgeving lijkt te verlichten.

Nadelen:
Ledlicht:

het ledlicht kan evenwel als minder gezellig worden ervaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Velleman Insectenlamp binnen- en buitenshuis IP x 4 weerbestendig

 

Zodra het een beetje mooi weer begint te worden, neemt de hoeveelheid vliegende insecten behoorlijk toe. Je vindt ze vaak terug op rottend voedsel en in heel wat gevallen vaak ook op uitwerpselen. Dit zorgt ervoor dat ze niet alleen heel vervelend zijn maar vaak ook heel wat bacteriën met zich kunnen meebrengen.

Daarom heeft Velleman deze unieke insectendoder op de markt gebracht. Hij wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 53,2 x 14 x 32 cm en blijkt geschikt om, met behulp van het meegeleverde bevestigingsmateriaal, aan het plafond te installeren. Echter kun je hem ook vrijstaand gebruiken. Je geniet hierbij een krachtig spanningsrooster van minimaal 1800 tot maximaal 3000 Volt. Hierdoor worden de insecten als het ware geëlektrocuteerd waarna ze in het onderste bakje terechtkomen.

Dit bakje kun je er probleemloos uitnemen wat het een pak makkelijker maakt om de dode insecten te verwijderen. Je geniet een krachtig bereik van 100 m2 en er wordt gebruik gemaakt van krachtige UV-A lampen die elk 15 Watt aan vermogen bieden. Ondanks het feit dat 1 koper het jammer vindt dat er geen aan- en uitschakelaar aanwezig is, vindt de andere klant het duidelijk een topproduct.

Voordelen
Formaat:

deze unieke insectendoder is vrij compact en meet maximaal 53,2 x 14 x 32 cm.

Installatie:

je hebt de mogelijkheid om deze insectendoder gewoon ergens vrijstaand te plaatsen of je kunt hem evengoed aan het plafond bevestigen. Het bevestigingsmateriaal dat je daarvoor nodig hebt, wordt bij de aankoop geleverd.

Onderhoud:

je hoeft je alvast geen zorgen te maken over het onderhoud van deze insectendoder aangezien je het opvangbakje makkelijk kunt verwijderen, leegmaken en reinigen.

Spanningsrooster:

het spanningsrooster van dit apparaat is bijzonder krachtig en varieert van 1800 tot 3000 Volt.

Nadelen
Geen aan- en uitschakelaar:

we stellen vast dat één gebruiker het toch wel een pluspunt had gevonden indien het apparaat voorzien was van een aan- en uitschakelaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Eurom Fly Away Metal 30-2 Insect Killer Vliegenlamp 2x15W

 

Deze elektrische insectendoder elektrocuteert elke mug, vlieg of ander insect dat tegen de lamp vliegt. Het apparaat heeft een bereik van 150m2 en kan zowel neergezet of opgehangen worden. Het beschikt over een opvangbak aan de onderkant die je eenvoudig kunt schoonmaken.

De meeste kopers geven een positief advies over deze insectendoder aanbieding. Volgens de online reviews zijn ze tevreden over de goede kwaliteit en de mooie prijs van het product.

Het apparaat is handig in gebruik en trekt insecten goed aan om ze daarna te elektrocuteren. Het is ook een veilige vliegenlamp.

Voor één koper is de stroomdraad van het toestel net iets te kort en bij een andere koper was hij na een week al kapot. Deze koper kreeg wel meteen een nieuw exemplaar toegestuurd.

Met deze insectendoder van het merk Eurom kun jij in een mum van tijd van die vervelende insecten verlost raken. Toch is het niet meteen één van de goedkoopste producten. Het loont dan ook de moeite om even op zoek te gaan naar wat de positieve en negatieve eigenschappen van deze insectendoder nu precies zijn.

Voordelen
Type insecten:

met deze insectendoder van Eurom zit je helemaal goed als je die vervelende muggen, fruitvliegen, motten en gewone vliegen wilt aanpakken.

Milieuvriendelijk:

dit is echt het ideale apparaat voor mensen die milieubewust leven. De insectendoder maakt namelijk geen gebruik van sprays of andere chemicalien. Verder worden er ook helemaal geen afvalstoffen gecreëerd.

Onderhoud:

doordat de insectendoder over een handige opvanglade beschikt, is het toestel bijzonder snel en eenvoudig te reinigen.

Nadelen
Snoerlengte:

een kleine minderheid van de kopers vindt dat de lengte van het snoer toch net een tikkeltje langer had mogen zijn.

Koop bij bol.com (€57.95)

 

 

 

 

4. Tristar Insectenlamp 230 Volt

 

De Tristar insectendoder maakt een einde aan lastige muggen en insecten. Het apparaat is uitgerust met een 7 Watt UV buis om vliegende insecten aan te trekken en te elektrocuteren aan het spanningsrooster van 1000-1200 Volt. Daarna vallen ze in het opvangbakje die je eenvoudig kunt verwijderen en schoonmaken.

Je kunt dit toestel ophangen of neerzetten op een tafel of in de caravan. De lamp is geschikt voor ruimtes tot 25m2 dus is ideaal voor in een caravan of zelfs in de slaapkamer. Zet de muggenlamp 30 minuten voor het slapengaan aan met de schakelaar en dan kun je heerlijk slapen zonder irritante insecten.

Over dit product is tot nu toe nog maar één review geschreven en deze is overwegend positief. Het apparaat werkt goed en ziet er mooi uit. Het is een veilig toestel en door de lage prijs behoort het tot de categorie van goedkope insectendoders.

Heel wat mensen willen van die vervelende insecten verlost zijn maar sommigen willen daar liever niet teveel geld aan spenderen. In dat geval loont het zeker en vast de moeite om even een kijkje te nemen naar deze insectendoder van het merk Tristar. Je kunt deze zowel ergens plaatsen alsook gemakkelijk en snel aan de wand bevestigen.

Voordelen
Prijskaartje:

in vergelijking met de andere 4 insectendoders die we in de selectie hebben opgenomen, beschikt dit product over de laagste prijs.

Kracht:

dit is een bijzonder krachtig apparaat met een spanningsrooster van ongeveer 1000 tot 1200 volt. De vliegende insecten worden door het licht aangetrokken en komen tenslotte terecht op het spanningsrooster.

Formaat:

het is een eerder compacte insectendoder waardoor deze gemakkelijk mee te nemen is wanneer je bijvoorbeeld op kampeervakantie vertrekt.

Nadelen
Matige kwaliteit:

niet alle kopers blijken even tevreden over de werking van het apparaat. Volgens enkele gebruikers doet het niet precies wat het zou moeten doen.

Koop bij bol.com (€29.99)

 

 

 

 

5. Elektrisch Oplaadbare Vliegenmepper met muggenlamp – UV-lamp – USB Oplaadbaar

 

We sluiten het rijtje af met de oplaadbare vliegenmepper die – net zoals de vorige toppertjes – eveneens tot de goede insectendoders kan en mag worden gerekend. Het betreft een veelzijdig product dat niet alleen als vliegenmepper maar ook als muggenlamp dienst kan doen en waarmee je zowel vliegen en muggen alsook fruitvliegjes én zelfs wespen makkelijk en snel kunt bestrijden.

Naast het feit dat deze insectendoder zowel handmatig als automatisch bruikbaar is, kun je hem eenvoudig, en met behulp van de USB-kabel, opladen. Eenmaal opgeladen en vervolgens ingeschakeld, zal de elektrische vliegenmepper de vliegende insecten met behulp van de blauw uv-lamp lokken waarna ze worden geëlektrocuteerd aan een voltage van maar liefst 3000 Volt.

Hoewel een enkele koper van mening is dat de oplaadbare accu veel te snel leeg raakt, lijkt de overgrote meerderheid duidelijk overtuigd van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 4,8 sterren.

Voordelen:
Stand:

je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen 2 standen gaande van een handmatige, waarbij je zelf de vliegenmepper stuurt, tot de automatische waarbij het apparaat in de voetstand wordt geplaatst en vliegende insecten aantrekt en elektrocuteert.

Materiaal:

de vliegenmepper is vervaardigd uit hoogwaardig en uiterst milieuvriendelijk plastic,

Voeding:

je kunt de elektrische vliegenmepper makkelijk en snel opladen met behulp van de meegeleverde USB-kabel.

Nadelen:
Matige kwaliteit:

volgens één enkele koper zou de accu van de vliegenmepper vrij snel leeg raken wat zijn gebruiksgemak niet ten goede komt.

Koop bij bol.com (€29.99)

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Vliegenlamp Flystopper HV16 16 Watt 4000 Volt

 

Deze insectendoder is een vliegenlamp met een hoogspanningsrooster voorzien van een krachtige 4000 Volt magnetische transformator. Het toestel is daardoor tot 50% krachtiger dan de meeste vergelijkbare apparaten.

De vliegen worden aangetrokken tot de UV lampen en vervolgens geëlektrocuteerd. Daarna vallen ze in het bakje die je kunt verwijderen en legen. Het apparaat is voorzien van een magnetische transformator die een veel langere levensduur heeft dan een elektrische transformator. Je kunt het toestel los plaatsen of ophangen.

De kopers van dit product geven een positief advies over deze insectendoder aanbieding. Het apparaat werkt perfect en doodt zowel vliegen, muggen als motten. Het is een veilig toestel die voor de gebruikers echt doeltreffend is.

Dankzij deze vliegenlamp van het merk EBM kun jij in een mum van tijd van die vervelende vliegen en andere insecten verlost zijn. Aan de vele positieve reacties te lezen, zou het hier eventueel wel eens om één van de populairste insectendoders kunnen gaan. Het loont dus zeker de moeite om eens een kijkje te nemen naar de voor- en nadelen van dit apparaat.

Voordelen
Capaciteit:

dit product is misschien wel één van de krachtigste insectendoders met een hoogspanningsrooster van maar liefst 4000 Volt.

Design:

de vliegen en eventueel ook andere insecten zullen vrijwel meteen worden aangetrokken door de krachtige lampen. Het toestel is voorzien van 2 UV lampen van elk 8 watt.

Gebruiksvriendelijk:

het is mogelijk om het apparaat te plaatsen waar je maar wilt. Je kunt ook kiezen om het op te hangen. Bij de aankoop krijg je er een ophangketting bij.

Nadelen
Matige kwaliteit:

volgens een kleine minderheid van de kopers werkt dit product niet zo uitstekend in zonnige ruimtes.

 

 

King Mungo LED Campinglamp & zaklamp in 1 Anti muggenlamp

 

Heb je ook last van die vervelende insecten in de zomer? Dan is dit product, jou aanbevolen door King Mungo, misschien wel de oplossing voor jouw probleem. En dit alles tegen een mooi en bovenal betaalbaar prijskaartje. Uit de reacties leren we dat ook de kopers duidelijk bijzonder tevreden zijn met de aankoop van dit product.

Met dit product haal je echt wel een multifunctioneel toestel in huis. Zo kun je het niet alleen gebruiken als een led zaklamp of werklamp, maar doet het ook dienst als powerbank, noodverlichting en zelfs antimuggenlamp. Ideaal dus om van die vervelende insecten af te komen. Doordat de behuizing van het product waterdicht is, kun je deze insectendoder ook zonder problemen buitenshuis gebruiken.

Je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen meerdere lichtstanden en de ingebouwde oplaadbare powerbank laat dan weer toe om zo nu en dan ook je smartphone even op te laden. Bij de levering krijg je er meteen ook een USB kabel bij zodat je deze insectendoder en zaklamp makkelijk kunt opladen.

Ben je van plan om binnenkort op kampeertrip te gaan? Dan kan deze insectendoder misschien wel een goede aanbeveling zijn om mee te nemen in de rugzak. Dit product kun je namelijk ook als krachtige noodverlichting of ledzaklamp gebruiken. Hieronder alvast een overzichtje van de populairste mogelijkheden.

Voordelen
Kostenplaatje:

dit kattenvoer zul je zeker en vast terugvinden bij de goedkope brokken omwille van de lagere prijs. Ideaal als je dus een iets beperkter budget hebt.

Kostenplaatje:

dit kattenvoer zul je zeker en vast terugvinden bij de goedkope brokken omwille van de lagere prijs. Ideaal als je dus een iets beperkter budget hebt.

Nadelen
Kostenplaatje:

dit kattenvoer zul je zeker en vast terugvinden bij de goedkope brokken omwille van de lagere prijs. Ideaal als je dus een iets beperkter budget hebt.

 

 

Eurom Insectenlamp 1×4 W bereik 40 m²

 

Deze insectenlamp van Eurom heeft een bereik van 70 m2 en beschermt tegen ongewenste insecten. Je kunt het toestel ophangen of gewoon neerzetten naast je bed of op een tafel. De lamp heeft een vermogen van 7 Watt en werkt op 230 Volt.

Dankzij de lage prijs van deze elektrische insectendoder aanbieding behoort dit product tot de categorie van goedkope insectendoders. Het apparaat werkt goed tegen muggen en vliegen en heeft een compacte vorm.

Over dit product staan er momenteel drie online reviews en twee ervan zijn positief. Twee kopers vinden het apparaat handig in gebruik en zijn tevreden over de prijs- en kwaliteitsverhouding. Het werkt goed en is ook veilig voor kinderen. Volgens de derde koper werkt het toestel volledig niet want na vier dagen waren de muggen nog niet gedood.

Net zoals één van de voorgaande producten is ook deze insectendoder afkomstig van het bekende merk Eurom. Met dit apparaat heb je een bereik van maar liefst 70 m2. Het lijkt ons dan ook een goed idee om de voor- en nadelen van dit toestel eventjes grondig te bestuderen. Op die manier krijg je een beter beeld over de mogelijkheden die deze insectendoder te bieden heeft.

Voordelen
Bereik:

je kunt deze insectenlamp zowel binnen alsook buiten gebruiken en het heeft een bereik van ongeveer 70 m2.

Vermogen:

de lamp heeft een bijzonder krachtig vermogen van 7 watt en functioneert op basis van 230 volt.

Nadelen
Kwetsbaar:

één enkele klant laat optekenen dat het apparaat bijzonder kwetsbaar is en toch niet helemaal voldoet aan de verwachtingen.

 

 

Cyclone Pro

 

De insectendoder van Cyclonepro is een muggenlamp die geschikt is voor zowel binnen als buiten. Je kunt de lamp neerzetten of ophangen.

Het apparaat trekt de muggen aan via aanzuiging, blauw UV licht en CO2 uitstoten. De muggen komen in het opvangbakje terecht waar ze uitdrogen. Dit opvangbakje kun je eenvoudig verwijderen om het schoon te maken.

Je kunt deze muggenlamp dag en nacht laten aanstaan. Als je het in de tuin zet moet je wel opletten dat de lamp niet nat wordt. De lamp heeft een bereik van 1000 m2.

Over dit product staan momenteel nog maar drie reviews online maar deze zijn heel positief. De kopers zijn tevreden over de prijs/kwaliteitsverhouding en vinden het een veilig apparaat. Het toestel werkt goed, zowel binnen als buiten, en vangt ook andere insecten.

Als je in de zomer of in de lente vaak in de tuin vertoeft dan kan het misschien een goede oplossing zijn om een muggenlamp te plaatsen. Dit model is afkomstig van het bekende merk cyclonepro.nl en wordt door een aantal klanten ook als het beste merk beschouwd. Laten we even kijken waarom dit precies zo is.

Voordelen
Doeltreffendheid:

deze muggenlamp is werkelijk het ideale product als je vaak last hebt van zowel muggen alsook vliegen. Bovendien kun je de lamp zowel buiten alsook binnen gaan gebruiken.

Hulpstukken:

zodra je beslist om het toestel aan te kopen dan zul je merken dat je er ook een paar extra reservelampen bij krijgt.

Handig in gebruik:

deze muggenlamp zorgt ervoor dat insecten geen kans krijgen door middel van een combinatie van blauw licht, co2 uitstoot en aanzuiging.

Nadelen
Milieuvriendelijk:

ook al is de co2 uitstoot van dit apparaat beperkt, toch zou dit een nadeel kunnen zijn voor mensen die zo milieubewust mogelijk proberen te leven.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status