5 Beste Interne SSD’s Test van 2021

Laatste update: 18.06.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Interne SSD’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een interne SSD zou je kunnen vergelijken met een soort van harde schijf van een computer. Alleen werken SSD’s gewoon veel sneller, zijn ze energiezuiniger en werken ze zo goed als geluidloos. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn wij op zoek gegaan naar de 3 beste SSD apparaten. Zo hebben we gemerkt dat de Samsung 850 EVO SSD zeer sterk wordt aangeraden door verschillende kopers. Het toestel werkt niet alleen bijzonder snel maar werkt ook volledig geluidloos. Met de Samsung 850 EVO Msata interne SSD koop je vast en zeker een evenwaardig alternatief aan. Het toestel heeft een totale opslagcapaciteit van maar liefst 500 GB. Dit is ongeveer het dubbele in vergelijking met het vorige toestel.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Interne SSD’s koopgids

 

Een SSD of Solid State Drive is een nieuw soort opslagmedium die kunt gebruiken in plaats van een harde schijf. Een SSD is veel sneller en veel stiller dan een harde schijf en is ook nog eens schokbestendig. Ze verbruiken zelfs minder energie. Als je geïnteresseerd bent om een SSD te kopen dan geven we je enkele tips voor de aankoop. Let vooral op de voor- en nadelen van een SSD, de opslagcapaciteit, de grootte, de compatibiliteit en de prijs.

 

 

Voor- en nadelen van een SSD

Het grootste voordeel van een SSD ten opzichte van een harde schijf is dat het veel sneller werkt. Zowel een laptop als PC zal veel vlugger reageren, je zult ook veel vlugger bestanden kopiëren en programma’s zullen vlugger opstarten.

Ze maken ook nog eens minder geluid. Hoewel een harde schijf nu ook geen overdreven geluid maakt is het verschil toch hoorbaar. Verder gebruik een SSD ook minder stroom, dit is een groot pluspunt voor laptop gebruikers want je zult langer kunnen doorwerken met de batterij van de laptop.

Natuurlijk hebben deze schijven ook enkele nadelen. Het grootste nadeel voor de kopers is de hoge prijs. Ze kosten makkelijk tot 10 keer meer dan een gewone harde schijf. Als je weinig geld wilt uitgeven dan is een SSD niet interessant. Een ander nadeel is dat de SSD schijven meestal een kleinere opslagruimte hebben. Als je een laptop koopt met een SSD is de kans groot dat er slechts 128 GB opslagruimte op staat.

Dit zijn nadelen die in de toekomst waarschijnlijk zullen verdwijnen. Binnen enkele jaren zullen er SSD’s op de markt zijn met meer opslagruimte en zullen de prijzen ook beginnen dalen.

 

Opslagcapaciteit en grootte

Je moet in de eerste plaats weten waarvoor je de SSD wilt gebruiken. Als je van plan bent om je oude harde schijf te vervangen met een SSD let dan zeker op de opslagruimte. Het is niet handig als je de harde schijf vervangt met een SSD met een kleinere opslagruimte, je kunt beter kiezen voor een product met dezelfde of een hogere capaciteit.

Zoals we al eerder hebben vermeld hebben de meeste SSD’s nog geen hoge opslagcapaciteit. Toch is het waarschijnlijk dat er daar in de nabije toekomst verandering in komt.

Let ook op de grootte van de SSD, zeker als je van plan bent om het apparaat in je computer of laptop in te bouwen. Het is belangrijk dat je SSD de juiste afmetingen heeft zodat je het kunt inbouwen. Je kunt ook een andere manier kiezen namelijk een SSD bij je harde schijf plaatsen. Dan hoef je je geen zorgen te maken over de opslagruimte maar geniet je toch van een vluggere computer. Toch als je het besturingssysteem en programma’s op de SSD zet natuurlijk. De rest van de bestanden zoals foto’s, muziek en video’s kun je dan gewoon op de harde schijf opslaan.

 

Compatibiliteit

Niet alle SSD’s zijn geschikt om te gebruiken op alle computers. Het is daarom beter om eerst meer informatie op te zoeken over bepaalde problemen die kunnen voorkomen bij SSD schijven. Om een voorbeeld te geven: een OCZ Vertex 3 SSD schijf is niet compatibel met een HP Elitebook laptop en kan problemen opleveren.

Een andere manier om dit te weten te komen is door de verkoper om informatie of een aanbeveling te vragen. Meestal kunnen zij je vertellen met welke laptop of computer een SSD het beste werkt zodat je zeker het beste product koopt voor jouw situatie. Vergeet niet om verschillende producten met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt. Alle producten hebben bepaalde voor- en nadelen die belangrijk kunnen zijn voor jou.

 

 

Prijs van een SSD

In de eerste paragraaf kon je het al lezen, een SSD is een stuk duurder dan een harde schijf. Aan de andere kant werkt je computer wel veel vlugger en zijn je bestanden ook beter beschermd. Een SSD is minder breekbaar dan een harde schijf en werken met een chip in plaats van een schijf. Daarom kunnen ze sneller informatie verzenden en ontvangen en zijn ze minder vatbaar voor slijtage.

Als je niet goed weet welke SSD je best koopt dan kun je eerst nog op zoek gaan naar extra informatie om te je helpen bij je keuze. Vergeet ook niet dat je online eerder goedkope aanbiedingen zult vinden in plaats van in de winkel. Dit heeft met verschillende factoren te maken. Een webwinkel heeft minder kosten zoals elektriciteit, huur en personeelskosten. Daarom is het mogelijk om de verkoopprijs van een product wat meer te drukken.

Aan de andere kant kunnen er wel verzendkosten bijkomen en kan het lastig zijn als je met een probleem zit. Je kunt namelijk het product niet meteen terugbrengen en sommige klantendiensten zijn niet echt gekend voor hun efficiënte aanpak.

 

5 Beste Interne SSD’s (Reviews) van 2021

 

Tegenwoordig zijn de meeste laptops uitgerust met een SSD in plaats van een harde schijf. SSD’s zijn sneller, stiller en verbruiken minder energie. Wil je een betere interne SSD kopen voor je computer of laptop? Lees dan gerust ons artikel om je beter te informeren. Wij hebben vijf verschillende SSD’s samengevat op basis van de meningen van kopers. Kies er zelf de beste interne SSD uit.

 

1. Samsung 850 EVO 250GB SSD

 

De Samsung 850 EVO is een geluidloze en snelle SSD met een opslagruimte van 250 GB. Het flashgeheugen wordt vervaardigd volgens de 3D V-NAND-architectuur waarbij de cellen in 32 lagen boven elkaar liggen. Daardoor bekom je een hogere dichtheid en betere prestaties. Met de Install Navigator software kun je eenvoudig je gegevens van je bestaande SSD of HDD naar je Samsung 850 EVO migreren.

De batterij van je laptop gaat ook langer mee met deze interne SSD. Dankzij de lage prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope interne SSD’s.

De honderden reviews geven een positief advies weer over dit product. De kopers vinden de kwaliteit top en zijn tevreden over de goedkope prijs. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en voor velen was het een upgrade van hun laptop, nu werkt de computer terug snel. Toch zijn er een tiental kopers die de prijs nog te hoog vinden.

Een interne SSD kun je eigenlijk een beetje vergelijking met een harde schijf. Alleen gaat het veel sneller en verbruikt het veel minder energie. Dit model is afkomstig van Samsung en kan op heel wat positieve reacties rekenen van gebruikers. Het zou zomaar eens de populairste interne SSD kunnen zijn uit onze lijst.

Voordelen
Opslagcapaciteit:

deze interne SSD beschikt over een opslagcapaciteit van maar liefst 250 GB en is dat is dus behoorlijk veel.

Install Navigator software:

dankzij de Install Navigator software is het mogelijk om op een eenvoudige manier alle gegevens van de bestaande SSD of HDD meteen over te plaatsen naar de Samsung 850 EVO.

Prijskaartje:

het heeft misschien niet helemaal de laagste prijs in vergelijking met sommige andere interne SSD, toch zul je het zeker tussen de goedkope exemplaren kunnen gaan zoeken.

Nadelen
Prijskaartje:

ondanks de al lage prijs, vindt een kleine minderheid van de gebruikers de prijs toch nog te hoog.

Koop bij bol.com (€51)

 

 

 

 

2. Samsung 850 EVO Interne SSD 500 GB Msata

 

De Samsung 850 EVO Msata is een interne SSD met een geheugen van 500 GB. Ook deze interne SSD is vervaardigd met de innovatieve 3D V-NAND-architectuur. Het apparaat beschikt ook over TurboWrite om je computer razendsnel te maken en met de Magician software kun je de RAPID-modus activeren om het ongebruikte PC-geheugen te benutten als buffergeheugen.

De SSD beveiligt je gegevens tegen ongewenste toegang dankzij de Full Disk AES-encryptie zonder aan prestaties te verliezen. Dankzij de Dynamic Thermal Guard wordt de ideale temperatuur gehandhaafd en oververhitting tegengegaan.

De online meningen van gebruikers zijn enkel maar positief, er is geen enkel negatief punt te vinden over deze interne SSD aanbieding. Het apparaatje is van topkwaliteit en is eenvoudig te installeren. Het past perfect in de computer en levert super prestaties, je computer wordt er veel sneller van.

Net zoals de voorgaande interne SSD is ook dit apparaatje afkomstig van het merk Samsung. Ook hier kunnen we weer heel wat positieve online reacties van klanten opmerken. Voor velen is Samsung dan ook veruit het beste merk. Laten we dan ook even kijken naar de voor- en nadelen die dit apparaat met zich meebrengt.

Voordelen
Magician software:

dankzij de Magician software is het mogelijk om de RAPID-modus te gaan activeren. Op die manier kun je al het ongebruikte PC-geheugen gaan gebruiken als een soort van buffergeheugen.

TurboWrite:

deze interne SSD is ook voorzien van TurboWrite. Daardoor kun je je computer nog een pak sneller laten functioneren.

Full Disk AES-encryptie:

dankzij de Full Disk AES-encryptie waarover dit apparaat beschikt worden alle gegevens beschermd tegen ongewenste toegang.

Dynamic Thermal Guard:

de Dynamic Thermal Guard functie zal er voor zorgen dat op elk moment de correcte temperatuur gebruikt wordt. Op die manier kan oververhitting worden vermeden.

Nadelen

We merken dat op dit moment werkelijk alle kopers helemaal enthousiast zijn over dit product. Dit maakt het voor ons bijzonder moeilijk om eventuele minpunten te ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Samsung 850 PRO Interne SSD 1 TB

 

De 850 PRO is een interne SSD met een opslag van 1 TB. De schijf heeft een leessnelheid van 550 MB per seconde en een schrijfsnelheid van 520 MB per seconde. Het is een SATA disk met een dikte van 2,5 inch en is voorzien van een Serial ATA/600 interface. Je kunt dit product ook kopen met een opslag van 256 GB en 512 GB.

De prijs van dit product ligt al een stuk hoger maar je krijgt er wel een hoge opslagcapaciteit voor terug namelijk 1 TB. De online reviews van gebruikers tonen alleen maar positieve reacties.

Het is een goede schijf van topkwaliteit en je computer wordt er veel sneller van. Je beschikt over veel opslagruimte en met de bijgeleverde software kun je eenvoudig je bestanden van je oude HDD overzetten naar je nieuwe SSD. De installatie is gemakkelijk en je kunt hem ook gebruiken voor een Mac computer.

Ook deze interne SSD is helemaal afkomstig van het ondertussen alom bekende merk Samsung. Dit model is eigenlijk meer een SATA disk die ongeveer 2,5 inch dik is. Verder is deze interne SSD ook voorzien van een Serial ATA/600 interface. Hieronder kun je even de voordelen met de nadelen vergelijken.

Voordelen
Opslag:

deze interne SSD beschikt over een opslag van wel 1 TB. Toch heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een opslag van 256 GB of 512 GB. Uiteraard zal de prijs dan logischerwijze ook mee variëren.

Snelheid:

dit handige apparaatje beschikt over een leessnelheid van maar liefst 550 MB per seconde. De schrijfsnelheid ligt iets lager maar toch nog voldoende hoog met 520 MB per seconde.

Gebruiksgemak:

dankzij alle software die met het apparaat wordt meegeleverd, is het mogelijk om op een eenvoudige maar vooral snelle manier al je bestanden van de bestaande HDD te verplaatsen naar de nieuwe SSD.

Nadelen
Prijskaartje:

we durven vermoeden dat de hogere prijs van deze interne SSD misschien wel eens voor problemen zou kunnen zorgen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Kingston V300 Interne SSD 240 GB

 

De Kingston V300 is een interne SSD met een opslaggeheugen van 240 GB. Deze schijf blaast je computer nieuw leven in en doet hem veel beter presteren. De schijf is tien keer sneller dan een 7200RPM harde schijf en is ook duurzamer en schokbestendig. Omdat een SSD geen bewegende onderdelen heeft lopen ze minder vast.

Dit apparaat wordt geleverd in een alles-in-één pakket om het makkelijk te kunnen installeren en heeft een economisch en geoptimaliseerd ontwerp. De prijs valt mee en ligt min of meer in het midden, er zijn goedkopere maar ook duurdere producten op de markt.

De kopers zijn heel tevreden over de goede kwaliteit van dit product en de prijs die ze ervoor betalen. Na het installeren van deze schijf start je laptop veel sneller op en het is een stabiel apparaat. De installatie verloopt vlot dankzij de voordelige PNY desktop upgrade kit. Volgens de meesten is de prijs goedkoop en zijn ze zeker bereid om deze te betalen.

Als we de vele online reviews mogen geloven die overwegend positief zijn, dan durven we stellen dat je met de interne SSD van Kingston zeker en vast een degelijk toestel in huis haalt. Alvorens je het apparaat aankoopt, is het natuurlijk altijd handig om even op zoek te gaan naar de voor- en nadelen ervan.

Voordelen
Opslaggeheugen:

deze interne SSD van het merk Kingston beschikt over een opslagcapaciteit van maar liefst 240 GB.

Handig in gebruik:

dit apparaat is niet alleen veel sneller maar bovendien ook bijzonder duurzaam en helemaal schokbestendig.

Installatie:

je krijgt bij de aankoop een soort van alles-in-één pakket dat het behoorlijk eenvoudig maakt om het thuis efficiënt te installeren.

Nadelen

Ook hier kunnen we enkel en alleen tevreden klanten opmerken. Uiteraard is het daardoor voor ons behoorlijk lastig om eventuele nadelen tijdig te ontdekken en mee te delen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Sandisk SSD Plus 120 GB

 

Deze interne SSD aanbieding heeft een geheugen van 120 GB en is tot 20 keer sneller dan een normale harde schijf. Het is een ideaal product om een oude laptop te upgraden waardoor hij weer sneller gaat werken en betere prestaties levert. Deze schijf werkt ook nog eens stil en blijft koel.

De batterij van je laptop gaat langer mee dankzij deze energiezuinige interne SSD en het is zelfs nog schokbestendig voor een betere duurzaamheid. De schijf heeft een leessnelheid van 530 MB per seconde en een schrijfsnelheid van 400 MB per seconde.

Niet alle commentaren zijn positief over deze interne SSD aanbieding. De meesten vinden het een voordelige koop en zijn tevreden over de kwaliteit. Het werkt naar behoren en is eenvoudig in gebruik. Sommigen vinden de kwaliteit van deze schijf ondermaats en één koper is van mening dat je het enkel kunt gebruiken om een gedateerd systeem te upgraden.

In vergelijking met alle andere apparaten uit onze lijst, haal je met deze interne SSD van SanDisk echt wel een koopje in huis. Het toestel zou zomaar eens over de laagste prijs kunnen beschikken. Laten we daarom dan ook even kijken naar alle eigenschappen van deze interne SSD.

Voordelen
Handig in gebruik:

deze interne SSD is niet alleen veel sneller maar werkt bovendien ook helemaal geluidloos en raakt niet oververhit.

Geheugen:

het apparaat is voorzien van een ruim geheugen van maar liefst 120 GB. Op die manier kun je heel wat video’s en andere bestanden probleemloos opslaan.

Snelheid:

deze interne SSD is uitgerust met een goede leessnelheid van wel 530 MB per seconde en een schrijfsnelheid die nog hoger ligt van wel 400 MB per seconde.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts een kleine minderheid van de kopers vindt dat het toestel over een niet zo goede kwaliteit beschikt.

Koop bij bol.com (€34)

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status