Beste ionisator

Laatste update: 03.06.20

 

Ionisators test van 2020

 

Als je vaak last hebt van allergieën dan kan een degelijke ionisator echt wel een goede aanbeveling zijn voor jou. Het zorgt ervoor dat schadelijke stoffen in de lucht zoveel mogelijk kunnen worden geneutraliseerd. Wij zijn voor jou alvast eventjes op zoek gegaan naar wat nu de 3 beste beoordeelde ionisator toestellen zijn. Zo blijkt de ProAirTech ZX 7000 echt wel een goede aanbeveling te zijn. Dit apparaat is voldoende krachtig om een ruimte van zo een 70m2 zonder problemen aan te pakken. Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om te kiezen voor de Clean Air Optima CA-605 ionisator. Dit toestel zorgt er niet alleen voor dat de lucht in de ruimte wordt gezuiverd maar zal de lucht ook bevochtigen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Ionisators koopgids

 

Een ionisator reinigt de lucht in je woning door middel van positief en negatief geladen ionen. Je geniet van een schonere lucht en leeft dus gezonder. Naast een ionisator zijn er ook nog andere mogelijke luchtreinigers. Als je op zoek bent naar de beste ionisator dan geven we je enkele tips wanneer je aanbiedingen aan het vergelijken bent. Let op de capaciteit, het geluidsniveau, de garantie en de kosten.

 

 

Soorten luchtreinigers

 

Zoals we al kort in de inleiding hebben besproken gebruikt een ionisator positief en negatief geladen ionen om stof, vuil en zelfs bacteriën uit de lucht te halen. Deze ionen neutraliseren de schadelijke stoffen en zorgen ervoor dat stof op de grond valt zodat je het makkelijk kunt verwijderen met een stofzuiger.

Er zijn echter nog andere luchtreinigers met een koolstoffilter, HEPA-filter of UV-filter. Een model met koolstoffilter beschikt over een dikke filter met actieve koolstof die stof en vuil aan zich laat binden zodat het niet opnieuw in de lucht terecht komt.

Een HEPA-filter is heel efficiënt en houdt partikels tegen met een diameter vanaf 0,3 micrometer. Deze filters halen de meeste bacteriën en stofdeeltjes uit de lucht maar zijn minder effectief tegen rook en virussen.

Tenslotte zijn er ook apparaten die gebruik maken van een UV-filter. Het UV licht doodt de bacteriën in de lucht door het DNA te vernietigen. Deze komen momenteel nog weinig voor.

 

 

Capaciteit van de ionisator

 

De capaciteit van het apparaat bepaalt de grootte van de ruimte waar je de lucht kunt reinigen. Dit wordt uitgedrukt in kubieke meters per uur en hier geldt, hoe hoger het aantal kubieke meter, hoe groter de ruimte waar je het apparaat kunt gebruiken.

Let echter niet alleen op deze informatie maar let ook op de productie van de ionen. Hoe meer ionen er geproduceerd worden, hoe meer lucht de ionisator kan filteren. Een ionisator genereert ook ozon, vraag bij de aankoop aan de fabrikant hoeveel het apparaat genereert wanneer het ingeschakeld is.

Het is belangrijk om kritisch te zijn op de capaciteit van het apparaat. Als je dit toestel in zowel grote als kleine ruimtes kunt gebruiken zal dit voor veel meer gemak zorgen. Als de capaciteit van een ionisator te laag is dan kan het zijn dat dit niet genoeg is om een bepaalde ruimte te filteren. Het apparaat zal dan onnodig energie verbruiken.

 

 

Geluidsniveau van het toestel

 

In bepaalde ruimtes is het niet handig om een ionisator te plaatsen als het apparaat veel geluid produceert. Bijvoorbeeld in de slaapkamer is het belangrijk dat de ionisator zo stil mogelijk is zodat het je rust niet verstoort.

Als je van plan bent om het apparaat enkel overdag in de woonkamer te gebruiken dan mag het al wat meer geluid maken. Toch kan een teveel aan geluid na een bepaalde tijd voor ontevredenheid zorgen. Het is dus een aanbeveling om van in het begin te kiezen voor een stille ionisator.

De beoordelingen van andere kopers kunnen hierbij helpen. Andere gebruikers zullen al gauw in hun reviews aangeven of een bepaalde ionisator aanbieding teveel geluid maakt of net stil genoeg is.

 

 

Garantie

 

De garantie kan je een indicatie geven van de kwaliteit van het product. Als je een ionisator koopt met een garantie van 10 jaar of meer dan betekent dit dat de fabrikant vertrouwt op de kwaliteit van zijn product. In dit geval kun je op beide oren slapen want een artikel met een lange garantie is meestal van goede kwaliteit en zal niet vlug stuk gaan.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat er niets kan mislopen. Het toestel zou kunnen omvallen of beschadigd raken door een huisdier of door een ander voorwerp die erop valt. Raadpleeg in dit geval goed de voorwaarden van de garantie voordat je het product koopt zodat je met alles kunt rekening houden.

 

 

Totale kost

 

Voor mensen die op zoek zijn naar goedkope ionisators is het aan te raden om goed te letten op de kwaliteit van de apparaten. De goedkope prijs kan een indicatie zijn van een ondermaatse kwaliteit.

Je moet ook nog rekening houden met bijkomende kosten zoals de energie- en de onderhoudskosten. Als je prijzen vergelijkt kan een model met een dure aanschafprijs op lange termijn nog altijd voordeliger zijn. Het is niet alleen de aanschafprijs die belangrijk is. Bij goedkopere modellen is het mogelijk dat je eerder een filter of onderdeel moet vervangen.

Je kunt ook een apparaat huren maar dit zorgt op lange termijn voor een hogere kost dan bij het kopen van een ionisator. Het kan ook zijn dat het apparaat niet beschikbaar is op de datum van jouw keuze.

 

 

Ionisator reviews – top 5

 

 

Een ionisator neutraliseert stof en schadelijk stoffen in de lucht zodat je minder last hebt van allergieën en schonere lucht inademt. Je kunt het in veel gevallen gewoon een luchtreiniger noemen. Heb jij last van hooikoorts of andere allergieën? Koop dan een ionisator om je leven iets makkelijker te maken. Neem een kijkje tussen de volgende topproducten om de beste ionisator te kopen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

ProAirTech ZX 7000

 

Deze ionisator en luchtreiniger is uitgerust met 7 filtertechnologieën. Je kunt er ruimtes van 70m2 mee filteren en dankzij de fotokatalyse techniek kan dit toestel tot 99,97% van de bacteriën, schimmels, rook en virussen elimineren. De geur- en stofsensor figureert dit apparaat automatisch voor een optimaal resultaat.

Het heeft een zilvergrijze kleur en is voorzien van 5 standen namelijk zacht, laag, middel, hoog en automatisch. Het heeft een stroomverbruik van minimum 28 Watt en maximum 57 Watt. Het beschikt over een timer die je kunt instellen op 1, 2 of 8 uur en wordt geleverd met een afstandsbediening.

De kopers zijn heel tevreden over de aankoop van deze ionisator aanbieding. Het is een stil apparaat die gemaakt is van topkwaliteit. Het verschoont de lucht en is duurzaam. Als je het op automatisch plaatst slaat hij vanzelf aan bij het waarnemen van vuile lucht. Voor één persoon is het product te prijzig.

Het is niet altijd eenvoudig om een goede keuze te maken uit de verschillende ionisator toestellen die er momenteel voorhanden zijn. Dit model is afkomstig van een bekend en misschien voor sommigen wel het beste merk, Proairtech. Bovendien kan het rekenen op bijzonder veel positieve online beoordelingen.

Voordelen
Fotokatalyse techniek:

de fotokatalyse techniek maakt het mogelijk om zo goed als alle aanwezige schimmels, bacteriën en virussen te gaan verwijderen.

Efficientie:

het apparaat beschikt over maar liefst 7 verschillende filtertechnologieën en kan probleemloos een ruimte van 70m2 aanpakken.

Vermogen:

het toestel is voorzien minimum vermogen van ruim 28 Watt en een maximaal vermogen van 57 Watt. Daarnaast is het mogelijk om een keuze te maken uit 5 verschillende standen.

Nadelen
Prijskaartje:

het is niet de ionisator met de laagste prijs maar het is ook niet het duurste model. Toch merken we dat het prijskaartje volgens één enkele gebruiker nog steeds te hoog is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Clean Air Optima CA-605

 

Deze water ionisator is geschikt voor twee doeleinden: de lucht bevochtigen en filteren. Het is een energiezuinig apparaat en is geschikt voor ruimtes van 65 m²/160 m³. Je kunt er koude en warme verneveling mee in de ruimte verspreiden en het heeft een minimumcapaciteit van 120 ml per uur en maximum 480 ml per uur.

De digitale hygrostaat meet het vocht die in de lucht aanwezig is zodat het apparaat daarna automatisch de vochtigheidsgraad kan regelen. De watertank heeft een inhoud van 5 liter en de vernevelaar is 360º draaibaar. Het is een geluidsarm toestel die slechts 30 Watt verbruikt bij koude verneveling en 138 Watt bij warme verneveling. Je kunt kiezen tussen vier programma’s en het wordt geleverd met een afstandsbediening.

Apart van de hoge prijs geven de meeste kopers een goed advies over dit topproduct. Het apparaat is gemaakt van topkwaliteit en is heel stil tijdens het gebruik. Dankzij de ionisator wordt de lucht goed gefilterd van al het vuil.

Je kunt natuurlijk ook altijd voor de Clean Air Optima CA-605 ionisator kiezen. Wanneer je dit toestel in huis haalt dan kun je het niet alleen gebruiken om de lucht te bevochtigen maar ook om de lucht te filteren. Kortom het loont echt wel de moeite om dit toestel even van naderbij te bekijken.

Voordelen
Capaciteit:

deze ionisator is uitgerust met een minimale capaciteit van ongeveer 120 ml per uur. De maximale capaciteit situeert zich rond de 480 ml per uur.

Oppervlakte:

het toestel is geschikt om ruimtes met een oppervlakte van maximum 160 m3 te zuiveren en te bevochtigen.

Handig in gebruik:

je zult merken dat je met deze ionisator de mogelijkheid hebt om te opteren voor koude of warme verneveling. Bovendien zal het toestel de vochtigheidsgraad zo goed als automatisch gaan regelen.

Stroomverbruik:

wanneer je opteert voor de warme verneveling dan hoef je rekening te houden met een stroomverbruik van ongeveer 138 Watt. Bij een koude verneveling is er een stroomverbruik van amper 30 Watt.

Nadelen
Kostenplaatje:

ondanks de vele voordelen zul je toch rekening moeten houden met een hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Clean Air Optima CA-405

 

Deze torenventilator met ionisator heeft een draaicirkel van 80º en is dankzij het design ruimtebesparend. Je krijgt er een afstandsbediening bij en het beschikt ook over een timerfunctie die je kunt instellen op 1, 2, 4 of 8 uur. Deze ventilator werkt zonder bladen en je kunt de dynamische luchtstroom van 7 meter per seconde instellen tot een zachte bries.

Het apparaat is voorzien van een verticale rotor en beschikt over drie snelheden en de ingebouwde ionisator produceert negatieve zuurstofionen om de lucht te reinigen. Het bedieningspaneel op de bovenkant bestaat uit tiptoetsen en aan de voorzijde beschik je over een 12-voudig LED scherm.

Twee kopers vinden de prijs van dit product te hoog maar de rest is er wel positief over. Het apparaat verkoelt goed en doet dit ook geruisloos. Het product is van goede kwaliteit en heeft een gunstige verhouding met de prijs.

Net zoals het voorgaande apparaat is ook deze ionisator afkomstig van het bekende merk Clean Air Optima. We vermoeden zelfs dat het op het gebied van ionisator toestellen misschien wel één van de populairste merken is. Hieronder kun je alvast even de voor- en nadelen van dit toestel grondig gaan bekijken.

Voordelen
Formaat:

in vergelijking met sommige andere toestellen is dit model vrij lang en smal ontworpen. Op die manier kun je heel wat ruimte gaan besparen.

Timerfunctie:

je zult merken dat het apparaat ook over een handige timerfunctie beschikt. Je kunt hierbij kiezen tussen 1, 2, 4, of gewoon 8 uur.

Handig in gebruik:

het toestel is uitgerust met een bijzonder krachtige verticale rotor. Je kunt hierbij kiezen uit 3 verschillende snelheden. Daarnaast is er een handig bedieningspaneel voorzien net zoals er ook een LED display voorhanden is.

Nadelen
Prijskaartje:

volgens een kleine minderheid van de kopers had het prijskaartje toch net een tikkeltje lager mogen zijn.

Koop bij bol.com (€149)

 

 

 

 

Clean Air Optima CA-604B

 

Voor mensen met een beperkt budget die liever goedkope ionisators kopen is dit product interessant. Het is een luchtbevochtiger en ionisator waarmee je koude en warme verneveling kunt gebruiken. Het verbetert de luchtkwaliteit binnenshuis en is geschikt voor ruimtes met een grootte van 55m²/140m³.

De digitale hygrostaat meet de vochtigheidsgraad en regelt deze dan automatisch. De watertank heeft een inhoud van 6 liter en de vernevelaar is 360º draaibaar. Het is een geluidsarm apparaat en het is uitgerust met een permanente filter die je eenvoudig kunt reinigen. Het beschikt over een LCD display en wordt geleverd met een afstandsbediening.

Voor de gebruikers voldoet dit apparaat aan de verwachtingen. Het is een stil toestel die je eenvoudig kunt bedienen en je kunt de watertank gemakkelijk bijvullen. Het toestel helpt goed om de lucht te bevochtigen en reinigt de lucht ook goed van vuil en rook.

Opnieuw hebben we te maken met een ionisator die afkomstig is van het merk Clean Air Optima. Het is volgens verschillende kopers een degelijk apparaat dat zeker de moeite loont om even te bekijken. Bovendien zul je meteen versteld staan van het meer dan betaalbare prijskaartje.

Voordelen
Budget:

in vergelijking met de andere apparaten uit deze lijst, zou je kunnen stellen dat deze ionisator wel degelijk over de laagste prijs beschikt. Ideaal dus voor mensen die liever niet zoveel geld wensen uit te geven.

Gebruiksgemak:

het toestel is vooral geschikt voor ruimtes van 55m2 tot en met 140m3. Daarnaast heb je de mogelijkheid om te opteren voor een koude of juist warme verneveling.

Handig in gebruik:

net zoals bij veel andere toestellen zal de vochtigheidsgraad automatisch geregeld worden dankzij de digitale hygrostaat. Daarnaast heeft de watertank een volume van ruim 6 liter en kun je de vernevelaar zonder problemen 360 graden gaan draaien.

Nadelen

Momenteel stellen we vast dat werkelijk alle online beoordelingen helemaal positief zijn. Dit maakt het natuurlijk voor ons een pak moeilijker om eventuele nadelen te ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

NeoTec XJ3900A

 

De Neotec XJ-3900A is een luchtreiniger die geschikt is om ruimtes van 100m2 te reinigen. Het filtersysteem kan tot 99,97% van de schadelijke deeltjes uit de lucht halen.

Het product bevat een geur- en stofsensor waarmee je het op een automatisch stand kunt zetten, zo schakelt de machine aan wanneer de lucht te vervuild is.

Het is een stil apparaat en het is voorzien van een voorfilter om pluizen en haren van huisdieren te verwijderen. Het apparaat heeft 5 standen en schakelt zichzelf uit wanneer de lucht zuiver genoeg is, daardoor is dit toestel ook nog eens energiezuinig.

Het apparaat is goed beoordeeld door de kopers. Het is van goede kwaliteit en zuivert de lucht zoals aangegeven. Het is ook een duurzaam toestel maar is voor één koper wel te duur.

Met deze Neotec ionisator is het mogelijk om zonder problemen een ruimte van wel 100m2 aan te pakken. Bovendien mag je er zeker van zijn dat je met dit apparaat zo goed als alle vuile stoffen en bacteriën uit de lucht zult kunnen halen. Het is dan ook de moeite waard om even een kijkje te nemen naar de verschillende mogelijkheden die dit apparaat te bieden heeft.

Voordelen
Handig in gebruik:

je zult merken dat het toestel automatisch in werking zal treden op het moment dat de lucht in de ruimte enorm vervuild is.

Voorfilter:

dankzij de krachtige voorfilter worden haartjes van huisdieren en pluisjes zonder problemen verwijderd.

Energiezuinig:

op het moment dat de lucht voldoende gezuiverd is, zal het toestel ook zonder problemen weer gaan uitschakelen.

Nadelen
Budget:

het prijskaartje blijft wel een klein minpuntje voor sommige kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status