Beste IP bewakingscamera

Laatste update: 17.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

IP bewakingscamera’s test van 2021

 

Vertrek je binnenkort met het gezin op vakantie? Dan kan een degelijke IP bewakingscamera misschien alvast een goede aanbeveling zijn. Op die manier kun jij ervoor zorgen dat je huis en omgeving goed beveiligd wordt en bovendien kun je de beelden vanop een afstand bekijken. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we hieronder de 3 best beoordeelde IP bewakingscamera’s even voor jou opgesomd. Zo is gebleken dat je met de Mini O 180 alvast een meer dan degelijk toestel aankoopt. Verder zul je merken dat deze IP bewakingscamera helemaal draadloos functioneert zodanig dat je van heel wat bewegingsruimte kunt genieten. Ook wanneer je kiest voor de E-Tiger ES-CAM3AIP bewakingscamera mag je zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. Bovendien kun je dit toestel zowel binnen- alsook buitenshuis gaan installeren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

IP bewakingscamera’s koopgids

 

Een IP bewakingscamera maakt een verbinding met een netwerk om de beelden door te sturen. Je kunt je huis dus op een optimale wijze beveiligen met deze camera’s want je kunt altijd via een computer of je telefoon de beelden bekijken. Als je de beste IP bewakingscamera aanbieding wilt kopen dan moet je letten op het type, de verbinding, de opslagruimte, de prijs, enzovoort. We bespreken deze punten even zodat het daarna makkelijker wordt om aanbiedingen te vergelijken.

 

 

Welk type camera

 

Over het algemeen kun je een keuze maken tussen analoge en digitale camera’s. Vanwege het feit dat een IP bewakingscamera een verbinding maakt met het netwerk is het niet mogelijk om een analoge camera te kopen. Enkel digitale camera’s beschikken over de functie om verbinding te maken met een netwerk.

De beeldkwaliteit van de camera zal ook verschillend zijn dus je moet daar rekening mee houden. Goedkope IP bewakingscamera’s zullen geen goede beeldkwaliteit hebben die het moeilijk zal maken om eventuele inbrekers te herkennen. Het is een aanbeveling om een model te kopen met een goede beeldkwaliteit zodat je bij een inbraak de beelden kunt overmaken aan de politie.

Als je weinig geld wilt uitgeven dan kun je eventueel kiezen voor een dummy camera. Dit is een valse camera die gebruikt wordt om inbrekers af te schrikken. De dummy ziet eruit als een echte camera en beschikt over een knipperend rood lichtje. Sommige dummy camera’s reageren op geluid en bewegen mee. Deze modellen werken op batterijen.

 

 

Welke verbinding geniet je voorkeur

 

Een IP bewakingscamera heeft meestal een draadloze verbinding. Deze camera stuurt de beelden draadloos door naar het netwerk zodat je deze beelden op elk moment van de dag kunt bekijken. Sommige fabrikanten bieden een gratis app aan op je telefoon om de beelden te bekijken en meestal kun je hiervoor ook een computer gebruiken.

Je mag niet vergeten dat de camera zelf niet draadloos zal zijn. Een batterij kan namelijk niet genoeg vermogen bieden om voor een lange periode beelden op te nemen. Je moet dus zeker een stopcontact voorzien om je camera op aan te sluiten.

Draadloos beelden doorsturen kan natuurlijk ook problemen ondervinden. Zo kun je last hebben van een slechte internetverbinding of kun je storingen waarnemen in de beelden. Het is dus heel belangrijk dat je een vlugge en krachtige internetverbinding hebt. Een draadloze verbinding kan ook gehackt worden. Dit is nogal onwaarschijnlijk maar je mag het niet uitsluiten.

 

 

Opslagruimte van de camera

 

De camera zelf beschikt niet over een opslagruimte, maar staat meestal in verbinding met een basisstation. Dit basisstation kan over opslagruimte zoals een harde schijf beschikken. Een IP bewakingscamera heeft het grote voordeel dat de beelden direct naar je telefoon kunnen doorgestuurd worden. Je kunt dus eventueel de beelden opnemen met je smartphone, maar meestal beschikt een telefoon niet over genoeg opslagruimte, vooral als de beelden van hoogwaardige kwaliteit zijn.

Een andere mogelijkheid is om te betalen voor cloud opslagruimte. Op die manier worden de beelden automatisch bewaard op de cloud en beschik je over een enorm aantal opslagruimte. Je kunt de bewakingscamera ook zo configureren dat het apparaat enkel begint op te nemen wanneer het beweging detecteert.

Als je over nog extra instellingen beschikt dan kun je de camera instellen om huisdieren te negeren. Op die manier zal de camera enkel beelden opnemen wanneer een persoon bewegingen maakt. Zo verbruik je minder geheugen en beschik je meteen over de belangrijke beelden.

 

 

Gebruik en prijs

 

Je moet van vooraf bepalen als je de camera binnen of buiten wilt ophangen. Als je een camera voor binnen zoekt dan zul je geen problemen ondervinden. Het is pas als je de camera buiten wilt installeren dat je moet rekening houden met weersveranderingen en andere factoren.

Het is belangrijk dat de camera bestand is tegen water zodat een enkele regenbui het apparaat niet stuk maakt. Je moet ook denken aan de temperatuur, sommige toestellen zijn niet bestand tegen hele koude of warme temperaturen.

Meestal zullen inbrekers ‘s nachts toeslaan, zorg er dus voor dat je camera uitgerust is met een infrarood functie. Dankzij de infrarood functie zul je een beter zicht hebben in het donker en inbrekers beter kunnen herkennen.

Tenslotte eindigen we met de prijs. De prijs van een IP bewakingscamera zal voor vele mensen de doorslag geven. Als je slechts over een beperkt budget beschikt dan zul je de dure camera’s links laten liggen. Als geld geen probleem is en je wilt je huis zo goed mogelijk beveiligen dan is het natuurlijk beter dat je een goede bewakingscamera koopt.

 

 

IP bewakingscamera reviews – top 5

 

 

Als je veel moet reizen voor je job of gewoon graag op reis gaat met de familie dan wil met een gerust hart vertrekken. Als je vreest voor de veiligheid van je huis kun je makkelijk enkele IP bewakingscamera’s installeren om je woning in de gaten te houden. Om je keuze te vergemakkelijken hebben wij vijf producten van hoogwaardige kwaliteit onderzocht in ons artikel. Gebruik deze informatie om de beste IP bewakingscamera voor jezelf te kopen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Mini O 180

 

Ben je op zoek naar een handige IP bewakingscamera om binnen in huis te kunnen gebruiken? Dan is het alvast een goede aanbeveling om even dit product van het, al dan niet, bekende merk EZVIZ by Hikvision te bekijken. Het is een degelijke camera die op heel wat begrip van de kopers kan rekenen.

Het toestel zorgt voor duidelijke en heldere beelden dankzij de Full HD-resolutie. Bovendien kun je makkelijk gebruik maken van de 180 graden kijkhoek waardoor je de kamer vanuit verschillende hoeken kunt bekijken. Ook ’s nachts is het mogelijk om alles goed te bekijken dankzij het nachtzicht. De dual-band wifi zorgt voor een uitstekende verbinding en een snelle reactietijd.

Verder is de IP bewakingscamera ook nog voorzien van een ruime SD-kaart waarop alle gegevens en bestanden kunnen worden afgebeeld. Deze voordelen en opties worden door de klanten beloond met een gemiddelde van maar liefst 4,9 sterren op.

Wanneer je nog maar net bevallen bent dan is het niet meer dan normaal dat je je kindje continu in de gaten wenst te houden. Zelfs wanneer hij of zij in een aparte kamer slaapt. In dat geval kan deze IP bewakingscamera wel een goede oplossing zijn. Het zorgt ervoor dat jij op eender welk moment kunt zien, wat er in de kamer van je baby gebeurt.

Voordelen
Resolutie:

je kunt genieten van een uitstekende Full HD-resolutie en een kijkhoek van maar liefst 180 graden. Zo kun je werkelijk alle hoeken van de kamer zonder problemen bekijken.

Dual-band wifi:

het apparaat is voorzien van een handige dual-band wifi verbinding. Je zult dus merken dat het apparaat in een mum van tijd verbonden is en ook bijzonder snel reageert.

Handig in gebruik:

het toestel is makkelijk te bedienen en is ook voorzien van een handige SD-geheugenkaart. Bovendien kun je ook ’s nachts duidelijke beelden maken met een maximaal bereik van maar liefst 7,5 meter.

Nadelen

Momenteel kunnen we alleen maar positieve reacties waarnemen bij dit product. En dat is natuurlijk aangenaam om te lezen.

Koop bij bol.com (€81.8)

 

 

 

 

E-Tiger ES-CAM3A

 

Deze outdoor IP bewakingscamera is geschikt voor gebruik buitenshuis maar ook binnenshuis en maakt beelden in HD kwaliteit.

De verbinding van de camera werkt via het Wifi netwerk en zo kun je de beelden live bekijken op je smartphone of op je computer.

Je kunt met de iSecurity app, die geschikt is voor zowel iOS als Android, ook je camera bedienen. Let er wel op dat deze camera niet communiceert met je alarmsysteem en er dus afzonderlijk van werkt.

Hoewel er nog maar twee beoordelingen gegeven zijn voor deze IP bewakingscamera aanbieding zijn beide heel positief. De installatie van het toestel is simpel en het werkt perfect. De beelden zijn van hoge kwaliteit.

Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om te kiezen voor de IP bewakingscamera van het bekende en misschien meteen ook wel het beste merk eTiger. In elk geval kunnen we duidelijk vaststellen dat het toestel op heel wat positieve online reacties kan rekenen. En dat is alvast goed nieuws.

Voordelen
Gebruiksgemak:

het is niet alleen mogelijk om dit product buitenshuis te plaatsen maar je kunt het ook gewoon binnenshuis gaan bevestigen.

Verbinding:

doordat de camera verbonden wordt met het handige Wifi netwerk is het mogelijk om de beelden op te vragen of deze te bekijken via je tablet, je smartphone of je laptop.

ISecurity app:

er is ook een handige iSecurity app voorzien waarmee je op een makkelijke en vooral eenvoudige manier de IP bewakingscamera kunt besturen.

Nadelen
Budget:

het is mogelijk dat potentiële kopers misschien het prijskaartje wel net iets te hoog vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Netatmo Welcome

 

Je kunt natuurlijk ook gewoon opteren voor deze handige IP bewakingscamera van Netatmo. Ideaal om op een geschikte plek binnenshuis te bevestigen. De camera is zelfs voorzien van de bekende gezichtsherkenningstechnologie. De gemaakte beelden hebben een resolutie van 1920 x 1080 pixels en je kunt de camera tot wel 130 graden draaien.

Het toestel is in een handomdraai te installeren aangezien je de camera alleen maar in het stopcontact moet steken. Via de app die je kunt downloaden, is het mogelijk om deze IP bewakingscamera te bedienen. Zodra er een alarm gedetecteerd wordt dan krijg je hiervan ook melding.

De Welcome functie zorgt ervoor dat leden van het gezin niet zullen worden bekeken en gecontroleerd, en verder kun je ook genieten van een uitstekend nachtzicht. Ook hier kunnen we alleen maar positieve reacties waarnemen van kopers. En dit wordt opnieuw beloond met een uitstekende puntentelling van maar liefst 4,9 sterren.

In vergelijking met de vorige IP bewakingscamera is dit exemplaar misschien net een tikkeltje duurder. Toch is het de moeite waard om ook deze camera even wat grondiger onder de loep te nemen. We bieden jou alvast een overzicht aan van de verschillende voordelen en nadelen.

Voordelen
Welcome-functie:

met de Welcome-functie kun je ervoor zorgen dat de camera je huis gaat beschermen maar hierbij de familieleden buiten beschouwing zal laten. Dit wil dus zeggen dat je rustig kunt douchen of slapen zonder dat je bespioneert wordt.

Nachtzicht:

dankzij de infrarood functie is het mogelijk om ook ’s nachts van een uitstekende beeldkwaliteit te kunnen genieten.

Installatie:

het toestel is makkelijk en in een handomdraai te monteren. Zo hoef je het alleen maar in het stopcontact te steken.

Nadelen
Prijskaartje:

tot op heden kunnen we alleen maar positieve reacties en tevreden klanten opmerken. Toch is het mogelijk dat het prijskaartje voor sommigen misschien een struikelblok is.

Koop bij bol.com (€144.95)

 

 

 

 

Ring Stick Up Cam

 

De Ring Stick Up Cam is een weerbestendige IP bewakingscamera die je overal waar je wilt kunt bevestigen.

De camera beschikt over 2 weg audio om eventuele inbrekers te horen en ze toe te kunnen spreken. Het apparaat werkt op een oplaadbare batterij die 6 tot 12 maanden meegaat bij normaal gebruik.

De camera heeft een zichtveld van 80 graden en is uitgerust met optimale bewegingsdetectie, je kunt zelfs de zone selecteren. Dankzij de infrarood LED’s is de camera ook geschikt voor nachtzicht.

De gebruikers zijn tevreden over de mooie prijs die ze betalen voor de topkwaliteit van het product. Het Wifi netwerk moet optimaal werken als je wilt dat de camera perfect werkt. Voor de rest is het een topproduct die zorgt voor scherpe beelden.

Je hebt ook nog de optie om te kiezen voor de Ring Stick Up Cam. Deze camera kun je zonder problemen buitenshuis bevestigen aangezien het toestel helemaal weerbestendig is. Je hoeft je dus helemaal geen zorgen te maken indien het bijvoorbeeld plots begint te regenen.

Voordelen
2 weg audio:

dankzij de 2 weg audio functie is het mogelijk om mee te luisteren met wat eventuele inbrekers zeggen, en hen ook meteen via de camera te gaan toespreken.

Voeding:

je zult merken dat het toestel functioneert op basis van een krachtige batterij die je steeds opnieuw kunt herladen. Deze batterij hoef je in het beste geval slechts na 12 maanden even te vervangen.

Nadelen

Opnieuw kunnen we alleen maar vaststellen dat werkelijk alle kopers helemaal tevreden zijn met de kwaliteit en de voordelen van dit apparaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

CCTV YubiX 1.3 MP Sony Camerasysteem 

 

Deze IP bewakingscamera set is het ideale product om je huis te beveiligen. De set bevat een recorder en 4 camera’s.

De camera’s detecteren bewegingen en zenden meldingen naar je smartphone of computer. Het systeem is uitgerust met een gebruiksvriendelijke interface die werkt met pictogrammen voor een eenvoudige besturing.

De beelden worden opgenomen in HD kwaliteit en het systeem maakt automatisch verbinding met IP. Het apparaat wordt geleverd met een Engelse handleiding.

De weinige minpunten van deze set zijn het gebrek aan een harde schijf (je moet die zelf kopen) en de installatie die in het begin wat moeilijk loopt door de default Chinese taal. Daarna is de rest van de installatie simpel en is deze set van goede kwaliteit en betaalbaar.

Deze top 5 wordt tenslotte afgesloten met de handige CCTV YubiX 1.3 MP Sony IP bewakingscamera. Met dit product kun je op een eenvoudige en snelle manier zowel de binnenkant alsook de omgeving rondom je huis gaan beschermen en beveiligen.

Voordelen
Set:

je zult merken dat de set niet alleen 4 afzonderlijke IP bewakingscamera’s telt maar dat er bovendien ook een handige recorder wordt meegeleverd.

Handig in gebruik:

het toestel is voorzien van een interface die makkelijk te besturen is door middel van de daarvoor gebruikte pictogrammen.

Nadelen
Geen harde schijf:

het is belangrijk om er rekening mee te houden dat er bij de aankoop van het apparaat helemaal geen harde schijf wordt meegeleverd. Deze zul je dus zelf nog apart hoeven erbij te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Deze producten zijn niet langer beschikbaar

 

 

J&S Supply

 

We starten meteen met één van de goedkope IP bewakingscamera’s. Deze draadloze IP bewakingscamera kun je gebruiken om beelden op te nemen in en rond je huis. Je kunt het apparaat makkelijk installeren aan de muur of aan het plafond met de meegeleverde montagebeugel.

De beelden die opgenomen worden kun je eenvoudig live bekijken op je smartphone of via het internet. Je kunt de camera zelfs bedienen met je smartphone. Dankzij de infrarood LED lampen kun je ook ‘s nachts beelden maken.

Deze camera krijgt enkele maar positieve beoordelingen van de kopers. Ze geven voordelig advies over de gunstige prijs/kwaliteitsverhouding en het apparaat werkt perfect. Je kunt er ‘s nachts tot op 7 meter goed mee zien en de beeldkwaliteit is top. Het toestel geeft ook geluid door en is eenvoudig om te installeren.

Het is niet altijd makkelijk om enerzijds een degelijke IP bewakingscamera te vinden en anderzijds een model dat ook nog eens betaalbaar is van prijs. Met de J&S Supply IP bewakingscamera kun je gewoon beide elementen combineren. Het toestel is misschien niet meteen voorzien van de laagste prijs maar je zult het vast en zeker tussen de goedkope apparaten kunnen spotten.

Voordelen
Budget:

je zult meteen versteld staan van het mooie en vooral betaalbare prijskaartje. Daardoor zou dit toestel misschien wel eens tot de populairste apparaten kunnen behoren.

Montagebeugel:

bij de aankoop van dit toestel dan krijg je meteen ook een handige montagebeugel meegeleverd. Op die manier kun je dan zelf beslissen of je de camera aan de muur wilt bevestigen of toch maar liever aan het plafond.

Gebruiksgemak:

het is zelfs mogelijk om de gemaakte beelden via je tablet of zelfs gewoon je smartphone op te vragen en deze te bekijken.

Nachtzicht:

het toestel is voorzien van een handige infrarood functie waardoor je ook in het donker uitstekende beelden kunt maken.

Nadelen

Op dit moment kunnen we alleen maar positieve online beoordelingen waarnemen. Dit is uiteraard goed nieuws maar daardoor wordt het voor ons wel behoorlijk moeilijk om jou verder advies te geven over mogelijke minpuntjes.

 

 

Elro C704IP.2

 

De Elro draadloze IP bewakingscamera sluit je via Wifi aan op je computernetwerk zodat je de beelden via je computer of zelfs via je smartphone kunt bekijken. Deze camera kun je heel makkelijk installeren dankzij de Elro Install app. Je sluit je camera aan op je router met de UTP kabel en daarna volg je de instructies van de app.

Deze camera kan constant beelden opnemen of je kunt het instellen om enkel op te nemen wanneer het bewegingen detecteert. Je kunt ook een melding op je telefoon ontvangen bij bewegingsdetectie. De Elro ondersteunt 9 gebruikers die gelijktijdig het huis in de gaten kunnen houden. De camera is ook geschikt voor ‘s nachts dankzij de 8 infrarood led’s.

De meningen van de kopers zijn verdeeld. Voor één persoon heeft het product een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding maar voor een andere koper is het toestel te duur. Het vertoont soms schokkende beelden maar als je even opnieuw inlogt is dat opgelost.

Indien je op zoek bent naar een draadloze IP bewakingscamera dan is dit product van het bekende merk Elro alvast een goede aanbeveling. Om te weten of het product ook effectief aan je verwachtingen voldoet, hebben wij een lijstje opgesteld met wat nu precies de voor- en nadelen ervan zijn.

Voordelen
Handig in gebruik:

net zoals het vorige toestel zul je ook deze IP bewakingscamera op het Wifi netwerk moeten aansluiten. Daardoor is het mogelijk om de beelden op te vragen of deze te bekijken vanaf je smartphone of je laptop.

Elro Install app:

dankzij de Elro Install app zul je merken dat het helemaal niet zo moeilijk is om deze bewakingscamera op een snelle manier te installeren.

Gebruiksgemak:

je hebt bij dit product de keuze om bijvoorbeeld continu beelden te gaan opnemen maar je kunt ook een tijdspanne gaan innemen. Bijvoorbeeld wanneer je niet thuis bent dan kun je het begin- en einduur instellen. Verder is er ook een handige infrarood functie voorzien.

Nadelen
Te duur:

een enkele koper is echter van mening dat het toestel toch net iets te duur is.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status