Beste IP camera

 

IP camera’s test van 2018

 

 

IP camera’s koopgids

 

IP is de afkorting voor Internet Protocol. IP camera’s zijn geschikt om je huis te beveiligen tegen inbrekers en je kunt de beelden live via het internet volgen. Je kunt van overal ter wereld controleren of thuis alles in orde is. Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden wanneer je op zoek gaat naar een IP camera. Zo kun je verschillende soorten camera’s kopen en kun je kiezen voor een draadloos of bedraad model. Wil je de camera buiten of binnen hangen en hoeveel opslagruimte heb je nodig? Tenslotte is de prijs natuurlijk ook belangrijk, de meeste mensen verkiezen goedkope IP camera’s.

 

 

Welke camera heb je nodig?

 

Omdat een IP camera een internet verbinding nodig heeft om de beelden te kunnen bekijken is het enkel mogelijk om digitale camera’s te kopen. Een analoge camera met deze functie zul je dus niet terugvinden.

Je kunt er echter ook voor kiezen om een dummy camera te kopen als je echt niet veel geld wilt uitgeven en je wilt vooral eventuele inbrekers afschrikken. Deze camera’s zien er uit als een echte camera en gebruiken een batterij om een rood lichtje te laten knipperen. Op die manier denken de inbrekers dat de camera ingeschakeld is. Sommige modellen bewegen zelfs mee op het geluid die gemaakt wordt door inbrekers.

De digitale IP camera beschikt over een goede beeldkwaliteit zodat het makkelijker is om inbrekers te herkennen. Zo kun je de beelden overmaken aan de politie in geval van een inbraak om het onderzoek een duwtje in de rug te geven.

 

 

Verkies je een draadloze verbinding?

 

Sommige mensen denken dat je bij een draadloze camera geen kabels meer nodig hebt. Niets is minder waar, de draadloze verbinding geldt namelijk enkel om de beelden door te sturen. Om de camera van stroom te voorzien heb je nog altijd een kabel met stekker nodig die je in het stopcontact moet steken.

Omdat we in dit artikel over een IP camera spreken is de verbinding meestal draadloos. De beelden worden meteen van de camera naar je smartphone, tablet of PC gestuurd via een app van de fabrikant. Het enige probleem die zich kan voordoen zijn storingen in de beelden vanwege een slechte internetverbinding. De draadloze verbinding kan in sommige gevallen ook gehackt worden zodat je geen beelden meer kunt ontvangen.

Het voordeel is dat je op elk moment van de dag, van op gelijk welke plaats in de wereld, de beelden kunt bekijken om te controleren of alles nog in orde is.

 

 

Waar zul je de IP camera hangen

 

Alle camera’s zijn geschikt om binnenshuis te gebruiken want ze kunnen niet beïnvloedt worden door het weer. Als je echter de camera buitenshuis wilt installeren dan moet je er rekening mee houden dat de camera bestand is tegen regen en weersveranderingen. Je zult moeten kiezen voor een waterdichte camera, of tenminste spatwaterdicht, die ook kan blijven werken bij lage en hoge temperaturen.

Vergeet ook niet dat je ‘s nachts geen beelden zult zien omdat het donker is. Om dit op te lossen kun je een camera kopen die beschikt over nachtzicht zoals een infrarood functie. Op die manier kun je tot een bepaalde afstand toch nog objecten en personen waarnemen of controleren of alles in je huis in orde is.  De aanwezigheid van infrarood is een goede aanbeveling want het zorgt voor extra veiligheid.

 

 

Opslagruimte voor de beelden

 

De beelden worden meteen naar je telefoon gestuurd en je kunt meestal ook nog kiezen om deze beelden te bewaren. Je telefoon beschikt echter niet over genoeg geheugen om een groot aantal beelden te bewaren. In dit geval kun je kiezen voor een clouddienst.

Zo kun je een groot aantal beelden opslaan van verschillende dagen zodat je deze opnieuw kunt bekijken in geval van inbraak. Deze camera’s kun je ook instellen om automatisch beelden op te nemen bij het waarnemen van een beweging. Zo gebruik je minder geheugen.

Je kunt sommige IP camera aanbiedingen ook instellen om huisdieren te herkennen en te negeren. Het is mogelijk om een camera te kopen die beschikt over een luidspreker en een microfoon. Zo kun je horen wat er gezegd wordt en kun je zelfs tegen ongewenste bezoekers praten.

De clouddienst om gegevens op te slaan zal natuurlijk zorgen voor een extra maandelijkse kost.

 

 

Prijs

 

Als je nu op zoek wilt gaan naar de beste IP camera kun je beginnen met het vergelijken van verschillende modellen. Houd rekening met je beschikbare budget om in een bepaalde prijsklasse te zoeken. Zorg voor een goede internetverbinding zodat de beelden op vlotte wijze naar je smartphone of tablet doorgezonden worden. Opteer voor een online aankoop voor meer gemak. Je kunt op de meeste webwinkels ook altijd leuke promoties vinden.

 

 

IP camera reviews – top 5

 

 

IP-camera’s zijn draadloze camera’s die via het Internet Protocol werken. Zo kunnen de beelden en het geluid meteen via internet gestreamd worden. Je kunt deze beelden over de hele wereld bekijken en ze hebben vaak een hoogwaardige beeldkwaliteit. De volgende vijf topproducten helpen je om een keuze te maken bij je aankoop van de beste IP camera.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

J&S Supply

 

Dit product is perfect voor personen die op zoek zijn naar goedkope IP camera’s maar toch nog kwaliteit willen krijgen voor hun geld.

Je kunt de beelden makkelijk volgen via het internet of op je smartphone. Je kunt de camera zelfs bedienen met je telefoon.

De camera wordt geleverd met een montagebeugel zodat je het toestel kunt installeren op de muur of aan het plafond. De camera beschikt over een infrarood functie om in het donker te kunnen zien.

Deze IP camera aanbieding heeft enkel maar positieve beoordelingen ontvangen van gebruikers. Het apparaat heeft een voordelige prijs/kwaliteit verhouding en de beeldkwaliteit is top. Makkelijk te bedienen via je smartphone en helder beeld tijdens zowel de dag als de nacht.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

MobielCo

 

Deze IP camera van MobielCo is bestuurbaar en werkt via het Wifi netwerk. De beelden hebben een resolutie van 720p en de camera kan de beelden zelfs bewaren op een micro TF kaart. Het toestel is uitgerust met 2-way audio, je kunt dus horen wat er gezegd wordt en zelfs iets terugzeggen.

Als er beweging gedetecteerd wordt dan schiet de alarmfunctie in actie. Het apparaat kan 360º ronddraaien en 90º kantelen, je kunt er dus de ganse ruimte mee controleren. Het is wel niet waterdicht dus het toestel is enkel geschikt voor gebruik binnenshuis. Met de app voor zowel iOS als Android kun je de functies van de camera bedienen.

De kopers geven een goed advies over de gunstige verhouding tussen de goedkope prijs en de goede kwaliteit van het product. Deze IP camera aanbieding is makkelijk te installeren en te bedienen via je smartphone. Het beschikt ook over IR voor nachtbeelden en werkt goed via de Wifi.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Foscam FI9900P

 

Deze IP outdoor camera beschikt over vele functies zoals infrarood voor nachtbeelden, een IR cut tegen overbelichting en bewegingsdetectie. Het is ook uitgerust met opties voor belichting en beschikt over een gratis app om de beelden mee te bekijken op je smartphone. Je kunt ook e-mails ontvangen met notificaties.

Deze camera kan op twee manieren werken: via een netwerkaansluiting of via Wifi. De beelden zijn van HD kwaliteit en je kunt tot 5x digitaal zoomen. Deze camera is perfect om je huis of eigendom te beveiligen. Foscam brengt regelmatig updates uit zodat de camera altijd maar beter wordt.

De meeste kopers geven goed advies over dit artikel maar toch zijn er ook enkele minpunten. De prijs/kwaliteitsverhouding van het product is uitstekend en de beelden zijn scherp en helder. Je hebt wel een sterk Wifi signaal nodig om het draadloos aan te sluiten en de kabel is te kort.

 

Koop bij bol.com (€99.95)

 

 

 

 

Foscam FI9853EP PoE HD Dome

 

Deze IP camera van Foscam beschikt over een Poe RJ45 poort waarmee de data en stroom door één enkele kabel verzonden worden. Deze camera is geschikt voor gebruik buitenshuis en is bestand tegen water. Met de infrarood functie kun je ‘s nachts zien tot op een afstand van 20 meter.

Het toestel is uitgerust met bewegingsdetectie en een alarmbericht wordt verzonden via e-mail of FTP. Dit apparaat is compatibel met de Foscam app voor Android en iOS. Je kunt verbinding maken vanop afstand via de P2P functie.

Voor de meeste gebruikers heeft dit apparaat een goede kwaliteit en levert het scherpe bewakingsbeelden. Het nachtzicht werkt goed en de levering was stipt. De camera is eenvoudig om te installeren maar de aansluitkabel is wel te kort en te dik.

 

Koop bij bol.com (€69)

 

 

 

 

WT Trading B.V.

 

Deze IP camera werkt via Wifi en je kunt het toestel zelfs vanop afstand besturen. Via de app kun je de beelden op je smartphone volgen en je ontvangt een melding als het apparaat een beweging detecteert. Het toestel is uitgerust met een functie voor nachtzicht.

Je kunt de camera 355º graden draaien en het is 100º kantelbaar zodat je veel meer bereik hebt. Het apparaat is voorzien van een microfoon voor 2-way communicatie. Je kunt dus horen wat inbrekers zeggen en tegen ze spreken. De beelden worden vastgelegd in het geheugen van de camera die je eenvoudig kunt uitbreiden met een micro SD kaart.

Volgens de beoordelingen is dit product makkelijk te installeren maar voor sommige kopers is het onhandig in gebruik. De camera en de microfoon werken perfect maar de handleiding is te beknopt.

 

Beste Aanbod

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
Web Analytics