5 Beste irrigatiesystemen Test Van 2021

Laatste update: 15.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Irrigatiesystemen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Irrigatiesystemen Koopgids

 

Niet iedereen vindt het altijd even fijn om de tuin en/ of planten te besproeien. Zeker niet wanneer dit in de zomerperiode nagenoeg bijna dagelijks moet gebeuren. Een kwalitatief irrigatiesysteem is dan ook de investering meer dan waard. Echter willen wij jou het advies geven om de onderstaande koopgids even grondig door te nemen voor de uiteindelijke aankoopbeslissing. We hopen dat hierdoor de keuze, tijdens het vergelijken van de verschillende systemen en eventuele aanbiedingen, een tikkeltje makkelijker wordt.

Wat is een irrigatiesysteem en welke voordelen biedt het

Een irrigatiesysteem is een bijzonder vernuftig en handig instrument waarmee het mogelijk wordt om planten en tuinen vanop afstand te besproeien. Wanneer je een vrij grote tuin hebt en deze in de zomer dagelijks wilt bevochtigen, dan wordt hier vaak een druppelsgewijs irrigatiesysteem voor uitgekozen. Een buizensysteem dat voorzien is van druppelaars zal de tuin en de gewassen rondom probleemloos bevochtigen. Uiteraard bestaan er nog heel wat andere types irrigatiesystemen waardoor de keuze misschien iets lastiger zou kunnen worden.

Echter is het de investering meer dan waard en al zeker wanneer je over een middelgrote tot grote tuin beschikt die dan ook nog eens heel wat bloemen, planten en andere gewassen kent. Je bespaart er jezelf niet alleen een lastig klusje mee maar ook heel wat tijd. Bovendien hoef je ook helemaal niet thuis te blijven aangezien de meeste irrigatiesystemen op voorhand kunnen worden ingesteld en geregeld. Ideaal indien je bijvoorbeeld enkele weekjes op vakantie wilt vertrekken en je er toch zeker van wilt zijn dat de gewassen er ook bij thuiskomst perfect bij liggen.

 

Het druppelsgewijs irrigatiesysteem

Eén van de meeste bekende en populaire irrigatiesystemen is misschien wel het druppelsgewijs systeem, door velen ook wel omschreven als het “drop-by-drop” irrigatiesysteem. Dergelijk type irrigatie werd oorspronkelijk vooral in droge gebieden gebruikt maar kent sinds kort eveneens een belangrijke opmars in particulier gebruik.

Met het druppelsgewijs irrigatiesysteem wordt het namelijk mogelijk om het maximum uit het water te gaan halen. Daarnaast ontstaan er geen plassen waardoor de bodem en de gewassen dus in staat zijn om de belangrijke voedingsstoffen alsook mineralen probleemloos op te nemen. Dit resulteert dan weer in een hoopvolle groei én ontwikkeling van bomen, planten, struikgewassen en bloemen. Kortom, alleen maar voordelen dus!

 

Wat is een slim irrigatiesysteem

Tegenwoordig kun je echter ook kiezen voor het zogenaamd slimme irrigatiesysteem. Dergelijk systeem maakt gebruik van een bijbehorende applicatie zodanig dat het mogelijk wordt om het irrigatiesysteem vanop een afstand te bedienen. Het enige dat je dus hoeft te doen is het irrigatiesysteem zodanig installeren dat het alle gewassen en planten bevochtigd waar nodig, en vervolgens het systeem aansluiten en verbinden met die desbetreffende applicatie. Op die manier kun je het systeem via je smartphone of tablet en vanop een afstand probleemloos bedienen.

Eén van de belangrijke voordelen van het slimme irrigatiesysteem is dat je helemaal niet thuis hoeft te blijven of zijn. Je kunt zelfs perfect op reis vertrekken en het irrigatiesysteem van daaruit inschakelen. Echter moet je er wel rekening mee houden dat het prijskaartje hier iets hoger ligt in vergelijking met het druppelsgewijs irrigatiesysteem.

De waterstroom in verhouding tot het waterverbruik

Bij de aanschaf van een irrigatiesysteem is het uiteraard van cruciaal belang om even stil te staan bij de waterstroom en het uiteindelijke waterverbruik dat die specifieke stroom met zich meebrengt. Beide elementen staan dan ook recht evenredig tegenover elkaar. Zo zal het waterverbruik stijgen alsook de waterstroom toeneemt, en dalen wanneer diezelfde stroom afneemt.

Zo wordt de waterstroom van een traditionele standaard druppelaar geschat op ongeveer 2 tot maximaal zo’n 4 liter per uur, wat behoorlijk laag is waardoor ook het waterverbruik vrij laag zal blijven. Echter bestaan er vandaag de dag ook modellen die een waterstroom kunnen garanderen van maar liefst 60 liter per uur. In dergelijke gevallen zal logischerwijze ook het waterverbruik verder gaan toenemen.

Uiteraard is een hoge waterstroom en bijkomend hoog waterverbruik niet altijd nodig. Bedenk daarom op voorhand waarvoor je het irrigatiesysteem precies wenst te gebruiken. Wil je bijvoorbeeld een klein terras of balkon zo nu en dan even bevochtigen, kies dan voor een druppelaar met een beperkte waterstroom en bijgevolg beperkt verbruik. Wil je daarentegen een grote tuin inclusief bijbehorende gewassen regelmatig bevochtigen? Dan is een druppelaar met een grote waterstroom richting 50 tot 60 liter per uur, een betere aanbeveling.

 

Oppervlakte en slangen

Tot slot willen we het nog even kort hebben over de slangen waaruit het irrigatiesysteem bestaat en die duidelijk in verhouding staan tot de te bevochtigen oppervlakte. Zo wordt vaak een onderscheid gemaakt tussen de zogenaamde microslangen die een doorsnede kennen van 4 tot maximaal 6 mm. Deze slangen worden voornamelijk gebruikt om kleine ruimtes te besproeien. Denk bijvoorbeeld maar aan bloempotten, bloembedden en/ of plantenbakken.

Is de te bevochtigen ruimte echter veel groter, denk bijvoorbeeld maar aan een tuin of serre, en is er nood aan overvloedige irrigatie? Dan kies je maar beter voor een slang met een bredere doorsnede van minimaal 12 tot maximaal 18 mm.

 

5 Beste irrigatiesystemen (Reviews) van 2021

 

Met behulp van het beste irrigatiesysteem kun je op een eenvoudige en snelle manier je gazon, planten en bloemen besproeien. Een echte aanbeveling tijdens de warme en droge zomerperiodes. Wij willen jou alvast het advies meegeven om de 5 topproducten hieronder even rustig te bekijken. Bij twijfel kunnen de online reviews van klanten misschien wel een oplossing bieden. En wie weet kun je zo nog wel een aantrekkelijke irrigatiesysteem aanbieding spotten.

 

1.  Juriq Waterdruppelaar Voor Planten Set 6 Stuks Instelbare Kraan Irrigatiesysteem

 

Ben je op zoek naar een uniek en degelijk irrigatiesysteem om je planten snel en probleem te bewateren? Dan lijkt dit apparaatje van Juriq misschien wel een stap in de goede richting te zijn. Het irrigatiesysteem wordt gekenmerkt door een totaal formaat van 135 x 3 cm en is geschikt om minstens 6 planten tegelijk te bewateren. Met een compact gewicht van amper 6 kg, is deze waterdruppelaar ook bijzonder handig in gebruik.

De levering omvat trouwens 3 blauwe spikes, 3 groene spikes, 3 oranje kraantjes die makkelijk te verstellen zijn en 3 blauwe verstelbare kraantjes. Uiteraard wordt ook een informatieve handleiding met het product meegeleverd. Je kunt de spikes gebruiken met flessen van 33 cl tot flessen van ruim 1,5 liter inhoud. Daar het druppelsysteem instelbaar is, kun je dus de waterbehoefte per plant regelen en aanpassen.

Het is de ideale oplossing om kamerplanten, compacte bloembakken en balkonplanten water te geven indien je op vakantie vertrekt. Na gebruik is het druppelsysteem makkelijk schoon te maken en op te bergen. We stellen vast dat de klanten duidelijk tevreden zijn met de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2.  RX Goods Bewateringssysteem Druppelslang met 10 Waterdruppelaar 165 cm

 

Indien je niet gelijk heel wat geld wilt spenderen aan een duurzaam irrigatiesysteem en bijgevolg op zoek bent naar één van de goedkope oplossingen, lijkt dit product van RX Goods alvast de moeite waard om te bekijken.

Met een maximaal formaat van wel 165 x 3 cm, is dit irrigatiesysteem in staat om tot wel 10 planten tegelijk te bewateren. Houd er wel rekening mee dat het apparaat vrij veel weegt en dus niet zo handig te verplaatsen is. De werking van dit irrigatiesysteem is bijzonder eenvoudig te noemen en steunt op het gebruik van pinnen. Door de pinnen eenvoudigweg in de grond, bloem- of plantenbak te plaatsen en de kraan vervolgens volledig open te draaien, kan het irrigatiesysteem de planten makkelijk van water voorzien.

Het apparaat is vervaardigd uit duurzaam PP materiaal en is bijzonder eenvoudig te installeren. Bovendien wordt alles nogmaals duidelijk uitgelegd in de meegeleverde Nederlandstalige handleiding. Een degelijk irrigatiesysteem waar ook de koper duidelijk van overtuigd is en het product met een maximumscore van 5 sterren beloond.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3.  vidaXL Irrigatiesysteem automatisch met timer voor watersproeier

 

Ook dit apparaat van vidaXL zul je mogelijks wel tussen de goedkope irrigatiesystemen mogen verwachten. Dit duurzame irrigatiesysteem is vervaardigd uit een combinatie van verschillende materialen zoals ABS, PP en PVC. Met een totale afmeting van 20 x 8 x 5 cm is het niet meteen een groot irrigatiesysteem, wat het meteen extra handzaam maakt.

Op het moment van aankoop zul je merken dat een praktisch bedieningspaneel inclusief pomp wordt meegeleverd evenals 10 roestvrij stalen springveren en een vinyl slang van 10 meter. Houd er rekening mee dat de 4 AA batterijen waarmee dit toestel functioneert, jammer genoeg niet bij de levering inbegrepen zijn.

Het is wel degelijk een handig apparaat dat probleemloos en op een geheel automatische manier je planten, bloemen en bomen kan besproeien. Bovendien is het mogelijk om, door middel van de timerfunctie op het LCD scherm, aan te geven wanneer en hoe lang de planten, bloemen en bomen moeten worden besproeid. Jammer genoeg zijn er nog geen online reviews bij het product vermeld.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4.  Aquaking 20 Pots Irrigatiesysteem Inclusief Pomp 121 cm

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn dan zou je eventueel ook kunnen kiezen voor dit unieke irrigatiesysteem van het bekende merk Aquaking. Dit irrigatiesysteem wordt jou aangeboden inclusief een betrouwbare dompelpomp, een druppelslang met bijbehorende koppelingen en enkele druppelaars.

Met een maximaal formaat van 121 x 20 cm is dit irrigatiesysteem dan ook in staat om tot wel 20 planten op hetzelfde moment van water te voorzien. Ideaal indien je bijvoorbeeld op vakantie vertrekt en je planten toch water wilt kunnen geven.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er nog geen online reviews bij het product geplaatst staan. Dit maakt het voor ons dan ook behoorlijk moeilijk om jou alsnog verdere informatie te verschaffen omtrent de gebruikerservaringen. De hoge prijs zou vast en zeker een verklaring kunnen zijn voor het uitblijven van online beoordelingen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. TA Irrigatiesysteem bewateringskit 2 sets Eindstoppen + connector

 

Tot slot is er dan altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor dit unieke irrigatiesysteem, jou aangeboden en geleverd door TA. Misschien doet het merk TA niet meteen een belletje rinkelen, het staat alvast garant voor kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

De verpakking telt bovendien heel wat belangrijke accessoires en toebehoren. Zo worden onder andere 2 keer 3 eindstoppen meegeleverd inclusief 2 connectors. Je krijgt ook 8 kruis-verbindingsstukken, 2 waterdarmen van 5 meter lang en meerdere waterleidingen in verschillende formaten toegestuurd. De meeste materialen zijn bovendien uit kunststof vervaardigd en kunnen best wel tegen een stootje.

Ook hier blijkt jammer genoeg nog geen enkele koper op het product gereageerd te hebben. Het is mogelijk dat het, ietwat hoge prijskaartje hier voor iets tussen zit. Of misschien betreft het gewoon een vrij recent irrigatiesysteem dat nog niet zo lang beschikbaar staat.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status