Beste jethelm

Laatste update: 03.06.20

 

Jethelmen test van 2020

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar één van de beste jethelmen maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan loont het de moeite om alvast even een kijkje te nemen naar onze koopgids. Daarin bespreken we aantal belangrijke richtlijnen en factoren die van pas kunnen komen in de zoektocht. Echter kun je ook gelijk verder scrollen naar onze top 3 waarin we jou de 3 best beoordeelde hedendaagse jethelmen even kort aan jou voorstellen. Zo blijkt de Beon Design Luxe Fashionhelm alvast een goede aanbeveling te zijn. Zeker voor gebruikers die niet alleen op zoek zijn naar kwaliteit en duurzaamheid maar ook heel wat belang hechten aan een modern en klassevol design. Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor de Vinz Helmen Mat Zwart Small. Deze helm biedt heel wat kwaliteit en degelijkheid aan en bovendien zul je ook meteen versteld staan van het mooie prijskaartje ervan.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Jethelmen koopgids

 

Eén van de beste jethelmen is uiteraard meer dan alleen een aanbeveling wanneer je vaak met de brommer of de scooter rijdt. Het ziet er misschien niet altijd leuk uit en soms voelt het heel erg warm aan, maar een jethelm biedt echter wel voldoende bescherming indien je mocht vallen. Uiteraard is het belangrijk om verschillende exemplaren te vergelijken en even aan te passen. Verder kan het handig zijn om ook te letten op de materialen, de mogelijkheden en eventueel wel het design. Let er wel op dat een designvolle jethelm vaak niet meteen tussen de goedkope jethelmen te vinden zal zijn. Alhoewel er tegenwoordig ook heel wat aanbiedingen bestaan.

 

 

Wat is een jethelm en het gebruiksgemak

Wanneer je op zoek gaat naar een jethelm dan ga je op zoek naar een helm die je kunt gebruiken als je met de scooter of de brommer gaat rijden. Een jethelm hoeft niet mooi te zijn, maar vooral kwalitatief. Het biedt bescherming wanneer je bijvoorbeeld ten val zou komen. Het grote verschil tussen een jethelm en een motorhelm bijvoorbeeld, is dat ze je gezicht zo goed als volledig zullen vrijlaten. Dit wil dus zeggen dat enkel je oren en een klein gedeelte van het voorhoofd bedekt zullen zijn.

Sommige mensen zullen dan ook niet spreken van jethelmen, maar eerder van pilotenhelm of zelfs pothelm. Je zult versteld staan van de enorme keuzemogelijkheden die er vandaag de dag op de markt gebracht zijn. Zo zijn er heel wat jethelmen die je tegen een spotprijsje kunt aankopen, terwijl je voor anderen dan weer wat duurder zult moeten betalen. Toch is het een goed idee om zoveel mogelijk jethelmen te bekijken en deze ook even aan te passen. Vervolgens wordt het nemen van een beslissing meteen een pak makkelijker.

 

De voordelen van een degelijke jethelm

We hebben het in het vorige stukje misschien al even tussen de regels aan bod gebracht. Maar het dragen van een jethelm biedt nu eenmaal heel wat voordelen. In de eerste plaats zorgt het natuurlijk voor net dat tikkeltje meer bescherming. Indien je dus toch ten val mocht komen met je scooter of brommer, dan ben je alvast iets meer beschermd. Hierdoor wordt de kans op blijvende letsels uiteraard een pak minder. Toch bieden jethelmen nog tal van andere voordelen.

Doordat een jethelm een groot gedeelte van het aangezicht volledig zal vrijlaten, is het ook veel handiger voor mensen die een bril moeten dragen. En indien je bijvoorbeeld geen bril draagt, maar een zonnebril wilt opzetten, is het natuurlijk ook een pak comfortabeler. Het ruime gezichtsveld kan dus voor heel veel gebruikers een belangrijke factor spelen. Uiteraard zullen sommige personen het misschien eerder als een nadeel opvatten, omdat er dan ook een groot gedeelte van het aangezicht niet beschermd wordt.

 

Het type jethelm

In je zoektocht naar de voor jou ideale jethelm, zul je merken dat er heel wat types op de markt gebracht zijn. Eigenlijk kunnen we de jethelmen gaan onderscheiden op basis van verschillende elementen of eigenschappen. Zo zou je bijvoorbeeld al een eerste onderscheid kunnen maken op basis van de aanwezigheid van het vizier. Zo kun je kiezen voor een jethelm die voorzien is van een vizier, alhoewel er ook heel wat exemplaren zonder vizier zijn ontworpen.

Uiteraard wordt het aangeraden om te kiezen voor een jethelm met vizier. Het biedt iets meer bescherming tegen de verschillende weersomstandigheden en bij een eventuele val. Indien je toch liever geen jethelm wilt met een vizier, dan kun je ook voor een uniek exemplaar kiezen in combinatie met een pilotenbril. Zo zul je meteen ook een echte blikvanger in huis halen.

 

 

Design en mogelijk prijskaartje

Doordat er zoveel keuzemogelijkheden zijn, zul je merken dat dit ook een bepaalde invloed zal uitoefenen op het prijskaartje. Uiteraard zal de prijs door bepaalde elementen beïnvloedt worden. Denk maar aan het type jethelm. Een jethelm met vizier zal bijvoorbeeld net dat tikkeltje duurder zijn dan een exemplaar zonder vizier. Een product met een pilotenbril zal jammer genoeg ook niet meteen tot de goedkope jethelmen behoren.

Ook het design kan een doorslaggevende factor zijn in de prijsbepaling. Het spreekt voor zich dat een jethelm in de eerste plaats een beschermende functie moet hebben. Toch zijn er ook steeds meer personen die evenveel belang hechten aan het design. Indien je mocht twijfelen tussen 2 of meerdere jethelmen dan kan het misschien een goed idee zijn om eventjes een kijkje te nemen tussen de verschillende reviews. Door ook rekening te houden met promoties kun je altijd nog een aantrekkelijke jethelm aanbieding spotten.

 

Jethelm Reviews – Top 5

 

Zodra je met de brommer of de scooter begint rond te rijden dan is een degelijke jethelm geen overbodige luxe. Omdat je tegenwoordig heel wat mogelijkheden hebt, is het niet altijd eenvoudig een goede keuze te maken. Net zoals je heel wat jethelmen voor volwassen hebt, heb je ook heel wat kinder jethelmen. Daarnaast is ook het design voor velen een belangrijke factor. Kies je voor een retro model of toch eerder een moderne jethelm. Bekijk deze 5 topproducten hieronder eens en kies er voor jou de beste jethelm uit. Je kunt je laten leiden door de reviews en het advies van de klanten.

 

 

Beon Design Luxe Fashionhelm

 

Tussen de goedkope jethelmen zul je zeker en vast dit model van Beon kunnen spotten. De lagere prijs kan de koper dan ook bijzonder goed waarderen. Deze jethelm kun je ook perfect gebruiken als motorhelm of scooterhelm.

De helm ziet et niet alleen luxueus uit maar is dat ook. Het strakke design kan zowel door vrouwen alsook door mannen worden gedragen. De helm heeft een maatje S en weegt amper 1000 gram waardoor het bijzonder comfortabel aanvoelt en toch voldoende bescherming biedt. Bovendien is deze helm goedgekeurd aan de nieuwe ECE normen. Je kunt verder de maat en het kleur zelf bepalen.

De koper is werkelijk helemaal overtuigd van de degelijkheid en de uitstekende kwaliteit van deze jethelm. In combinatie met het mooie design gaat het voor deze gebruiker hier wel degelijk om een topproduct.

Het is niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken uit het ruime assortiment jethelmen. Dit exemplaar wordt jou aangeboden door het bekende, misschien meteen ook wel het beste merk, Beon en is beschikbaar in diverse formaten. Wij zetten de populairste kenmerken alvast even op een rijtje voor jou.

Voordelen
Formaat:

het is mogelijk om deze unieke jethelm in maar liefst 4 pasvormen te bekomen, van S tot en met XL.

Materiaal:

bij de productie van deze jethelm heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van duurzaam en hoogwaardig ABS materiaal. Vandaar ook de typische doch bijzonder prachtige titanium kleur.

Handig in gebruik:

deze unisex helm kan zowel door mannen als vrouwen worden gebruikt en is voorzien van een handige licht getint vizier en een betrouwbare snelsluiting.

Kostenplaatje:

je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van de betaalbare prijs.

Nadelen
Pasvorm:

een blik op de online beoordelingen toont vooral heel wat positieve reacties van klanten aan. Echter zou het toch een aanrader zijn om goed uit te kijken voor de pasvorm die vrij klein uitvalt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Vinz Helmen Mat Zwart Small

 

Zodra je de prijs van deze jethelm ziet dan zul je meteen het gevoel krijgen dat het hier wel eens om een jethelm aanbieding zou kunnen gaan. De helm is beschikbaar in verschillende maten van XS tot XL en kun je ook op de brommer of de scooter gebruiken.

De helm is bijzonder comfortabel en komt met heel wat opties. Zo kun je het vizier probleemloos naar boven schuiven en kun je de kinband gaan verstellen en aanpassen. Verder is het mogelijk om de oorpads eruit te halen en ze ook te gaan wassen.

Indien je besluit dat deze jethelm helemaal aan je verwachtingspatroon voldoet dan raden we jou wel aan om steeds 1 maatje groter te kiezen. De helm valt namelijk klein uit. Voor de rest merken we dat de kopers tevreden zijn over de degelijkheid en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van het product.

Wil je niet gelijk heel wat budget spenderen aan een degelijke jethelm? Dan loont het de moeite om dit product van Vinz alvast even van naderbij te bekijken. In vergelijking met sommige andere producten uit dit lijstje, zou het wel eens de jethelm met de laagste prijs kunnen zijn.

Voordelen
Pasvorm:

het is mogelijk om deze jethelm in diverse pasvormen aan te kopen van XS tot en met XL. Bovendien is het kinbandje verstelbaar en kun je de helm op die manier in meer of mindere mate aanpassen.

Handig in gebruik:

het is niet alleen mogelijk om het vizier eenvoudig open te klikken maar daarnaast kun je ook de oorpads makkelijk uit de helm verwijderen. Zo kun je ze probleemloos wassen en hygiënisch houden.

Nadelen
Te klein:

ben je van plan om deze jethelm aan te kopen? Dan is het alvast een goede aanbeveling om de jethelm net iets groter aan te kopen dan je persoonlijke maat.

Koop bij bol.com (€62.95)

 

 

 

 

Blauer Caber Ghost Rusty

 

Deze Blauer Caber Ghots jethelm zul je jammer genoeg niet meteen tussen de goedkope exemplaren kunnen spotten. De helm is namelijk iets duurder in vergelijking met de voorgaande modellen.

De helm kan zowel door mannen alsook door vrouwen gedragen worden en is beschikbaar in 3 verschillende maten. Zo kun je kiezen uit een M, een L of een XL. Doordat de helm amper 1150 gram weegt, zul je merken dat dit model bijzonder comfortabel is. Het vizier is helemaal krasbestendig en kan dus echt wel tegen een stootje. Verder kun je het mondstuk eraf halen net zoals ook de wangkussentjes.

Doordat er op dit moment nog geen online reviews geplaatst zijn, is het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven omtrent dit product. Laat je hierdoor echter niet afschrikken want misschien is dit wel juist de jethelm waar jij naar op zoek was.

Mag het allemaal toch net een tikkeltje meer zijn? Dan zou je eventueel kunnen opteren om voor deze unieke Blauer Caber Ghost jethelm te kiezen. Om te weten te komen of deze helm al dan niet iets voor jou is, kun je alvast de voor- en nadelen ervan eens even grondig bekijken.

Voordelen
Unisex:

het grote pluspunt is dat de helm niet alleen door heren maar ook door dames kan worden gebruikt daar het om een unisex exemplaar gaat.

Formaat:

je hebt de mogelijkheid om de jethelm in diverse formaten aan te kopen van M tot en met XL.

Handig in gebruik:

de helm is bijzonder comfortabel en eenvoudig aan- en uit te trekken. Verder blijkt het vizier niet alleen kras- maar ook stootbestendig te zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om het mondstuk en de wangkussentjes te verwijderen en te wassen.

Nadelen
Prijzig:

heb je interesse in deze unieke jethelm? Dan zul je echter wel rekening moeten houden met een iets hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Nau Fashion Lifestyle

 

In vergelijking met het voorgaande product zul je voor deze jethelm van Nau niet meteen zo een groot budget hoeven te voorzien. Dit model is iets goedkoper en ook geschikt als motor- of scooterhelm.

De helm heeft een maat M en komt overeen met een omtrek van 57 cm. Door het uitstekende gewicht van 1250 gram voel je amper dat je de helm op hebt maar ben je toch voldoende beschermd. Dit model ziet er niet alleen heel elegant en luxueus uit maar is het dat ook. Het kan zowel door mannen alsook door vrouwen gedragen worden.

Ook hier werden er voorlopig nog geen online reacties geplaatst. Het kan zijn dat het hier om een vrij nieuw product gaat. Het is natuurlijk ook mogelijk dat verschillende kopers de helm reeds in hun bezit hebben maar gewoon nog geen tijd gevonden hebben om een reactie te plaatsen.

In tegenstelling tot de vorige jethelm, lijkt dit product wel een koopje te zijn. De vriendelijke prijs maakt deze jethelm meteen een pak toegankelijker voor mensen met een beperkt budget. En dat op zich is al de moeite waard om het product even van naderbij te bekijken. Hieronder alvast een overzichtje.

Voordelen
Formaat:

de jethelm wordt gekenmerkt door een pasvorm M en is dus geschikt voor personen met een hoofdomtrek van maximaal 57 cm.

Gewicht:

de helm weegt amper 1250 gram en dat draagt dan weer bij tot het maximale comfort.

Handig in gebruik:

deze unieke helm kan zowel door mannen als vrouwen worden gedragen daar het om een geheel unisex exemplaar gaat. Bovendien is het ook geschikt om in eender welk seizoen te gebruiken.

Materiaal:

deze unieke jethelm is vervaardigd uit bijzonder duurzaam ABS materiaal.

Nadelen
Design:

het is mogelijk dat het design niet bij iedereen tot de verbeelding spreekt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

HJC Caberg Jet Freeride

 

Met deze jethelm van het bekende merk HJC zul je maar beter iets meer budget voorzien. Het is niet meteen de goedkoopste helm maar ook zeker niet de duurste. De helm heeft een matte zwarte kleur en is beschikbaar in meerdere maten.

Dit model weegt amper 850 gram en is zowel voor mannen alsook voor vrouwen geschikt. Doordat deze jethelm ECE goedgekeurd werd, mag je er zeker van zijn dat deze voldoende bescherming biedt. Verder is er ook een handig vizier voorzien dat helemaal krasbestendig is.

Wij vinden het jammer dat we jou niet wat meer advies kunnen geven omtrent het product en de gebruikerservaring. We vermoeden dat de hogere prijs misschien sommige potentiële kopers wel kan afschrikken. Maar laat je hierdoor zeker niet van de wijs brengen en oordeel vooral zelf.

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met deze unieke jethelm van HJC. Alvorens je beslist om deze helm aan te kopen, kan het best wel handig zijn om de voor- en nadelen ervan even grondig te bekijken. Om het voor jou makkelijk te maken, zetten we alle kenmerken even op een rijtje.

Voordelen
Pasvorm:

het is mogelijk om deze unieke jethelm is tal van verschillende pasvormen aan te kopen. De verstelbare kinband zorgt er bovendien voor dat je de helm meer of minder kunt aanspannen.

Gewicht:

met een gewicht van slechts 850 gram is dit een bijzonder comfortabele helm.

ECE goedgekeurd:

het is alvast een zekerheid om te weten dat de helm niet alleen getest maar ook goedgekeurd werd.

Nadelen
Prijzig:

echter zul je dan weer wel rekening moeten houden met een prijskaartje dat iets duurder is.

Koop bij bol.com (€185.9)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status