Beste kampeerbedje

Laatste update: 14.08.20

 

Kampeerbedden test van 2020

 

Het is niet altijd makkelijk om nu te weten te komen wat precies het beste kampeerbedje is. Daarom willen wij jou graag enkele tips en adviezen aanbieden. In onze koopgids proberen we aan te duiden waarop je eventueel zou kunnen letten tijdens je zoektocht. Toch kun je ook gewoon doorklikken naar onze top 3. Dit zijn de 3 best beoordeelde hedendaagse kampeerbedjes. Zo blijkt het Hauck Sleep’n Play Center kampeerbedje een echte schot in de roos te zijn. Het is een veelzijdig en multifunctioneel product dat je makkelijk en zonder al te veel problemen kunt installeren. Ook wanneer je kiest voor de Safety 1st Soft Dreams hoef je helemaal niet te panikeren. Het is een handig bedje dat je makkelijk kunt inklappen en dus overal mee naartoe kunt nemen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Kampeerbedjes koopgids

 

Een kampeerbedje is geschikt om je kind in te laten slapen wanneer je voor de eerste keer met hem of haar gaat kamperen. Er zijn enkele factoren die belangrijk zijn bij de aankoop van een kampeerbedje. Zo moet je in de eerste plaats aandacht besteden aan de veiligheid van het bedje. Verder kun je nog kiezen tussen verschillende soorten en maten en kun je extra accessoires kopen. Maar ook het gebruiksgemak en de prijs zijn belangrijk.

 

 

Veiligheid boven alles

 

De veiligheid van je kind is belangrijker dan alle andere factoren. Je moet daarom rekening houden met enkele punten wanneer je een kampeerbedje gaat kopen. Zo is het belangrijk om te weten of het frame van het bedje op zichzelf kan staan of moet het vergrendeld worden.

Een kampeerbedje kun je inklappen, zorg ervoor dat het inklapmechanisme veilig is en dat je het kunt sluiten zodat kinderen het niet kunnen openen. Het is belangrijk dat de zijkanten van het bedje genoeg lucht doorlaten zodat je kind geen gebrek heeft aan zuurstof. Ze mogen echter ook niet teveel lucht doorlaten zodat je kind geen last heeft van koude en wind.

Het bed moet hoog genoeg zijn zodat je kind er niet kan uitkruipen. Als er openingen zitten in het product dan mogen deze niet te groot zijn zodat je kind er niet door kan kruipen. Kies voor een kampeerbedje met kleine openingen. Het gaas rondom het kampeerbedje moet ook veilig genoeg zijn.

 

 

Soorten en maten

 

Meestal is een kampeerbedje rechthoekig van vorm, maar je kunt ook andere vormen vinden. Zo bestaan er ook vierkante kampeerbedjes. Het belangrijkste is dat je rekening houdt met de lengte van je kind. Op sommige modellen wordt aangeduid dat ze geschikt zijn voor kinderen tot 4 jaar maar het is beter om op de lengte te letten want een 3-jarig kind heeft een gemiddelde lengte van 1 meter.

Als je een stabiel kampeerbedje wilt kopen dan moet je zoeken naar een model met een brede onderkant. Dit heeft ook enkele nadelen, het kan moeilijker zijn om je kind in het bedje te leggen of het eruit te halen. De brede onderkant kan ook uitsteken en je kunt er dan over struikelen als je niet oplet.

Om het kampeerbedje op te bergen kun je het makkelijk inklappen. Wanneer je het terug wilt gebruiken kun je het daarna weer uitklappen. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen zoals de pop-up manier waarmee de buizen zich in de juiste positie zetten met 1 beweging of je kunt de poten één voor één uitklappen net zoals bij een kampeertafeltje.

 

 

Accessoires

 

Het kan gebeuren dat een kampeerbedje verkocht of geleverd wordt met verschillende accessoires. Als dit niet het geval is dan heb je de mogelijkheid om deze accessoires apart te kopen.

Enkele nuttige accessoires zijn een matras, een bodemverhoger, een kruipluik, enzovoort. Een matras zorgt er natuurlijk voor dat je kind van meer comfort geniet. Let erop dat de matras de correcte afmetingen heeft van het kampeerbedje. Er mogen geen open geulen langs de rand van de matras zitten zodat je kind er niet kan tussen raken met de handjes of voetjes.

Als je een bodemverhoger in het kampeerbedje plaatst zal je kind minder last hebben van de koude die uit de bodem komt en is het ook makkelijker als ouder om je kind in het bedje te plaatsen. Met een kruipluik kan je kindje uit en in het bed kruipen. Dit luik kun je vastzetten zodat het kind er niet door kan kruipen.

 

 

Gebruiksgemak en prijs

 

Als je een kampeerbedje kunt inklappen dan is dat al een stuk makkelijker om het op te bergen. Als je het op een compacte manier kunt samenvouwen dan is het ook eenvoudig om het bedje te verplaatsen. Je kunt ook kiezen voor een model met een opbergtas die over een handvat beschikt.

Let ook op het gewicht van het kampeerbedje, hoe lichter het bedje, hoe makkelijker om mee te nemen op verplaatsing. Kies ook voor een bedje die je makkelijk kunt schoonmaken. Sommige modellen zijn gemaakt van vuilafstotend materiaal, dit is heel handig want je hebt er zelf minder onderhoud aan. Als je een matras koopt met een beschermhoes controleer dan of de hoes in de wasmachine mag.

Gebruik deze informatie en lees de reviews van andere kopers om eventuele aanbevelingen te vinden. Deze beoordelingen bevatten ook veel informatie over de voor- en nadelen van de meeste kampeerbedjes. Je kunt verschillende modellen met elkaar vergelijken en online op zoek gaan naar interessante aanbiedingen die enkele dagen later aan huis geleverd worden.

 

 

Kampeerbedje reviews – top 5

 

 

Zit jouw kind in de padvindersvereniging of wil jij graag met het gezin genieten van de natuur, dan kun je die beleving completeren met een kampeerbedje. Elk kind moet eens ervaren hoe leuk de natuur is en ook daar moet je comfortabel kunnen dutten. Kies daarvoor het beste kampeerbedje hieronder.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Hauck Sleep’n Play Center

 

Het Hauck Sleep’n Play Center kampeerbedje is veelzijdig en het is voorzien van een verschoonmat die gemakkelijk is te installeren. Dit product heeft een gewicht van 9,1 kg en je kunt het gemakkelijk in elkaar zetten en ook weer opbergen. De bodem is verstelbaar zodat je niet veel hoeft te bukken om bij het kind te kunnen zijn. Naast deze optie heeft dit bed ook een kruipluik voor het kindje voorzien van handige matjes en een draagtas. Het is raadzaam om dit product niet te gebruiken voor kinderen zwaarder dan 15 kg.

De gebruiksaanwijzingen van dit product zijn voor een gebruiker niet zo duidelijk. Voor een andere koper ligt het kind onprettig op dit bedje. Het is voor de tevreden groep wel een compact model en het is simpel te gebruiken. Het kind vindt het comfortabel en het trekt sterk de aandacht. Dit product is duurzaam en het heeft een goede prijs- en kwaliteitsverhouding.

Wanneer je binnenkort met het ganse gezin besluit om te kamperen dan kan dit kampeerbed misschien wel van pas komen. Dit model is afkomstig van het bekende merk Hauck en kan rekenen op heel wat positieve reacties van de klanten. Waarschijnlijk zien velen Hauck als veruit het beste merk.

Voordelen
Installatie:

het bedje is bijzonder eenvoudig te installeren en terug uit elkaar te halen. Bovendien weegt het amper 9 kg waardoor je het ook vrij gemakkelijk kunt verplaatsen.

Comfort:

je zult merken dat je de bodem van dit kampeerbed zonder problemen kunt verstellen. Verder is er ook nog een kruipluikje en zelfs een handige verschoonmat voorzien.

Prijs-kwaliteitverhouding:

voor vele kopers is dit product uitstekend van kwaliteit en valt de prijs ook bijzonder goed mee.

Nadelen
Gebruiksaanwijzing:

een enkele koper laat weten dat de handleiding die bij het product steekt, niet altijd even duidelijk is.

Niet meer dan 15 kg:

het is belangrijk om er rekening mee te houden dat dit bedje niet geschikt is voor kindjes met een gewicht van meer dan 15 kg.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Safety 1st Soft Dreams

 

Het Safety 1st Soft Dreams kampeerbedje is inklapbaar en ideaal voor overnachtingen bij een neef of op het achtererf. Dit product is alleen geschikt voor pasgeboren baby’s en ouder, tot een maximaal gewicht van 15 kg. Met het bedje krijg je bij de aanschaf een draagtas en een matrasje mee. Het is voor stabiliteit erg stevig ontworpen en het is ook eenvoudig op te zetten en weer in te klappen. De Safety 1st Soft Dreams heeft aan de lange zijde gaas voor ventilatie en op zo een manier kun je het kindje goed in de gaten houden.

De Safety 1st Soft Dreams is voor een gebruiker gezien de prijs een kampeerbedje aanbieding. Het enige punt waarop je dient te letten met dit product is dat je bij het opzetten de volgorde aanhoudt. Dit product is overigens veilig voor het kind, eenvoudig om te gebruiken en het ziet er ook prachtig uit.

Ook met het Safety 1st Soft Dreams bedje haal je volgens heel wat kopers een degelijk apparaat in huis. Bovendien is het ook één van de goedkopere modellen. In vergelijking met de andere 4 kampeerbedden uit deze lijst, beschikt dit model wel degelijk over de laagste prijs. Daardoor zou het meteen ook één van de populairste bedjes kunnen worden.

Voordelen
Gebruiksgemak:

doordat dit bedje inklapbaar is, kun je het gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Bovendien maakt dit het ook eenvoudiger om het na gebruik gewoon op te bergen.

Accessoires:

zodra je het bed besluit aan te kopen dan krijg je er ook heel wat accessoires bij zoals een degelijk matrasje en een handige draagtas.

Ontwerp:

je zult merken dat de lange zijde van dit kampeerbedje voorzien is van gaas. Dit zorgt niet alleen voor voldoende ventilatie maar het maakt het ook mogelijk om je kindje beter in de gaten te houden.

Nadelen
Draagkracht:

dit bedje is geschikt voor pasgeboren baby’s en kindjes met een gewicht tot maximaal 15 kg.

Koop bij bol.com (€44.51)

 

 

 

 

Deryan Baby Luxe

 

Met het Deryan Baby Luxe kampeerbedje krijg je een opblaasbare matras, een draagtas en een onderdekentje mee. Het heeft een gewicht van ongeveer 2 kilogram en het is best geschikt voor kinderen tot 2 jaar. Dit kampeerbedje is simpel op te vouwen en ook uit te vouwen. Voor de veiligheid dien je ervan overtuigd te zijn dat het bed volledig is uitgeklapt en dat het vergrendeld is. Het is wel stabiel, maar niet geschikt om als permanente slaapplaats te dienen. Ook is dit product niet roestvrij dus moet het op een droge plek worden opgeborgen om schimmelvorming te voorkomen.

De meeste gebruikers geven goed advies voor dit topproduct, want het is de prijs waard en de kwaliteit is beter dan vele soortgelijke bedjes. Het kind vindt dit kampeerbedje erg comfortabel en het ziet er goed uit. Het ventileert niet goed voor enkele gebruikers en het is een beetje onhandig.

Als je gaat kamperen dan is een degelijk kampeerbed best wel een goede aanbeveling. Het loont dan ook vast en zeker de moeite om dit model van Deryan eens grondig te bekijken. Bovendien krijg je er bij de aankoop zomaar een handige opblaasbare matras bij net zoals ook een draagtas en zelfs een handig onderdekentje.

Voordelen
Comfort:

je kunt dit handige kampeerbedje gemakkelijk weer opvouwen na gebruik. Daardoor wordt het gemakkelijk om het overal mee naartoe te nemen en op te bergen.

Veiligheid:

zodra het bedje helemaal is uitgeklapt, zul je het ook kunnen vergrendelen. Dit is bijzonder veilig voor je kindje en voor jou.

Nadelen
Niet roestvrij:

het is belangrijk om er rekening mee te houden dat dit kampeerbed helemaal niet roestvrij is. Je hoeft het dus steeds op een droge plek te zetten.

Geen permanente slaapplaats:

het bedje is zeker en vast stevig en stabiel maar is niet ideaal om als permanente slaapplaats te worden gebruikt.

Koop bij bol.com (€51)

 

 

 

 

Hauck Babycenter

 

Het kampeerbedje Babycenter van Hauck is handig als je bezoekjes brengt naar familieleden en van plan bent om lang weg te blijven. Het heeft aan de onderkant wielen en het is gemakkelijk en veilig om mee te nemen op vakantie. Dit product wordt met vele accessoires meegeleverd. Enkele van deze accessoires zijn een verschoontafel, een opvouwbare matras en een tweede verdieping. Wil je het kindje laten slapen dan hoef je alleen de ingebouwde muziekdoos in the schakelen. En voor luiers heeft dit bedje aan de zijkant genoeg ruimte. Voor optimaal gebruik is dit product geschikt voor kinderen vanaf de geboorte tot een gewicht van 15 kilo.

Het deuntje van de Hauck Babycenter speelt wel een beetje vals, maar het heeft verder geen tekortkomingen voor de gebruikers van dit product. Het is duurzaam en comfortabel voor het kind. De prijs en de kwaliteit doen ook niet onder. Verder ziet het er heel mooi uit.

Net zoals het eerste kampeerbed is ook dit model afkomstig van het bekende en gewaardeerde merk Hauck. Dit bedje is bijvoorbeeld ideaal wanneer je je kindje eens een nachtje bij oma en opa laat slapen. Hieronder kun je alvast een overzicht raadplegen van de voor- en nadelen van dit handige kampeerbed.

Voordelen
Comfort:

dit kampeerbedje is voorzien van handige transportwielen. Daardoor is het gemakkelijk om het bedje van de ene ruimte naar de andere te verplaatsen.

Toebehoren:

zodra je besluit om het kampeerbed aan te kopen dan krijg je er heel wat handige accessoires bij. Denk maar aan een handige verschoontafel, een tweede verdieping en zelfs een leuke matras die je kunt opvouwen.

Handig in gebruik:

het bedje is uitgerust met een ingebouwde muziekdoos en een opbergruimte om luiers in te bewaren.

Nadelen
Geluid:

volgens een enkele gebruiker zou het geluid dat uit de muziekdoos komt, best wel vals klinken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Aeromoov Instant Travel

 

De Aeromoov Instant Travel is heel licht en toch stevig om op reis mee te nemen. Dit product kun je in slechts enkele seconden opzetten en uitvouwen. Het is zeker heel veilig voor pasgeboren baby’s en ouder tot ongeveer 1 ½ jaar. Door de compacte vorm kun je het gemakkelijk opbergen en het beschikt over een basis- en een tussenniveau voor de pasgeborene. Met dit product krijg je twee kwalitatieve matrassen mee van 60 centimeter bij 110 centimeter voor de onderste positie en van 60 centimeter bij 80 centimeter voor de bovenste positie.

Dit duurzaam product behoort niet tot de categorie van goedkope kampeerbedden en toch geniet het alleen positieve reviews, want het is ten eerste comfortabel voor het kind. Het Aeromoov reisbed is een blikvanger en het is gemakkelijk in elkaar te zetten. Bovendien kun je lang van dit product genieten.

Tot slot is er dan ook nog het Aeromoov Instant Travel kampeerbedje dat werkelijk ideaal is voor pasgeboren baby’tjes. Bovendien kun je dit bedje probleemloos verder gebruiken tot je kindje de leeftijd van 1,5 jaar bereikt heeft.

Voordelen
Formaat:

het is een compact kampeerbed dat je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen en kunt opbergen.

Matrassen:

bij de aankoop van dit kampeerbedje krijg je er meteen ook 2 handige en degelijke matrasjes bij. De matras onderaan meet 60 x 110 cm en de matras op de tweede verdieping meet 60 x 80 cm.

Nadelen
Prijskaartje:

het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je dit kampeerbed niet meteen tussen de goedkope modellen zult vinden.

Koop bij bol.com (€149.95)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status