Beste kandelaar

Laatste update: 04.06.20

 

Kandelaars test van 2020

 

Een kandelaar hoeft niet altijd functioneel te zijn maar kan ook perfect een esthetische rol vervullen. Het geeft een warm gevoel van gezelligheid en zorgt dat de ruimte er knus en uitnodigend door wordt. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse kandelaars. Zo zou je kunnen kiezen voor de Blomus vloerkandelaar die gekenmerkt wordt door een opvallend ontwerp. Echt iets voor jou indien je op zoek bent naar een blikvanger. Mag het toch net iets minder opvallend zijn, neem dan een kijkje naar de Zuiver Pawn kandelaar. Afgewerkt in een neutrale witte kleur maar je kunt hem ook in 2 andere zachte tinten bekomen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Kandelaars koopgids

 

Kan je maar geen keuze maken uit de beste kandelaars? Dan kunnen wij jou met deze koopgids vast en zeker verder op weg helpen. Vandaag de dag heb je kandelaars in allerlei formaten, vormen, kleuren, designs en materialen. Ben je op zoek naar een exemplaar om buitenshuis te plaatsen of liever binnenshuis? Of moet de kandelaar zowel buiten- als binnen van pas komen. Neem rustig de tijd om de verschillende opties te bekijken en met elkaar te vergelijken. Ga eventuele aanbiedingen alvast niet uit de weg.

Het nut van een kandelaar

De meesten onder ons zullen wel al eens gehoord hebben van een kandelaar, maar wat is het nu precies en waarvoor wordt dergelijk product gebruikt. Vroeger werden kandelaars voornamelijk gebruikt om een bepaalde kamer en/of ruimte in meer of mindere mate te verlichten zodra het donker werd. Een kandelaar was dus vooral puur functioneel en minder esthetisch. Vandaag de dag kan een kandelaar nog altijd om die ene reden gebruikt worden. Echter merken we toch een klein verschil buiten vroeger.

Doordat er tegenwoordig ook verlichting bestaat, hoeft een kandelaar een bepaalde ruimte niet zo nodig meer te verlichten. Men zal dus eerder een kandelaar gebruiken voor de gezelligheid en het huiselijke aspect. Vandaag de dag zouden we kunnen zeggen dat een kandelaar vooral een esthetische functie heeft meer dan een functionele rol. Echter kan een kandelaar best wel nog handig zijn in het geval de verlichting uitvalt vanwege een elektrisch defect of hevig stormweer.

 

Het type kandelaar

Zodra je op zoek gaat naar de voor jou perfecte kandelaar dan zul je merken dat er wel degelijk heel wat verschillende soorten bestaan. Zo kun je kiezen voor een staande kandelaar of toch eerder een hangend exemplaar om aan de wand of muur te bevestigen. Kies je voor een enkelvoudige, ook wel eenarmige kandelaar genoemd. Of ben je toch eerder op zoek naar een meervoudige kandelaar waarin je dan ook meerdere kaarsen kunt aansteken. Het is allemaal mogelijk en vaak is het dan ook een persoonlijke keuze.

 

Formaat, vorm en plaatsing

Naast het type raden wij jou ook aan om rekening te houden met het formaat, de vorm en de plaatsing van de kandelaar. Vandaag de dag kun je kiezen uit diverse soorten kandelaars en dat wil dus zeggen dat er ook heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van formaten en vormen. Zo zijn kunnen heel wat staande kandelaars bijzonder groot uitvallen. Dergelijke exemplaren zijn dan ook minder geschikt om in een kleine ruimte te plaatsen omdat ze de ruimte dan nog kleiner zullen doen lijken.

De meeste kandelaars zijn een soort van tafelmodel en kun je dus ook makkelijker ergens een plekje geven. Toch kun je je ook hier nog mispakken aan het formaat. Zo zal een enkelvoudig tafelmodel veel kleiner ogen dan een meervoudig tafelmodel. Het laatste exemplaar neemt dus ook iets meer ruimte in beslag en zal minder mooi ogen op een klein tafeltje bijvoorbeeld. Houd dus niet alleen rekening met het formaat maar ook met de plaats waar je de kandelaar zou willen neerzetten.

Gebruikte materiaalsoorten en onderhoud

Ook op het gebied van de gebruikte materiaalsoorten zul je merken dat er wel degelijk heel wat mogelijkheden zijn. Zo kun je kiezen voor een kandelaar die vervaardigd is uit duurzaam metaal of MDF materialen. Maar er zijn evengoed varianten die gemaakt zijn uit kwalitatief transparante of gekleurd glas, chroom en aluminium. Aluminium kandelaars zullen bijvoorbeeld minder zwaar wegen en makkelijker te verplaatsen zijn. Chroom is dan weer eenvoudiger te onderhouden.

Verder behoren ook keramiek, aardewerk en hout tot de vele mogelijkheden. Het hangt dus vooral af van waar je zelf naar op zoek bent en welke sfeer je wilt uitstralen met de kandelaar. Probeer eventueel rekening te houden met het onderhoud. Zo bestaan er vandaag de dag tal van kandelaars die je zonder problemen in de vaatwasmachine kunt stoppen. Dat scheelt niet alleen een lastig karweitje maar ook heel wat werk. Andere kandelaars zijn dan weer roestbestendig. Ook dat kan een meerwaarde zijn.

 

Extra kenmerken, design en eventuele prijskaartje

Gemiddeld zul je rekening moeten houden met een prijskaartje van ongeveer 25 euro. Uiteraard heb je heel wat goedkope kandelaars die minder dan 25 euro zullen kosten. Net zoals er ook anderen zijn die iets duurder zullen zijn en waarbij je maar beter rekening houdt met eventuele promoties. Zo kun je altijd nog een aantrekkelijke kandelaar aanbieding spotten.

Het is een aanbeveling om voor jezelf uit te maken hoeveel geld je maximaal wilt en kunt spenderen hieraan. Is het design belangrijk om toch veeleer de functionaliteit van de kandelaar? Ben je op zoek naar een verstelbare kandelaar of eentje die vaatwasserbestendig is? Ook dergelijke extra kenmerken zullen de prijs beïnvloeden.

 

Kandelaar Reviews – Top 5

 

De definitie van een mooie kandelaar is voor iedereen anders. Sommige personen kiezen voor een zilveren kandelaar terwijl andere gebruikers toch eerder voor een kandelaar uit hout zullen kiezen. Ook glazen kandelaars worden steeds vaker aangekocht. Je merkt het al, er bestaat niet zoiets als de beste kandelaar aangezien het heel persoonsgebonden is. Toch hebben wij de moeite genomen om even 5 topproducten te bespreken. Deze producten zijn geselecteerd op basis van de online reviews en de ervaringen van de klanten.

 

 

Blomus vloerkandelaar

 

Met deze unieke kandelaar haal je niet meteen één van de goedkope kandelaars in huis. Toch mag je zeker zijn van een kwalitatief sterk product en tevens ook een echte blikvanger. De kandelaar heeft een maximale hoogte van maar liefst 128 cm en biedt de mogelijkheid om tot wel 8 kaarsjes te gebruiken.

Deze prachtige kandelaar wordt geleverd door het bekende merk Blomus en is volledig gemaakt uit duurzaam en degelijk gepoedercoated staal in combinatie met glas. Je mag er dus zeker van zijn dat deze kandelaar dan ook best wel tegen een stootje kan.

Een blik op de online reviews leert ons dat er tot op heden nog maar 4 personen een reactie hebben geplaatst. Toch hebben alle kopers een maximale score van maar liefst 5 sterren gegeven. Het lijkt hier dus wel om een topproduct te gaan. Zo wordt er niet alleen een positief advies gegeven over de uitstekende kwaliteit maar ook over het prachtige en aparte design

 

Koop bij bol.com (€93.17)

 

 

 

 

Zuiver Pawn

 

In vergelijking met het vorige product lijkt het hier wel om een kandelaar aanbieding te gaan. Deze kandelaar is afkomstig van het merk Zuiver en maakt deel uit van de „Zuiver Pawn” serie. De kandelaar is bovendien beschikbaar in 3 neutrale doch bijzonder klassevolle kleuren.

De kandelaar heeft een maximale afmeting van maar liefst 7 bij 17 cm en een totale doorsnede van ruim 7 cm. De kandelaar is vervaardigd uit duurzaam en lichtgewicht aluminium en is bovendien ook makkelijk schoon te maken. Of je er nu waxinelichtjes in wilt plaatsen of kaarsjes, het is allemaal mogelijk. Kortom, het ideale product indien jij de woonkamer nog net wat extra wilt opfleuren.

We merken dat ook de kopers overtuigd zijn van het unieke design en de uitstekende kwaliteit van deze kandelaar. De prachtige en mooie vormgeving spreekt heel wat kopers zeker aan waardoor ze het meteen aan andere gebruikers willen aanbevelen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Pot & Vaas

 

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor deze unieke houten kandelaar die geleverd wordt door het merk Pot & Vaas. Deze kandelaar heeft een totale afmeting van 14 bij 15 cm met een maximale diameter van zo’n 35 cm.

Deze kandelaar is, heel specifiek, vervaardigd uit duurzaam en natuurlijk mango hout. Vandaar ook deze rustgevende prachtige kleur. Het product beschikt over maar liefst 8 armen en dus ook de mogelijkheid om maximaal 8 kaarsjes te plaatsen. Het leuke aan deze designvolle kandelaar is dat het product helemaal verstelbaar is. Je kiest met deze kandelaar niet alleen voor kwaliteit maar bovenal ook voor een echte blikvanger.

Deze eyecatcher wordt door de meeste kopers positief beoordeeld. Zo wordt er onder andere positief advies gegeven over de gebruiksvriendelijkheid van het product en de correcte prijs-kwaliteitverhouding ervan. Kortom, een echte aanrader.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Riviera Maison Port Hunter

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een unieke vintage kandelaar? Dan loont het alvast de moeite om dit product van Riviera Maison even te bekijken. Bovendien valt ook het prijskaartje hartstikke goed mee en dat is altijd mooi meegenomen.

De kandelaar heeft een totale hoogte van maar liefst 13 cm in combinatie met een diameter van zo’n 10 cm. De kandelaar is bovendien vervaardigd uit duurzaam helder glas en oogt heel klassevol en stijlvol. Het is altijd leuk om te weten dat je dit type kandelaar in allerlei verschillende vormen en ook maten kunt aanschaffen. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere kandelaars combineren tot een prachtig en uniek geheel.

Tot op heden zijn er nog maar 3 reacties bij deze kandelaar geplaatst. Toch krijgen we meteen het gevoel dat het hier om een topproduct gaat. Werkelijk alle klanten hebben de kandelaar met een maximale score van 5 sterren beoordeeld. Zeker de moeite waard dus!

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wandkandelaar

 

Ben je op zoek naar iets speciaals en uniek om je woonkamer of inkomhal te decoreren? Dan kun je even stil staan bij deze prachtige kandelaar. Het is echter niet zomaar een kandelaar maar eentje die je aan de muur of de wand kunt bevestigen. Dat zorgt voor een rustgevend en prachtig ontwerp.

De wandkandelaar is vervaardigd uit duurzaam smeedijzer en heeft een totale afmeting van 90 x 27 x 90 cm. Je kunt er maximaal 4 kaarsjes in plaatsen die een maximale hoogte mogen hebben van zo’n 8 cm. Echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je er bij de levering geen kaarsjes bij krijgt. Deze moet je dus zelf nog extra aankopen.

Toch vinden de klanten dat helemaal niet erg. Zo wordt er positief advies gegeven over de kwaliteit en het unieke design. En dat uit zich dan weer in een uitstekende beoordeling met een maximale score van maar liefst 5 sterren. Kortom, waar wacht je nog op? Misschien is dit de kandelaar waar je al zo lang naar op zoek bent.

 

Koop bij bol.com (€34.5)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status