5 Beste Kattenbakken Test van 2022

Laatste update: 29.06.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Kattenbakken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je zelf heel wat katten in huis hebt rondlopen, dan weet je dat deze dieren ook heel wat zorg vereisen. Zo is het belangrijk dat ze hun behoefte op een bepaalde plek kunnen doen zoals in een handige kattenbak. Wij raden jou natuurlijk aan om meteen de beste kattenbak aan te kopen. Indien je geen tijd hebt om onze koopgids eens aandachtig door te nemen dan is het altijd een optie om de top 3 van beste kattenbakken te raadplegen. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat Curver Antraciet veruit het beste model is. Vooral de kleur en het design tillen dit product naar een hoger niveau. Ook de Beeztees Romeo is zeker en vast de moeite waard. Deze kattenbak bestaat uit 2 delen en is daardoor na gebruik bijzonder eenvoudig schoon te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Kattenbakken koopgids

 

Een kattenbak heb je zeker nodig zodat je huis proper blijft en je kat een eigen plaats heeft om zijn of haar behoefte te doen. Je kunt kiezen tussen verschillende soorten kattenbakken en rekening houden met de afmetingen, het onderhoud, de vulling en de prijs. We gaan even dieper in op deze punten zodat dit artikel je kan helpen bij het maken van een goede aankoop.

Soorten kattenbakken

Een open kattenbak beschikt niet over een deksel en heeft ook geen deurtje. Katten verkiezen een open kattenbak omdat ze om zich heen kunnen kijken en omdat het natuurlijker is. Het nadeel is natuurlijk dat je meer last hebt van geurtjes in huis. Een open kattenbak is beter geschikt om buitenshuis te plaatsen. De open kattenbak is goedkoop en kun je makkelijk schoonmaken.

Een gesloten kattenbak beschikt wel over een deksel en een deur en is beter geschikt om binnen te plaatsen. De voordelen van dit type zijn dat je minder geurtjes in huis zult hebben en dat je kat moeilijk naast de bak kan plassen.

Een zelfreinigende kattenbak beschikt over een elektrische hark die ervoor zorgt dat alle uitwerpselen en urine van de kat in een opvangbak terecht komen. Dit type is duurder dan andere soorten kattenbakken maar je hebt er minder onderhoud aan.

Een verborgen kattenbak heeft de vorm van een meubelstuk of een plantenbak zodat je het makkelijk overal in huis kunt neerzetten. Deze kattenbakken passen daarom beter in het interieur. Tenslotte zijn er nog kattenbakken met een zeef waarmee je handmatig de uitwerpselen van de kat kunt zeven zodat ze in een secundaire container terecht komen.

 

Afmetingen van de kattenbak

Je moet de grootte van de kattenbak bepalen aan de hand van de grootte van je kat. Kleine katten of kittens zullen moeite hebben om in de kattenbak te klimmen wanneer de randen te hoog zijn. Aan de andere kant moet een grote kat genoeg ruimte hebben om te bewegen. Het is dus belangrijk dat je rekening houdt met de afmetingen van de kat en de bak.

Voor kleine katten is het beter om een kleine kattenbak te kopen die beschikt over lage randen, zo kunnen ze makkelijker in de bak klimmen. Voor de meeste katten is het echter al genoeg om een kattenbak van medium grootte te kopen.

Bepaalde rassen kunnen groot worden en daarom is het mogelijk om grote kattenbakken te kopen. Tenslotte zijn er nog de jumbo kattenbakken, deze zijn geschikt voor hele grote katten maar je kunt ze ook gebruiken voor meerdere katten tegelijk.

Houd de volgende regel in gedachten wanneer je op zoek gaat naar een kattenbak: de kattenbak moet 1,5 keer langer zijn dan de kat zelf en de breedte moet even groot zijn als de lengte. Zo beschikt de kat over genoeg beweegruimte.

 

Onderhoud

Deze bakken worden natuurlijk vuil omdat je kat er zijn of haar uitwerpselen in achterlaat. We geven je enkele tips om een kattenbak goed te onderhouden zodat het altijd schoon blijft en zodat je geen last hebt van sterke geuren.

Gebruik rubberen handschoenen om een kattenbak schoon te maken. Werp de gebruikte korrels meteen weg en maak de bak schoon met oude vodden en heet water met een beetje milde zeep erin. Je wilt vooral geen schoonmaakproducten met een sterke geur gebruiken. Dit zal niet alleen onaangenaam zijn voor jou, maar het kan ook een omgekeerd effect hebben op je kat zodat het diertje wegblijft van de kattenbak.

Spoel de kattenbak na het poetsen goed af en laat het drogen. Controleer dat je alle zeep en ontlasting goed verwijderd hebt zodat er geen geurtjes achterblijven.

 

Kattenbakvulling en prijs

Het is beter om een vulling te kopen waarvan de klonten goed vastzitten. Je wilt namelijk niet dat deze klonten uit elkaar vallen wanneer je ze uit de kattenbak schept. Als deze uit elkaar vallen loop je het risico dat er kruimels met urinegeur in de kattenbak blijven liggen. Je kunt ook speciale vullingen kopen die geurtjes afgeven om vieze geuren te neutraliseren. Deze geurtjes komen vrij wanneer je kat begint te graven. Je kunt verschillende vullingen vergelijken en ook letten op de aanbevelingen van andere kopers.

De prijs van een kattenbak hangt af van de grootte en de soort. De open kattenbakken zijn het goedkoopst en katten houden ook meer van dit type. Je hebt wel veel meer kans op geuren als je een open kattenbak binnenshuis plaatst.

Ga op zoek naar interessante aanbiedingen door online naar een kattenbak te zoeken. Zelfs met de verzendkosten erbij te rekenen komt het meestal nog goedkoper uit dan wanneer je naar een dierenwinkel gaat.

 

5 Beste Kattenbakken (Reviews) van 2022

 

Kattenliefhebbers weten dat er niets zo leuk is als een kat in huis te hebben. Gelukkig zijn er tal van manieren waardoor je toch op een hygiënische en verantwoordelijke wijze dieren in huis kunt hebben. Voor een kat is een goede kattenbak zeker onmisbaar. Kies daarom alleen voor de beste kattenbak net zoals je ook voor de beste transportbox zou kiezen. Hieronder alvast 5 topproducten!

 

1. Curver Antraciet Kattenbak 51 x 38,5 x 39.5 cm

 

De kattenbak van het merk Curver is een geweldig product. Het heeft een heel leuk en apart design, waardoor het niet eens op een kattenbak lijkt. Je kunt het dus ook gewoon in de woonkamer plaatsen.

Dit product is gemaakt van stevige gevlochten kunststof en is in de kleur antraciet te vinden. Het is een product dat je heel snel en gemakkelijk los kunt krijgen om het schoon te maken. Doordat het een lade heeft, kun je de vulling van de kattenbak ook zo vaak als dat nodig is verversen. Dit product komt samen met een handig schepje en het heeft ook een geurfilter.

Enkele gebruikers vinden dit product niet handig om te gebruiken en de prijs is aan de hoge kant. Terwijl het overgrootste deel van de personen die dit product ook gebruiken, wel blij is ermee. Het is veilig en handig om te gebruiken en het heeft ook een leuk design.

Je kunt katten vrij gemakkelijk en vooral snel aanleren om hun behoeften telkens op eenzelfde plaats te doen. Deze kattenbak van Curver zou misschien wel een hulpmiddel kunnen zijn voor jou. Alvorens je beslist om het product aan te kopen, raden wij jou aan eens een kijkje te nemen tussen verschillende voor- en nadelen die het product eventuele heeft.

Voordelen
Kleur:

deze kattenbak is beschikbaar in maar liefst 5 verschillende kleuren. Van antraciet tot lichtroze en zelfs wit. Zo kies jij de kattenbak die je het mooiste vindt.

Materiaal:

deze kattenbak is gemaakt uit gevlochten kunststof en dus heel stevig en duurzaam. Bovendien is dit model volledig dicht waardoor je minder of geen last zult hebben van vervelende geurtjes.

Nadelen
Onhandig in gebruik:

een aantal kopers vinden de kattenbak niet zo handig omdat hun huisdier het helemaal niet fijn vindt. Bijgevolg gaat de kat er ook niet in.

Prijzig:

slechts een kleine minderheid van de gebruikers vindt het artikel toch net iets te prijzig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Beeztees Romeo Kattenbak 57 x 33 x 41 cm

 

Met de Beeztees Romeo kattenbak kan jouw kat nu met alle privacy en gemak zijn of haar behoefte doen.

Het heeft een praktisch en leuk design, waarvan jouw kat zal genieten. Dit product heeft een handig handvat aan de bovenkant, zodat je het gemakkelijk kunt verplaatsen. Aan de voorkant is er een portier, waardoor de kat naar binnen of buiten kan gaan. Let wel, dat je geen schep erbij krijgt.

Voor de mensen die niet te veel geld willen uitgeven is dit product een kattenbak aanbieding. Dit product is van goede kwaliteit en ziet er wel leuk uit, maar het deksel gaat voor sommige mensen wel gemakkelijk los waardoor dit product niet zo handig is om te gebruiken. Het is ook niet stevig en de zakken voor de kattenbak passen niet. Het grootste deel van de kopers is over het algemeen wel blij met dit product.

Wil je een degelijke kattenbak aankopen maar toch liefst niet teveel geld spenderen, dan is dit model van Beeztees misschien wel wat jij zoekt. In vergelijking met de andere kattenbakken uit onze lijst, heeft dit model wel degelijk de laagste prijs. Daardoor zou het misschien ook wel eens één van de populairste kattenbakken kunnen zijn.

Voordelen
Kleur:

deze kattenbak is beschikbaar in 2 verschillende kleuren. Je kunt dus kijken welk model het beste in jouw interieur past.

Materiaal:

dit model is gemaakt uit heel stevig en vooral duurzaam kunststof. Tegelijk is het ook voldoende licht zodat je het gemakkelijk kunt verplaatsen.

Nadelen
Kattenbakzakken:

volgens één enkele gebruiker zouden de kattenbakzakken niet in de kattenbak passen.

Toebehoren:

een andere koper laat optekenen dat er toch wel een schepje had mogen bij zitten bij de kattenbak.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Imac Easy Cat Kattenbak 50 x 40 x 40 cm

 

De Imac kattenbak is een topproduct waarvan de meeste katten wel zullen houden. Het is een gesloten kattenbak die gemaakt is van kunststof.

Dit product is ruim gemaakt, waardoor jouw kat met plezier en gemak gebruik kan maken van dit kattentoilet. Het ziet er leuk uit en je zou het overal in huis kunnen plaatsen. Het heeft aan de voorkant een deurtje en dit product heeft ook een rooster met filter. Deze filter zorgt ervoor dat alle onprettige geuren vastgehouden worden en weer fris gemaakt worden. Hierdoor zal je geen last hebben van deze geurtjes in huis, als je de kattenbak ook regelmatig verschoont zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

Dit product is voor de meeste gebruikers wel van goede kwaliteit en de prijs is ook redelijk. De katten vinden het prettig om te gebruiken en het staat ook nog mooi in huis. Een minpunt voor sommige gebruikers is dat het deurtje niet zo stevig is.

Deze kattenbak is misschien iets duurder dan het voorgaande model, maar dat vindt de overgrote meerderheid van de kopers helemaal niet zo erg. Deze kattenbak is afkomstig van het merk Imac en dit wordt door verschillende klanten omschreven als veruit het beste merk. Wij vonden het daarom wel een goed idee om eens even te kijken naar de voor- en nadelen van dit product.

Voordelen
Formaat:

deze kattenbak heeft een afmeting van 40,5 x 50 x 41 cm en is daardoor niet meteen heel erg groot. Het zal dus niet veel plaats in het interieur hoeven in te nemen.

Design:

je kunt de kattenbak verkrijgen in 2 verschillende kleuren. Of je kiest voor een lichtgrijs model of voor een donker model.

Handig in gebruik:

de kattenbak is gemaakt uit kunststof en is bovendien overdekt. Het rooster van deze kattenbak is zelfs uitgerust met een koolfilter waardoor er eventuele nare geurtjes worden gezuiverd.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts een kleine minderheid van de kopers vindt dat het product helemaal niet doet wat het zou moeten doen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. PeeWee EcoDome Startpakket Kattenbak XXL

 

Met de PeeWee EcoDome kattenbak heb je altijd een schone omgeving. Dit is een gesloten kattenbak en is aan de voorkant voorzien van een luikje voor de kat.

Het is speciaal ontworpen voor katten die afstammen van de grote rassen. Je zou het ook gewoon voor een kat met een normale lichaamsbouw kunnen gebruiken. Hierdoor heeft jouw kat dus genoeg ruimte en kan dit product met gemak gebruikt worden.

Als je kwaliteit verkiest boven het feit dat deze kattenbak niet behoort tot de groep van goedkope kattenbakken, dan is het een ideaal product voor jou. Dat beamen de meeste gebruikers ook. Voor hen is dit product stevig en van goede kwaliteit. De prijs van dit product is ook goed en het is comfortabel om te gebruiken voor de kat. Voor enkele personen heeft dit product geen aantrekkelijk design en is het niet handig om te gebruiken.

Met de PeeWee kattenbak zul je toch net iets meer budget hoeven te voorzien als we het vergelijken met sommige andere modellen die we geselecteerd hebben. Vaak staat tegenover een hogere prijs ook een betere kwaliteit. Om dit te weten te komen, is het een uitstekend idee om de voor- en nadelen van dit product eens grondig onder de loep te nemen.

Voordelen
Afmeting:

deze kattenbak is iets groter in vergelijking met de voorgaande modellen. Het heeft een totale afmeting van 66,5 x 48,5 x 46,5 cm. Daardoor is de bak niet alleen geschikt voor kittens maar ook voor volwassen katten.

Kleur:

de kattenbak is beschikbaar in 3 verschillende kleuren namelijk grijs, zwart en wit.

Ontwerp:

deze kattenbak is gemaakt uit kunststof en bestaat eigenlijk uit 2 delen. Zo is er een onderbak en een bovenbak. De bovenbak is eigenlijk meer een soort van rooster.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een kleine minderheid van de gebruikers vindt dat de kwaliteit van de kattenbak niet is wat ze ervan verwacht hadden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Merkloos Kattenbak met zeef

 

Deze Kattenbak met zeef is een ideaal product voor de echte kattenliefhebbers. Het biedt genoeg mogelijkheden en zorgt ervoor dat je een hygiënische omgeving creëert voor jouw kat, maar ook voor jouw huisgenoten.

Dit product bestaat uit twee gedeelten die bevestigd kunnen worden door middel van sluitclips en is daardoor volledig afgesloten. Aan de voorkant is er wel een opening waardoor de kat naar binnen of buiten kan gaan. Het is voorzien van een geurfilter en een zeef, wat dit product handig in gebruik maakt. Door gebruik te maken van de zeef, hoef je niet al het grit van de kattenbak te vervangen, maar slechts wat in de zeef achterblijft.

Aangezien er nog geen reviews zijn geplaatst voor dit product en er geen ervaring van een persoon is gedeeld die deze kattenbak reeds gebruikt heeft, kan er nog geen advies worden gegeven.

Het is belangrijk dat je je kat de mogelijkheid geeft om de uitwerpselen telkens op hetzelfde plekje te doen. Dankzij deze kattenbak is het ook mogelijk om je kat dit snel en handig aan te leren. De bak is gemaakt uit kunststof die niet alleen heel duurzaam maar ook uitermate stevig is.

Voordelen
Kleur:

de kattenbak op de foto heeft een lichtblauwe kleur. Toch is het mogelijk om dit model ook nog in andere kleuren te bekomen.

Zeef:

de kattenbak is voorzien van een zeef. Op die manier kun je het afval en de kattenbakvulling op een handige en vooral snelle manier van elkaar scheiden.

Toebehoren:

bij de aankoop krijg je er ook sluitclips bij, een kap om de kattenbak af te dekken, een handvat en 2 trays.

Nadelen
Review:

op dit moment zijn er nog geen beoordelingen geplaatst en dit zou potentiële kopers kunnen afschrikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

Bibliografie:

1 – How to Train Your Cat to Use a Litter Box

2 – Het verschonen van de kattenbak – Discus

3 – Kattenbak – Praktijk voor Kattengedrag

4 – All you need to know about nesting boxes

 

Laat een reactie achter

2 COMMENTAIRES

Cor

August 23, 2020 at 5:55 pm

Ik vind dat jullie er ook bij moeten vermelden de de PeeWee een apart systeem is met korrels die als ze nat worden in de onderbak vallen. Geen volledig onderzoek!

Reply
10top Team

August 24, 2020 at 3:06 pm

Hoi Cor,

Bedankt voor de reactie.
We bekijken het en passen aan indien nodig.

Vriendelijke groet,

Reply
DMCA.com Protection Status