fbpx

Beste kattenborstel

Laatste update: 15.10.19

 

Kattenborstels test van 2019

 

 

Kattenborstels koopgids

 

Indien je thuis één of meerdere katten hebt rondlopen dan zul je deze regelmatig eens hoeven te borstelen of kammen. Niet alleen omwille van hygiënische redenen maar ook op esthetisch vlak kan het een verbetering zijn. De beste kattenborstels kunnen in veel gevallen zeer goedkope kattenborstels zijn. Het is een aanbeveling om te letten op elementen zoals het gebruiksgemak, het prijskaartje, het type borstel, de kenmerken en de vachtverzorging. wanneer je de modellen gaat vergelijken.

 

 

Waarom heb je een kattenborstel nodig

 

Zodra je beslist om één of meerdere katten in huis te halen dan moet je beseffen dat daar ook bepaalde factoren zullen bijkomen. Zo is het niet alleen voldoende om de katten van drinken en eten te voorzien. Verder hoef je ze ook regelmatig eens te borstelen of te kammen. Dit kun je misschien heel nutteloos vinden maar dat is het helemaal niet. Door je katten regelmatig eens te borstelen of te kammen, kun je helpen om vervelende loszittende haartjes te verwijderen. Op die manier is je huisdier van de vervelende jeuk af en help je bovendien de lichaamstemperatuur op peil te houden.

Of je nu een kortharig of langharig ras in huis haalt, het blijft echt wel belangrijk om de katten bijna dagelijks eens te kammen of te borstelen. Naast het feit dat het ideaal is om de lichaamstemperatuur te reguleren, helpt het ook gewoon om de band tussen jou en je huisdier te versterken. Door je katten regelmatig zelf te kammen of te borstelen, kun je eventuele haarballen ook verminderen of zelfs helemaal voorkomen. Je katten zullen namelijk veel minder loszittende haartjes binnenkrijgen en op die manier minder haarballen uitbraken. Je kunt er verder ook knopen of vervelende klitten haar door vermijden.

 

 

Het prijskaartje van een degelijke borstel

 

Doordat er heel wat onderscheid is tussen de verschillende kattenborstels, is het ook niet helemaal onlogisch dat er verschillende prijskaartjes waar te nemen zijn. Je beslist uiteraard zelf het bedrag dat je maximaal wilt en vooral ook kunt uitgeven. Toch raden wij jou aan om rekening te houden met de behoeften van de katten. Een kortharig ras vraagt namelijk niet dezelfde verzorging als een langharige huiskat. Deze tweede soort hoef je namelijk werkelijk dagelijks te borstelen om vervelende knopen te vermijden.

Bepaalde borstels zijn ook iets duurder omwille van het feit dat ze meerdere functies hebben. Zo zijn er heel wat modellen op de markt gebracht die eigenlijk een soort van 2-in-1 product zijn. Hierbij is er dan vaak een zachte kant en een iets hardere of stevigere kant. Het kan misschien ook wel een goed idee zijn om de verschillende online reviews van de kopers eens rustig door te nemen. Heel wat klanten geven vaak handige tips of informatie omtrent de gebruikerservaring. Door rekening te houden met promoties kun je bovendien ook altijd een kattenborstel aanbieding tegenkomen.

 

 

De verschillende soorten en vachtverzorging

 

In het voorgaande stukje werd het al min of meer duidelijk dat er heel wat verschillende kattenborstels op de markt gebracht zijn. Eigenlijk vraagt elk type vacht om een speciale en aparte verzorging en dus ook om een specifieke kattenborstel. De borstels die je voor een kortharig ras gebruikt zijn daarom niet altijd even geschikt om ook bij langharige kattenrassen te gebruiken. Zo kun je het beste een flexiborstel die voorzien is van metalen pinnen gebruiken voor katten met langer haar. Houd er wel rekening mee dat de pinnen niet te scherp zijn en dus de huid niet zullen beschadigen.

Ook wanneer je katten in huis hebt met een halflange vacht dan is deze flexiborstel het meest geschikt. Ter naverzorging kun je dan eventueel ook nog even met een zachte borstel door het haar kammen. Wanneer je kortharige katten in huis hebt, dan volstaat een typische standaard zachte borstel wel. Eventueel kun je in de ruiperiode wanneer ze het meeste haar verliezen, ook wel even een kam gebruiken die voorzien is van fijne tandjes. Kortom je zult werkelijk versteld staan van de mogelijkheden die er vandaag de dag op de markt gebracht zijn. Houd hierbij vooral rekening met het type vacht van je huisdier.

 

 

Extra kenmerken en mogelijkheden

 

Bepaalde kattenborstels hebben ook iets meer mogelijkheden in vergelijking met sommige andere modellen. Zo zijn er heel wat kattenborstels in de vorm van een handschoen waarvan sommigen zijn uitgerust met een handige klittenband. Zo kun je de handschoen iets meer aanspannen. Bij dit type kattenborstel heb je vaak 2 kanten die je kunt gebruiken. Zo bestaat de ene kant uit siliconen punten zodat je losse haren gemakkelijk kunt verwijderen. En de andere kant bestaat uit een zachte borstel voor de naverzorging.

Daarnaast zul je ook merken dat er heel wat borstels zijn die je kunt verstellen. Ook wat betreft het kleur en het design zijn er vaak heel wat mogelijkheden. Houd er wel rekening mee dat een kattenborstels met bijvoorbeeld diamantjes net iets duurder zal zijn dan een standaard model. Sommige borstels worden geleverd in een leuk opbergtasje of in combinatie met enkele leuke kattensnoepjes. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden en aanbiedingen op de markt.

 

 

Kattenborstel Reviews – Top 5

 

 

Ben jij ook zo een kattenliefhebber? Dan heb jij vast één of meerdere katten bij jou thuis rondlopen. Dan bestaat het geen twijfel dat jij weet dat ze de beste verzorging verdienen. Een degelijke kattenborstel hoort daar zeker ook bij. Wij hebben een selectie gemaakt op basis van de reviews van kopers. Zo hebben wij 5 topproducten geselecteerd. Het enige advies dat wij je kunnen geven is om deze opties eens rustig te bekijken en er de beste kattenborstel uit te kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Verzorgingsborstel Zwart/Blauw

 

Deze kattenborstel zul je beslist bij de goedkope kattenborstels kunnen vinden dankzij de voordelige prijs ervan. De handschoen is enkel beschikbaar in één enkele maat die iedereen beslist past. Dankzij de klittenband kun jij de handschoen goed om je pols aansluiten.

Dit model is gemaakt uit een siliconen kant en een zachte kant uit stof. De kant met siliconen punten maakt het gemakkelijker om losse haren of vuil uit de vacht van je kat te verwijderen. Doordat de punt van de siliconen afgerond is, zal de huid van je huisdier niet geïrriteerd raken.

Bij dit product zien we dat de meningen echt volledig verdeeld zijn. Sommige gebruikers zijn overtuigd van het mooie design en de goede prijs-kwaliteitverhouding van het product. Andere kopers vinden dat het minder geschikt als je kleinere handen hebt. Bovendien is het enkel voor rechtshandige personen.

 

Koop bij bol.com (€4)

 

 

 

 

Vacht Kattenborstel Verstelbaar

 

Deze verstelbare kattenborstel is beschikbaar in maar liefst 2 vrolijke kleurtjes. Zo kies jij het kleur dat jij het liefst ziet. Deze kattenborstel kan ook perfect gebruikt worden om kleine tot middelgrote honden te kammen.

Net zoals het vorige product is ook deze borstel volledig van siliconen gemaakt. Deze verwijderen loszittende haren vrijwel meteen zonder de huid van je trouwe viervoeter te beschadigen. Dit model is beschikbaar in slechts één enkele maat. Toch is het mogelijk om de borstel op jouw maat aan te passen dankzij de 4 verschillende verstel opties.

De meningen bij dit product zijn helemaal verdeeld. En eigenlijk hoeft dat ook helemaal niet zo slecht te zijn want het kan helpen om het product nog meer te verbeteren. Haast je dus zeker naar de winkel en laat ons weten wat jij ervan vindt.

 

Koop bij bol.com (€4.54)

 

 

 

 

Beeztees Combi 19,5 cm

 

Er zijn verschillende redenen die kunnen aangehaald worden waarom het belangrijk is om je huisdier regelmatig te borstelen. Het helpt om loszittende haren sneller te verwijderen, en op die manier de lichaamstemperatuur beter te regelen.

Deze kattenborstel van het merk Beeztees is dan zeker ook een echte aanwinst voor iedereen die één of meerdere katten in huis heeft. Dit model is uitgerust met een dubbele functie. Met de zachte kant kun jij jouw kat zachte massages geven en volledig laten ontspannen. De iets hardere kant dient dan weer om losse haren er gemakkelijk uit te krijgen.

Een aantal kopers zijn overtuigd van de goede prijs-kwaliteitverhouding van deze borstel. Het is bovendien niet alleen praktisch in gebruik maar het ziet er ook leuk uit. Terwijl andere gebruikers vinden dat de borstel niet zo efficiënt is voor kortharige katten.

 

Koop bij bol.com (€9.99)

 

 

 

 

Furminator Kat Langharig

 

Deze kattenborstel van het merk Furminator behoort tot de duurdere exemplaren. Maar dit kan misschien wel zijn omdat het meerdere voordelen bezit.

Met deze borstel slaag je er ook in om de ondervacht van losse haren te verwijderen. Je hoeft helemaal geen schrik te hebben want dit is volkomen pijnloos en de huid wordt helemaal niet beschadigd. Toch is het belangrijk om de ondervacht ook aan te pakken want op die manier kun je de vetlaag die op de vacht ligt beter stimuleren. Bovendien helpt het ook om het verharen te beperken.

De meeste kopers blijken echt helemaal overtuigd te zijn van het product. Het is niet alleen duurzaam maar doet ook gewoon wat het moet doen. Een kleine minderheid van de gebruikers vindt dan weer dat de prijs toch net iets te hoog ligt en het design ook veel beter kon.

 

Koop bij bol.com (€18.99)

 

 

 

 

Soft Protection Salon 18 cm

 

Sommige personen geven liever niet zoveel geld uit aan een degelijke kattenborstel. Het kan natuurlijk ook zijn dat je gewoon een beperkter budget hebt. In beide gevallen kan dit product van Soft protection salon misschien wel eens een kattenborstel aanbieding zijn als je de lage prijs bekijkt.

De ergonomische grip zorgt ervoor dat de borstel goed in de hand ligt. Op die manier zul je zien dat het borstelen veel sneller en vlotter verloopt. De borstelharen zijn eerder medium zacht te noemen van een degelijke kwaliteit

Als we de beoordelingen van de klanten lezen dan kunnen we enkel vermoeden dat het hier wel eens om een topproduct zou kunnen gaan. De zachte haren bieden een goed resultaat. Dit in combinatie met de goede prijs-kwaliteitverhouding zorgt ervoor dat alle kopers helemaal tevreden zijn.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4.67 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status