5 Beste Kattenvoer Test van 2022

Laatste update: 29.06.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Kattenvoer – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Heb jij één of meerdere kittens of volwassen poezen rondlopen dan is het belangrijk om hen de juiste voeding aan te reiken. Kittens hebben nu eenmaal andere voedingsstoffen nodig dan volwassen katten. Soms is het niet altijd eenvoudig om op zoek te gaan naar de juiste voeding en daarom helpen wij jou graag even op weg. We hebben een analyse gemaakt van verschillende soorten kattenvoer door rekening te houden met belangrijke zaken zoals de voedingsstoffen. We hebben daaruit duidelijk kunnen opmerken dat de Prins VitalCare Kitten echt de meeste ideale voeding is voor kittens. Dit komt doordat het alle belangrijke bestanddelen zoals eiwitten en mineralen bevat. Als je één of meerdere volwassen katten hebt dan kun je natuurlijk ook altijd de keuze maken om het FELIX Mix Selectie in Gelei kattenvoer aan te kopen. De verpakking bevat ruim 4 verschillende smaken aan kattenvoer.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Kattenvoer koopgids

 

Als je graag katten houdt dan weet je dat het kattenvoer heel belangrijk is. Een kat heeft natuurlijk voer nodig om te overleven maar je kunt ook kiezen voor voer van goede kwaliteit zodat je kat de nodige vitamines consumeert. Bij het kopen van kattenvoer zijn er bepaalde kenmerken waar je moet op letten zoals het soort voer, de levensfase van je kat, het ras van je kat en de speciale soorten voer.

Soorten kattenvoer

Er zijn drie verschillende soorten voer die je aan je kat kunt geven: droogvoer, natvoer of vers vlees. Droogvoer bestaat meestal uit brokken die weinig water bevatten en daardoor kun je dit voer voor een langere tijd bewaren. Toch is het een aanbeveling om het droogvoer zo vlug mogelijk te gebruiken na het openen van de zak want na enkele maanden kan het toch slecht worden.

Let op de eiwitten die in het voedsel zitten om de kwaliteit af te leden. Vooral de dierlijke eiwitten zijn belangrijk, goedkopere producten bevatten meestal plantaardige eiwitten die voor sommige katten tot problemen kan leiden.

Natvoer bevat een hoog percentage water, meestal tussen 70% en 90%. De meeste katten verkiezen natvoer omdat het een sterke geur afgeeft. Het is aanbevolen om een combinatie van natvoer en droogvoer aan je kat te geven. Het natvoer zorgt ervoor dat je kat genoeg vocht binnenkrijgt en het droogvoer zorgt voor gezonde tanden.

Tenslotte kun je ook vers vlees geven aan je kat. Let erop dat het enkel vlees bevat als je dit koopt en zorg ervoor dat je kat ook ander voer eet zodat het diertje genoeg vitaminen binnenkrijgt.

 

Levensfase van je kat

Op de verpakking van kattenvoer staat er aangeduid of het voer geschikt is voor grote of kleine en oude of jonge katten. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen drie levensfases van een kat: een kitten die maximaal 1 jaar oud is, een volwassen kat van 1 tot 6 jaar en een senior kat die 7 jaar of ouder is.

Een kitten wordt gedurende de eerste 8 weken gevoed door de moeder. Na die 8 weken kan de kitten zelfstandig eten maar ze hebben veel meer energie nodig dan een volwassen kat. Dit komt omdat kittens nog moeten groeien. Koop kattenvoer die geschikt is voor kittens en geef je kitten 5 tot 6 keer per dag eten. Je kunt dit eventueel nog aanpassen als je kitten alles vlug opeet.

Het voer van een volwassen kat bevat minder calorieën omdat ze niet meer moeten groeien. Een volwassen kat heeft nood aan andere voedingsstoffen dan een kitten. Daarom is het belangrijk om de juiste voeding te kopen voor een volwassen kat.

Een oudere of senior kat heeft minder energie en heeft daarom nood aan voeding met minder calorieën. Daarnaast bevat het voer voor een senior kat speciale toevoegingen om de spieren en gewrichten van de kat te versterken.

 

Soorten rassen

Een Perzische kat heeft een dikke vacht en korte poten. Deze rustige katten zijn perfect voor binnenshuis en vanwege de lage activiteit is het ook beter om voer te kopen met minder calorieën. Omdat een Perzische kat zelf de vacht verzorgt kunnen er haarballen ontstaan.

Een Maine Coon kat is groot en stevig en kan een gewicht bereiken van 4 tot 9 kilo. Deze kat is heel sociaal en beschikt over lange haren. De meeste soorten voeding zijn geschikt voor deze kat maar je kunt toch beter kiezen voor kattenvoer speciaal voor grote katten.

Een Britse Korthaar is elegant en heeft een zachte vacht. Deze katten zijn zeer rustig en vooral geschikt voor binnenshuis. Voor deze katten is het aangeraden om een voeding te kopen specifiek voor het ras.

De sphynx kat heeft een haarloze vacht en is redelijk gespierd. Deze katten zijn redelijk sociaal maar hebben wel een goede verzorging van de huid nodig, vooral in de zomer. Ook voor deze kat koop je beter rasspecifiek kattenvoer.

Een Ragdoll kat kan tot wel 10 kg wegen en is een speelse kat. Deze katten zijn altijd actief dus het is belangrijk om daar rekening mee te houden bij de aankoop van het kattenvoer.

Speciaal voer

Hoewel katten carnivoren zijn, bevat het meeste voer ook andere ingrediënten zoals granen. Je kunt graanvrij voer kopen die een andere bron van koolhydraten bevat zoals rijst.

Een andere optie is om veterinary kattenvoer te kopen. Dit voer is geschikt voor katten die last hebben van verschillende aandoeningen zoals overgewicht, nierproblemen of allergieën. Dit voer mag je echter enkel op advies van de dierenarts voorschotelen.

Vele katten heb af en toe last van blaasstenen. Om dit te behandelen kun je een aangepast dieet samenstellen voor je huisdier of je kunt urinary kattenvoer kopen. Dit kattenvoer kan stenen laten verdwijnen of in andere gevallen preventief werken. Gebruik dit voer enkel op aanraden van de dierenarts.

Verder kun je nog biologisch kattenvoer kopen met natuurlijke ingrediënten of hypoallergeen kattenvoer voor katten met huidproblemen.

 

5 Beste Kattenvoer (Reviews) van 2022

 

In het groeiproces van jouw kitten is het erg belangrijk dat het alle nodige voedingsstoffen in zijn of haar voeding meekrijgt, om op zo een manier gezond te groeien. Ook voor de volwassen kat is compleet uitgebalanceerd kattenvoer met alle belangrijke voedingsstoffen van belang. Kies het beste kattenvoer uit de opties hieronder voor jouw lieve kat.

 

1. Prins VitalCare Kitten Gevogelte Kattenvoer 1.5 kg

 

Met de Prins VitalCare Kitten ben je ervan verzekerd dat jouw kitten goede en gezonde voeding naar binnen krijgt. Dit product is van hoogwaardig kwaliteit en het zorgt ervoor dat jouw kitten alle voedingsstoffen en energie meekrijgen in de voeding die heel erg belangrijk zijn. Het voornoemde zorgt voor een gezonde groei, waarbij er sprake is van stevige spieren en botten en ook een sterke weerstand. Dit product kan gebruikt worden voor een kitten vanaf 4 weken oud tot het een leeftijd van 10-12 maanden bereikt heeft. Het heeft een inhoud van 5 kg en heeft als smaak ‘gevogelte’.

Volgens de personen die dit kattenvoer gebruiken, is dit een top product, want de poezen houden ervan en ze worden er mooi sterk van. Het zorgt ook voor een mooie en glanzende huid, doordat dit voer minder zout bevat. Daarnaast heeft het ook een goede prijs.

Indien je zelf ook huisdieren hebt dan is het belangrijk om hen goed te verzorgen. Een correcte en kwalitatieve voeding hoort daar zeker bij. Bovendien biedt dit kattenvoer niet alleen kwaliteit aan maar heeft het ook nog eens de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 producten uit onze lijst. En dit is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Voordelen
Kostenplaatje:

dit kattenvoer zul je zeker en vast terugvinden bij de goedkope brokken omwille van de lagere prijs. Ideaal als je dus een iets beperkter budget hebt.

Inhoud:

de verpakking van dit kattenvoer heeft een inhoud van maar liefst 1,5 kg. Je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor 3 of 5 kg maar dan zal dit wel een tikkeltje duurder worden.

Leeftijd:

dit kattenvoer bevat alle belangrijke voedingsstoffen die een kitten nodig heeft in de eerste levensmaanden.

Nadelen

We merken dat alle kopers helemaal tevreden zijn over dit kattenvoer. Daardoor durven wij ook stellen dat het misschien wel eens het populairste product uit onze lijst zou kunnen zijn. Doordat er voor de kopers geen minpunten zijn, is het voor ons ook bijzonder moeilijk om eventuele nadelen te ontdekken.

Koop bij bol.com (€19.99)

 

 

 

 

2. Felix Mix Selectie In Gelei Kattenvoer 44 x 100 g

 

Heb je één of meerdere katten thuis rondlopen dan is een degelijke en evenwichtige voeding uiteraard bijzonder belangrijk. Je zou bijvoorbeeld dit kattenvoer van het bekende merk Felix even kunnen bekijken. Sommige klanten vinden dit persoonlijk wel duur maar toch zijn de reacties vooral heel positief.

De verpakking bevat maar liefst 44 kleinere zakjes die overeenkomen met een standaard portie voor volwassen katten. Hierbij heb je de keuze uit meerdere smaken zoals bijvoorbeeld zalm, tonijn, rund of kip. Zo kun jij je kat niet alleen de nodige voedingsstoffen aanbieden maar er bovenal ook voor zorgen dat je huisdier verschillende smaken kan uitproberen.

Momenteel kunnen we alleen maar vaststellen dat de kopers duidelijk volledig positief reageren op dit product. Zo geven de meeste gebruikers niet alleen een positief advies over de uitstekende kwaliteit maar ook over de lange houdbaarheid. Het voedsel blijft namelijk gedurende een lange periode houdbaar en vers.

Wij willen jou natuurlijk helpen om op zoek te gaan naar het beste kattenvoer dat geschikt is voor jouw trouwe vriend. Daarom willen wij graag eventjes samen met jou de voordelen en de nadelen van dit kattenvoer bekijken. Zo krijg je een beter idee van de kenmerken en de eigenschappen ervan.

Voordelen
Leeftijd:

dit kattenvoer van Felix wordt vooral aangeraden voor volwassen katten.

Houdbaarheid:

je hoeft je helemaal geen zorgen te maken over de houdbaarheid van het product. Dit wordt duidelijk bevestigd door verschillende kopers die duidelijk laten weten dat het kattenvoer lang vers blijft.

Verpakking:

de verpakking van het Felix kattenvoer telt maar liefst 44 standaard maaltijd porties. Daarbij kun je kiezen of je een keertje kip neemt, dan weer rund, tonijn of zalm.

Nadelen

Momenteel kunnen we alleen maar vaststellen dat er geen negatieve online reacties gegeven zijn. Dit is uiteraard bijzonder positief maar daardoor wordt het voor ons wel moeilijk om jou op tijd te adviseren over de eventuele nadelen ervan.

Koop bij bol.com (€12.63)

 

 

 

 

3. Royal Canin Fit 32 Kattenvoer 2 kg

 

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen om het kattenvoer van Royal Canin aan te kopen. Royal Canin is een bijzonder bekend en sterk gewaardeerd merk. Dat kun je ook duidelijk zien aan de vele positieve online reviews die klanten bij het product hebben geplaatst.

De verpakking van dit kattenvoer heeft een inhoud van ruim 2 kg. Het is natuurlijk altijd mogelijk om het kattenvoer is een grotere hoeveelheid aan te kopen maar dan zal het prijskaartje ook wel lichtjes kunnen veranderen. Dit kattenvoer is vooral aangeraden voor volwassen katten die regelmatig en graag eventjes buiten lopen. Op die manier wordt de weerstand beter.

Volgens een enkele koper kun je de verpakking niet voldoende afsluiten zodat er geen lucht bij komt. Dit wil dus zeggen dat het voedsel niet zo lang vers kan blijven. Toch zijn de meeste kopers duidelijk wel tevreden met dit product en raden ze het andere kopers zelfs meteen aan. Kortom het is de moeite waard om dit kattenvoer eventjes grondig te bestuderen.

Wanneer jij één of meerdere volwassen katten in huis hebt dan is een gezonde voeding uiteraard even belangrijk als een bakje melk of een degelijke kattenmand. Dit kattenvoer van het bekende merk Royal Canin biedt dan ook heel wat voordelen. Laten we daar samen eventjes naar kijken.

Voordelen
Verpakking:

je zult merken dat de Royal Canin verpakking een inhoud van ruim 2 kg bevat. Het is ook mogelijk om een grotere verpakking aan te kopen indien je dit wenst.

Weerstand:

het kattenvoer is vooral geschikt voor volwassen katten die graag en veel buiten lopen. Op die manier wordt hun natuurlijke weerstand nog iets beter en meer ondersteund.

Nadelen
Niet luchtledig:

eenmaal je de verpakking geopend hebt, dan is het volgens één enkele koper niet zo eenvoudig om dit product voldoende af te sluiten zodat er geen lucht bij komt.

Prijskaartje:

de kopers die gereageerd hebben, lijken zich hier niet aan te ergeren maar toch is het mogelijk dat sommige andere potentiële klanten het prijskaartje te hoog zullen vinden.

Koop bij bol.com (€23.59)

 

 

 

 

4. Acana Regionals Grasslands Cat Kattenvoer 5,4 kg

 

Het Acana regionals grasslands kattenvoer is een geweldig product. Het is bestemd voor volwassen katten en het heeft een gewicht van 5,4 kg. Dit product is graanvrij en het bevat alle belangrijke voedingsstoffen en mineralen die een volwassen kat nodig heeft om fit en gezond te blijven.

Het bevat verder dierlijke eiwitten, waardoor het ook een lekkere smaak heeft. Dit product is perfect om dagelijks een paar keer te geven aan je kat, vooral na al het spelen en stoeien. Het zorgt er ook voor dat je kat genoeg energie heeft.

Het is moeilijk om een advies te geven over dit product, aangezien nog niemand een beoordeling heeft geplaatst ervoor. Dat wil niet zeggen dat niemand dit product heeft gekocht. Het kan dat personen dit product gekocht hebben, maar nog geen kans hebben gehad om een review te plaatsen.

Acana behoort zeker tot de bekende merken als het gaat om dierenvoeding en voor heel wat mensen is het ook het beste merk. Toch zul je voor deze voeding dan ook vaak iets meer hoeven te betalen in vergelijking met sommige andere producten. Toch hoeft kwaliteit belangrijker te zijn dan de prijs van het kattenvoer.

Voordelen
Verpakking:

de verpakking van dit Acana kattenvoer heeft een inhoud van 5,4 kg.

Voedingswaarde:

het kattenvoer is ideaal voor volwassen katten vanaf de leeftijd van 12 maanden. Het is graanvrij en bevat alle noodzakelijke voedingsstoffen.

Nadelen
Prijskaartje:

we merken dat de kopers helemaal tevreden zijn over dit product en niet direct minpunten kunnen ontdekken. Toch vrezen wij dat de hogere prijs misschien een struikelblok zou kunnen vormen voor een aantal kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Orijen Cat & Kitten Kattenvoer 5,4 kg

 

Het Orijen cat & kitten kattenvoer is vooral handig om te gebruiken voor personen die kittens en volwassen katten in huis hebben. Je hoeft dan niet twee verschillende soorten voer te gaan kopen, want dit product kun je voor beide gebruiken.

De katten zullen dol zijn op dit product, want het bevat voor 90% dierlijke producten zoals kip, vis en ei. Hierdoor heeft dit product een lekkere smaak en eten katten het graag. Daarnaast is dit product ook een goede stimulans voor een gezonde groei vanwege alle voedingsstoffen dat het heeft. Het is graanvrij en het heeft een inhoud van 5,4 kg.

Als je op zoek bent naar goedkoop kattenvoer, dan is dit product misschien niet voor jou bestemd. De prijs van dit product ligt een beetje aan de hoge kant vergeleken met de overige producten en het heeft waarschijnlijk daarom nog geen beoordeling.

In het lijstje van bekende merken inzake dierenvoeding hoort Orijen daar ook zeker en vast bij. Net zoals het voorgaande product van Acana zul je ook hier iets meer budget hoeven te voorzien. De verpakking heeft een inhoud van 5,4 kg. Het is altijd een goed idee om de sterke punten even kort af te wegen ten opzichte van de eventuele zwakke punten.

Voordelen
Leeftijd:

dit kattenvoer is geschikt voor jonge katjes tot de leeftijd van 12 maanden. Het bevat alle noodzakelijke voedingsstoffen en is bovendien ook nog eens graanvrij.

Verpakking:

de verpakking heeft een totale inhoud van 5,4 kg en dus zou je in principe toch wel een poosje verder moeten kunnen.

Nadelen
Prijskaartje:

we merken dat ook hier alle gebruikers helemaal overtuigd zijn van het product. Toch is het mogelijk dat bepaalde gebruikers de prijs misschien toch een tikkeltje te hoog zullen vinden.

Koop bij bol.com (€64.95)

 

 

 

 

Bibliografie

1) Supporting Cat Health with Information and Health Studies

2) Royal Canin kattenvoer

3) Drfoxmag – Best dry cat food

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Iams Proactive Health Adult

 

De Iams Proactive Health – Adult kattenvoer is het ideale product die jij kunt gebruiken om jouw kat op een gezonde en verantwoorde manier te voeden. Dit product kan gezien worden als complete voeding voor jouw kat, want het zorgt ervoor dat jouw kat fit en gezond blijft. Het heeft al de nodige voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en koolhydraten die jouw kat nodig heeft voor een goede gezondheid. Ook heeft het verschillende dierlijke eiwitten die zorgen voor een lekkere smaak. Het is een verpakking van 10 kg en de brokken hebben ‘kip’ als smaak.

Bijna alle personen die dit product gebruiken hebben een goede en prettige ervaring ermee. Deze gebruikers raden dit product aan, want het is handig om te gebruiken en de katten zijn er dol op. Dit product heeft een goede kwaliteit en wordt zelfs aanbevolen door een dierenarts. De prijs ervan is ook goed.

Dankzij het Iams Proactive Health kattenvoer kun jij jouw trouwe huisdieren vanaf nu alle noodzakelijke voedingsstoffen geven. De zak heeft een inhoud van 10 kg en daar kun je dus toch al een hele poos mee voort. Het lijkt ons dan ook een goed idee om even de voor- en nadelen van dit product grondig onder de loep te nemen.

Voordelen
Leeftijd:

dit kattenvoer is het meest geschikt voor katten die reeds volwassen zijn. Een volwassen kat heeft namelijk niet meer dezelfde voedingsstoffen nodig als een kitten bijvoorbeeld.

Inhoud:

de verpakking heeft een inhoud van 10 kg. De brokjes bevatten alle nodige voedingsstoffen en smaken bovendien heerlijk naar verse kip en lam.

Nadelen
Prijzig:

volgens één enkele koper zijn de kattenbrokken toch wel iets te duur.

 

 

Smolke Kitten

 

De Smolke Kitten kattenvoer is geschikt voor kittens die niet ouder dan een jaar zijn. Dit product is uitgevoerd in de smaak ‘kip’ en is een complete voeding met nuttige voedingsstoffen voor de kittens.

Er is gebruikt gemaakt van speciale stoffen zoals inuline en fructo-oligosacchariden samen met eiwitten, zodat het gemakkelijk verteerbaar is. Ook bevat dit product stoffen om de weerstand van jouw kitten te verhogen. Dit product is helemaal gemaakt naar de behoefte van de kitten en er is zelfs gedacht aan het formaat van de brokken. Door de kleine brokjes is het gemakkelijk voor jouw kitten om het te eten.

Ben je op zoek naar een kattenvoer aanbieding, dan komt dit product goed van pas als je kittens hebt. Een paar personen maken gebruik van dit product en zijn er tot nu toe tevreden mee. Dit product is van goede kwaliteit en de kittens houden ervan.

Wil je enkel en alleen maar het beste voor jouw katten, dan is dit kattenvoer van Smolke misschien wel iets voor jou. Dit kattenvoer bevat alle nodige bestanddelen voor een kitten. Het is misschien niet meteen het bekendste merk, maar voor deze kopers is het misschien wel veruit het beste merk. Dit kun je afleiden uit de positieve reacties van klanten.

Voordelen
Verpakking:

de verpakking heeft een inhoud van 5 kg. Toch kun je ook beslissen om een kleinere inhoud van 2 kg aan te kopen. Deze zal dan ook iets goedkoper zijn.

Voedingsstoffen:

een kitten heeft in de eerste maanden heel wat belangrijk voedingsstoffen nodig om de groei van botten en spieren te stimuleren. Dit kattenvoer van Smolke zorgt daarvoor. Je kunt dit voer gebruiken tot je kitten de leeftijd van 12 maanden heeft bereikt.

Nadelen
Smaak:

het is belangrijk om te weten dat dit kattenvoer voor je kitten enkel en alleen voorhanden is in de smaak van kip. Er zijn geen andere smaken mogelijk.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

8 COMMENTAIRES

Jannah

March 30, 2022 at 12:19 pm

Hoe zijn jullie tot deze top 5 gekomen? Sommige merken vind ik ook goed, maar felix bijvoorbeeld is helemaal niet zo goed toch? En Royal Canin bevat dan bijvoorbeeld veel granen en soja en scoort op https://huiskatteninfo.nl/voeding/droogvoer/ weer niet zo goed. Waar kijken jullie naast voedingswaarde en ingredienten dan nog meer naar?
Alvast bedankt

Reply
10top Team

March 31, 2022 at 4:23 pm

Hoi Janna,

Bedankt voor de interesse in het artikel over kattenvoer.
Wij proberen rekening te houden met verschillende criteria gaande van de kwaliteit van het voer tot de ingrediënten maar ook de levertermijn, de beschikbaarheid van de producten en de populariteit. Dat betekent ook dat het lijstje regelmatig kan veranderen waarbij sommige producten verdwijnen en andere de selectie komen vervoegen.

Met vriendelijke groet,
het 10toptest.nl team

Reply
Maxine

July 12, 2021 at 7:57 pm

Wat is het beste voedsel voor een maine coon?
alvast bedankt

Reply
10top Team

July 12, 2021 at 10:23 pm

Hoi Maxine,

Bedankt voor de reactie op het artikel over “kattenvoer”.

Graag willen we toch even vermelden dat er niet 1 slecht of 1 beste kattenvoer bestaat aangezien je rekening dient te houden met diverse factoren.
Heeft je kat allergieën? Wat is zijn/haar leeftijd? Zo zal een kitten een ander type voeding nodig hebben dan een volwassen kat. Hoe ziet haar/zijn dag er ongeveer uit? Is het een kat die hoofdzakelijk binnenshuis leeft of regelmatig ook even naar buiten gaat?

Op basis daarvan kun je een bepaald kattenvoer/ merk gaan uitproberen. Wel raden wij aan om je Maine Coon zowel droog- als natvoer te geven. Katten zijn geen gemakkelijke drinkers en met behulp van het natte kattenvoer wordt dit min of meer gecompenseerd. Wat niet wegneemt dat er altijd een kommetje fris water aanwezig moet zijn en/ of een beetje melk. (Dit laatste best niet dagelijks.)

Met vriendelijke groet,
het 10toptest.nl team

Reply
Gerda van eldijk

June 19, 2020 at 10:04 am

Ik heb een meancoon en 2 straatkatten ik wil ze dezelfde brokken geven welke zijn dat ze zijn gesteriliseerd

Reply
10top Team

June 20, 2020 at 1:51 am

Hoi Gerda,

Indien je echt wilt kiezen uit de 5 producten die we geselecteerd hebben, dan lijkt het kattenvoer van Acana of Orijen de beste optie vanwege het natuurlijke asoect.

Uiteraard is het altijd beter om op zoek te gaan naar kattenvoer speciaal voor gesteriliseerde katten. Houd daarbij ook rekening met het ras (Maine Coon zijn grote raskatten die een specifiekere voeding nodig hebben) en hun leeftijd.

Met vriendelijke groet

Reply
Iris Wouters

July 20, 2020 at 4:32 pm

Ik heb acana jaren gegeven en ze waren er heel goed mee, door dat één van mijn katten te dik werd heb ik andere moeten gebruiken. Jammer genoeg is deze overleden en stapte ik terug over op acana. blijkbaar is er iets veranderd want plots braken mijn 2 katten na de wenningsperiode nog steeds. De één al wat meer dan de andere. Dus volgens mij hebben ze iets gedaan met de ingrediënten.

Reply
10top Team

July 22, 2020 at 6:56 am

Hoi Iris,

Wat jammer om te moeten horen dat Acana niet langer aan jouw verwachtingspatroon kan voldoen.

Het is altijd mogelijk dat de samenstelling lichtjes veranderd maar daar hebben wij natuurlijk geen vat op.
Daarnaast kan het ook perfect zijn dat bv Acana gewoon niet geschikt is voor bepaalde dieren. Elk dier is anders en verteert sommige voedselingrediënten betet dan andere.

Hopelijk heb je nu toch een voer gevonden waar je katten dol op zijn.

Vriendelijke groet

Reply
DMCA.com Protection Status