Beste keramisch mes

Laatste update: 17.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Keramische messen test van 2021

 

Keramische messen zijn niet alleen bijzonder duurzaam maar ook vlijmscherp en makkelijk in onderhoud. Ben je dus nog steeds niet in het bezit van een degelijk keramisch mes, dan helpen wij jou alvast uitzoeken wat de betere opties zijn. Wij zijn dan ook op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten. We hebben hierbij niet alleen rekening gehouden met het aantal online reviews maar ook met de mogelijkheden en het advies van klanten. Zo hebben we geleerd dat je met het Kyocera 16cm keramische mes kiest voor een uitstekende kwaliteit in combinatie met een prachtig design. Echter blijkt ook het Adler AD6686 keramische mes tot de vele topproducten te behoren. Een degelijk en vlijmscherp mes van maar liefst 20 cm lang.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Keramische messen koopgids

 

Ben je op zoek naar de beste keramische messen maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou helpen in de zoektocht. Wanneer je de keramische messen met elkaar gaat vergelijken dan raden wij jou aan om even stil te staan bij het gebruiksgemak, de materialen, de scherpte en de mogelijke voordelen. Sommige keramische messen zullen misschien een tikkeltje duurder zijn in de aankoop, waardoor het ook handig is om aandachtig te zijn voor aanbiedingen en/ of promoties. En wie weet ga je nog met een keramische mes aanbieding naar huis.

Wat is een keramisch mes en het nut ervan

Vroeger waren het vooral stalen messen die je kon aankopen. Vandaag de dag echter wordt er steeds meer de mogelijkheid aangeboden om te kiezen voor een keramisch mes. Maar wat is dat nu eigenlijk en wat zijn de verschillende pluspunten ervan. Is het daadwerkelijk beter en scherper dan pakweg een mes uit staal? Op vlak van design zul je in elk geval weinig verschil zien. Een keramisch mes lijkt er op het eerst zicht hetzelfde uit te zien als een mes dat vervaardigd is uit staal.

Echter is een keramisch mes voorzien van een duurzame keramische coating die in de meeste gevallen een witte of zwarte kleur zal hebben. Echter bestaan er vandaag de dag ook heel wat meer opties op het gebied van kleuren. Dat maakt het handig voor mensen die graag in de keuken bezig zijn. Zo zou je bijvoorbeeld het zwarte mes kunnen gebruiken om vlees te snijden en het groene om groenten te snijden.

Ga je op zoek naar duurzame keramische messen dan raden wij jou wel aan om niet meteen het eerste het beste product aan te kopen. Het is een goede aanbeveling om zoveel mogelijk messen te bekijken en eventueel ook rekening te houden met de online reviews en de gebruikerservaringen.

 

Wat zijn de mogelijke pluspunten

Je zult het misschien wel al voelen aankomen maar keramische messen staan dus echt bekend omwille van de vele voordelen en mogelijkheden. Zo zijn dergelijke producten wel degelijk scherper in vergelijking met een mes uit staal. En bovendien blijven ze die scherpte ook veel langer behouden. Dit maakt een keramisch mes trouwens ook veel duurzamer. Keramische messen zijn ook beperkt qua gewicht wat ze dan weer comfortabel maakt indien je heel wat groenten en/ of vlees moet snijden. Daarnaast roest de speciale keramische coating helemaal niet.

 

Scherpte en het behoud van scherpte

We hebben het al even vermeld maar het is toch belangrijk om er rekening mee te houden. Zeker als chef kok heb je er baat bij dat het mes vlijmscherp aanvoelt en duurzaam is. En dan kies je maar beter voor één van de betere keramische messen. Bij aankoop voelt een keramisch mes bijzonder scherp aan. Echter, blijft dit ook zo nadat je het mes enkele malen grondig hebt gebruikt. Keramische messen verliezen hun scherpte dus niet meteen wat ze gelijk ook een pak aantrekkelijker en duurzamer maakt.

De gebruikte materiaalsoorten en het onderhoud

Een degelijk keramisch mes is uiteraard voorzien van een keramische coating. Toch zijn er nog heel wat andere materialen die bij de productie van pas kunnen komen. Zo kan het handvat uit aardewerk of kunststof vervaardigd zijn bijvoorbeeld. Maar ook materialen zoals RVS en metaal kunnen tot de mogelijkheden behoren. In elk geval mag je er zeker van zijn dat keramische messen bijzonder stevig zijn en dan ook best wel tegen een stootje kunnen.

Ook wat betreft het onderhoud hoef je alvast niet te vrezen. Keramische messen kun je makkelijk onderhouden en kun je ook zonder problemen in de vaatwasmachine stoppen. Echter wordt wel aangeraden om keramische messen zoveel mogelijk met de hand te wassen. Op die manier blijft de scherpte van het lemmet langer behouden en zal het mes ook veel langer meegaan. Kortom, een duurzaam keramisch mes is een mes dat je met de hand schoonmaakt.

 

Het eventuele kostenplaatje

Een keramisch mes hoeft helemaal niet zo duur te zijn in de aankoop. Je hebt keramische messen die kunnen oplopen tot wel 120 euro of misschien nog net iets meer. Toch kan de gemiddelde prijs op een kleine 20 euro geschat worden voor een degelijk en duurzaam keramisch mes. En dat valt natuurlijk bijzonder goed mee. Uiteraard beslis je zelf hoeveel geld je maximaal wilt en kunt spenderen aan de aankoop van een degelijk keramisch mes.

Ben je iemand die graag in de keuken werkt en er ook vaak te vinden is? Werk je als chef kok in een belangrijk restaurant? In dergelijke gevallen kun je misschien opteren voor een iets duurder keramisch mes. Daarnaast is het altijd handig om leuke promoties en kortingen in het oog te houden. Het is altijd leuk indien je met één van de goedkope keramische messen naar huis kunt gaan. Zo ga je niet alleen met een topproduct naar huis maar bespaar je ook nog eens een leuk centje.

 

Keramische mes Reviews – Top 5

 

Keramische messen hebben het grote voordeel dat ze niet roesten. Ze zijn bovendien vlijmscherp en blijven dat ook veel langer. Wij zetten een vijftal keramische messen voor je op een rijtje en laten ons daarbij leiden door het advies van onze klanten. Zo kun jij het voor jou meest geschikte mes selecteren.

 

 

Kyocera 16cm

 

Dit mes is van de Japanse producent Kyocera. Zij leveren geen goedkope keramische messen maar wel van een top kwaliteit. Keramiek is een milieuvriendelijk materiaal en veel harder dan roestvrij staal. Het is van uitstekende kwaliteit en slijpen van je mes hoeft niet meer.

Ga jij voor het beste keramische mes, dat zal jouw keuze hierop vallen. Dit mes van Kyocera laat geen smaakjes of luchtjes achter op de producten die je ermee snijdt. Het mes heeft een lengte van 28 cm. Net zoals andere keramische messen kun je het beter niet in de vaatwasser reinigen.

Kopers die je voorgingen beoordelen dit artikel in hun review met maar liefst 5 sterren. Dit mes snijdt zonder enige moeite door etenswaren zonder druk uit te oefenen. Het ligt prima in de hand en heeft een heel goede prijs-kwaliteitsverhouding.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Adler AD6686 

 

De prijs van dit keramische mes is in vergelijking met die van Kyocera aanmerkelijk gunstiger. Je krijgt hier zelfs het gevoel dat je met een keramisch mes aanbieding te maken hebt. Zoals voor al deze messen geldt, kun je het alleen gebruiken op een plank van hout of kunststof.

Het mes heeft een lengte van 20 cm en is vlijmscherp. Het blijft ook lang scherp en slijpen behoort tot het verleden. Dat komt omdat keramiek een zeer hard materiaal is maar wel breekbaar. Slijpen is dan ook lastig. Je kunt dit mes het beste met de hand reinigen.

Klanten die dit mes reeds kochten beoordelen dit met maar liefst 5 sterren. Het is een handzaam mes dat ook heel goed geschikt is wanneer je wat zwakkere polsen hebt. Met zijn super prijs kun je zeker van een prima prijs-kwaliteitverhouding spreken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Infinite Styles 3 Stuks

 

Messen zijn in de keuken natuurlijk onontbeerlijk en vaak heb je er meer dan één nodig. Heel handig zijn dan deze drie keramische fruitmesjes. Hoewel ze geen luchtjes en geurtjes achter laten wil je toch graag voor verschillende producten een ander mesje gebruiken.

Deze drie mesjes hebben respectievelijke lengtes van 8, 10 en 12 cm. Ze worden elk geleverd met aparte beschermhoesjes. Omdat ze vlijmscherp zijn, is dat ook heel plezierig. Wil je er lang plezier van hebben, dan kun je ze beter niet in de vaatwasser reinigen.

Klanten die deze messenset reeds kochten, zijn zeer lovend over deze artikelen. Voor een hele leuke prijs krijg je een superscherpe set. Heel handig in het gebruik en ze blijven ook lang scherp.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

AdHoc Dunschiller 13,5 cm

 

Wat dacht je van deze keramische dunschiller? Geschikt voor het schillen van komkommer, fruit en aardappelen. Dat is nu een fluitje van een cent met dit mesje. De uit keramiek vervaardigde snijvlakken hebben geen invloed op geur en smaak.

Het handvat is gemaakt van milieuvriendelijk doorzichtig kunststof. De afmeting van het mesje is 13,5 x 13,5 cm dus het past altijd in je keukenlade. Zo’n handig keukenhulpje mag niet in je keukenuitrusting ontbreken. Hiermee wordt aardappels schillen een fluitje van een cent.

Kopers van deze dunschiller beoordelen dit product met maar liefst 5 sterren. Het is super scherp en blijft dat ook heel lang. Hij is van prima kwaliteit en heel handig in het gebruik. Het handvat ligt plezierig in de hand.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Point-Virgule 20,6cm

 

De messen van deze leveranciers zijn geliefd bij de echte kookliefhebbers. Dit koksmes beschikt over zeer scherpe tanden en snijdt moeiteloos door de hardste broodkorsten. Voor het snijden van bevroren producten of vleesbotten is het minder geschikt. Keramische messen zijn namelijk breekbaar.

Dit mes heeft een lengte van 20,6 cm. Het lemmet is vervaardigd uit keramiek en het handvat uit hoogwaardige kunststof. Point Virgule heeft een eigen messen serie ontworpen met een heel fraai design, dat ook prima in de hand ligt. Het mes is ook geschikt voor het snijden van kool en knolgewassen.

Helaas ontvingen wij slechts één beoordeling van een koper. Deze was jammer genoeg niet zo tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding. Nu geldt voor alle gebruiksartikelen dat de beoordeling ervan natuurlijk altijd heel persoonlijk is.

 

Koop bij bol.com (€73)

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status