Beste keramische kachel

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Keramische kachels test van 2021

 

Zodra het kouder begint te worden, is een lekker vuurtje best wel handig. Zeker wanneer je op kantoor nog even moet nawerken, of wanneer je als student nog enkele uurtjes voor dat ene examen wilt studeren. Een keuze maken uit de beste keramische kachels is echter niet zo makkelijk als het lijkt. En dat heeft vooral te maken met het ruime assortiment. Wij zijn daarom op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse keramische kachels en zijn onder andere uitgekomen bij de Steba KH2. Ruimtes waarvan de maximale oppervlakte ongeveer 46 m2 bedraagt, vormen alvast geen enkel probleem. Verder zou je ook kunnen kiezen voor de Eurom Wall Designheat 2000 keramische kachel die over een maximaal vermogen van maar liefst 2000 Watt beschikt. Ook dit toestel maakt dus deel uit van de krachtige keramische kachels.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Keramische kachels koopgids

 

Ben je op zoek naar een goed functionerende keramische kachel maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan loont het alvast de moeite om diverse apparaten met elkaar te vergelijken. Zo zul je merken dat er heel wat goedkope keramische kachels zijn, net zoals er ook exemplaren met een hoger prijskaartje bestaan. Door aanbiedingen te bekijken, kun je alsnog met een aantrekkelijke keramische kachel aanbieding huiswaarts keren. Verder raden wij jou ook aan om te letten op factoren zoals de plaatsing, het verbruik, de voordelen en natuurlijk ook het vermogen van de keramische kachel.

Het nut van een keramische kachel

Een keramische kachel wordt uiteraard niet meteen aangeraden om te gebruiken als hoofdverwarming. Echter is het dan weer wel een goede aanbeveling zodra je op zoek moet naar een degelijke bijverwarming. Zoals de naam doet vermoeden, kun je dergelijk apparaat gebruiken om naast de hoofdverwarming, een bepaalde ruimte nog net dat tikkeltje meer warmte te bieden. En een keramische kachel is hiervoor dan ook ideaal. Het is vaak een compact apparaat dat makkelijk te verplaatsen is.

Daarnaast is de warmte die wordt afgegeven, vaak ook bijzonder prettig. Dergelijk type stralingswarmte is bovendien helemaal niet belastend of schadelijk voor de luchtwegen. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de stofdeeltjes van een keramische kachel niet kunnen en dus ook niet zullen verbranden in het aanwezige warmte element. Indien je dus kindjes hebt dan mag je zonder schuldgevoel kiezen voor een keramische kachel.

 

Wat is een keramische kachel en het verbruik

Zodra we spreken over een keramische kachel, dan kies je voor een apparaat dat is uitgerust met keramische verwarmingselementen. Daarmee onderscheiden keramische kachels zich van de andere soorten kachels die gebruik maken van ijzeren verwarmingselementen.

Wat het verbruik van een keramische kachel betreft, kunnen we vaststellen dat dit gelijklopend is met eender welk ander type kachel. Stel dat je bijvoorbeeld kiest voor een keramische kachel met een maximaal vermogen van maar liefst 2000 Watt dan zal dergelijk apparaat ongeveer evenveel elektriciteit gaan verbruiken als bijvoorbeeld een standaard elektrisch apparaat met een gelijkaardig vermogen.

 

Wat zijn de voordelen van een keramische kachel

De aanschaf van een degelijk werkende keramische kachel biedt heel wat verschillende voordelen. Echter is één van de belangrijkste voordelen misschien wel het feit dat dergelijke toestellen functioneren op een vrij lage temperatuur. Dat wil dus zeggen dat de verwarmingselementen een veel lagere temperatuur zullen kennen dan bijvoorbeeld de verwarmingselementen van een elektrische kachel.

Die lage temperatuur brengt dan natuurlijk ook heel wat extra pluspunten met zich mee. Want op die manier wordt de kans op een eventuele brand meteen veel kleiner en zoniet zelfs vermeden. Ook de kans op eventuele lichamelijke letsels of brandwonden is, bij het gebruik van een keramische kachel, vrijwel onbestaande. Extra handig dus indien je thuis kindjes hebt rondlopen.

Het vermogen en de plaatsing van de keramische kachel

Zodra je besluit om een keramische kachel aan te kopen dan zul je merken dat er heel wat onderscheid mogelijk is op het gebied van vermogen. Met het vermogen wordt eigenlijk de kracht van het apparaat aangeduid. En dit wordt dan weer uitgedrukt in Watt. Hoe hoger het wattage van een keramische kachel, hoe groter het vermogen en hoe krachtiger het apparaat zal zijn. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een keramische kachel met een maximaal vermogen van zo’n 1500 Watt, maar er zijn ook apparaten die tot 2000 of zelfs tot 2400 Watt gaan.

Om het vermogen van de keramische kachel te kunnen bepalen, is het een goed idee om rekening te houden met de plaatsing van het apparaat. Waar wil je de keramische kachel plaatsen? En wat is de maximale oppervlakte van de ruimte die moet worden verwarmd? Een middelgrote tot grote ruimte vraagt natuurlijk om een keramische kachel met net dat tikkeltje meer vermogen. Probeer hier dan ook rekening mee te houden zodra je een keramische kachel gaat uitzoeken. Vroeg of laat zul je dan vast en zeker een exemplaar vinden dat helemaal aan je wensen voldoet.

 

Het mogelijke prijskaartje

De aankoop van een degelijk werkende keramische kachel hoeft helemaal niet duur te zijn. Zo kun je vaak al voor weinig geld één van de beste keramische kachels aankopen. Uiteraard zal het niet verwonderen dat bepaalde exemplaren ook wel net een tikkeltje duurder zijn. Maar uiteindelijk bepaal je zelf het prijskaartje van de keramische kachel. Hoeveel wil en kun je uitgeven aan het apparaat en ben je van plan om de kachel regelmatig te gebruiken? Bekijk, indien mogelijk, ook even de verschillende online reviews van klanten.

 

Keramische kachel Reviews – Top 5

 

Ben je op zoek naar een duurzame en degelijke keramische kachel? Dan zul je misschien wel al heel wat toestellen bekeken hebben, en je wel afvragen wat nu precies de beste keramische kachel is. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we alvast een top 5 samengesteld. Daarin vermelden we de 5 best beoordeelde keramische kachels op basis van de online reviews en het advies van gebruikers. Neem rustig de tijd om deze even te bekijken, en wie weet zit er wel een aantrekkelijke keramische kachel aanbieding tussen.

 

Steba KH2

 

Ben je op zoek naar goedkope keramische kachels? Dan zal dit exemplaar misschien niet meteen aan jouw verwachtingen voldoen. Toch biedt dit toestel heel wat mogelijkheden aan. Zo is het een bijzonder krachtige keramische kachel die over een totaal vermogen van maar liefst 1500 Watt beschikt. Zo kun je probleemloos ruimtes met een oppervlakte van zo’n 46 m2 verwarmen.

De kachel biedt de mogelijkheid om uit 2 verschillende warmtestanden te kiezen. Doordat het toestel zo compact is, zul je merken dat je de kachel makkelijk kunt verplaatsen. Bovendien biedt dit exemplaar niet alleen een uitstekende kwaliteit aan, maar bovenal ook een elegant en uniek design. De rode kleur zorgt ervoor dat dit toestel een echte blikvanger wordt.

We merken dat de meeste klanten een positief advies geven over de uitstekende kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van de kachel. Slechts één enkele gebruiker vindt dat de keramische kachel net iets teveel lawaai maakt.

Voordelen
Vermogen:

deze keramische kachel wordt gekenmerkt door een bijzonder ruim vermogen dat makkelijk een piek van 1500 Watt kan bereiken.

Formaat:

het betreft een behoorlijk compacte kachel die je makkelijk van de ene naar de andere ruimte kunt verplaatsen.

Design:

met z’n opvallende rode accenten, kies je met deze keramische kachel alvast voor een gewaagd en gedurfd toestel.

Nadelen
Te luid:

een blik op de online reviews toont aan dat de kachel, volgens één gebruiker, toch niet zo stil zou werken als wat wordt beweerd.

Prijzig:

indien je interesse mocht hebben in deze kachel, dan moet je echter wel rekening houden met een hoger prijskaartje.

Koop bij bol.com (€91.79)

 

 

 

 

Eurom Wall Designheat 2000

 

Volgens verschillende klanten mag je ook met de keramische kachel van Euromac alvast zeker zijn van een topproduct. Het is een krachtig apparaat waarmee je een ruimte van zo’n 29 m2 zonder problemen mee kunt verwarmen. Deze keramische kachel heeft namelijk een totaal vermogen van ruim 2000 Watt.

Bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen de 2 beschikbare warmtestanden. De minimale stand bedraagt hierbij zo’n 1000 Watt. Ondanks de kracht, zul je merken dat de kachel weinig energie verbruikt. Je hoeft je geen zorgen te maken, want er is ook nagedacht over de veiligheid. Zo is er een handige beveiliging tegen oververhitting voorzien. Daarnaast is deze keramische kachel ook in staat om koude luchtstromen te verspreiden.

Ondanks de vele voordelen merken we toch op dat de meningen eerder verdeeld zijn. Voor sommige klanten is dit duidelijk een topproduct. Andere kopers hebben toch nog wat twijfels.

Voordelen
Vermogen:

ook hier mag je zeker zijn van een bijzonder ruim vermogen dat zonder problemen tot wel 2000 Watt kan reiken.

Gebruiksgemak:

hij biedt je hierbij ook nog eens de mogelijkheid aan om tussen diverse warmtestanden te schakelen. Kortom, de geschikte keramische kachel voor ruimtes met een oppervlakte van maximaal 29 m2.

Veiligheid:

hij is niet alleen voorzien van alle comfort maar blijkt ook nog eens veilig. Zo is er alvast een degelijke oververhittingsbeveiliging voorzien.

Laag verbruik:

ondanks het ruime vermogen, blijkt de keramische kachel toch bijzonder weinig te gebruiken.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts een bijzonder kleine minderheid van de kopers is niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Quality Camp Oscillerend

 

Wil je liever niet teveel geld spenderen aan een degelijke keramische kachel? Of heb je gewoon een beperkt budget? In dat geval hoef je niet langer te vrezen. Dit apparaat van het bekende merk Quality Camp is alvast een goede aanbeveling.

Het is een bijzonder krachtige keramische kachel die over een minimaal vermogen van 450 Watt beschikt, en een maximaal vermogen van zo’n 1500 Watt heeft. Hierbij kun je kiezen uit maar liefst 3 verschillende warmtestanden. Het toestel is voorzien van een handvat, zodat je de kachel makkelijk van de ene naar de andere ruimte kunt verplaatsen.

We merken dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn over deze keramische kachel. Zo wordt er vaak een positief advies gegeven over de uitstekende kwaliteit en het mooie prijskaartje van de kachel. Kortom, bekijk dit product even rustig en misschien is het wel iets voor jou.

Voordelen
Kostenplaatje:

je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het lage prijskaartje.

Formaat:

deze keramische kachel wordt gekenmerkt door een beperkt formaat wat hem dan weer eenvoudig te verplaatsen maakt.

Vermogen:

je beschikt over een ruim vermogen dat, afhankelijk van de gebruikte warmtestanden, kan variëren van minimaal 450 tot maximaal ruim 1500 Watt vermogen.

Comfort:

naast de 3 warmtestanden is de kachel ook voorzien van veiligheid en comfort. Denk bijvoorbeeld maar aan het beschikbare handvat inclusief regelbare thermostaat, omvalbeveiliging en oververhittingsbeveiliging.

Nadelen
Design:

het is altijd mogelijk dat het eenvoudige design niet meteen de aandacht trekt van klanten.

Koop bij bol.com (€39.12)

 

 

 

 

HoneyWell  HCE200BE4

 

Net zoals de vorige keramische kachel zul je ook dit exemplaar vast en zeker tussen de goedkope toestellen kunnen spotten. Het apparaat is afkomstig van het bekende merk Honeywell en kan rekenen op heel wat positieve online beoordelingen.

Je zult merken dat de keramische kachel makkelijk te bedienen is, en over een totaal vermogen beschikt van maar liefst 1500 Watt. Daardoor kun je zonder problemen een ruimte met een oppervlakte van maximaal 20 m2 verwarmen. Je kunt hierbij kiezen uit 2 krachtige warmtestanden.

We merken dat de klanten niet alleen een positief advies geven over de uitstekende kwaliteit, maar ook over de duurzaamheid van deze keramische kachel. Ondanks de voordelige prijs, is één enkele koper toch niet helemaal overtuigd van het prijskaartje van dit apparaat.

Voordelen
Budget:

ook hier mag het prijskaartje duidelijk gezien worden en zul je de keramische kachel in de laagste prijscategorie kunnen spotten.

Vermogen:

de kachel beschikt over een ruim vermogen van wel 1500 Watt en de mogelijkheid om te schakelen tussen 2 verschillende warmtestanden.

Formaat:

dankzij het compacte formaat van 22,9 x 16,5 x 26 cm, kun je deze keramische kachel makkelijk en zonder problemen verplaatsen.

Nadelen
Prijzig:

ondanks het betaalbare prijskaartje, is één klant van mening dat het toestel nog steeds te duur geprijsd staat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

De’Longhi lTCH8993ERBC

 

Tenslotte heb je ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de keramische kachel van het bekende merk De’Longhi. Het bovendien niet meteen één van de duurste kachels en dat is altijd wel een groot pluspunt.

Het is een bijzonder krachtige keramische kachel die over een totaal vermogen van maar liefst 2400 Watt beschikt. Je kunt er dus zonder problemen een ruimte met een oppervlakte van wel 70 m3 mee verwarmen. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen 3 verschillende warmtestanden. Verder is er ook sprake van het ECO Energy System waardoor je dus zo min mogelijk energie zult verbruiken.

De meeste klanten zijn duidelijk tevreden en geven dan ook een positief advies over deze keramische kachel. Toch vindt een kleine minderheid van de kopers het apparaat niet zo degelijk qua kwaliteit.

Voordelen
Vermogen:

hij wordt gekenmerkt door een bijzonder ruim vermogen dat zonder problemen een piek van 2400 Watt kan bereiken. Je hebt hierbij 3 mogelijke warmtestanden.

Ruimte:

ruimtes met een maximale oppervlakte tot ongeveer 70 m3 zijn alvast geen enkel probleem voor deze keramische kachel.

Energiezuinig:

de keramische kachel maakt gebruik van het ECO Energy System. Op die manier garandeert hij dus een zo laag mogelijk energieverbruik.

Nadelen
Prijzig:

volgens sommige klanten zou het prijskaartje van deze kachel best wel wat goedkoper mogen zijn.

Matige kwaliteit:

slechts enkele kopers hadden misschien net iets meer kwaliteit verwacht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status