Beste keramische kookplaat

Laatste update: 28.05.20

 

Keramische kookplaten test van 2020

 

Naast inductie zien we dat er ook heel wat klanten zijn die kiezen voor een keramische kookplaat. En de reden daarvoor is eigenlijk heel eenvoudig aangezien keramische kookplaten niet veel onderhoud vragen en sneller gebruiksklaar zijn. Maar wat is nu eigenlijk de beste keramische kookplaat en waar moet je zoal op letten? Bekijk alvast even onze koopgids hieromtrent of scroll gelijk verder naar onze top 3. Kies je voor de Siemens ET645HN17E iQ300 keramische kookplaat dan kies je voor een product met maar liefst 4 kookzones en dus ideaal zelfs voor grote gezinnen. Met de Inventum VKC6010WIT keramische kookplaat mag je alvast zeker zijn van een evenwaardig topproduct. In tegenstelling tot het vorige product gaat het hier om een geheel vrijstaande keramische kookplaat.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Keramische kookplaten koopgids

 

De beste keramische kookplaten bieden nu eenmaal heel wat voordelen en pluspunten. Toch is het een aanbeveling om niet meteen het eerste het beste toestel aan te kopen. Sommige keramische kookplaten beschikken namelijk over iets meer mogelijkheden in vergelijking met andere exemplaren. Daarnaast kan ook het formaat een belangrijke rol spelen voor sommige klanten. Neem daarom rustig de tijd om deze koopgids even grondig door te nemen. Houd tijdens het vergelijken van keramische kookplaten eventueel ook rekening met aantrekkelijke aanbiedingen.

Wat is een keramische kookplaat en het gebruiksgemak

Het valt op dat steeds meer klanten kiezen voor een degelijke keramische kookplaat. Maar wat is dat nu precies? De werking van een keramische kookplaat kun je in een bepaalde mate gaan vergelijken met die van een elektrische kookplaat. Het enige grote verschil is dat de keramische kookplaat is afgewerkt met een duurzame en makkelijk te onderhouden glazen plaat. Je zult meteen kunnen vaststellen dat de glazen plaat voorzien is van bepaalde lijnen. Op die manier wordt het duidelijk waar de verschillende kookzones zich nu precies bevinden.

Op het moment dat je de keramische kookplaat dan gaat verwarmen dan zul je merken dat de lijnen geleidelijk aan zullen rood kleuren. Hoe roder de kleur hoe warmer de kookzone wordt. Het verwarmen van de keramische kookplaat gebeurt bovendien door gebruik te maken van infraroodstraling. Het gebruik van een degelijke keramische kookplaat vraagt dus geen grote moeite. De makkelijke bediening draagt meteen bij aan het comfort. Toch raden wij jou aan zoveel mogelijk apparaten te bekijken en wie weet kun je wel naar huis gaan met een keramische kookplaat aanbieding.

 

Welke voordelen levert een keramische kookplaat op

Je zult er meteen van versteld staan hoeveel pluspunten het gebruik van een keramische kookplaat met zich meebrengt. In de eerste plaats zul je merken dat een keramische kookplaat makkelijk te bedienen is. Bovendien wordt de warmte mooi en op een gelijkmatige manier verdeeld waardoor de ingrediënten of het gerecht overal even warm zal aanvoelen. Doordat een keramische kookplaat bovendien is uitgerust met een stevige glazen plaat, kost het ook helemaal geen moeite om deze te onderhouden. Even schoon wrijven met een vochtig doekje volstaat!

 

De bediening en de veiligheid

In de zoektocht naar de voor jou beste keramische kookplaat zul je merken dat er heel wat mogelijkheden zijn. Zo kun je kiezen voor een keramische kookplaat die voorzien is van een handige tiptoetsbediening, maar je kunt ook kiezen voor een exemplaar met knopbediening. De keramische kookplaten met tiptoetsbediening zijn het meest frequent maar dat wil niet meteen zeggen dat ze ook allemaal tot de goedkope keramische kookplaten behoren.

Daarnaast is het ook belangrijk om aandachtig te zijn op het gebied van veiligheid. Zo zul je merken dat een keramische kookplaat toch wel heel wat tijd nodig heeft om volledig te kunnen afkoelen. Het grote pluspunt is dat dergelijke kookplaten voorzien zijn van indicatielampjes zodanig dat je makkelijk en snel kunt zien welke kookzones nog niet helemaal zijn afgekoeld. Het is dan ook een goed idee om hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Zeker wanneer je thuis ook kindjes of misschien wel katten hebt rondlopen.

Extra functies en eventuele kenmerken

De aankoop van een keramische kookplaat moet weloverwogen gebeuren. Houd bijvoorbeeld ook rekening met het type pannen dat je thuis hebt staan. Niet elke soort pan is geschikt om op een keramische kookplaat te gebruiken. Pannen die je op een inductiekookplaat gebruikt, kunnen meestal ook zonder problemen op een keramische kookplaat.

Verder is het ook een goed idee om eventueel een afzonderlijke elektriciteitsgroep te gebruiken. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de meeste keramische kookplaten toch best wel wat stroom verbruiken. Bekijk of er eventueel een perilex stekker en een aansluitsnoer worden meegeleverd. En indien mogelijk is het altijd beter om de installatie te laten doen door een professioneel iemand.

 

Design en mogelijke prijskaartje

De aankoopprijs van een degelijke keramische kookplaat hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zo zijn er al heel wat degelijke keramische kookplaten voor amper 230 euro. Toch bestaan er ook exemplaren die een tikkeltje duurder kunnen zijn en makkelijk 350 euro waard zijn. Je beslist zelf hoeveel geld je er maximaal wilt en kunt aan spenderen.

Elementen zoals het design, het type en de mogelijkheden kunnen het prijskaartje in meer of mindere mate beïnvloeden. Daarnaast is het ook een goed idee om, bij eventuele twijfel, ook even de online reviews van klanten door te nemen. Zo krijg je meer informatie van andere gebruikers omtrent een bepaalde keramische kookplaat.

 

Keramische kookplaat Reviews – Top 5

 

Keramische kookplaten zijn heel eenvoudig te reinigen en verhitten snel en gelijkmatig. Wanneer je voor het eerst een keramische kookplaat aanschaft, kun je gewoon je pannen blijven gebruiken. Wij selecteerden er vijf uit het aanbod gebaseerd op het advies van onze klanten. Zo kun jij de voor jou beste keramische kookplaat selecteren. In onze vergelijking hebben wij geen keramische kookplaat met oven opgenomen.

 

 

Siemens ET645HN17E iQ300

 

Van het Duitse merk Siemens verwacht je een degelijke kwaliteit voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. Deze fraai vormgegeven keramische kookplaat is daar een voorbeeld van.Tegen een betaalbare prijs wordt een luxe product geleverd.

Hij wordt bediend via een touch control systeem. De kookplaat is vervaardigd uit high speed keramisch glas. Hij heeft een variabele kookzone met een diameter van 21 cm voor grote pannen. Een aparte braadzone is bij te schakelen. Via een digitaal led-display kun je de kookstand in de gaten houden.

Klanten waarderen deze kookplaat in hun review met maar liefst 5 sterren. Met name wordt lovend gesproken over de snelle opwarming en de eenvoudige bediening. Voor aankoop wordt dan ook zeker een positief advies uitgebracht.

 

Koop bij bol.com (€309)

 

 

 

 

Inventum VKC6010WIT

 

Deze vrijstaande keramische kookplaat past geheel binnen de slogan van dit Nederlandse bedrijf  “Inventum maakt het moment”. Zij leveren producten voor je hele huis en staan borg voor een goede en duurzame kwaliteit. Bovendien wordt veel aandacht besteed aan de uiterlijke vormgeving.

De kookplaat is gemaakt van high speed keramisch glas. Snoer en een vijfpolige stekker worden meegeleverd. De vier kookzones worden bediend door middel van eenvoudig werkende draaiknoppen. Hij beschikt over een indicatielampje per zone voor aanduiding van restwarmte.

In de review van klanten wordt deze keramische kookplaat met maar liefst 5 sterren beoordeeld. Het is een top product met een heel goede prijs-kwaliteitverhouding. De plaat warmt snel op en is heel eenvoudig in de bediening. Hij laat zich ook heel makkelijk reinigen.

 

Koop bij bol.com (€329)

 

 

 

 

PKF645B17E Serie 4

 

Deze Bosch keramische kookplaat is geschikt voor inbouw. De afmetingen zijn 560 x 490-500 x 43 cm. Met de luxe die hij biedt tegen een scherpe prijs krijg je het gevoel met een keramische kookplaat aanbieding te maken te hebben.

Hij beschikt over een kinderbeveiliging en een kookwekker. Hij heeft vier kookzones, waarvan één variabel. Deze worden bediend via het zogenaamde touch controle systeem. Daarnaast zorgt de timer voor een automatische uitschakeling. Hij geeft per kookzone een indicatie van de restwarmte.

Kopers zijn zeer tevreden met deze keramische kookplaat. Hij heeft een heel fraai design en oogt luxe. Hij is heel eenvoudig in de bediening. Met de goede prijs-kwaliteitverhouding kun je spreken van een voordelige koop.

 

Koop bij bol.com (€239)

 

 

 

 

T202ZT

 

Met deze Etna keramische kookplaat haal je een stukje Nederlandse nuchterheid in huis. Dit al 160 jaar oude bedrijf is sinds jaar en dag een begrip op het gebied van koken. Ze staan erom bekend dat ze mooie, functionele producten leveren die ook nog eens betaalbaar zijn.

Deze inbouw kookplaat beschikt over vier kookzones die te bedienen zijn met behulp van draaiknoppen. Twee hiervan hebben een doorsnede van 14,5 cm met daarnaast nog twee van respectievelijk 18 en 21 cm. De afmetingen van deze kookplaat zijn 56 x 49 cm. Hij wordt geleverd exclusief snoer en stekker.

Klanten beoordelen deze Etna keramische kookplaat met maar liefst 5 sterren. Ze herkennen in dit product de kwaliteit die ze van dit bedrijf gewend zijn. Ook de prijs-kwaliteitverhouding is top te noemen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

CKT845ONY 

 

Pelgrim is een van oorsprong Nederlands bedrijf dat al bijna 100 jaar bestaat. Het staat garant voor goede kwaliteit, hoge functionaliteit en veel gebruiksgemak. Deze Pelgrim keramische kookplaat is geschikt voor inbouw en heeft een royale breedte van 60 cm. Met zijn prijs valt hij niet echt onder de goedkope keramische kookplaten.

Hij beschikt over vier kookzones. Twee met een diameter van 14,5 cm, één van 18 cm en één van 21 cm. Deze zijn te bedienen via het touch control systeem.Tevens is hij voorzien van een kinderslot. Hij ziet er niet alleen fraai uit; hij is ook zeer gebruiksvriendelijk en van degelijke kwaliteit.

Deze keramische kookplaat is nog niet zo lang geleden aan het assortiment toegevoegd. Helaas beschikken wij nog niet over reviews van onze klanten. De naam Pelgrim staat echter borg voor een goede prijs-kwaliteitverhouding.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status