Beste kerstboom

Laatste update: 16.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Kerstbomen test van 2021

 

Met de kerstperiode die in aantocht is, gaan de meeste mensen weer op zoek naar een originele en duurzame kerstboom. Of je nu voor een echt of vals exemplaar kiest, dat maakt helemaal niet uit. Toch merken we dat steeds meer klanten opteren voor een valse kerstboom. Maar welk exemplaar moet je dan uitkiezen. Omdat het bijna Kerstmis is, en wij jou echt willen helpen, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde kerstbomen. Zo blijkt de Triumph Tree Frosted Pine alvast een duurzame en degelijk kerstboom te zijn. De boom zelf is vervaardigd uit duurzaam en stevig PVC terwijl de voet van deze kerstboom uit metaal bestaat. Ben je echter op zoek naar een kleine kerstboom om in je appartement of studio te plaatsen? Dan kan de Triumph Tree misschien wel precies zijn waar je naar op zoek bent.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Kerstbomen koopgids

 

Bij Kerstmis is het natuurlijk de traditie in Nederland en België om een kerstboom in huis te halen. Tegenwoordig zijn er heel wat mogelijkheden op dat vlak. Als je één van de beste kerstbomen wilt uitkiezen kun je nadenken over het type. Als je een echte boom wilt dan moet je rekening houden met de temperatuur. Denk verder aan de afmeting en de plaats als je de aanbiedingen gaat vergelijken.

De soort kerstboom

 

Kerst is voor veel personen één van de belangrijkste periodes van het jaar. Er wordt in sommige gevallen al maandenlang op voorhand naar uitgekeken. Kerstversiering en een kerstboom maken het plaatje dan ook helemaal af. Als je dus van plan bent om dit jaar een nieuwe kerstboom te kopen dan zul je merken dat er heel wat keuze is. Zo zul je beslissen of je een echte kerstboom wilt of een valse kerstboom. Denk daarbij aan de voor- en nadelen van beide om tot een keuze te komen die aan jouw verwachtingen voldoet.

Veel mensen kiezen er elk jaar opnieuw voor om een echte kerstboom in huis te halen. Dit ziet er veel natuurlijker uit en ruikt ook gewoon lekker. Toch is het belangrijk dat je beseft dat een echte kerstboom ook een aantal nadelen met zich meebrengt. Zo zal de boom natuurlijk niet even lang leven als een vals exemplaar. Bovendien zal de boom op een gegeven moment ook naalden beginnen verliezen. Zo zul jij meer moeten stofzuigen.

Dat is meteen ook de reden waarom heel wat mensen voor een valse kerstboom kiezen. Bovendien hoeft het er helemaal niet kunstmatig uit te zien. Er zijn tegenwoordig veel modellen die gemaakt zijn uit speciale materialen om er zo natuurlijk mogelijk uit te zien. Daarnaast werkt men met verschillende soorten groen en bruintinten waardoor het onderscheid met een echte boom miniem wordt. En het leuke eraan is dat je niet dagelijks hoeft te stofzuigen.

 

 

Een echte kerstboom en temperatuurverschil

 

Heb je toch besloten om een echte kerstboom aan te kopen? Dan kun je een aantal dingen doen waardoor de boom langer blijft leven. Als je een echte boom wilt die langer zijn naalden behoudt dan kun je uitkijken naar een Nordmann-spar. Dit is een Deense boom die zijn naalden minder snel laat vallen dan de gewone Belgische of Nederlandse spar.

Houd er wel rekening mee dat een Nordmann-spar er toch iets anders zal uitzien dan onze gewone traditionele kerstboom. Daarnaast is deze iets duurder waardoor je die niet meer tussen de goedkope kerstbomen zal kunnen spotten. Verder is het een goede aanbeveling om te kiezen voor een boom met een kluit. Deze kun je achteraf namelijk nog altijd in je tuin planten.

Verder is het belangrijk dat je een echte kerstboom altijd voldoende water geeft. Zeker wanneer het een kerstboom met kluit betreft. Houd daarnaast ook rekening met het temperatuurverschil. Voor ze verkocht worden staan de meeste bomen buiten. Als je die dus meteen in de huiskamer gaat plaatsen zal het temperatuurverschil te groot zijn. Het beste is dus om de boom eventueel eerst een aantal dagen in de garage te zetten.

Plaats en afmetingen van de kerstboom

 

Tegenwoordig heb je kerstbomen in alle maten en vormen. Je kunt een hele grote kerstboom aanschaffen van wel bijna 2 meter of een klein boompje van een halve meter. Om de grootte van je kerstboom te bepalen is het belangrijk dat je rekening houdt met de beschikbare ruimte. Denk dus eerst goed na over de ruimte waar je de boom wilt plaatsen. Dit zal namelijk al min of meer de grootte van je boom gaan bepalen.

Als je op een appartement woont dan is het niet aan te raden om een boom van 2 meter uit te kiezen. Een boom die de volledige ruimte vult, laat de kamer er veel kleiner en minder gezellig uitzien. In zo een geval is het altijd beter om een kleiner model of medium kerstboom aan te schaffen.

Daarnaast is het belangrijk dat je de voor- en nadelen van de ruimte waar je de boom wilt zetten, goed afweegt. Vooral als je van plan bent om een echte kerstboom aan te schaffen is dit enorm belangrijk. Een echte kerstboom staat nu eenmaal het beste op een lichte maar vooral zonnige plaats. Houd er ook rekening mee dat je de boom niet te dicht bij een verwarmingsinstallatie plaatst. En plaats de boom al zeker niet in een tochtgat. Dus in de buurt van deuren die vaak opengaan is geen goed idee.

Kortom er zijn heel wat mogelijkheden en dingen waar je hoeft aan te denken als je op zoek gaat naar een kerstboom. De ene boom zal al iets duurder zijn dan de andere. Je kunt daarom ook altijd eens een kijkje nemen in de vele reviews die kopers geplaatst hebben. Misschien kom je zo wel een kerstboom aanbieding tegen.

 

 

Kerstboom Reviews – Top 5

 

 

Sommige tradities zijn niet weg te denken uit een Nederlandse of Belgische woning. Kerstmis blijft één van de belangrijkste tijden van het jaar voor ons. Daarom is het kopen van de beste kerstboom ook belangrijk. De volgende vijf topproducten zijn zorgvuldig door ons uitgekozen en bevatten verschillende goedkope kerstbomen. Lees gerust verder en vind het perfecte product voor jouw woning.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Triumph Tree Frosted Pine

 

Deze kerstboom heeft een hoogte van 155 cm maar is ook beschikbaar in 4 andere hoogtes. De kerstboom heeft groene naalden en witte toppen om een winterse sfeer te creëren in je huis. De boom is gemaakt van PVC en beschikt over een stevige voet die van metaal gemaakt is.

Deze kunstkerstboom heeft een diameter van 119 cm dus het product neemt wel wat plaats is. De boom wordt geleverd met een gedetailleerde handleiding zodat je het makkelijk in elkaar kunt zetten.

De kopers van deze kerstboom aanbieding zijn vooral tevreden over de goede prijs-kwaliteitverhouding van het product. De boom heeft een mooie kleur en is nauwelijks van een echte boom te onderscheiden. Het duurt wel lang om de kerstboom volledig in elkaar te zetten.

Met deze unieke kerstboom van het bekende merk Triumph Tree haal je een duurzame kerstboom in huis van maar liefst 155 cm hoog. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om uit tal van andere formaten te kiezen. Een overzichtje van de voordelen en de nadelen kun je hieronder alvast even raadplegen.

Voordelen
Materiaal:

de boom zelf is volledig vervaardigd uit duurzaam PVC terwijl de voet van de kerstboom dan weer bestaat uit metaal en voor extra stevigheid zorgt.

Design:

de kerstboom wordt gekenmerkt door de opvallende groene naalden in combinatie met de witte toppen. Zo wordt een unieke kerstsfeer gecreëerd.

Handleiding:

de handleiding is niet alleen informatief maar ook bijzonder duidelijk. Zo heb je de boom in een mum van tijd in de woonkamer geïnstalleerd.

Nadelen
Installatie:

een kleine minderheid van de kopers vindt de installatie van de boom, ondanks alles best wel een hele klus.

Formaat:

de boom heeft niet alleen een hoogte van 155 cm maar verder ook een vrij grote diameter van maar liefst 119 cm. Je voorziet dus best wat meer ruimte.

Koop bij bol.com (€115.9)

 

 

 

 

Triumph Tree

 

Dit kleine kerstboompje heeft een hoogte van 60 cm en is de kleine versie van de Forest Frosted. Dit product maakt deel uit van de goedkope kerstbomen en heeft een garantie van 5 jaar. Aan de buitenkant van de boom zitten harde naalden zodat je minder verschil ziet met een echte kerstboom.

De gebruikers van deze kerstboom geven positief advies over de kwaliteit van het artikel. Ze zijn ook tevreden over de kleur en vinden dat de boom goed op een echte kerstboom lijkt. De verhouding tussen de prijs en de kwaliteit is optimaal en het product is perfect voor mensen met minder ruimte om een grote boom te zetten. Het is ook eenvoudig om de boom in elkaar te zetten.

Net zoals het vorige product zul je merken dat ook deze kerstboom geleverd wordt door het bekende en misschien wel het populairste merk Triumph Tree. In elk geval mag duidelijk zijn dat heel wat kopers dit merk veruit als het beste merk beschouwen. Bovendien valt ook het prijskaartje hartstikke goed mee.

Voordelen
Formaat:

het is een vrij compacte kerstboom met een maximale hoogte van ongeveer 60 cm. Ideaal om in een studio of klein appartement te plaatsen.

Prijskaartje:

of het de boom met de laagste prijs is, is niet helemaal duidelijk. Toch zul je deze kerstboom tussen de goedkope producten mogen verwachten.

Harde naalden:

de buitenkant van de kerstboom is voorzien van een heleboel harde naalden. Daardoor lijkt het wel alsof je een echte kerstboom in huis hebt gehaald.

Nadelen
Te klein:

het is mogelijk dat de boom voor sommige kopers misschien toch wel net iets te klein zal zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Excellent Trees Stavanger Green

 

Deze kerstboom is beschikbaar in 6 verschillende hoogtes en beschikt over verlichting. Het is een kunstkerstboom die gemaakt is van PVC en natuurlijke kleuren gebruikt om het effect te hebben van een echte kerstboom. De stevige voet is gemaakt van metaal en is uitgerust met antislip voetjes zodat de kerstboom stabiel staat.

De kerstboom is makkelijk om te monteren, je hoeft gewoon de 3 delen op elkaar te plaatsen en de takken uit te vouwen. Er zitten 250 LED lampjes in de takken die zorgen voor een warm licht. Met het snoer van 1 meter kun je de lampjes van stroom voorzien. Daarnaast beschik je nog over genoeg ruimte voor extra versiering.

In de reviews kun je lezen dat de boom van goede kwaliteit is en dat de verlichting voor een leuke sfeer zorgt. Hoewel deze boom in een hogere prijsklasse ligt zijn de kopers toch tevreden vanwege de topkwaliteit die ze ervoor terugkrijgen. De boom is eenvoudig om op te zetten.

Door te kiezen voor de Exellent Trees Stavanger Green kerstboom kies je niet alleen voor kwaliteit en degelijkheid maar ook voor duurzaamheid. Dit type kerstboom is te verkrijgen in maar liefst 6 diverse afmetingen. Zo kies je zelf of je voor een kleine of een grote kerstboom wilt gaan. Ondanks het feit dat het om een kunstkerstboom gaat, lijkt het wel helemaal op een echt exemplaar.

Voordelen
Materiaal:

deze unieke kunstkerstboom is volledig vervaardigd uit bijzonder duurzaam en degelijke PVC. De voet van de boom bestaat uit stevig en stabiel metaal.

Antislip voetjes:

dankzij de antislip voetjes zul je merken dat de boom iets meer grip heeft en dus veel stabieler kan staan.

Installatie:

je zult versteld staan hoe moeiteloos de installatie verloopt. De boom bestaat uit amper 3 delen die je gewoon op elkaar hoeft te plaatsen.

Nadelen
Prijskaartje:

toch zul je maar beter een iets ruimer budget voorzien als je deze kunstkerstboom wilt aankopen.

Koop bij bol.com (€97.95)

 

 

 

 

Black Box Milton Tips 898

 

De Milton kerstboom van Black Box is verkrijgbaar in 4 verschillende hoogtes en gebruikt zachte naalden voor een natuurlijke uitstraling. De takken zijn gemaakt van PE en de boom gebruikt verschillende kleuren om zo dicht mogelijk aan te leunen bij een echte kerstboom.

De stam en de takken van de boom zijn gemaakt van metaal voor extra stevigheid en de voet beschikt over 4 poten zodat de boom stabiel staat. Je hoeft de takken uit te vouwen om de boom te kunnen versieren maar je kunt eenvoudig de meegeleverde handleiding lezen om dit tot stand te brengen.

We vinden enkel positieve beoordelingen terug over deze kerstboom aanbieding. Het product is makkelijk om in elkaar te zetten en na gebruik terug op te bergen. De kwaliteit van de materialen is uitstekend en de boom heeft een natuurlijke uitstraling.

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor deze unieke Milton kerstboom van het bekende merk de Black Box. Je hebt de mogelijkheid om een keuze te maken tussen de 4 verschillende afmetingen. Zo kies je dus zelf of je voor een kleine al dan niet een grote kerstboom gaat.

Voordelen
Materiaal:

deze kunstkerstboom is tot stand gekomen door een combinatie aan verschillende materialen. Zo zijn de naalden vervaardigd uit duurzaam PE terwijl zowel de stam alsook de takken eerder uit metaal bestaan.

Voet:

de voet van de kerstboom wordt gekenmerkt door 4 poten die zorgen voor iets meer stevigheid en stabiliteit.

Installatie:

de boom is makkelijk en in een mum van tijd te monteren. Zo hoef je de takken alleen maar uit te vouwen zoals je wenst.

Nadelen

Tot op heden zijn er alleen maar positieve reacties op het product geplaatst. Het lijkt wel om een top kerstboom te gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Black Box snowdon

 

De Snowdon is een kerstboom met stevige takken zodat je veel decoratie aan de boom kunt hangen. Met een hoogte van 215 cm en een diameter van 127 cm heeft deze kerstboom nogal wat plaats nodig in je woonkamer maar dankzij de witte takken en naalden zorgt het product voor een leuke sfeer.

De kerstboom ziet eruit alsof het bedekt is met sneeuw en is eenvoudig om op te zetten want je hoeft gewoon de takken uit te vouwen. Het artikel is brandveilig en heeft een garantie van 5 jaar. De stevige voet van de kerstboom zorgt voor perfecte stabiliteit.

De reviews geven positief advies, vooral over de topkwaliteit van het product. De kerstboom is eenvoudig om op te zetten en toont net als een echte kerstboom. De witte takken zorgen voor een leuke kerstsfeer en enkele kopers vinden het mooier dan een groene kerstboom.

Net zoals het vorige product wordt ook deze kerstboom aangeboden door het merk Black Box. Het is dus zeker één van de bekende merken op het gebied van decoratie en dergelijke. Het is een vrij grote boom die maar liefst 215 cm hoog is en over een totale doorsnede van maar liefst 127 cm beschikt.

Voordelen
Design:

in tegenstelling tot de vorige kerstbomen valt op dat de takken en naalden een sneeuwwitte kleur hebben gekregen. Dat zorgt voor een gezellige kerstsfeer.

Installatie:

het enige dat je hoeft te doen is de takken van deze kerstboom voorzichtig uit elkaar te vouwen.

Veiligheid:

je hoeft je helemaal geen zorgen te maken want deze kerstboom is volledig brandveilig.

Nadelen
Te groot:

het is mogelijk dat sommige kopers deze kerstboom misschien net een tikkeltje te groot zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status