Beste ketel

Laatste update: 17.09.20

 

Ketels test van 2020

 

In de winter kan er niets heerlijker zijn dan een lekkere kop warme chocolademelk of een kopje thee. Uiteraard kun je een ketel daar dan goed voor gebruiken. Onze koopgids kan enkele goede richtlijnen geven over elementen waar je rekening mee kunt houden in je zoektocht. Indien je echt gehaast bent om een nieuwe ketel te vinden dan kun je ook altijd rechtstreeks doorklikken naar onze top 3. Uit onderzoek is gebleken dat je met de Le Creuset Tradition een degelijke ketel in huis haalt die over een volume van ruim 2 liter beschikt. Bovendien ziet het design er ook heel retro en vintage uit waardoor je een echte blikvanger in huis haalt. Met de Philips HD9321/20 haal je natuurlijk een meer dan waardig alternatief in huis. Met een capaciteit van ongeveer 1,7 liter kun je toch al heel wat kopjes heerlijke chocolademelk of thee maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Ketels koopgids

 

Een ketel komt zeker onder elke omstandigheid goed van te pas. Als jij niet kan kiezen tussen de 2 beste ketels is het een aanbeveling om de eigenschappen met elkaar te vergelijken. Hierna kun je zeker een keus maken ongeacht de prijs voor jou wel of niet een ketel aanbieding is.

Wat voor soort ketel is het

 

Houd jij van klassieke ketels die heel duurzaam zijn en die op bijna alle warmtebronnen gebruikt kunnen worden? Zo een product is een traditionele fluitketel die op een keramische, gas-, elektrische, inductie- of op een halogeen warmtebron gebruikt kan worden. Een moderne fluitketel kan ook een heel mooie en strakke uitstraling geven aan je keuken.

Voor de mensen die kiezen voor technologie en gemak, zullen eerder uitkijken naar een elektrische ketel. Een elektrische ketel is gemakkelijk te bedienen en eenvoudig te gebruiken. Er zijn tegenwoordig zoveel soorten te vinden op de markt. De prijzen van dit product variëren heel erg en kunnen afhankelijk zijn van een bepaald merk.

Als je geluk hebt, dan vind je een goede ketel tussen de goedkope ketels. In de meeste gevallen zijn de goedkope ketels niet zo duurzaam. In elk geval moet je wel de gebruiksaanwijzingen goed doornemen en je daaraan houden. Als je dat doet, dan kun je misschien langer genieten van zo een ketel.

 

 

Gewicht en inhoud

 

Zoals bij de meeste elektrische producten wordt aangeraden, is het altijd raadzaam om het gewicht van het product in acht te nemen. Vooral als je het apparaat moet optillen en vasthouden in jouw handen. Denk daarbij maar aan strijkijzers, haardrogers etc. Het gewicht van een product is heel belangrijk zodat jij met alle gemak en comfort gebruik kunt maken van het apparaat.

Als jij een ketel gaat aanschaffen, let er dus op dat dit product al op zichzelf niet te zwaar weegt, want je moet het ook nog vullen met water. En hoe zwaar zo een ketel is wanneer het helemaal gevuld is, hangt van de inhoud van het product af.

Ben jij iemand die een groot gezin heeft of heb jij een baby in huis, dan kun je liever gaan voor een ketel die een inhoud heeft van meer dan 1 liter. Je hoeft de ketel dan niet elke keer helemaal te vullen voordat je het gaat gebruiken. Je mag zelf de hoeveelheid water bepalen.

Als jij iemand bent die de ketel vaker gaat gebruiken omdat jij van warme dranken houdt, maar alleen woont of samen met een partner, dan hoef je niet zoveel water in 1 keer te zetten om op te koken. Je kunt in zo een geval dan kiezen voor een ketel die een kleinere inhoud heeft.

 

 

Snelheid en vermogen

 

De snelheid en het vermogen zijn belangrijke factoren die zullen zorgen voor een aangename beleving bij het gebruik van een ketel. Het is belangrijk om te weten wat het vermogen van het apparaat is. Hoe hoger het vermogen van een ketel is, hoe sneller het in staat is om het water op te koken. De snelheid wordt dus ook bepaald door het vermogen van het apparaat.

Het is ideaal als je bij een waterketel niet te lang op het water moet wachten om jouw heerlijke thee of koffie te maken. Zoals je hierboven hebt gelezen bepaalt de hoeveelheid water die je hebt gezet om te koken hoe lang het kan duren. Als je een volle ketel hebt gezet om te koken, dan moet het ongeveer 3 tot 4 minuten duren totdat het gekookt is. Zet jij water voor maar 1 kopje thee, dan kan die binnen een anderhalve minuut al af zijn.

Extra functies

 

Het is heel erg leuk als je kan genieten van de extra functies die een product te bieden heeft. Zo kan een ketel ook leuke functies hebben waarnaar je kunt uitkijken. Een ketel die automatisch afslaat wanneer het af is, is geen luxe meer en is zeker wel een functie dat mag voorkomen bij de ketel. Dit zorgt voor een stukje veiligheid. Daarnaast is het ook handig als een ketel een warmhoudfunctie heeft. Op zo een manier hoef jij niet steeds water te zetten in de koude maanden, omdat het te snel afkoelt.

Een andere leuke functie is als het apparaat een speciale ruimte heeft waar je het snoer kunt opbergen. Het is heel erg handig als je aan de buitenkant van het apparaat het waterniveau kunt zien. Zo weet jij precies hoeveel water in de ketel aanwezig is.

Een waterketel lijkt op een simpel apparaat, maar het zou veel leuke functies kunnen hebben waarvan je goed gebruik kunt maken. Maak dus de beste keus van alle aanbiedingen in de winkels op basis van deze eigenschappen.

 

 

Ketel Reviews – Top 5

 

 

Als je in een koud land woont, is het zeker aangeraden om een ketel in huis te hebben, zodat je op een snelle manier thee of koffie kunt zetten. Afhankelijk van de inhoud van zo een ketel kun je voor een aantal personen een heerlijke warme drank maken. Dat is zeker voordelig als je een groot gezin hebt of vaak visite krijgt. Kies uit de opties hieronder de beste ketel voor jezelf.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Le Creuset Tradition

 

De Le Creuset Tradition Fluitketel heeft een inhoud van 2,1 liter. Dit product is gemaakt van geëmailleerd staal en is geschikt voor alle warmtebronnen zoals elektrisch, halogeen, gas, inductie of keramisch.

Met dit product ga je terug in de tijd en heb je een echt traditioneel stuk in huis. Dit product kun je verkrijgen in de kleuren zwart en kersenrood. Als je dit product koopt zal je geen spijt krijgen, want het staat mooi op je aanrecht.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is niet alleen mooi maar ook handig in gebruik. Daarnaast is het van goede kwaliteit, want het kan wel tegen een val of slag.

Enkele kopers vinden dat dit product te zwaar is, vooral als hij gevuld is met water. En het deksel gaat stroef erop. Gezien de prijs behoort dit niet tot de categorie van goedkope ketels.

Le Creuset is een bekend merk als het gaat om keukentoestellen. We vermoeden dat het deel uitmaakt van de populairste merken als we het aantal positieve commentaren bekijken. Deze ketel is extra stevig en duurzaam doordat het gemaakt is uit geëmailleerd staal. De ebbenzwarte kleur doet het er heel stijlvol uitzien.

 

Voordelen:

 

Warmtebron: dit product kun je op werkelijk alle warmtebronnen gebruiken van gas tot keramisch. Zelfs inductie is mogelijk. De fluitketel is bovendien gemaakt van geëmailleerd staal.  

Handig in gebruik: je kunt het product zeer eenvoudig reinigen dankzij de grote vulopening. Zo kun je het ook heel snel en handig bijvullen. Het koude handvat zorgt ervoor dat je de ketel veilig kunt verplaatsen. De fluittoon geeft aan wanneer het water warm is.

 

Nadelen:

 

Matige kwaliteit: enkele kopers hebben toch hun twijfels bij dit product. Zo blijkt de ketel wel heel zwaar te zijn en is de fluittoon amper hoorbaar. Het deksel blijkt ook niet zo goed open te gaan.

 

Koop bij bol.com (€85)

 

 

 

 

Philips HD9321/20

 

De Philips HD9321/20  waterkoker heeft een inhoud van 1,7 liter. Dit product is gemaakt om lang mee te gaan, want het heeft een stevige RVS kan. Het plat verwarmingselement en een vermogen van 2200 watt, zorgen ervoor dat het water snel opkookt.

Dit apparaat is eenvoudig om schoon te maken. Het heeft een antikalkfilter, wat ervoor zorgt dat het water altijd schoon en helder is.

Als je water wilt vullen in de waterkoker kan dat eenvoudig via het deksel of de tuit. Bij het aanzetten van dit apparaat gaat er een lampje aan.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en is stevig. Het water wordt snel heet en het staat ook nog mooi in de keuken.

Daarnaast is het eenvoudig in gebruik. Deze kopers geven er dus positief advies over. Enkele kopers vinden het te duur en te groot.

Als je op zoek gaat naar een goede ketel dan zul je ook heel wat aanbiedingen van Philips tegenkomen. Dit blijkt voor heel wat mensen het beste merk te zijn. De zilveren kleur straalt iets heel klassevol uit en doet het product in elk interieur passen. Met een vermogen van 2200 Watt behoort het tot de krachtige apparaten.

 

Voordelen:

 

Onderhoud: het apparaat is voorzien van een antikalkfilter. Op die manier hoef je geen schrik te hebben en zul je altijd kunnen rekenen op helder water. Verder is het product snel en eenvoudig te reinigen.

Gebruiksvriendelijk: door de grote vulopening kun je eenvoudig water bijvullen. Zodra het apparaat is aangezet, zal er een lampje aanspringen. Ook het waterpeil is probleemloos op te volgen via de afleesbare indicator.

 

Nadelen:

 

De aankoopprijs: deze ketel behoort zeker niet tot de allerduurste uit onze lijst. Toch vinden sommige kopers de prijs net iets te hoog.

Formaat: het apparaat blijkt behoorlijk groot te zijn en neemt dus veel plaats in.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Krups Express KO2998

 

De Krups Express KO2998 waterkoker heeft een inhoud van 1,5 liter. Dit apparaat heeft een vermogen van 2200 watt en een antikalkfilter. Het heeft een automatische uitschakeling voor wanneer het water al gekookt is.

Hierbij gaat de indicatie lamp, die aangaat wanneer je het apparaat aanzet, ook uit. Het heeft een kan die gemaakt is van kunststof en heeft een mooie uitstraling. Je zou dit apparaat met plezier op je keukenaanrecht kunnen laten staan.

Als je de reviews leest, dan merk je dat de meeste kopers tevreden zijn met dit product. Het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig om te gebruiken.

Het is een mooi apparaat, met een grote inhoud en het water kookt snel. Al dat krijg je voor een redelijke prijs. Sommige kopers vinden dat dit product een matige kwaliteit heeft en dat het teveel lawaai maakt.

Met dit apparaat haal je echt een goede ketel in huis. Het toestel is zelfs nog iets krachtiger in vergelijking met het vorige product. Dankzij het vermogen van 2400 Watt heb je in een recordtijd kokend water. Verder beschikt het apparaat over een inhoud van 1,5 liter en is het voorzien van een antikalkfilter.

 

Voordelen:

 

Antikalkfilter: deze ketel is voorzien van een antikalkfilter. Hierdoor heb jij altijd helder en vooral schoon water. Het toestel is ook nog eens heel eenvoudig schoon te maken.

1 kops aanduiding: dankzij de 1 kops aanduiding functie kun je het apparaat zodanig gaan instellen dat er enkel water gekookt wordt voor het kopje dat je wenst. Hierdoor kun je energie besparen.

Gebruiksgemak: het verwarmingselement komt niet met het water in contact doordat het is afgeschermd. Daarnaast is het apparaat voorzien van een deksel dat automatisch opent en een draaibaar onderstel.

 

Nadelen:

 

Matige kwaliteit: enkele kopers vinden de snoerlengte te kort en daardoor niet zo handig. Sommige gebruikers vrezen ook dat water koken in een pan misschien wel sneller gaat.

 

Koop bij bol.com (€32.99)

 

 

 

 

Habonne Fluitketel

 

De Habonne Fluitketel is gemaakt van RVS en het heeft een inhoud van 2,5 liter. Met dit product kun je dus thee of koffie zetten voor ongeveer 10 personen.

Dit product is toch wel anders dan een elektrische ketel. Het heeft een mooi traditioneel design dat zeker een aanwinst zal zijn voor jouw keuken. Een fluitketel werkt toch ook wel anders, want wanneer het water kookt maakt het een mooi fluitend geluid.

Je kunt dit product voor diverse warmtebronnen gebruiken zoals elektrisch, gas, halogeen, inductie en keramisch.

Tot nu toe zijn er alleen positieve beoordelingen te lezen voor dit product. De kopers zijn allemaal tevreden met dit product, want het is handig in gebruik en het is van goede kwaliteit. Daarnaast heeft het ook een mooie en elegante design, dat zeker mooi staat op je gasfornuis of gasplaat.

Als je op zoek bent naar een ketel met een grote capaciteit dan ben je met dit apparaat van Habonne aan het goede adres. Dit toestel heeft een waterreservoir met een inhoud van 2,5 liter en is dus geschikt voor grote gezinnen. Zodra het water het kookpunt bereikt heeft, zul je dit horen aan de fluittoon.

 

Voordelen:

 

Warmtebronnen: deze fluitketel kun je op alle warmtebronnen gebruiken zoals keramisch, gas en elektrisch. Verder is ook inductie helemaal geen enkel probleem.

Gebruiksvriendelijk: dit product is heel handig te gebruiken. Je vult het op met water en drukt op start. Zodra het water kookt, zal er ook een fluitsignaal afgaan. Door het grote waterreservoir is het ideaal voor grote gezinnen of wanneer je mensen over de vloer krijgt.

 

Nadelen:

 

Als we de commentaren van de kopers lezen dan merk je dat echt iedereen heel erg positief is. Voor de kopers zijn er gewoon geen minpunten te bespeuren.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Russell Hobbs Oxford 20090-70

 

De Russell Hobbs Oxford 20090-70 waterkoker heeft een inhoud van 1,7 liter en een vermogen van 2400 watt. Dit product is aangeraden voor mensen met grote gezinnen of voor het werk waar een paar mensen gebruik kunnen maken hiervan.

Als je maar voor 1 kopje thee water wilt zetten, kan dat ook en het water is binnen 50 seconden klaar met koken. Het heeft een weergave van het waterniveau aan de binnenkant, zodat je kunt zien hoeveel water erin zit. Nadat het water gekookt is, schakelt dit apparaat automatisch uit. Wat een pluspunt is dat dit product een mooi modern design heeft, dat leuk zal staan op je aanrecht.

Gezien de prijs lijkt dit wel een ketel aanbieding. De meeste kopers zijn tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en is eenvoudig in gebruik. Het water warmt snel op. Sommige kopers vinden de verpakking slecht.

Als je op zoek bent naar het product met de laagste prijs uit onze lijst, dan is dit zeker de Russell Hobbs ketel. Met een vermogen van 2400 Watt behoort het zeker en vast tot één van de krachtige toestellen. Het waterreservoir heeft een inhoud van 1,7 liter en is daardoor geschikt voor grote huishoudens.

 

Voordelen:

 

Waterreservoir: dit apparaat heeft een inhoud van 1,7 liter. Hierdoor kun je probleemloos thee of koffie zetten voor een grote groep mensen.

Onderhoud: dankzij de aanwezige antikalkfilter is het toestel gemakkelijk te onderhouden. Deze filter zorgt namelijk dat je altijd schoon en helder water hebt.

 

Nadelen:

 

Kwetsbaar: er zijn een aantal kopers die het product eerder kwetsbaar vinden door de losse onderdelen. Het blijkt ook lastig om het waterniveau op te volgen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status