5 Beste Kettingzagen Test van 2021

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Kettingzagen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je graag van een mooie tuin wilt kunnen genieten dan is het uiteraard wel belangrijk om de tuin zo goed mogelijk te onderhouden. Opdat je de tuin zo goed mogelijk zou kunnen onderhouden, zul je bepaalde toestellen en benodigdheden helemaal niet meer kunnen missen. Met behulp van een degelijke kettingzaag is het mogelijk om struiken of bomen perfect en in een mum van tijd om te zagen. Na het voeren van een grondig onderzoek, hebben we een top 3 kunnen samenstellen van de beste kettingzagen. Zo mag je er zeker van zijn dat je met de Einhell GH-EC 1835 een uitstekende kettingzaag in huis haalt. Het heeft een krachtig vermogen en een zaagsnelheid van maar liefst 13,5 meter per seconde. De Timerpro Benzine is een ander voorbeeld van een krachtige kettingzaag. Het toestel is voorzien van een bijzonder ruimte olietank van 550 ml die de ketting van het apparaat praktisch automatisch zal gaan smeren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Kettingzagen koopgids

 

Een kettingzaag komt goed van pas als je veel bomen in de tuin hebt. Deze bomen groeien namelijk het ganse jaar door en dat kan soms voor overlast zorgen bij de buren. Als je buurman of -vrouw maar een kleine tuin heeft en de helft hangt vol met takken van jouw bomen dan doe je daar best iets aan. Met een kettingzaag kun je deze takken eenvoudig snoeien, let wel op bepaalde factoren tijdens de aankoop zoals het type, de veiligheid, zwaardlengte, extra functies en prijs.

Soorten kettingzagen

Er zijn verschillende kettingzagen die je kunt kopen. De bekendste zijn de elektrische kettingzagen, de accu-kettingzagen en de kettingzagen die op benzine werken.

De elektrische kettingzaag is het meest gebruikte model. Je sluit dit apparaat aan op netstroom en het beschikt meestal over redelijk veel vermogen om halfzware klussen uit te kunnen voeren. Het nadeel is dat je minder bewegingsvrijheid hebt vanwege de kabel. Meestal is dit model wel lichter van gewicht en ook goedkoper dan de andere soorten.

De accu-kettingzagen werken op een batterij die je kunt opladen. De nadelen van dit type zijn het zwakkere vermogen en de beperkte gebruiksduur vanwege de batterij. Een goede aanbeveling is om een tweede batterij te kopen voor je kettingzaag zodat je kunt verder werken terwijl de eerste batterij terug aan het opladen is. Een voordeel van een accu-kettingzaag is dat het minder geluid maakt.

Tenslotte kun je nog kiezen voor een kettingzaag die werkt op benzine. Dit model heeft een groter vermogen dan de andere soorten en is dus geschikt voor zwaardere klussen. Het toestel zelf is meestal ook zwaarder,maakt meer lawaai en is duurder. Je hebt wel meer bewegingsvrijheid.
Er zijn natuurlijk nog andere modellen zoals bijvoorbeeld de tophandle kettingzaag of de telescopische kettingzaag om moeilijk bereikbare plekken te kunnen bewerken.

 

Zwaardlengte en veiligheid

De lengte van het zwaard heeft een directe invloed op de dikte van de takken of stammen die je kunt zagen. Hoe langer het zwaard, hoe grotere takken je ermee kunt zagen. Dit zorgt echter ook voor meer gewicht aan de voorkant van de kettingzaag en zal dus meer kracht vergen om het apparaat goed te kunnen bedienen.

Een tweede handgreep kan daardoor handig zijn. Zo kun je stabieler met het apparaat werken en beschik je over meer houvast tijdens het zagen. Kijk dus uit naar een toestel met twee handgrepen.

Een kettingzaag gebruiken kan natuurlijk een risico met zich meebrengen. Er zijn verschillende functies op zo’n apparaat die zorgen voor extra beveiliging. Denk maar aan een terugslagbeveiliging die ervoor zorgt dat de kettingzaag automatisch uitschakelt als het zaagblad iets raakt.

Je kunt het apparaat ook direct afzetten met de kettingrem, dit is vooral handig als iemand opeens dicht bij je komt staan. Het voordeel aan de kettingrem is dat je de zaag daarna terug handmatig kunt activeren. Nog een andere beveiliging is een veiligheidsschakelaar. Zo kun je vermijden dat kinderen ongewild de kettingzaag inschakelen.

Het is tenslotte ook aanbevolen om beschermende kledij te dragen tijdens het gebruiken van een kettingzaag. Ook gezichts- en gehoorbescherming zijn geen overbodige luxe.

Extra functies en prijs van de kettingzaag

Een kettingzaag moet je regelmatig onderhouden, vooral de ketting moet af en toe gesmeerd worden met olie. Je kunt kiezen om een product te kopen met automatische oliesmering, zo blijft je ketting gesmeerd dankzij het reservoir. Controleer wel af en toe of er nog genoeg olie in het reservoir zit.

De laatste jaren worden ook kettingzagen altijd maar beter, vooral deze die op een accu werken. Dankzij het gebruik van Li-Ion accu’s zijn er kettingzagen die bijna hetzelfde vermogen halen als van een model dat op benzine werkt.

Er bestaan verder ook nog professionele kettingzagen waarmee je door steen en zelfs beton kunt zagen. Zoals je in de vorige zin kunt lezen zijn deze echter enkel bedoeld voor professioneel gebruik en worden deze dus beter niet gekocht door amateurs.

Je kunt nu deze informatie gebruiken om de beste kettingzaag voor jezelf te kopen. Begin met het vergelijken van verschillende aanbiedingen om er het product met de beste prijs/kwaliteitverhouding uit te halen. Kijk of de prijs van jouw favoriet binnen je budget valt en zoniet dan kun je nog even verder zoeken of je geen goedkopere aanbieding vindt. Denk eraan dat online kopen meestal goedkoper is dan in de winkel.

 

5 Beste Kettingzagen (Reviews) van 2021

 

Als je een grote tuin hebt dan komt een kettingzaag goed van pas. Gebruik het om kleinere bomen mee te snoeien of zelfs om brandhout mee te zagen. Wij hebben vijf verschillende producten vergeleken op basis van de online reviews van kopers en in een lijstje samengevat. Lees dus gerust verder en kies er de beste kettingzaag uit.

 

1. Einhell Kettingzaag 1800 W

 

De Einhell GH-EC 1835 is een elektrische kettingzaag met een vermogen van 1800 Watt. Hij heeft een zaagsnelheid van 13,5 meter per seconde en een onbelast toerental van 7800 toeren per minuut. Dankzij de ingebouwde olietank met een inhoud van 160 ml wordt de ketting van de zaag automatisch gesmeerd.

Het apparaat beschikt over terugslagbescherming om op een veilige manier te kunnen werken. Hij heeft ook nog een metalen klauwaanslag waardoor de machine niet te ver tegen een stam of boom wordt aangeduwd. Het vervangen van de ketting is eenvoudig via de draaiknop aan de zijkant van de machine.

De kopers vinden deze kettingzaag aanbieding echt top en geven er een positief advies over. Ze zijn tevreden over de kwaliteit die ze krijgen voor de goedkope prijs want hij behoort tot de goedkope kettingzagen. Verder is hij ook handig in gebruik en duurzaam.

Met de Einhell kettingzaag haal je volgens de online reviews zeker en vast een degelijk en duurzaam toestel in huis. Bovendien is het ook bijzonder krachtig en heeft het een zwaardlengte van maar liefst 35,6 cm. Daardoor zou het wel eens tot de populairste kettingzagen uit onze lijst kunnen behoren.

Voordelen
Vermogen:

deze kettingzaag heeft een vermogen van maar liefst 1800 watt en behoort daardoor zonder twijfel tot de krachtige toestellen.

Olietank:

het apparaat is voorzien van een handige olietank die helemaal is ingebouwd. De tank heeft een inhoud van 160 ml en zorgt ervoor dat de ketting van het toestel automatisch wordt gesmeerd.

Veiligheid:

dankzij de terugslag bescherming kun je op een veilige manier klusjes uitvoeren in de tuin. Verder is er ook nog een klauwaanslag uit metaal voorzien. Dit moet ervoor zorgen dat de kettingzaag niet teveel tegen een boomstam aangeduwd zal worden.

Prijskaartje:

het is misschien niet het toestel met de laagste prijs maar je zult dit model zeker tussen de goedkope kettingzagen kunnen terugvinden.

Nadelen
Oncomfortabel:

volgens een enkele koper is de kettingzaag vrij oncomfortabel.

 

 

 

 

2. Timberpro Benzine Kettingzaag 62 cc Zwaardlengte 50 cm

 

De Timberpro is een kettingzaag die op benzine werkt en een zaagblad heeft van 50 cm. Het apparaat heeft een tankinhoud van 550 ml en hij beschikt over automatische kettingsmering. De motor is 1 cilinder, 2-takt en is luchtgekoeld. De kettingspanner kan zijdelings geregeld worden en het opstartsysteem is heel eenvoudig.

De meeste kopers zijn tevreden over dit product maar toch zijn er ook enkele minpunten. Gebruikers zijn tevreden over de prijs-kwaliteitsverhouding van dit apparaat en vinden het handig in gebruik. De zaag is heel scherp en hij heeft geen moeite met bomen met een diameter van 35 cm.

Ze vinden hem wel niet duurzaam, de ombouw is van plastic dus als je hem laat vallen is hij kapot. Soms is het ook nogal moeilijk om de ketting te spannen en hij verbruikt ook veel brandstof. De gebruiksaanwijzing is ook onduidelijk.

Indien je op zoek bent naar een kettingzaag met een iets grotere zwaardlengte dan kun je zeker dit toestel van Timberpro eens bekijken. Met een zwaardlengte van 50 cm behoort het tot één van de grotere toestellen uit onze top 5. Bovendien krijg je er ook een handige transportzak bij waarin je het toestel na gebruik veilig kunt opbergen.

Voordelen
Tankinhoud:

deze Timberpro kettingzaag is voorzien van een tank met een inhoud van maar liefst 550 ml. Bovendien zorgt het toestel dat de ketting automatisch gesmeerd wordt.

Handig in gebruik:

dit toestel werkt helemaal op basis van benzine en is uitgerust met een zaagblad van ongeveer 50 cm.

Prijs-kwaliteitverhouding:

heel wat kopers zijn best tevreden over de aangeboden mogelijkheden en opties en vinden de prijs dan ook aanvaardbaar.

Nadelen
Niet duurzaam:

een kleine minderheid van de gebruikers is van mening dat het geen duurzame kettingzaag is. Doordat de ombouw uit plastic gemaakt is, kan het toestel vrij snel kapot gaan.

 

 

 

 

3. Makita 230 V Kettingzaag 40 cm UC4041A

 

De Makita UC4041A is een elektrische kettingzaag die perfect is voor snoeiwerkzaamheden of het afkorten van haardhout. Het toestel heeft een vermogen van 1800 Watt en een oliereservoir van 0,2 liter met kijkvenster om het oliepeil in de gaten te houden.

Het apparaat beschikt over een kettingrem om de ketting te blokkeren in geval van terugslag en de motorstroom uit te schakelen, zo werk je veilig en zonder zorgen. Dankzij de draaihendel kun je eenvoudig het zwaard wisselen en de ketting aanspannen.

Over deze kettingzaag aanbieding zijn nog maar twee reviews geschreven maar deze geven positief advies. De kopers vinden het toestel handig in gebruik en duurzaam. Ze zijn ook tevreden over de topkwaliteit die ze krijgen voor een mooie prijs en dankzij de kettingrem is hij veilig om mee te werken.

Als we de online beoordelingen bekijken dan zouden we durven stellen dat dit misschien wel eens één van de populairste kettingzagen zou kunnen zijn. Het toestel heeft een zwaardlengte van 40 cm en een elektrische spanning van 230 V. Bekijk dus zeker even de voor- en nadelen ervan.

Voordelen
Kracht:

deze elektrische kettingzaag heeft een bijzonder krachtig vermogen van wel 1800 watt. Daardoor is het geschikt voor verschillende lichte en zware klusjes.

Reservoir:

de kettingzaag is uitgerust met een tankinhoud van 0,2 liter. Verder is er ook een kijkvenster voorzien zodat je het oliepeil ten allen tijde in de gaten kunt houden.

Veiligheid:

dankzij de kettingrem wordt het toestel vrijwel meteen automatisch uitgeschakeld op het moment dat er zich problemen voordoen.

Nadelen
Gewicht:

doordat het toestel behoorlijk zwaar weegt, is het niet altijd eenvoudig om het te gebruiken.

Snoer:

het snoer had voor enkele gebruikers toch net iets langer mogen zijn om zo meer bewegingsvrijheid te hebben.

 

 

 

 

4. Bosch Kettingzaagmachine AKE 30 S

 

De Bosch AKE 30 S is een krachtige kettingzaag met een vermogen van 1800 Watt en beschikt over een handig SDS systeem om de ketting eenvoudig te wisselen of op te spannen. Het toestel is geschikt voor het zagen van hout of voor het vellen van bomen. Hij is niet geschikt voor het zagen van minerale materialen.

Het is een robuuste kettingzaag voor een grotere duurzaamheid maar hij is ook licht en handig. Het apparaat beschikt verder nog over een snelle terugslagrem om veilig te kunnen werken. Het zwaard heeft een lengte van 30 cm.

Dankzij de lage prijs behoort hij tot de goedkope kettingzagen en kopers vinden hem ook handig in gebruik. Het apparaat heeft een goede kwaliteit en is stevig en duurzaam maar niet te zwaar. De olie moet wel snel bijgevuld worden en de montagetekening is nogal onduidelijk.

Zodra mensen de merknaam Bosch horen vallen dan denkt de overgrote meerderheid vaak aan degelijkheid en duurzaamheid. Het zal dus ook niet verwonderen dat Bosch door heel wat personen beschouwd wordt als het beste merk. Bovendien zul je dit toestel ook tussen de goedkope kettingzagen kunnen vinden en zou het wel eens over de laagste prijs kunnen beschikken.

Voordelen
SDD systeem:

dankzij het SDS systeem waarover de kettingzaag beschikt, kun je op een veilige en snelle manier de ketting wisselen of deze gaan opspannen.

Vermogen:

met een vermogen van maar liefst 1800 watt behoort dit toestel tot de krachtige kettingzagen.

Comfort:

de kettingzaag mag er dan wel robuust uitzien, dit apparaat is vooral ook licht en daardoor bijzonder handig om mee te werken.

Veiligheid:

dankzij de snelle terugslagrem hoef je helemaal geen zorgen te hebben en kun je de klusjes op een veilige manier uitvoeren.

Nadelen
Montagetekening:

een enkele gebruiker vond de montagetekening niet zo heel erg duidelijk.

 

 

 

 

5. Powerplus POWXG1032 Telescopische kettingzaag 900 W

 

Heb je heel wat middelgrote takken door te zagen of wil je graag de toppen van de haag bijwerken? Dat kan met deze elektrische kettingzaag van het bekende merk Powerplus. Je hoeft het snoer slechts in het stopcontact te steken om gebruik te kunnen maken van het ruime 900 Watt vermogen. Echter moet je wel beseffen dat een verlengsnoer noodzakelijk zal zijn aangezien het snoer amper 35 cm meet. Hij wordt verder aangevuld met een 230-240 Volt spanning en een totale kettingsnelheid van maar liefst 9,5 m/s.

Doordat het hier een telescopische kettingzaag betreft, kun je ook heel wat klusjes op grote hoogte tot een goed einde brengen. Op het moment dat je het telescopische gedeelte uitschuift, geniet je een totale lengte van maar liefst 2,44 cm gerekend vanaf de begane grond. Verder blijkt ook de hoogte en de hoek instelbaar te zijn waardoor je niet alleen de snijhoogte maar ook de richting kunt bijstellen.

Het blijkt ook een veilig apparaat te zijn dat voorzien is van een automatische rem, een terugslagbeveiliging en een handbeschermkap. Daarnaast wordt hij geleverd met een draagriem die, net zoals de zachte handgreep, bijdraagt aan het comfort. Klanten zijn duidelijk tevreden en beoordelen het product met 4,6 van de 5 sterren.

Voordelen
Toebehoren:

de verpakking telt niet alleen een kettingzaag maar eveneens een telescopisch verlengstuk, een draagriem, een zwaardbeschermer, een zwaard met ketting en een handleiding.

Handig in gebruik:

de kettingzaag is bijzonder eenvoudig te gebruiken en biedt de mogelijkheid om de snijhoogte en de richting in meer of mindere mate bij te stellen. Verder wordt de ketting geheel automatisch gesmeerd en geniet je een zwaardlengte van 30 cm.

Veiligheid:

de kettingzaag is niet alleen voorzien van een automatische rem maar beschikt ook over een handbeschermkap en zelfs een terugslagbeveiliging.

Vermogen:

hij wordt gekenmerkt door een ruim vermogen van maar liefst 900 Watt waarmee je heel wat kracht kunt zetten en ook iets dikkere takken kunt door zagen.

Nadelen
Snoer:

jammer genoeg meet het snoer amper 35 cm waardoor je toch wel nood hebt aan een verlengsnoer.

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Black&Decker GKC1825L20-QW Kettingzaag  Lichtgewicht

 

Dit is de enige accu kettingzaag in ons lijstje en hij heeft een zwaardlengte van 25 cm en een kettingsnelheid van 3,5 meter per seconde. Het toestel wordt geleverd met een lithium-ion batterij van 2,0Ah en is geschikt voor het snoeien van grote struiken en takken.

Het is een lichtgewicht dus je kunt er voor een lange tijd mee snoeien zonder last te ondervinden. Per acculading kun je er ongeveer 270 zaagsneden mee maken met een diameter van 3,5 cm. Je kunt de ketting eenvoudig monteren en afstellen dankzij het kettingspansysteem.

Over dit product staat momenteel nog maar één review online. De koper is tevreden over de bewegingsvrijheid tijdens het snoeien, vooral omdat het toestel draadloos is. Hij is ook gemakkelijk te gebruiken maar de batterij is wel redelijk snel leeg dus is het aangeraden om een extra batterij erbij te kopen.

Met de BLACK + DECKER kettingzaag haal je een iets compacter toestel in huis maar dit wil niet zeggen dat het minder is van kwaliteit. Het toestel heeft een zwaardlengte van 25 cm en beschikt over een spanning van 18 V.

Voordelen
Accu:

in tegenstelling tot de voorgaande kettingzagen die we besproken hebben, werkt dit model volledig op een oplaadbare accu. Bovendien krijg je er de lithium-ion batterij meteen bij zodra je het toestel aankoopt.

Gewicht:

doordat het toestel relatief weinig weegt, kun je er een lange tijd probleemloos mee werken.

Handig in gebruik:

de kettingzaag is niet alleen bijzonder eenvoudig en snel te monteren maar kun je ook gemakkelijk afstellen.

Bewegingsvrijheid:

doordat het toestel helemaal draadloos is, zul je ook nog net iets meer bewegingsvrijheid ondervinden.

Nadelen
Batterij:

het is aan te raden om bij de aankoop ook meteen een extra batterij aan te schaffen. Op die manier heb je altijd reserve aangezien de accu vrij snel leeg raakt.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status