Beste keukenmachine

Laatste update: 27.05.20

 

Keukenmachines test van 2020

 

Sommige mensen werken dagelijks heel wat uren en zien er dan tegenop om nog te koken. Het kan ook gewoon zijn dat je niet zo dol bent op het bereiden van gerechten. In dat geval kan een keukenmachine dan ook soelaas bieden. Afhankelijk van het model dat je aankoopt, zul je kunnen genieten van meer of minder opties. Bekijk daarom alvast eens onze koopgids waarin een aantal handige richtlijnen worden gegeven. Verder kun je ook gewoon doorklikken naar de top 3. Uit onderzoek is gebleken dat de Bosch MUM48A1 keukenmachine een bijzonder sterk apparaat is. Het is uitgerust met een krachtig vermogen van ruim 600 Watt. Verder krijg je er bij de aankoop ook nog heel wat handige hulpstukken bij. De Philips Viva HR7762/00 keukenmachine is zeker en vast een meer dan waardig alternatief. Eigenlijk is dit een 3-in-1 toestel waarbij je heel wat verschillende mogelijkheden en opties hebt om meerdere gerechten klaar te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Keukenmachines koopgids

 

De beste keukenmachines kunnen binnen handbereik zijn en het wordt stukken gemakkelijker om 1 uit te kiezen, als je ze van te voren gaat vergelijken met elkaar. Dit om uiteindelijk niet teleurgesteld te zijn als je toch een keukenmachine aanbieding voorbij bent gelopen, want je weet dat je op basis van deze eigenschappen voor een goed apparaat hebt gekozen.

Wat voor soort keukenmachine is het

 

Als je een goede keukenmachine hebt, is het snel en gemakkelijk om dagelijks gezonde en verse voeding te bereiden. Keukenmachines zijn er in verschillende soorten en om te kiezen welke bij jou past, hangt helemaal van jouw behoeften af.

Voor zij die uitkijken naar een veelzijdige keukenmachine die goed is voor het kneden van verschillende deegsoorten en tevens gebruikt kan worden als foodprocessor, zijn er genoeg aanbiedingen op de markt. Zo een apparaat is een compacte mixer, chopper en een blender in één, waardoor jij niet te veel aparte producten nodig hebt. Handig van zo een apparaat is, dat je met dit product een complete maaltijd kunt bereiden voor een groot gezin. Deze apparaten met de voorgenoemde functies behoren dan meestal tot de beste keukenmachines.

Voor de mensen die het niet te ingewikkeld of geavanceerd willen hebben, omdat zij liever gebruik maken van een simpele keukenmachine, zijn er ook wat simpele modellen te verkrijgen. Deze simpele apparaten kunnen behoren tot de categorie van goedkope keukenmachines, maar dat hoeft ook niet het geval te zijn. Voordat je zo een apparaat koopt, moet je eerst bij jezelf nagaan hoe vaak je van plan bent het apparaat te gebruiken en waarvoor je het precies wilt gebruiken. Ga je echt gebruikmaken van alle functies dat het biedt? Of wil je liever gaan voor een apparaat dat minder kost, maar ook minder functies biedt.

 

 

De omvang en het gewicht

 

Bij het aanschaffen van een keukenmachine is het een aanbeveling om te letten op de omvang van het product. Uit de praktijk blijkt dat vele mensen kiezen voor een keukenmachine op basis van hoe het eruit ziet en de functies dat het heeft, in plaats van ook rekening te houden met de omvang van het product. Natuurlijk mag je kiezen voor een apparaat dat jij vindt dat zal stralen in jouw keuken, maar je moet ook rekening houden met de ruimte van jouw keuken.

Als je een heel kleine keuken hebt, dan is het misschien niet handig om te gaan voor een grote keukenmachine die veel opties biedt.

Daarnaast moet je denken aan de opbergruimte die je nodig hebt, als je klaar bent met het gebruiken van zo een keukenmachine. Vooral een keukenmachine die heel veel accessoires heeft, zal veel ruimte in beslag nemen. Niet alleen in je opbergkast, maar ook elke keer dat je het bijvoorbeeld in de vaatwasmachine moet stoppen. Hier komt er nog een belangrijk aspect bij kijken, zoals het gewicht van het apparaat.

Als je niet van plan bent om dit product op je keukenaanrecht te laten staan vanwege een tekort aan ruimte, dan is het aangeraden om te kiezen voor een keukenmachine dat niet te zwaar is zodat het gemakkelijk te verplaatsen is. Een keukenmachine dat niet te zwaar is, zal ook gemakkelijker en handiger zijn om te gebruiken.

De verschillende accessoires

 

Waarmee je zeker ook rekening moet houden, is dat zo een keukenmachine soms veel accessoires kan hebben. Het zou dus erg handig zijn als je deze onderdelen gemakkelijk kunt reinigen door ze in de vaatwasmachine te plaatsen. Voordat je een keukenmachine koopt, is het ook handig om te weten wat de functies zijn van de extra accessoires. Een keukenmachine met een speciaal hakmes kan gebruikt worden voor het snijden van vleesproducten, groenten en andere ingrediënten.

Het product kan ook een maalmolen hebben voor het fijnmalen van koffiebonen en andere specerijen. De blender heeft meestal verschillende messen die te vervangen zijn, afhankelijk van waarvoor je het wilt gebruiken. Je kunt daarmee overheerlijke shakes maken en het is soms ook voorzien van een citruspers waarmee er dagelijks verse sappen gemaakt kunnen worden. Let er ook op van welk materiaal de verschillende accessoires zijn gemaakt, want dat zal uitmaken als het gaat om de duurzaamheid van het product.

Het is beter als sommige accessoires zijn gemaakt van roestvrij staal. Denk daarbij maar aan de messen, hakmolen, klopper etc. De kommen en containers zijn bij sommige keukenmachines gemaakt van plastic of kunststof en weer bij andere van roestvrij staal. Je zult voor jezelf moeten overwegen wat jij het beste vindt. Het volume en aantal van de kommen en containers speelt natuurlijk ook een belangrijke rol, vooral als jij voor een groot gezin of groep moet koken. Wil je tijd besparen dan is een kom met voldoende inhoud zeker iets voor jou.

 

 

Keukenmachine Reviews – Top 5

 

 

Niet iedereen houdt van koken en als je dat toch eenmaal moet doen, wil je koken zo gemakkelijk mogelijk maken. Koop daarom een keukenmachine, zodat je veel tijd bespaart in de keuken. Met zo een apparaat (afhankelijk van de keukenmachine) kun je zoveel dingen gedaan krijgen. Kies voor de beste keukenmachine.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Bosch MUM48A1

 

De Bosch MUM48A1 is een veelzijdige keukenmachine. Het heeft een patisserie set bestaande uit een garde, klopper en kneedhaak, waarmee je heerlijke dingen kunt mixen zoals koekdeeg of mayonaise. Daarnaast kun je dit apparaat ook gebruiken als food processor voor het raspen, malen en snijden van verschillende soorten fruit of groente.

Gelukkig is dit apparaat gemakkelijk te onderhouden doordat alle onderdelen, met uitzondering van het aandrijvings gedeelte van de klop- en roergarde, in de vaatwasmachine geplaatst kunnen worden. In de roestvrijstalen mengkom kun je ongeveer 1 kg aan deeg met ingrediënten mixen die samen een maximale inhoud van 2,7 liter kan hebben.

Het overgrootste deel van de kopers is tevreden met dit product. Het is een geweldig apparaat waarmee je veel kunt doen, het is dus een top apparaat. Enkele kopers vinden het lastig in gebruik en vinden dat het een matige kwaliteit heeft.

Het merk Bosch behoort zeker tot de populairste merken en dat zie je ook duidelijk aan de commentaren van gebruikers. Deze keukenmachine behoort tot de goedkopere toestellen uit onze lijst maar biedt toch heel wat mogelijkheden. Zo heeft het een vermogen van 600 Watt en beschikt het over heel wat extra toebehoren.

Voordelen
Patisserie set:

het toestel beschikt over een kneedhaak, garde en een klopper. Deze zijn ideaal om heerlijke desserts te maken.

Foodprocessor:

met dit toestel ben je ook in staat om je groenten en vruchten te snijden en te raspen. Verder is ook malen geen enkel probleem.

Onderhoud:

doordat bijna alle onderdelen in de vaatwasmachine kunnen, is het toestel eenvoudig schoon te maken.

Gebruiksgemak:

dankzij het 3D roersysteem worden alle ingrediënten optimaal gemixt. Verder heb je de mogelijkheid om 3 accessoires tegelijk aan te sluiten. Daarnaast kun je het toestel optimaliseren door een blender of citruspers aan te kopen.

Nadelen
Onhandig in gebruik:

niet alle kopers zijn overtuigd van het toestel. Enkele personen vinden dat het kwetsbaar is. Bovendien staat de mengkom niet stabiel.

Koop bij bol.com (€107.99)

 

 

 

 

Philips Viva HR7762/00

 

De Philips Viva HR7762/00 heeft een compact 3 in 1 ontwerp, waarmee je veel opties hebt. Met de kneedaccessoires kun je beslag mixen en kneden voor het bakken van brood, cake, koekjes etc. in de beslagkom die een inhoud heeft van 2,1 liter. Voor het snijden van groente of vlees of andere ingrediënten is er een speciaal hakmes.

Het heeft ook een maalmolen voor het fijnmalen van specerijen of koffie. Daarnaast heeft dit apparaat ook een blender met een inhoud van 1 liter, waarin je verschillende producten kunt mixen om heerlijke shakes te maken. In totaal biedt dit apparaat meer dan 28 functies.

Als je de reviews leest, dan merk je dat de meeste kopers tevreden zijn met dit product. Het is van goede kwaliteit en is eenvoudig in gebruik. Gezien de prijs is het een keukenmachine aanbieding. Sommige kopers vinden dit apparaat lastig in gebruik en vinden dat het een matige kwaliteit heeft.

Met deze keukenmachine van Philips haal je zeker kwaliteit in huis. Dat merk je ook aan de vele positieve reviews. Veel gebruikers vinden dat Philips echt wel het beste merk is als het op huishoudapparaten aankomt. Uit onze lijst is dit het product met de laagste prijs.

Voordelen
Vermogen:

deze keukenmachine beschikt over een krachtige motor met een vermogen van 750 Watt. Je kunt zelfs uit 2 snelheidsstanden kiezen zodat jij alle gerechten probleemloos kunt bereiden.

PowerChop:

met deze technologie is het mogelijk om al je ingrediënten op een perfecte manier fijn te hakken. Je kunt het ook toepassen om puree en cakebeslag te maken.

Gebruiksgemak:

met dit product kun je heel wat kanten uit. Het is geschikt om cakebeslag te kneden maar ook om groenten te snijden. Dankzij de maalmolen kun je ook koffie fijnmalen. Het opbergvak is perfect om alle toebehoren veilig op te bergen.

Nadelen
Matige kwaliteit:

enkele personen vinden het toestel vrij kwetsbaar en niet zo handig te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kenwood Multipro FDP623WH

 

Met de Kenwood Multipro Home FDP623WH heb je elke dag hulp in de keuken en maak je binnen de kortste tijd een volledige maaltijd klaar voor je gezin of vrienden. Dit product heeft een grote mengkom van 3 liter waarin je verschillende dingen zoals taartmengsels, brooddeeg etc. kun mengen en kneden. In de blender die een inhoud heeft van 1,5 liter, kun je diverse smoothies en shakes maken.

Daarnaast heeft dit product ook een citruspers waarmee je dagelijks verschillende verse sappen kunt maken. Met het mes kun je vlees, groente of ui hakken en met de snijschijven kun je diverse ingrediënten snijden voor een heerlijke salade.  

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en is eenvoudig om te gebruiken. De kopers geven dus positief advies over dit product. Sommige kopers vinden dat het teveel ruimte in beslag neemt.

Met de Kenwood keukenmachine haal je een heel krachtig toestel in huis. Met een vermogen van 1000 Watt is dit het product met de krachtigste motor in vergelijking met de vorige producten. Zo kun jij op een eenvoudige en snelle manier heerlijke maaltijden bereiden.

Voordelen
Gebruiksgemak:

de keukenmachine heeft een mengkom met een inhoud van 3 liter en een blender met een volume van 1,5 liter. Verder is er ook een citruspers voorzien zodat jij elke morgen een vers glaasje sap kunt drinken.

Toebehoren:

het product beschikt over heel wat extra opties die je in de prijs meegeleverd krijgt. Je hoeft dus voldoende ruimte te voorzien.

Nadelen
Formaat:

enkele kopers vinden dat het apparaat toch wel net iets teveel ruimte in beslag neemt. Daardoor is het niet zo eenvoudig weg te bergen.

Koop bij bol.com (€102.84)

 

 

 

 

KitchenAid Artisan 5KSM150PSEER

 

De KitchenAid Artisan 5KSM150PSEER heeft een gepolijste en roestvrijstalen kom met een inhoud van 4,83 liter. Dit apparaat heeft een krachtige motor met directe asaandrijving, hierdoor is het vergelijkbaar met een apparaat dat wel drie maal hetzelfde vermogen heeft. Ondanks de krachtige motor, is dit product geruisloos.

Er zijn in totaal 10 snelheden waaruit je kunt kiezen en de ingrediënten worden homogeen gemengd. Dit apparaat pakt alle randen van de beslagkom tijdens het mixen. Daarnaast staat dit product ook heel mooi in je keuken met de knalrode kleur dat het heeft.

Gezien de prijs behoort dit product zeker niet tot de categorie van goedkope keukenmachines en dat kun je ook aan de beoordelingen merken. Een aantal personen vinden dat dit product een te hoge prijs heeft. De meeste kopers vinden wel dat het een apparaat is van goede kwaliteit en dat het eenvoudig is om te gebruiken.

Als je kiest voor dit toestel van KitchenAid dan haal je echt een blikvanger in huis. De rode kleur laat het heel mooi uitkomen in een strakke of zelfs landelijke interieurinrichting. De krachtige motor zorgt ervoor dat het apparaat heel snel en efficiënt werkt.

Voordelen
Geluid:

je hoeft helemaal geen schrik te hebben dat dit apparaat heel wat lawaai maakt, want het is helemaal geruisloos.

Design:

het toestel is beschikbaar in verschillende kleuren. Hierdoor kun jij de kleur kiezen die jou het meeste aanspreekt en het beste in jouw interieur past.

Vermogen:

de motor heeft een vermogen van 300 Watt. Dit lijkt heel weinig maar doordat het gebaseerd is op directe asaandrijving kun je het vergelijken met een toestel van 900 Watt. Verder kun je kiezen uit 10 snelheidsstanden.

Nadelen
Kostprijs:

dit is het duurste product uit onze lijst. Ook sommige kopers vinden deze keukenmachine net iets te prijzig.

Koop bij bol.com (€649)

 

 

 

 

Magimix Compact 3200 XL

 

De Magimix Compact 3200 XL is een compact apparaat die jou veel mogelijkheden biedt. Je krijgt dit apparaat samen met drie mengkommen die verschillen formaten hebben. Met dit veelzijdige apparaat kun je beslag mixen en kneden voor heerlijke koekjes, cakes en brood. Daarnaast kun je ui of vlees hakken en je kunt ook diverse producten raspen.

Je hebt ook een speciale eiwitklopper om eiwit of slagroom te kloppen. Dit product is gemakkelijk in onderhoud doordat je de onderdelen in de vaatwasmachine kunt plaatsen. Je krijgt ook een receptenboek met maar liefst 100 recepten erbij.

De meeste kopers zijn wel tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en eenvoudig in gebruik. Het is een complete keukenmachine, dat ook nog mooi is. Daarnaast is het ook nog compact en kun je het gemakkelijk opbergen als je dat wilt.

Dankzij de keukenmachine van Magimix hoef jij je helemaal geen zorgen meer te maken in de keuken. Dit toestel helpt je bij de meeste taken zoals het kneden en mixen van deegbeslag of het hakken en raspen van groenten en fruit.

Voordelen
Formaat:

dit toestel is eerder klein van formaat. Doordat het zo compact is, hoef je niet zoveel plaats te voorzien en is het gemakkelijk op te bergen.

Toebehoren:

bij aankoop van het apparaat krijg je er meteen 3 mengkommen bij. Bovendien hebben ze elk een verschillende grootte. Je krijgt er ook een leuk receptenboekje bij.

Onderhoud:

het is mogelijk om de verschillende onderdelen van de keukenmachine in de vaatwasser te stoppen. Dit is ideaal voor mensen die niet houden van afwassen.

Nadelen
Prijs:

werkelijk iedereen is tevreden. Hierdoor is het zelfs voor ons heel moeilijk om eventuele minpuntjes te ontdekken. Misschien zou de hoge prijs wel een struikelblok kunnen vormen.

Koop bij bol.com (€278.17)

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status