Beste keukenthermometer

Laatste update: 27.05.20

 

Keukenthermometers test van 2020

 

Als je regelmatig in de keuken bezig bent en graag heerlijke gerechten klaarmaakt dan is een keukenthermometer bijna onmisbaar geworden. Sommige exemplaren zullen over net iets meer mogelijkheden en opties beschikken in vergelijking met andere keukenthermometers. Het kan misschien helpen als je op voorhand weet wat je zoal kunt verwachten. In onze koopgids hebben we jou dan ook zoveel mogelijk informatie proberen te geven. Je kunt natuurlijk ook gewoon onze top 3 raadplegen. Zo zul je merken dat je met de Gefu Digitale thermometer een topproduct in huis hebt gehaald. Bovendien kun je dit toestel gebruiken in combinatie met verschillende soorten voedingswaren van vis tot zelfs vlees. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de Outdoorchef Gourmet Check keukenthermometer. Het apparaat heeft een totaal meetbereik dat zich bevindt tussen de 30 graden Celsius en 300 graden Celsius.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Keukenthermometers koopgids

 

Een keukenthermometer kun je gebruiken om de temperatuur te nemen van verschillende soorten voedsel. Je kunt de temperatuur van het vlees meten om te weten of het al gaar is. Je kunt kiezen tussen verschillende soorten keukenthermometers en je moet ook nog letten op andere factoren zoals het bereik, de werking, de prijs, enzovoort. Gebruik deze informatie om verschillende aanbiedingen te vergelijken en de beste keukenthermometer te kopen.

Soorten keukenthermometers

 

Er zijn drie verschillende soorten keukenthermometers die veel gebruikt worden: de kernthermometer, de suikerthermometer en de koelkast thermometer.

De kernthermometer wordt gebruikt tijdens het koken om de temperatuur van vlees of vis te controleren. Je kunt deze thermometer in het vlees steken om de temperatuur van de kern te meten zodat je weet of het voedsel al gaar is of niet. Deze zijn ook gekend als een vleesthermometer en worden ook veel gebruikt tijdens een barbecue.

Het is een aanbeveling om een precieze thermometer te kopen, dit kan zowel een analoog als digitaal model zijn. De analoge thermometers behoren tot de goedkope keukenthermometers maar de digitale modellen beschikken meestal over een wekkertje die je kunt instellen om alarm te slaan op een bepaalde temperatuur. Je kunt deze thermometers ook gebruiken om de temperatuur van je oven te meten.

De suikerthermometers worden gebruikt voor het maken van gebak en siroop of bij het smelten van chocolade. Het is heel belangrijk dat deze thermometers uiterst nauwkeurig zijn want zelfs een miniem verschil kan het resultaat beïnvloeden.

Tenslotte zijn er nog koelkast thermometers die je gebruikt om de temperatuur van je koelkast te meten. Het koelsysteem van je koelkast werkt niet altijd even goed en je weet ook nooit zeker welke temperatuur je hebt ingesteld. Met deze thermometer kun je de koelkast beter instellen en je kunt het product zelfs gebruiken voor een vriezer.

 

 

Bereik en gebruik van de thermometer

 

De meeste keukenthermometers beschikken over een groot bereik, sommige kunnen temperaturen meten tot wel 300º Celsius. Als je van plan bent om koude temperaturen te meten dan kan het handig zijn als je thermometer ook onder het nulpunt kan meten. Er zijn thermometers die tot -45º kunnen meten, je kunt ze dan gebruiken om de temperatuur van ijs of bevroren voedsel te meten.

De meeste keukenthermometers zijn heel eenvoudig om te gebruiken. Ze beschikken over een lange pin die je in het vlees of voedsel kunt plaatsen om de temperatuur te meten. Bij een kernthermometer wordt enkel de temperatuur gemeten op het einde van de pin, je moet dus de pin goed in het midden van het voedsel plaatsen om de juiste temperatuur te kunnen meten.

Je kunt de resultaten makkelijk aflezen van het LCD scherm bij een digitale thermometer. Het grote voordeel is dat een digitale thermometer je zal waarschuwen wanneer het voedsel de gewenste temperatuur bereikt heeft. Dit gebeurt meestal via een geluidssignaal of een alarm.

Een analoge thermometer beschikt niet over een scherm om de temperatuur op af te lezen. Deze modellen zijn echter een stuk goedkoper dan de digitale uitvoeringen dus als je op zoek bent naar een goedkope keukenthermometer aanbieding dan kun je beter kiezen voor een analoog model.

Sommige thermometers beschikken over de mogelijkheid om de temperatuur weer te geven in zowel Celsius als Fahrenheit. Zo kan het product gebruikt worden door verschillende mensen. Als de thermometer voorzien is van een magneet aan de achterkant dan kun je het product eenvoudig aan je koelkast hangen zodat je het altijd bij de hand hebt.

Kostprijs van een keukenthermometer

 

Over het algemeen is een analoge thermometer goedkoper dan een digitaal model. Als je dus over een beperkt budget beschikt is het beter om voor een analoge thermometer te kiezen. Het nadeel is dat je dan zelf je vlees in de gaten moet houden om te zien wanneer het gaar is.

Met een digitale thermometer gaat dit makkelijker dankzij de wekker die op het apparaat zit. Je kunt deze wekker instellen om je te alarmeren wanneer de gewenste temperatuur bereikt wordt.

De meeste thermometers zullen echter niet meer kosten dan €25 of €30. Je hoeft dus geen groot budget op te stellen om dit apparaat te kopen maar kies meteen voor een product van goede kwaliteit zodat je er jarenlang gebruik van kunt maken.

Overweeg ook om dit product online aan te kopen. De meeste webwinkels beschikken over interessante promoties het ganse jaar door zodat je niet moet wachten op de koopjesperiode. Het is ook een stuk makkelijker want het product wordt aan huis geleverd dus je hoeft niet eens op verplaatsing te gaan.

 

 

Keukenthermometer reviews – top 5

 

 

Een gezonde maaltijd hoort bij een gezonde levensstijl. Net als een goede keukenthermometer erbij hoort als er gekookt wordt. Om het beste kookresultaat te behalen is het belangrijk om de temperatuur van je vis en vlees te kennen voordat je het bereidt. Hieronder zijn er wat voorbeelden waaruit je de beste keukenthermometer kunt kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Gefu Digitale thermometer

 

Ben jij iemand die van lekker eten houdt en het liefst zelf wilt bereiden dan is het belangrijk om te weten wat de temperaturen moeten zijn van je vis- en vleeswaren. Dit product is ook handig om te gebruiken voor het meten van de temperatuur van andere voedingswaren, om zo het beste kookresultaat te behalen.

Je kunt bij het meten met dit apparaat tussen -45 tot en met 200 graden Celsius bereiken. Verder heeft het een LCD scherm dat goed afleesbaar is en het geeft heel snel de temperatuuraanduiding weer.

De meningen van de gebruikers zijn niet allemaal hetzelfde voor dit product, maar de meeste kopers vinden deze keukenthermometer gemakkelijk om te gebruiken en eenvoudig om te reinigen. Het heeft een goede prijs en het ziet er goed uit. De duurzaamheid is naar verwachting en de kwaliteit is uitstekend. De overige gebruikers vinden dit product onhandig in gebruik.

Als je een gezonde maaltijd wilt bereiden dan is het een degelijke keukenthermometer zeker en vast een goede aanbeveling. Volgens heel wat verschillende kopers koop je beter dit model aan van het bekende en misschien wel het beste merk GEFU.

Voordelen
Doeltreffend:

met deze keukenthermometer kun jij in een mum van tijd de temperatuur van je vlees of je vis te weten komen. Verder kun je het ook voor andere voedingswaren gaan gebruiken.

Meetbereik:

het toestel beschikt over een meetbereik dat gelegen is tussen de 45 en de 200 graden Celsius.

Handig in gebruik:

verder is het apparaat voorzien van een duidelijk afleesbaar LCD scherm. Daarop kun je vrij snel het resultaat van de meting zien verschijnen.

Nadelen
Niet gebruiksvriendelijk:

volgens een kleine minderheid van de kopers is deze keukenthermometer toch niet zo handig om te gebruiken.

Koop bij bol.com (€16.99)

 

 

 

 

Outdoorchef Gourmet Check

 

De Outdoorchef Gourmet Check model 2016 is speciaal ontworpen om de temperatuur in de kern en de omringende lucht te meten. Dit product is geschikt voor ovens en barbecues en het heeft een meetbereik dat loopt van 30 tot en met 300 graden Celsius. De temperatuur is ook uitgedrukt in graden Fahrenheit.

Dit product is voorzien van een geluidssignaal en een timerfunctie. Je kunt de temperatuur duidelijk aflezen van het LCD scherm en het is gemakkelijk op te hangen, want het heeft aan de achterkant een magneet.

De Outdoorchef Gourmet is niet in te delen met de goedkope keukenthermometers. Dit heeft niet gemaakt dat de gebruikers van dit product er ontevreden mee zijn, want alle personen zijn tot nu ingenomen met dit product. Met de magneet die er achter zit, kun je het gemakkelijk aan de kast plaatsen en het heeft een redelijke prijs en kwaliteit. Het ziet er mooi uit en het is simpel om te gebruiken.

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor deze keukenthermometer van het merk Outdoorchef. Het is misschien niet meteen één van de goedkoopste apparaten maar het kan toch op heel wat positieve reacties rekenen. Daardoor zou het weleens één van de populairste keukenthermometers uit onze selectie kunnen zijn.

Voordelen
Meetbereik:

het toestel beschikt over een meetbereik dat je kunt situeren tussen de 30 graden Celsius en de 300 graden Celsius.

Doeltreffend:

het is een handig apparaat dat niet alleen de kerntemperatuur zal meten maar ook een meetresultaat zal geven omtrent de omringende lucht. Dit maakt het vooral ideaal om te gebruiken in combinatie met een oven of een barbecue.

Temperatuur:

het toestel biedt je de mogelijkheid om te temperatuur zowel in graden Celsius uit te drukken alsook in graden Fahrenheit.

Handig in gebruik:

het is een handig toestel dat beschikt over een duidelijk afleesbaar display. Je kunt het apparaat ergens leggen maar je kunt het ook ophangen. Verder is er ook een timerfunctie voorzien.

Nadelen
Budget:

houd er wel rekening mee dat je deze keukenthermometer niet meteen tussen de goedkope apparaten zult hoeven te verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Digitale Vleesthermometer

 

De Digitale thermometer van now4you.nl is veelzijdig, want hiermee kun je de temperatuur van rauw vlees, BBQ en divers voedsel meten. Met dit instrument kun je ook de temperatuur van verschillende alcoholhoudende dranken en andere vloeistoffen meten.

Dit product heeft een handig LCD scherm, waarvan je binnen de kortste tijd de temperatuur kan aflezen die is aangeduid in graden Celsius of in graden Fahrenheit. Het heeft een meetbereik van min 40 graden tot en met 280 graden Celsius. Deze keukenthermometer gebruikt als voeding 1x LR44 knoopcel en het heeft een totale lengte van 21 centimeter met een duurzame meetstang van 12 centimeter.

In de reviews van dit product is af te lezen dat de meerderheid aan gebruikers goed advies geeft voor deze keukenthermometer. Maar voor de andere gebruikers laat dit product in grote lijnen nog veel te wensen over.

Indien je op zoek bent naar een veelzijdig apparaat dan is deze digitale vleesthermometer zeker en vast een aanrader. Dit toestel is afkomstig van het al dan niet bekende merk now4you.nl en biedt heel wat mogelijkheden aan.

Voordelen
Prijskaartje:

in vergelijking met de andere apparaten in deze lijst, beschikt deze keukenthermometer over de laagste prijs. Ideaal dus wanneer je liever niet zoveel geld wenst te spenderen of gewoon een beperkter budget hebt.

Multifunctioneel:

het apparaat is in staat om enerzijds de temperatuur van verschillende soorten voedsel te meten zoals bijvoorbeeld rauw vlees. Maar daarnaast kun je er ook de temperatuur van vloeistoffen zoals alcoholhoudende dranken mee gaan meten.

LCD scherm:

op het LCD scherm kun je in een mum van tijd alle gegevens duidelijk en groot gaan aflezen. De gegevens kunnen worden weergegeven in graden Celsius maar ook in graden Fahrenheit.

Handig in gebruik:

het toestel beschikt over een groot meetbereik dat ligt tussen min 40 graden en 280 graden Celsius. Het apparaat functioneert op basis van een LR44 knoopcel en is bijzonder duurzaam.

Nadelen
Duurt lang:

volgens een enkele gebruiker duurt het wel eventjes alvorens de meetresultaten op het scherm verschijnen.

Koop bij bol.com (€5.79)

 

 

 

 

Weis Koelkast Thermometer

 

Om ervoor te zorgen dat je producten veel langer meegaan, is het handig om het op de juiste temperatuur te bewaren. De Weis koelkast thermometer biedt daarbij veel assistentie. Dit product is vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal en je kunt het zowel ophangen als neerzetten.

Deze keukenthermometer heeft een middellijn van 6,5 centimeter. Dit product is super licht met een gewicht van 100 gram. Het heeft een breedte van 3,5 cm, een hoogte van 8,5 cm en een lengte van 6,5 centimeter met een afmeting. Verder heeft het ook een meetbereik van min 30 graden tot en met 30 graden Celsius.

Dat dit product in de keukenthermometer aanbieding is, blijkt duidelijk als je let op de reviews. De gebruikers van dit product raden het aan, want voor een koelkast thermometer is het heel gemakkelijk om te gebruiken en het ziet er ook praktisch uit. Alle informatie is duidelijk af te lezen en het heeft een goede kwaliteits- en prijsverhouding.

Het lijkt misschien heel nutteloos maar toch is het best wel belangrijk om de temperatuur van je voedsel en producten te gaan meten. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je je voedsel op de correcte temperatuur kunt bewaren waardoor deze ook veel langer zullen meegaan. Hieronder kun je alvast de eigenschappen van de keukenthermometer van Weis even bekijken.

Voordelen
Materiaal:

je zult merken dat het apparaat gemaakt is uit bijzonder stevig en duurzaam roestvrij staal. Het kan dus zeker wel tegen een stootje.

Installatie:

het is mogelijk om het toestel ergens neer te zetten maar je kunt het ook gewoon ergens gaan ophangen.

Formaat:

het is een vrij compacte keukenthermometer die ook nog eens behoorlijk weinig weegt. Dit maakt het handig om het ergens op te bergen of te gebruiken.

Meetbereik:

het toestel beschikt over een ruim meetbereik dat gaat van ongeveer min 30 graden Celsius tot maar liefst 30 graden Celsius.

Nadelen

Momenteel kunnen we alleen maar tevreden klanten vaststellen. Dit maakt het niet zo eenvoudig om op zoek te gaan naar eventuele minpunten.

Koop bij bol.com (€12.21)

 

 

 

 

Thermometer digitaal CDN

 

Deze digitale keukenthermometer van het merk CDN is erg geschikt om de temperatuur in de kern van vleeswaren te meten en het is ook ideaal voor diverse dranken evenals andere vloeistoffen.

Met dit product kun je bij wijze van spreken alles meten dat ligt tussen de 0 graden en 200 graden Celsius. Je kunt de sensor van deze thermometer gerust in de oven laten, want het lange snoer van dit product is hittebestendig. Het geeft een geluidssignaal als de vooraf ingestelde temperatuur is bereikt. Dit product is gemakkelijk te gebruiken, want het heeft een magnetische houder.

Voor enkele gebruikers heeft dit product een slechte kwaliteit en een ongunstige prijs. Ook is het onhandig zonder een aan-/uitknop. Anderzijds heeft het een leuk ontwerp en het is van goede kwaliteit. De prijsverhouding valt mee en het is gemakkelijk om te reinigen en om te gebruiken.

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te opteren voor deze digitale keukenthermometer. Dit model behoort toe aan het bekende merk CDN. Het is een veelzijdig apparaat waarmee je niet alleen de temperatuur van gerechten en vleeswaren kunt meten maar ook van dranken en vloeistoffen.

Voordelen
Meetbereik:

het meetbereik van deze keukenthermometer situeert zich ongeveer van minimaal 0 graden Celsius en maximaal 200 graden Celsius.

Snoer:

het toestel is voorzien van een bijzonder lang snoer dat heel wat bewegingsvrijheid biedt. Bovendien is het snoer ook nog eens hittebestendig.

Handig in gebruik:

de magnetische houder zorgt voor een eenvoudige bediening van het apparaat. Je krijgt ook een signaal op het moment dat juiste de temperatuur is bereikt.

Nadelen
Ongunstige prijs:

enkele kopers vinden de prijs van dit toestel toch net iets te hoog.

Koop bij bol.com (€25.5)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status