5 Beste Kindertablets Test van 2020

Laatste update: 27.05.20

 

Kindertablets – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wil je je kindje verrassen met een leuke kindertablet? Dat kan vandaag de dag zonder problemen. Het aanbod kindertablets is ondertussen behoorlijk groot en de keuze daardoor niet altijd even makkelijk. Om het voor jou allemaal wat eenvoudiger te kunnen maken, zijn we zelf alvast op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten. We hebben hierbij met allerlei factoren rekening gehouden zoals het advies van de klanten en de gebruikerservaring. Zo hebben we onder andere de Kurio Tab Lite 7 inch Kindertablet 8GB kunnen selecteren. Een degelijke en kwalitatieve kindertablet die je kunt bestellen in 3 verschillende kleuren: blauw, roze of prachtig groen. Door te kiezen voor de Waiky Tablets & Multimedia BV Waiky Power Tab Kindertablet, kies je voor een betaalbare kindertablet. Handig indien je niet van plan bent om een groot budget te voorzien bij de aanschaf van een kindertablet.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Kindertablets koopgids

 

Ben je op zoek naar een origineel en persoonlijk geschenk voor je zoon of dochter? Dan heb je misschien vast al even overwogen om één van de beste kindertablets in huis te halen. Maar waar moet je dan op gaan letten? Het is in de eerste plaats een goede aanbeveling om zoveel mogelijk tablets te bekijken en die met elkaar te vergelijken. Ga hierbij de eventuele aanbiedingen of koopjes alvast niet uit de weg. Verder kun je ook aandachtig zijn voor de mogelijkheden van de kindertablet en de toegestane leeftijdscategorie.  Daarnaast kunnen ook het prijskaartje en het nut ervan een bepaalde rol spelen in de keuze.

 

 

Het nut van een kindertablet

Je zult je misschien wel afvragen waarom je nu precies op zoek moet naar een kindertablet. Eigenlijk kunnen we er al lang niet meer omheen dat de maatschappij dag na dag verandert. Technologie en evolutie worden alsmaar belangrijker en het valt op dat dit ook invloed heeft op onze kinderen. Kinderen vragen steeds vroeger om een tablet of smartphone. De beslissing om er daadwerkelijk ook eentje te schenken is uiteraard helemaal persoonlijk. Sommige ouders willen er helemaal niet aan toegeven terwijl anderen meteen op zoek gaan naar de best mogelijke kindertablet.

Toch moeten we vaststellen dat het in sommige opzichten ook helemaal niet meer anders kan. Zo worden in de kleuterklasjes vaak al bepaalde dingen aangeleerd met behulp van technologie, zoals computers en tablets. De maatschappij eist steeds vaker dat kinderen beschikken over een tablet. Toch is het belangrijk om te beseffen dat er dus zoiets bestaat als een kindertablet. Dit is een tablet speciaal ontworpen voor kinderen en dus in de meeste gevallen met beperkte mogelijkheden. Wees aandachtig voor eventuele kortingen en koopjes aangezien niet alle producten tot de goedkope kindertablets zullen behoren.

 

Welk budget hoef je te voorzien

Het budget dat je voorziet voor de aanschaf van een kindertablet is uiteraard een geheel persoonlijke keuze. Je beslist dus zelf hoeveel je wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een duurzame tablet voor je zoon of dochter. Bekijk ook wat je wensen en verwachtingen van het apparaat zijn en probeer daar rekening mee te houden tijdens de zoektocht. Zo zijn er heel wat goedkope producten die vaak al heel wat kwaliteit en mogelijkheden bieden. Echter kun je zo duur gaan als je zelf wilt.

Indien je bijvoorbeeld mocht twijfelen tussen 2 of meerdere kindertablets dan kan het misschien wel een goed idee zijn om een kijkje te nemen tussen de verschillende online beoordelingen. Daarin geven klanten hun ongezouten mening, positief of negatief, over een bepaalde kindertablet. Het advies van andere gebruikers kan je misschien wel helpen in het nemen van een uiteindelijke beslissing. En wie weet kun je zo ook wel een aantrekkelijke kindertablet aanbieding spotten.

 

Wat is de ideale leeftijd en het type tablet

Er is niet zoiets als de ideale leeftijd om je kind een tablet te schenken. Elke ouder moet dit voor zichzelf uitmaken. Zoals reeds vermeld, zullen sommige ouders de voorkeur geven aan een tablet op latere leeftijd terwijl anderen dan weer op zoek gaan naar een tablet voor hun driejarig kind. Wat we wel kunnen vermelden is dat de tablet kan worden afgestemd op de leeftijd van je kind. Indien je bijvoorbeeld op zoek gaat naar een tablet voor je kindje van 3 jaar oud, dan zal dit product niet dezelfde mogelijkheden bezitten als wanneer je een tablet zoekt voor je kind van 8 jaar oud.

Een tablet voor jonge kindjes is beperkter in de mogelijkheden en maar goed ook. Vaak zijn dergelijke tablets voorzien van verschillende muziekjes en geluidjes en spelletjes waarbij je kindje bijvoorbeeld de dieren moet herkennen. Een 8 jarig kind zal jammer genoeg niet langer voldoening nemen met een tablet voor 3 jarige kinderen. En dan kun je overstappen naar de zogenaamde “peutertablet”. Dergelijke tablets behoren nog altijd tot de kindertablets maar beschikken over iets meer opties.

 

 

Extra kenmerken en eventuele optiemogelijkheden

In je zoektocht naar de voor jou beste kindertablet is het uiteraard ook belangrijk om met een aantal andere eigenschappen rekening te houden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de tablet niet te groot is. Voor kleine kinderhandjes is een tablet met een 10 inch scherm vaak niet zo handig om lang vast te houden. Kies daarvoor voor een scherm met een maximale grootte van ongeveer 7 inch. Kindvriendelijk en meteen een pak comfortabeler voor die kleine kinderhandjes.

Daarnaast zul je merken dat een kindertablet uiteraard niet dezelfde gebruiksduur heeft als een tablet voor volwassen. Gemiddeld kan een kindertablet zo’n 5 tot maximaal 6 uurtjes mee gaan alvorens je die opnieuw hoeft op te laden. Kies eventueel voor een makkelijk en snel op te laden kindertablet indien het bijvoorbeeld je bedoeling is om de tablet tijdens lange autoritten mee te nemen.

 

5 Beste Kindertablets (Reviews) van 2020

 

Het is niet altijd makkelijk om een leuk en origineel geschenk te vinden voor de verjaardag van je kind? Heb je misschien al even nagedacht over een leuke kindertablet? Tegenwoordig heb je heel wat keuze. Zo kun je kiezen voor goedkope kindertablets maar er zijn natuurlijk ook heel wat duurdere toestellen. Dit heeft te maken met de beschikbare opties maar ook de beeld- en de geluidskwaliteit. Daarom lijkt het ons een goed idee om de top 5 die we voor hebben uitgezocht eens even rustig te bekijken. Het zijn 5 producten die tot hiertoe de beste beoordeling hebben gekregen. Probeer ook het advies van de klanten en de online reviews even te bekijken.

 

 

1. Kurio Tab Lite 7 inch Kindertablet 8GB

 

Ben je op zoek naar een leuk geschenkje voor de verjaardag van je kind dan kun je misschien alvast even deze Kurio kindertablet bekijken. Het toestel heeft heel wat online beoordelingen mogen ontvangen waarvan de meerderheid duidelijk positief zijn. De kindertablet is bovendien beschikbaar in het blauw, groen en roze.

Het is een krachtig toestel dat werkt met het besturingssysteem Android 6.0. Het is een vrij compacte kindertablet met een duidelijk afleesbaar scherm van ongeveer 7 inch. Het feit dat de kindertablet compact is en weinig weegt, zorgt ervoor dat het product makkelijk onderweg mee te nemen is. Met een totale geheugencapaciteit van 8 GB kun je bovendien al heel wat bestanden opslaan.

Verschillende klanten geven niet alleen een positief advies over de gebruiksvriendelijkheid maar ook over de correcte prijs-kwaliteitverhouding. Slechts enkele gebruikers vinden het product kwetsbaar en niet zo degelijk.

 

Koop bij bol.com (€94.95)

 

 

 

 

2. Waiky Tablets & Multimedia BV Waiky Power Tab Kindertablet 

 

Indien je liever niet zoveel geld wenst te spenderen maar toch op zoek bent naar een degelijke kindertablet dan is dit product misschien wel iets voor jou. Deze kindertablet aanbieding is afkomstig van het al dan niet bekende merk Waiky.

Het toestel beschikt over het Android 7.1 besturingssysteem en heeft een totale opslagcapaciteit van maar liefst 8 GB. Verder beschikt deze kindertablet over een duidelijk afleesbaar display met een schermgrootte van maar liefst 7 inch. Het is een degelijk toestel dat werkelijk het ideale geschenk is voor je kindjes.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er op dit moment nog geen online beoordelingen zijn geplaatst. Daardoor is het voor ons best wel moeilijk om jou verder advies te geven over de gebruikerservaringen van dit toestel.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Alcatel 1T7 Family Kindertablet 8GB WiFi

 

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor deze kindertablet van het bekende merk Alcatel. Het is misschien iets duurder dan het vorige toestel maar toch zul je de tablet nog steeds in de categorie van de goedkope toestellen kunnen vinden.

Het apparaat is voorzien van een Android 8.1 Go besturingssysteem en een maximaal geheugen van maar liefst 8 GB. Verder heeft het toestel een schermgrootte van 7 inch waarop je alles duidelijk kunt aflezen. Bovendien kun je dankzij de kids mode functie zelf gaan kiezen welke applicaties mogen worden gebruikt door je kinderen.

Het toestel beschikt ook over een handige tijdcontrole functie. Zo kun je het tabletgebruik door je kinderen toch een beetje gaan beperken. Kortom de meeste kopers blijken echt helemaal overtuigd te zijn van dit product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Archos Sense 101X 10.1 inch WiFi + 4G

 

Het is misschien niet meteen één van de goedkope apparaten maar toch is deze kindertablet voor beide kopers echt wel de beste kindertablet uit de lijst. Het toestel is afkomstig van het al dan niet bekende merk Archos en heeft een mooie robuuste zwarte kleur.

In vergelijking met de vorige apparaten die we in deze lijst hebben besproken, zul je merken dat dit toestel over een groter display beschikt. Zo heeft het toestel een schermgrootte van maar liefst 10,1 inch. Verder heeft het apparaat een totale geheugencapaciteit van ruim 16 GB. Indien je dit wilt uitbreiden dan kun je dit makkelijk doen met behulp van een SD kaartje.

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van het Android 7.0 besturingssysteem. Het is een degelijk toestel dat door beide kopers heel sterk aangeraden wordt. Voor beide klanten is dezde kindertablet echt wel een topproduct.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Denver TAQ-70353K Kindertablet

 

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor de Denver kindertablet. Dit product is beschikbaar in een blauwe of roze kleur en zul je vast en zeker tussen de goedkope kindertablets kunnen vinden.

Het apparaat is uitgerust met het Android 8.1 Go besturingssysteem en beschikt over een schermgrootte van ongeveer 7.0 inch. Het toestel heeft een totale geheugencapaciteit van maar liefst 16 GB. Je kunt dus al heel wat bestanden zonder problemen gaan opslaan. Indien je dit wenst dan is het natuurlijk ook altijd mogelijk om een grotere geheugencapaciteit te voorzien. Dit kun je doen met behulp van een SD kaart.

Wanneer we een kijkje nemen naar de verschillende online beoordelingen dan kunnen we alleen maar vaststellen dat de meningen eerder verdeeld zijn. Zo zijn er sommige kopers die helemaal overtuigd zijn van het apparaat en andere gebruikers die toch wel wat twijfels hebben over de kwaliteit ervan.

 

Koop bij bol.com (€66.2)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status