Beste kindertapijt

Laatste update: 02.12.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Kindertapijten test van 2022

 

Ben je op zoek naar één van de beste kindertapijten maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan loont het alvast de moeite om onze koopgids omtrent kindertapijten even grondig te bekijken. Op die manier krijg je een beter beeld van de mogelijkheden en de kenmerken waarop je zoal kunt letten. Uit onderzoek is gebleken dat het Merinos Vloerkleed Diamond-Kids alvast een topproduct blijkt te zijn. Het kindertapijt wordt gekenmerkt door heel wat vrolijke kleurtjes die de kamer vast en zeker gezellig kunnen maken. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor het Merinos Vloerkleed Cream kindertapijt. Net zoals het vorige product zul je merken dat ook dit kindertapijt jou aanbevolen wordt door Merinos. Het tapijt is iets compacter en rechthoekig van vorm.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Kindertapijten koopgids

 

Een kindertapijt kan er voor zorgen dat de kinderkamer meteen een andere sfeer uitstraalt. Maar wat is nu eigenlijk het beste kindertapijt? Dat is uiteraard helemaal persoonlijk. Toch zijn er een aantal elementen waarop je zou kunnen letten zoals het formaat, het design, de gebruikte materiaalsoorten, de vorm en eventueel het prijskaartje. Het is dan ook een goede aanbeveling om de beste kindertapijten zoveel mogelijk met elkaar te vergelijken alvorens je een beslissing neemt. Houd ook rekening met aantrekkelijke promoties want je wilt natuurlijk geen kindertapijt aanbieding moeten missen.

 

 

Het gebruiksgemak

Heel veel personen zullen zich afvragen wat nu eigenlijk het nut is van een kindertapijt. Net zoals er ook heel wat mensen zijn die het nut er wel van inzien. Iedereen is uiteraard vrij om te doen en laten wat hij of zij wilt. Je hoeft dus zeker geen kindertapijt aan te kopen indien je dat niet wilt. Toch kan een kindertapijt een meerwaarde bieden. Zo kan een kindertapijt in de eerste plaats functioneel zijn. Zo hoeft je kindje niet op de koude harde vloer te spelen, maar zit of ligt het lekker zacht te spelen op het kindertapijt.

Uiteraard kan een kindertapijt ook vaak een designvolle functie hebben. In dergelijke gevallen is het vooral bedoeld om de kinderkamer of de ruimte meteen wat vrolijker en vooral veel gezelliger te maken. Een tapijt biedt nu eenmaal een bepaalde vorm van huiselijke gezelligheid waar steeds meer personen duidelijk naar op zoek zijn. Bovendien is het nu het ideale moment om op zoek te gaan naar een leuk kindertapijt. De verschillende designs en keuzemogelijkheden zijn daar de redenen voor.

 

Welk budget hoef je te voorzien

Wanneer je besluit om op zoek te gaan naar een leuk en origineel kindertapijt dan zul je meteen versteld staan van de enorme mogelijkheden die je hebt. Het spreekt voor zich dat er daardoor natuurlijk ook heel wat verschillende prijscategoriën kunnen optreden. Zo zijn er tegenwoordig heel wat bedrijven en uitgevers die goedkope kindertapijten aanbieden. Net zoals er ook heel wat duurdere exemplaren op de markt gebracht zijn. Welke prijs je ervoor wilt betalen, kies je natuurlijk helemaal zelf.

Toch kunnen bepaalde factoren een invloed uitoefenen op het prijskaartje van een kindertapijt. Zo kunnen de vorm, het formaat en de gebruikte materialen bepalen of het om een goedkoop of duur kindertapijt gaat. Ook het design en de gebruikte prints zijn een belangrijke prijsbepalende factor. Heb je een kindertapijt van Frozen zien liggen? Dan zul je vaak iets meer budget moeten voorzien dan een gelijkaardig exemplaar in een mooie neutrale effen kleur. Houd daarom de aanbiedingen zoveel mogelijk in de gaten.

 

Het formaat en de vorm van het kindertapijt

Ben je op zoek naar een rechthoekig kindertapijt? Of heb je toch liever een vierkant of rond exemplaar? Of ben je op zoek naar een willekeurige vorm? Wat je ook wilt of wenst, het is tegenwoordig allemaal mogelijk. Dat is natuurlijk leuk maar maakt de uiteindelijke keuze meteen ook een pak lastiger. Want welk kindertapijt moet je dan gaan kiezen? Als je twijfelt over de vorm, dan kun je eventueel bedenken waar je het tapijt wilt plaatsen en hoeveel beschikbare ruimte je hebt.

Is de kinderkamer groot en vierkant dan kun je vrijwel eender welke vorm uitkiezen. Bij een kleine rechthoekige kamer, zal een vierkant kindertapijt misschien de ruimte optisch nog kleiner doen lijken. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Probeer verder ook rekening te houden met de stijl van de kinderkamer of de ruimte waarin je het tapijt wenst te plaatsen. Indien de ruimte is afgewerkt in neutrale kleuren dan mag het kindertapijt misschien wat specialer zijn. Een kinderkamer met drukke prints kan dan weer beter een neutraal tapijt gebruiken.

 

 

Gebruikte materiaalsoorten en extra kenmerken

Net zoals de verschillende vormen, formaten, kleuren en designs zul je ook rekening moeten houden met de gebruikte materiaalsoorten. Zo heb je heel wat tapijten die tegenwoordig uit degelijke en duurzame synthetische materiaalsoorten zijn gemaakt, denk maar aan kunststof. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een zacht wollen exemplaar. Houd er wel rekening mee dat deze iets meer onderhoud vragen en vaak ook iets duurder zijn om aan te kopen. Kortom, er zijn heel wat materiaalsoorten mogelijk.

Tenslotte zul je merken dat bepaalde kindertapijten iets duurder zijn doordat ze over meer opties en mogelijkheden beschikken. Een kindertapijt dat anti-allergisch is en antibacterieel is bijvoorbeeld een goede optie indien je kindje last heeft van allergieën. Ook een antislip onderkant is best wel een goede aanbeveling. Zo hoef je niet te vrezen dat de mat plotseling wegschuift en je kindje achterover op zijn of haar hoofdje valt. Probeer daarom goed na te denken over de verschillende mogelijkheden rekening houdend met je eigen wensen en verwachtingen.

 

Kindertapijt Reviews – Top 5

 

Je kunt de kinderkamer meteen een pak aantrekkelijker en gezelliger maken door er een leuk kindertapijtje in te leggen. Het ruime assortiment maakt het niet altijd eenvoudig om er het beste kindertapijt uit te kiezen. Het kan dan ook een hulp zijn om de 5 topproducten hieronder eens rustig te bekijken. Probeer eventueel ook te letten op de commentaren en het advies van de kopers in de online reviews. En wie weet spot je op die manier wel een leuke kindertapijt aanbieding.

 

 

Merinos Vloerkleed Diamond-Kids

 

Indien je op zoek bent naar een leuk vloerkleed om in de kinderkamer te leggen dan kun je zeker en vast dit model van Merinos eens bekijken. Het is misschien niet meteen het goedkoopste kindertapijt maar ook al zeker niet het duurste.

Dit model meet 160 x 230 cm maar je kunt ook kiezen om een groter of juist een kleiner vloerkleed aan te schaffen. Uiteraard zal de prijs naargelang het formaat mee veranderen. Dit tapijt is helemaal gemaakt uit degelijke synthetische materialen en heeft een rechthoekige vorm. De vele kleurtjes laten het tapijt er heel vrolijk en levendig uitzien.

We merken dat de kopers duidelijk tevreden zijn met dit kindertapijt en er werkelijk niets negatief over kunnen zeggen. Het is bijzonder handig in gebruik en bovenal heel duurzaam. Kortom, het is echt een aanrader.

Ben je op zoek naar een duurzaam kindertapijt om de speel- of kinderkamer wat op te vrolijken? Dan ben je bij Merinos alvast aan het juiste adres. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we alvast de populairste kenmerken even op een rijtje. Bekijk het overzichtje hieronder even.

Voordelen
Formaat:

het vloerkleed wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 160 bij 230 cm. Echter is het mogelijk om het vloerkleed ook kleiner of nog groter aan te kopen.

Design:

je zult merken dat het vloerkleed een rechthoekige vorm heeft en gekenmerkt wordt door een bonte verzameling van vrolijke kleurtjes.

Materiaal:

bij de productie van dit unieke kindertapijt heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van een combinatie van kunststof en synthetische materialen.

Nadelen
Prijskaartje:

houd er wel rekening mee dat het kindertapijt niet meteen voorzien is van de laagste prijs en bijgevolg iets duurder zal zijn.

Koop bij bol.com (€99)

 

 

 

 

Merinos Vloerkleed Cream

 

Net zoals het voorgaande kindertapijt is ook dit model afkomstig van het bekende merk Merinos. Dit tapijt meet 80 x 150 cm en is daardoor wel iets kleiner. Je kunt natuurlijk ook altijd een groter formaat uitzoeken maar dan zul je wel iets meer hoeven te betalen.

Het vloerkleed heeft een rechthoekige vorm en is gemaakt uit stevig en duurzaam kunststof. De achtergrond heeft een crème kleur en het tapijt is afgewerkt met vrolijke uiltjes. Daardoor ziet het geheel er meteen ook veel aantrekkelijker uit voor kindjes.

En dit wordt duidelijk gewaardeerd door de overgrote meerderheid van de gebruikers. Zo geven velen niet alleen een positief advies over de uitstekende kwaliteit maar bovendien ook over de duurzaamheid. Doordat het zo eenvoudig te reinigen is en daarnaast ook heel erg zacht en comfortabel aanvoelt, lijkt het hier wel om een topproduct te gaan.

Het zal je meteen opvallen dat ook dit vloerkleed jou wordt aangeboden en geleverd door Merinos. Dit doet vermoeden dat Merinos mogelijks wel eens als het beste merk zal worden beschouwd. De moeite waard dus om de voor- en nadelen even grondig op een rijtje te gaan plaatsen.

Voordelen
Formaat:

met dit product kies je voor een vloerkleed van maar liefst 80 bij 150 cm.

Design:

het vloerkleed wordt gekenmerkt door een neutrale achtergrondkleur in combinatie met een afbeelding van vrolijke uiltjes en vlindertjes.

Materiaal:

voor de productie van dit prachtige vloerkleed heeft men voornamelijk beroep gedaan op de positieve eigenschappen van kunststof.

Anti-allergisch:

indien je vaak te kampen hebt met stof allergieën en dergelijke, dan is dit vloerkleed alvast een goede aanbeveling voor jou.

Nadelen
Niet biologisch:

houd er wel rekening mee dat het vloerkleed niet uit gerecycleerd materiaal bestaat en al helemaal niet biologisch is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Karpetexpert Diamond-Kids

 

Zodra je de prijs van dit vloerkleed onder ogen krijgt dan zul je meteen denken dat het hier om een kindertapijt aanbieding gaat. Het voordelige prijskaartje zorgt ervoor dat je het zeker wel tussen de goedkope kindertapijten zult kunnen spotten.

Het tapijt heeft een rechthoekige vorm en meet 80 x 150 cm. Indien je graag een groter vloerkleed aankoopt dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Het kindertapijt is afgewerkt met een aantal vrolijk gekleurde vlindertjes en bloemen die het geheel bijzonder aantrekkelijk maken.

Doordat het tapijt uit degelijke en duurzame kunststof gemaakt is, zul je merken dat het heel comfortabel aanvoelt. Bovendien is het daardoor ook bijzonder gemakkelijk te reinigen. En dat merk je dan ook duidelijk aan het feit dat er zoveel positieve reviews geregistreerd staan.

Wil je niet gelijk heel wat budget spenderen aan een degelijk en designvol vloerkleed? Dan loont het uiteraard de moeite om dit product van Karpetexpert even wat grondiger onder de loep te nemen. De lage prijs maakt het vloerkleed alvast een pak toegankelijker voor personen met een beperkt budget.

Voordelen
Formaat:

het vloerkleed wordt gekenmerkt door een neutrale rechthoekige vorm en een maximale afmeting van maar liefst 80 bij 150 cm. Het vloerkleed is ook in tal van andere formaten te bestellen.

Materiaal:

net zoals verschillende andere vloerkleden uit dit lijstje, zul je merken dat ook dit exemplaar geheel uit duurzaam kunststof is vervaardigd.

Onderhoud:

je hoeft je alvast geen zorgen te maken over het onderhoud aangezien je dit kindertapijt makkelijk en zonder al teveel problemen kunt stofzuigen.

Nadelen
Geur:

volgens één enkele koper zou het kindertapijt vrij sterk naar “nieuw” ruiken en blijft de geur behoorlijk lang hangen. De klant ervaart dit als storend en vervelend en dat is uiteraard jammer.

Koop bij bol.com (€34.13)

 

 

 

 

Vloerkleed Kids Pink

 

Net zoals één van de voorgaande kindertapijten behoort ook dit vloerkleed toe aan het bekende merk Karpetexpert.nl. Het tapijt heeft een rechthoekige vorm en meet 80 x 150 cm. Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor een iets groter formaat.

Het vloerkleed is helemaal synthetisch en heeft een mooie felroze kleur. Het kindertapijt werd vervolgens afgewerkt met drie leuke uiltjes en enkele vrolijke vlindertjes in tal van verschillende kleuren. Dit zal heel wat kindjes dan ook meteen aantrekken.

De kopers zijn het erover eens dat het kindertapijt over een mooi design en een leuke trendy kleur beschikt. Andere gebruikers geven daarnaast ook nog eens positief advies over de degelijkheid en de uitstekende kwaliteit ervan. Bovendien voelt het heel zacht en aangenaam aan.

Mag het kindertapijt net een tikkeltje opvallender zijn? Dan raden wij jou aan om dit product even van naderbij te bekijken. De achtergrondkleur van het kindertapijt wordt gekenmerkt door een felroze kleur. Het design is verder afgewerkt met de aanwezigheid van tal van vrolijke vlindertjes en uiltjes. Die laten het vloerkleed heel lief en vrolijk ogen.

Voordelen
Design:

het vloerkleed wordt gekenmerkt door een neutrale makkelijk hanteerbare rechthoekige vorm met een maximaal formaat van maar liefst 80 bij 150 cm.

Kostenplaatje:

je zult versteld staan bij het zien van het vriendelijke prijskaartje. Dit maakt het vloerkleed ook toegankelijk voor mensen die liever niet zoveel budget willen spenderen.

Materiaal:

het is een degelijk en makkelijk te onderhouden vloerkleed dat vooral bestaat uit synthetische materialen.

Nadelen
Kleur:

het is mogelijk dat de felroze kleur misschien voor sommige klanten als net iets te opvallend wordt ervaren. En dat is jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

MatStyles Kinder Vloerkleed

 

Met dit leuke kindertapijt zul je de kinderkamer echt wel kunnen opvrolijken. Het vloerkleed meet 175 x 115 cm en is dus vrij groot. Het is afkomstig van het bekende merk MatStyles en heeft een duidelijke rechthoekige vorm.

Doordat het kindertapijt uit polyester gemaakt is, zul je merken dat het bijzonder eenvoudig te onderhouden is. Je kunt dit tapijt namelijk zonder problemen wassen. Het vloerkleed heeft een opvallende gele kleur en is afgewerkt met een bijzonder leuk panda motiefje.

Omwille van de hoge prijs zul je dit model niet meteen tussen de goedkope kindertapijten hoeven te zoeken. Toch lijkt de koper zich helemaal geen zorgen te maken over de vraagprijs van dit vloerkleed. Het ziet er niet alleen modern en trendy uit maar het is bovendien ook wasbaar. Dit zorgt ervoor dat dit vloerkleed voor deze gebruiker een topproduct is.

Tenslotte kunnen we het rijtje van de kindertapijten afsluiten met dit unieke vloerkleed van MatStyles. De rechthoekige vorm maakt dit vloerkleed makkelijk hanteerbaar en ideaal om te gebruiken in de speelkamer of kinder slaapkamer. We raden jou aan om de kenmerkende eigenschappen even rustig te bekijken.

Voordelen
Formaat:

het vloerkleed heeft een totale afmeting van maar liefst 175 bij 115 cm en is bijgevolg behoorlijk groot.

Materiaal:

in tegenstelling tot sommige andere kindertapijten uit dit lijstje, zul je merken dat dit product uit polyester vervaardigd is.

Onderhoud:

het vloerkleed laat zich makkelijk en zonder problemen stofzuigen en bovendien kun je het ook in de wasmachine stoppen.

Nadelen
Prijzig:

heb je interesse in dit unieke vloerkleed dan zul je jammer genoeg rekening moeten houden met een prijskaartje dat iets hoger ligt dan gemiddeld. Dat zou mogelijks als een struikelblok kunnen worden beschouwd.

Koop bij bol.com (€189.99)

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status