Beste kinderwagen

Laatste update: 21.05.20

 

Kinderwagens test van 2020

 

Als je binnenkort voor de eerste keer mama en papa wordt dan kun je op voorhand al een aantal spulletjes maar beter aangekocht hebben. Denk bijvoorbeeld maar aan een degelijke kinderwagen. We proberen in onze koopgids zo goed mogelijk uit te leggen met welke factoren je onder andere rekening zou kunnen houden. Het is ook altijd een optie om eventueel eventjes naar onze top 3 te kijken. Zo blijkt de Born Lucky Rapido echt wel een goede aanbeveling. Bovendien wordt deze kinderwagen ook meteen geleverd in combinatie met een leuke en handige wandelwageninzet. Ook met de Xadventure X-line mag je zeker zijn van een uitstekende kinderwagen. Het frame is gemaakt van bijzonder duurzaam doch licht aluminium. En dit maakt de kinderwagen juist zo handig in gebruik.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Kinderwagens koopgids

 

Wil jij jouw kind of kindjes graag overal mee naartoe nemen. Dan is een kinderwagen misschien wel een leuke oplossing. Toch is het niet altijd eenvoudig een keuze te maken uit de beste kinderwagens. Daarom hebben wij een aantal elementen besproken waar je rekening mee kunt houden als je verschillende aanbiedingen gaat vergelijken zoals het type, de opties, het doel en uiteraard ook het comfort.

 

 

Soorten en type kinderwagens

 

Tegenwoordig is het niet vanzelfsprekend geworden om een kinderwagen aan te kopen. Er zijn zoveel modellen op de markt dat de keuze er niet gemakkelijker op geworden is.

Eerst en vooral moet je uitmaken voor hoeveel kindjes je de kinderwagen wilt gebruiken. Wanneer je een kinderwagen zoekt voor één kind dan is de meest voor de hand liggende optie het klassieke standaardmodel. Zonder veel extra opties en extra comfort mogelijkheden.

Bij een model voor tweelingen bijvoorbeeld bestaan er verschillende subtypes. Je kunt de twee zitjes horizontaal naast elkaar geplaatst hebben, ofwel zijn de zitjes achter elkaar geplaatst dus verticaal. Daarnaast heb je ook nog de modellen waarbij één kindje kan neerzitten of liggen en het andere kindje staat achter het zitje gewoon recht.

 

 

Verschillende functiemogelijkheden

 

Bij de aankoop van een kinderwagen zal je heel snel merken dat er naast de klassieke standaard modellen ook heel veel modellen zijn met extra mogelijkheden. Zo kun je bij heel veel recente kinderwagens het zitje er ook perfect gaan uithalen en het als een autozitje gaan gebruiken.

Er zijn ook kinderwagens op de markt waarbij het zitje een soort van reiswiegje is, ideaal voor een baby’tje tot ongeveer 6 maanden. Bij de meeste van deze kinderwagens kun je het reiswiegje er ook eenvoudig uithalen en het als een autozitje gaan gebruiken.Op die manier heb je dus twee producten voor de prijs van één.

Heel veel van de recente kinderwagens zijn ook voorzien van extra opslagruimtes. Deze opslagruimte kan zich helemaal onderaan de kinderwagen bevinden, dus net onder het zitje maar kan ook perfect achter de zitjes geplaatst zijn. Bij sommige modellen heb je zelfs de beide mogelijkheden en dus extra opbergruimte. Houd er wel rekening mee dat deze modellen hoogstwaarschijnlijk geen deel zullen uitmaken van de goedkope kinderwagens. Bekijk ook eventuele promoties want misschien is er wel een leuke kinderwagen aanbieding.

Houd misschien ook best even rekening met kinderwagens die voorzien zijn van een vergrendelingssysteem of handrem. Altijd handig als je ervoor kan zorgen dat de kinderwagen zich niet zomaar verplaatst.

 

 

Comfort van het kind

 

Als je op zoek bent naar een degelijke kinderwagen dan is het ook wel heel belangrijk om rekening te houden met het comfort van je kind. Wanneer je bijvoorbeeld graag lange wandelingen maakt en je kind dus redelijk wat tijd in de kinderwagen zal doorbrengen, dan is het misschien wel een goede aanbeveling rekening te houden met een kinderwagen die net dat tikkeltje meer comfort kan aanbieden.

Je kunt bijvoorbeeld kijken naar een kinderwagen waarbij je de voetensteun of de ruggensteun kunt gaan aanpassen. Op die manier kun je een optimale zitpositie ontwikkelen en zal hij of zij het minder erg vinden om lang in de kinderwagen te moeten zitten. Een bijkomend pluspunt van een kinderwagen met verstelbare voetensteun en ruggensteun is dat de wagen langer zal meegaan. In vele gevallen kan je de wagen zelfs gebruiken tot het kind 4 tot 5 jaar oud is en op die manier spaar je ook geld uit. Kortom een win-win situatie voor jou en je kind.

Sommige kinderwagens hebben ook de mogelijkheid om er een eventueel regenscherm of zonnescherm aan vast te koppelen. Op die manier kun je jouw kind extra beschermen in verschillende weersomstandigheden.

Bovendien bestaan er ook kinderwagens waarbij je het zitje kunt verplaatsen van een zitpositie naar een ligpositie. Ideaal voor een baby’tje dat nog net iets meer slaap nodig heeft in vergelijking met een peuter of kleuter.

 

 

Doel kinderwagen

 

Het is ook heel belangrijk even stil te staan bij het doel van de kinderwagen. Op die manier kan je een meer gerichte keuze maken.

Ben je een sportief iemand en ga je bijna dagelijks een rondje gaan lopen, dan is het misschien wel een leuk ideetje als je de kinderwagen kunt meenemen tijdens het lopen. Een model met een aerodynamisch ontwerp, met één vast voorwiel en twee grote achterwielen en dat beschikt over extra loopruimte voor jou of je partner is dan ideaal. Je hebt ook kinderwagens die beschikken over zwenkwieltjes waardoor je gemakkelijk en snel met je kinderwagen kunt manoeuvreren. Of modellen op luchtbanden en waarbij je de banden dus zelf kunt gaan oppompen. Deze kinderwagens zijn dan weer de ideale oplossing voor lange of korte wandelafstanden.

 

 

Kinderwagen Reviews – Top 5

 

 

Het is handig als je het kind overal kunt meenemen, maar niet steeds hoeft op te tillen. Dankzij de verschillende soorten kinderwagens is het mogelijk om je baby comfortabel in de auto, in de supermarkt of door de stad te vervoeren, zonder dat het ongemakkelijk wordt. Bekijk de mogelijkheden hieronder en kies voor de beste kinderwagen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Born Lucky Rapido

 

De Born Lucky Rapido is een kinderwagen die wordt meegeleverd met een wandelwageninzet.

Dit product is ideaal om te gebruiken vanaf de geboorte van je kind tot het ongeveer 3 jaar oud is. Deze kinderwagen is naast de basisfunctie ook om te vormen in een reiswieg. Deze kinderwagen heeft een aluminium frame en je kunt het heel compact opvouwen. Het is gemakkelijk te vervoeren en het past gemakkelijk in een kleine auto.

Verder krijg je bij de aanschaf een beenkap en een regenscherm mee. De rugleuning is in 4 posities en de bumper is in 3 posities te verstellen. Het heeft ook een uitneembare zitting. Dit product heeft een gewicht van 11,5 kg en een afneembare zonnekap.

Deze kinderwagen heeft een gunstige prijs en het is gemakkelijk om te gebruiken. Het is ook gemakkelijk schoon te houden en het is aantrekkelijk.

Het is niet altijd eenvoudig om op zoek te gaan naar de beste of de populairste kinderwagen. Toch is de Born Lucky Rapido zeker en vast de moeite waard om even van dichterbij te bekijken. Bovendien krijg je er bij de aankoop van deze kinderwagen ook meteen een handige en degelijke wandelwageninzet bij.

Voordelen
Leeftijdscategorie:

je kunt deze kinderwagen perfect gebruiken zodra jouw kindje geboren is. Daarna kun je de wagen gebruiken tot je kindje de leeftijd van 3 jaar heeft bereikt.

Formaat:

je zult merken dat het hier om een handige kinderwagen gaat. Na gebruik kun je deze gewoon opvouwen waardoor de kinderwagen bijzonder compact wordt. Dit maakt het dan weer een pak eenvoudiger om de wagen overal mee naartoe te nemen.

Handig in gebruik:

het frame van de kinderwagen is gemaakt uit aluminium dat niet alleen stevig is maar ook weinig weegt. Verder is er ook een reiswiegje voorzien.

Gebruiksgemak:

je zult merken dat je zowel de rugleuning alsook de bumper van de kinderwagen in meerdere posities kunt verstellen.

Nadelen
Geen matras:

we merken dat één enkele koper het best wel jammer vindt dat de kinderwagen zonder matrasje geleverd wordt.

Koop bij bol.com (€349.95)

 

 

 

 

Xadventure X-line

 

De Xadventure X-line is een multifunctionele kinderwagen set met een aluminium frame. Deze wandelwagen heeft aan het onderstel een grote reiswieg, een autostoel en een omkeerbare zit. Je kunt de voorwielen laten zwenken of je kunt ze gefixeerd houden en de duwstang is in hoogte verstelbaar.

Dit product is meest geschikt voor pasgeboren baby’s en voor kinderen tot een gewicht van 15 kg. Je kunt de autostoel eenvoudig bevestigen in de auto met de autogordel voor maximale veiligheid. Voor wat oudere kinderen is de wandelwagen comfortabel en ruim om in te reizen.

De Xadventure X-line is voor deze gebruikers een topproduct, want het is heel comfortabel voor het kind en het is veelzijdig. Ook kun je het zowel voor jongens en meisjes gebruiken door de neutrale kleur. Het is van goede kwaliteit en de prijs is ook niet te hoog.

Je kunt natuurlijk ook opteren voor deze kinderwagen die afkomstig is van één van de bekende merken en misschien ook wel het beste merk Xadventure. Je zult al vrij snel merken dat het hier om een bijzonder veelzijdig product gaat die je in verschillende situaties zult kunnen gebruiken.

Voordelen
Multifunctioneel:

het toestel is niet alleen een gewone kinderwagen. Het is namelijk ook voorzien van een degelijke reiswieg, een veilig autostoeltje en zelfs een omkeerbare zitfunctie.

Wielen:

je zult vrijwel meteen merken dat de voorwielen van deze kinderwagen best wel speciaal zijn. Zo kun je kiezen om deze gefixeerd te houden maar je kunt ze eventueel ook laten zwenken indien je dit wenst.

Draagcapaciteit:

deze kinderwagen wordt aangeraden voor pasgeboren baby’s en je kunt het gebruiken tot wanneer je kindje ongeveer 15 kg weegt.

Veiligheid:

je hoeft je helemaal geen zorgen te maken om de veiligheid van je kindje. De wandelwagen beschikt over hoge opstaande randen. En het autostoeltje is voorzien van een veilige en stevige autogordel.

Nadelen
Niet all-terrein:

volgens één enkele koper zijn de banden net niet stevig genoeg om op eender welke ondergrond te rijden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Quinny Moodd

 

De Quinny Moodd is heel modern en het is gemakkelijk in te vouwen om op te bergen. Door op een knopje te drukken ontvouwt hij ook meteen volledig automatisch. Je kunt de zitting van de kinderwagen verstellen en naar je toe of van je af richten.

De voor- en achterbanden zijn voorzien van veringen en het heeft een verstelbare voorsteun. Dit product wordt compleet geleverd bij de aanschaf met een zonnekap, een regenhoes, een boodschappenmand met een draaggewicht van maximaal 5 kg, een adapter set en een module om het voorwiel van een 3-wieler tot een 4-wieler te maken.

De gebruikers van de Quinny Moodd zijn tevreden met de prijs en de kwaliteit van dit product, maar het is niet één van de goedkope kinderwagens. Toch geven alle gebruikers er goed advies voor, want het is gemakkelijk om te gebruiken en het is aantrekkelijk.

Indien je niet alleen op zoek bent naar een degelijke kinderwagen maar ook naar een model dat er heel apart uitziet dan is de Quinny Moodd echt iets voor jou. Deze kinderwagen is bijzonder modern en wordt gekenmerkt door het unieke design. Kortom het is echt een aanrader voor mensen die op zoek zijn naar een blikvanger.

Voordelen
Comfort:

je zult merken dat het bijzonder eenvoudig is om de kinderwagen op te vouwen. Dit maakt het niet alleen gemakkelijk om de kinderwagen te transporteren maar ook om deze op te bergen.

Gebruiksgemak:

het is mogelijk om de zitting van dit toestel lichtjes van positie te verstellen. Daarnaast kun je ook de voorsteun anpassen.

Accessoires en hulpstukken:

zodra je besluit het toestel aan te kopen dan krijg je er heel wat hulpstukken bij. Denk maar aan een zonnekap, een boodschappenmandje en zelfs een regenhoes.

Nadelen
Kostenplaatje:

we merken dat werkelijk alle gebruikers positief reageren op dit toestel. Toch durven we vermoeden dat het budget voor sommige potentiële klanten een struikelblok zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hauck Duett 2

 

De Hauck Duett 2 is een slimme duo kinderwagen, wat betekent dat het 2 kinderen aan kan. Dit product is mobiel en flexibel met een reiswieg die je kunt ombouwen tot een wandelwageninzet.

Het heeft ook een extra afneembare inzit voor een tweede kind. Deze wandelwagen heeft een lichte, maar stevige aluminium frame. De wielen zijn voorzien van veringen om het gewicht dat erop rust te verdragen. De duwstang is te verstellen naar de gewenste hoogte en de rugleuning en de voetsteun zijn in meerdere standen verstelbaar.

Eenieder heeft hun eigen mening over diverse onderwerpen en dat is met dit product ook het geval. In de reviews kun je constateren dat enkele gebruikers dit product oncomfortabel vinden voor het kind en dat de kwaliteit ook minder is dan verwacht. De overige gebruikers zijn helemaal positief gestemd over deze kinderwagen en geven er goed advies voor.

Indien je op zoek bent naar een handige duo kinderwagen dan hoef je zeker dit model van het bekende en gewaardeerde merk Hauck even te bekijken. Zoals de naam doet vermoeden, biedt deze kinderwagen ruimte aan maar liefst 2 kindjes. Ideaal wanneer jij bijvoorbeeld een tweeling verwacht of twee kindjes hebt dit niet veel in leeftijd verschillen.

Voordelen
Handig in gebruik:

het is een bijzonder flexibele en soepele kinderwagen die voorzien is van een reiswieg. Deze reiswieg kun je ook omvormen tot een handige wandelwageninzet.

Wielen:

je zult merken dat de wielen over een speciale vering beschikken. Op die manier kan het gewicht beter opgevangen worden.

Comfort:

naast de duwstang is het verder ook mogelijk om zowel de rugleuning alsook de voetsteun lichtjes te verstellen.

Nadelen
Niet comfortabel:

een kleine minderheid van de kopers vindt deze kinderwagen echter niet comfortabel genoeg.

Koop bij bol.com (€270.46)

 

 

 

 

Duo kinderwagen

 

Met dit product kun jij je kinderen van ongeveer dezelfde leeftijden bij elkaar laten liggen, want dit product is praktisch en je kunt het in meerdere posities plaatsen. In het voorste gedeelte kunnen kinderen vanaf 6 maanden geplaatst worden en het achterste gedeelte is geschikt voor baby’s tot een gewicht van 15 kg. Dit product heeft onafhankelijke stoelen met een luifel en een 5-puntsgordel.

De achterste stoel telt 3 posities en de voorste stoel is te verstellen in 2 posities. Het is compact op te vouwen, zodat je het overal kunt meenemen. Tegen de regen krijg je bij de aanschaf een regenhoes mee.

Dit product hoort thuis in de kinderwagen aanbieding. De voorkeur van deze gebruikers gaat uit naar dit product, want het is comfortabel voor het kind, het ontwerp is fraai en het is zeer eenvoudig om te gebruiken.

Net zoals met het voorgaande product haal je ook met dit model een duo kinderwagen in huis. Wanneer je 2 kindjes hebt die niet veel in leeftijd verschillen dan is dit model werkelijk ideaal. Kortom het loont de moeite om dit model even van naderbij te bekijken.

Voordelen
Prijskaartje:

in vergelijking met de voorgaande apparaten, haal je met deze kinderwagen het model met de laagste prijs in huis.

Leeftijdscategorie:

het achterste plekje is ideaal voor pasgeboren kindjes en kindjes met een gewicht van ongeveer 15 kg. Het voorste gedeelte is vooral geschikt voor kindjes die 6 maanden oud zijn of ouder.

Nadelen

We merken dat de kopers duidelijk bijzonder tevreden zijn over dit toestel. Dit maakt het voor ons niet zo eenvoudig om eventuele minpunten bloot te leggen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
DMCA.com Protection Status