Beste kinderzwembad

Laatste update: 03.06.20

 

Kinderzwembaden test van 2020

 

Indien je je kinderen wilt verrassen met een leuk kinderzwembad dan zul je merken dat er tegenwoordig heel wat keuze voorhanden is. Daardoor is het niet altijd handig om er het beste kinderzwembad uit te pikken. In onze koopgids proberen wij jou te helpen door uit te leggen met welke factoren je rekening zou kunnen houden. Daarnaast kun je ook gewoon doorklikken naar de top 3 hieronder waarin wij jou de 3 beste kinderzwembaden van het moment voorstellen. Zo mag je met het Intex Ocean kinderzwembad zeker zijn van een degelijk product. Het zwembadje kan opgevuld worden met wel 493 liter water en beschikt over heel wat leuke attributen. Met het Bestway 183 x 33 cm kinderzwembad mag je zeker zijn van een evenwaardig alternatief. Dit zwembad is werkelijk ideaal vanaf de leeftijd van 3 jaar.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Kinderzwembaden koopgids

 

In de zomer willen je kinderen zich kunnen verfrissen op een warme dag, en niets is daarvoor beter dan een kinderzwembad in de tuin zetten zodat ze kunnen ravotten in het water. Bij de aankoop van een kinderzwembad moet je op bepaalde kenmerken letten zoals het materiaal waarvan het zwembad is gemaakt, is het opblaasbaar of niet, hoeveel kost het, is het makkelijk om te onderhouden en welke accessoires heeft het.

Opblaasbaar of niet?

 

Een opblaasbaar zwembad zorgt voor verschillende voordelen. Zo kun je het laten leeglopen wanneer je het niet gebruikt en het neemt dan weinig plaats in dus je kunt het makkelijk opbergen. Als het dan weer eens een mooie dag is kun je het zwembad terug makkelijk opblazen. Het grote voordeel is dat deze zwembaden goedkoop zijn om aan te schaffen.

Natuurlijk zijn er ook nadelen: een opblaasbaar zwembad zal al gauw stuk gaan als het tegen een scherp voorwerp aankomt. Je kunt dus ook kiezen voor een zwembad met een frame die je kan opzetten en terug afbreken. Deze zijn steviger en gaan minder snel kapot maar zijn natuurlijk wel duurder dan een opblaasbaar zwembad.

Je kunt natuurlijk ook kiezen om een vast zwembad aan te leggen. Controleer dan eerst of je genoeg plaats hebt om een zwembad te plaatsen en de onderhoudskosten liggen natuurlijk ook veel hoger. In de winter blijft het zwembad ook plaats innemen en moet je het afdekken om te voorkomen dat het te vuil wordt.

 

 

Grootte en vorm van het zwembad

 

Als je meer dan één kind hebt dan kan het beter zijn om een groter zwembad te kopen zodat ze meer plezier kunnen hebben. Dit betekent wel dat het zwembad ook duurder zal zijn in de aanschaf maar dat het ook veel meer plaats zal innemen. Bereken dus in de eerste plaats hoeveel ruimte je hebt om een zwembad te plaatsen.

Hoe groter het zwembad, hoe meer water je zult nodig hebben om het te vullen, en als je een mooie zomer in het vooruitzicht hebt dan kunnen de waterkosten nogal hoog oplopen. Je budget speelt ook een grote rol, als je niet teveel geld wilt uitgeven dan zul je uiteindelijk kiezen voor een kleiner model.

Zwembaden zijn te verkrijgen in verschillende vormen, maar de meest voorkomende zijn rond of rechthoekig. De keuze van de vorm kan afhangen van de vorm van je tuin en de beschikbare ruimte die je hebt maar grotendeels is het een kwestie van persoonlijke voorkeur.

 

 

Installatie en onderhoud

 

Als je kiest voor een opblaasbaar zwembad dan hoef je je geen zorgen te maken over de installatie. Gewoon het zwembad vullen met lucht en je bent klaar. Dit kan wel een vermoeiend karwei zijn dus is het beter om een elektrisch pomp te kopen zodat het zwembad veel vlugger opgeblazen is.

Als je kiest voor een opzetbaar zwembad dan moet je het zelf nog in elkaar plaatsen. Gelukkig is dit meestal niet te moeilijk en je krijgt ook een instructieboekje bij het product met alle uitleg stap voor stap. Aan de binnenkant van het zwembad kun je zien tot waar je het mag vullen met water.

Je moet een zwembad natuurlijk ook onderhouden. Vooral als je een vast zwembad geplaatst hebt moet je vooral letten op de pH waarde van het water en moet je het zwembad ook regelmatig schoonmaken. Als je kiest voor een opblaasbaar zwembad kun je dit makkelijk af en toe schoonmaken. Dit type zwembad vul je elke keer als je het gebruikt dus je moet niet teveel aandacht schenken aan de kwaliteit van het water. Zorg er gewoon voor dat het zwembad proper is wanneer je het gebruikt, je zal er veel meer plezier van ondervinden.

Accessoires en prijs

 

Als je een groot zwembad koopt kan het handig zijn om een trapje te plaatsen zodat je kinderen makkelijk in het zwembad kunnen klimmen. Je kunt ook een waterglijbaan erbij plaatsen zodat je kinderen nog veel meer waterpret kunnen hebben. Je kunt kiezen voor een professionele uitvoering maar ook voor een opblaasbaar model. Sommige opblaasbare zwembaden beschikken over een ingebouwde glijbaan die tegelijk met het zwembad opgeblazen wordt.

Nu moet je nog kijken hoeveel budget je kunt uittrekken om een zwembad te kopen. De prijs van een opblaasbaar zwembad kan variëren tussen 50 en 1000 euro. Het hangt vooral af van de kwaliteit en de grootte van je zwembad. Als je kiest voor een vast zwembad of een opzetbaar zwembad dan zul je meer moeten betalen. Als je op zoek bent naar een goede aanbieding dan kun je verschillende producten online vergelijken. Vele websites bieden zwembaden tegen een goedkopere prijs aan dan in de winkel.

 

 

Kinderzwembad reviews – top 5

 

 

Houden jouw kinderen van water en wil je graag dat ze in de achtertuin op een hete zomerse dag kunnen afkoelen? Dan kun je het best een kinderzwembad kopen. Met dit product kunnen jouw kinderen elke dag eindeloos speelplezier beleven. Bekijk de opties hieronder en kies voor het beste kinderzwembad.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Intex Ocean

 

Het Intex Intex Ocean opblaasbare kinderzwembad is een geweldig product. Het is gemaakt van pvc en het heeft een inhoud van 493 liter. Dit product heeft een uniek en leuk ontwerp, dat voor eindeloos speelplezier voor de kinderen zal zorgen.

Het zwembad moet een kleine oceaan voorstellen en heeft daarom afbeeldingen van dieren en planten die voorkomen in de oceaan. Hierdoor ontstaat er een kleurenshow voor het oog. Het is ook voorzien van een glijbaan en nog leuke speeltjes die dit product helemaal compleet maken.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is gemakkelijk om het op te zetten. Dit product zorgt voor eindeloos speelplezier en het bijbehorende speelgoed valt ook erg in de smaak. Het heeft daarom ook een goede prijs. Een koper vindt dat dit zwembad moeilijk is om te ledigen.

Als het in de zomer zo warm wordt, dan kan een beetje verkoeling echt wel wonderen doen. Ook je kindjes zullen zich er heel wat beter door voelen. Met dit kinderzwembad van Intex zul je hen zeker en vast een groot plezier doen. Aan de vele positieve reacties te zien, zouden we durven stellen dat dit zwembad zeker tot de populairste exemplaren behoort.

 

Voordelen:

 

Design: het design van dit kinderzwembad is heel uitnodigend en zal kindjes zeker en vast aantrekken. De felle kleuren maken het geheel heel erg vrolijk. Het zwembad werd afgewerkt met een aantal leuke bodemtekeningen en een glijbaan.

Handig in gebruik: het zwembadje is heel eenvoudig op te zetten en is gemaakt uit pvc. Het heeft een totale inhoud van maar liefst 493 liter waarin je kindjes naar hartelust kunnen spelen.

 

Nadelen:

 

Matige kwaliteit: slechts één enkele koper is niet volledig overtuigd van het product omdat het vrij moeilijk zou zijn om het te ledigen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bestway 183 x 33 cm

 

Met het Bestway kinderzwembad kunnen je kinderen elke dag plezier beleven. Dit product is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en is voorzien van leuke afbeeldingen van dieren die in de oceaan voorkomen, wat het kleurig en aantrekkelijk maakt.

Het heeft een inhoud van 480 liter en het heeft 3 opblaasbare ringen met veiligheidsventielen. Handig van dit product is, dat het samen met een reparatiesetje komt.

De kopers zijn blij met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is gemakkelijk om op te zetten. Het heeft de juiste omvang en het zorgt voor eindeloos plezier bij de kinderen.

Het heeft een leuk ontwerp met vrolijke afbeeldingen die het aantrekkelijk maakt voor kinderen. Gezien de prijs is het ook een voordelige koop. Deze kopers geven positief advies voor dit product. Het enige minpunt is dat er geen leegloop ventiel in zit.

Als je kindjes al flink zelfstandig kunnen zitten en dus iets groter zijn, dan kan dit kinderzwembad van Bestway zeker en vast iets voor jou zijn. De afbeeldingen van dolfijntjes en andere zeedieren maakt het zwembad er veel leuker uitzien. Het lijkt ons dan ook een goed idee om even de voor- en nadelen van dit zwembad te bekijken.

 

Voordelen:

 

Leeftijdscategorie: dit kinderzwembad is ideaal voor kindjes vanaf de leeftijd van 3 jaar.

Toebehoren: bij de aankoop van dit zwembadje krijg je er meteen ook een kleine reparatieset bij. Zo kun jij eventuele kleine beschadigingen meteen oplossen.

Gebruiksgemak: het zwembad bestaat uit 3 ringen die je hoeft op te blazen. Er zijn ook een aantal veiligheidsventielen voorzien en in totaal kan er maar liefst 480 liter water in.

 

Nadelen:

 

Leegloop ventiel: bij dit kinderzwembad ontbreekt er een leegloop ventiel. Dit vinden sommige kopers wel een vervelend minpuntje.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Intex Winnie The Pooh

 

Het Intex Winnie The Pooh kinderzwembad is het ideale product voor kinderen om op een hete zomerdag af te koelen. Dit product bestaat uit twee badjes die aan elkaar verbonden zijn door middel van een glijbaan.

Het is voorzien van bekende animatiefiguurtjes van de populaire tekenfilm Winnie The Pooh, hierdoor zijn kinderen dol op dit product. Het heeft ook een opblaasbare speelboom en bloemen sproeiers. Dit product is gemaakt van vinyl en de badjes hebben een inhoud van 136 liter en 178 liter.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope kinderzwembaden. Toch staan er positieve beoordelingen van twee gebruikers geschreven. De kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is gemakkelijk om op te zetten. Het heeft de juiste omvang en het heeft een mooie vormgeving. Voor deze kopers is het een top product.

Net zoals het eerste product is ook dit kinderzwembad afkomstig van het merk Intex. Ook hier merken we weer overwegend positieve reacties op. Dit doet ons vermoeden dat heel wat klanten het misschien ook wel als het beste merk zullen beschouwen ondanks dit kinderzwembad toch niet van de laagste prijs voorzien is.

 

Voordelen:

 

Ontwerp: dit kinderzwembad is eigenlijk opgebouwd uit 2 kleinere compartimenten die met elkaar verbonden zijn met behulp van een glijbaan.

Design: het zwembad is afgewerkt met de bekende figuurtjes van Winnie The Pooh. Verder beschikt het ook over een leuke speelboom, een regenboog en een aantal sproeiers.

 

Nadelen:

 

Prijskaartje: niet alle kopers zijn even tevreden over de prijs. Een aantal gebruikers hadden de prijs van dit kinderzwembad dan ook liever wat lager gezien.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Intex 122 cm

 

Het Intex kinderzwembad van 122 cm kun je gebruiken om in je achtertuin op te zetten of mee te nemen op vakantie.

Het is een zwembad dat je gemakkelijk kunt opzetten, waarna je kinderen eindeloos plezier zullen hebben.

Je hoeft dit badje helemaal niet op te blazen en dat scheelt wel veel in moeite. Na het gebruiken kun je het ook gemakkelijk leeg laten lopen. De wand is gemaakt van semi-harde vinyl en de aangelaste bodem is gemaakt van stevige vinyl. Het komt samen met handig reparatiemateriaal.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel op een kinderzwembad aanbieding en dat kun je ook merken aan de beoordelingen die er zijn geplaatst. De kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het heeft een mooie vormgeving.

Ook dit kinderzwembad behoort tot één van de populairste merken namelijk Intex. Het zwembad heeft een afmeting van 122 x 122 x 25 cm en is dus geschikt voor iets grotere kindjes. Het is vrij eenvoudig op te zetten en in een mum van tijd zullen je kindjes kunnen genieten van eindeloos speelplezier.

 

Voordelen:

 

Ontwerp: je kunt dit kinderzwembadje heel eenvoudig opzettten en weer afbreken. Dit maakt het ook iets eenvoudiger om eventueel mee te nemen op reis.

Materiaal: de wand van dit zwembad is volledig gemaakt uit halfharde vinyl. De bodem is dan weer van stevige vinyl gemaakt.

Prijskaartje: dit kinderzwembad zul je zeker tussen de goedkope exemplaren kunnen terugvinden omwille van de voordelige prijs. Het zou zomaar eens de laagste prijs kunnen hebben in vergelijking met de andere 4 producten uit onze lijst.

 

Nadelen:

 

Matige kwaliteit: niet alle kopers zijn helemaal tevreden. Slechts een kleine minderheid vindt de kwaliteit van dit kinderzwembadje net iets te matig.

 

Koop bij bol.com (€19.99)

 

 

 

 

Intex Haai met dak

 

Het Intex Haai met dak kinderzwembad heeft een leuk ontwerp. Het is een ruim zwembad waarin kinderen kunnen stoeien en je hoeft niet meer te vrezen voor de zon.

Dit product is gemaakt van pvc en het heeft een inhoud van 120 liters. Het is voorzien van een dakje, zodat de kinderen beschermd worden tegen de felle zon.

Aan de achterkant van het badje heb je een handig kijkvenster. Op zo een manier kun je van alle kanten de kinderen in de gaten houden. Dit product komt samen met een reparatieplakker.

Voor dit product staat er tot nu toe maar 1 review geschreven. De koper is blij met dit product, want het is van goede kwaliteit en het heeft de juiste omvang. Een nadeel is dat de ventieltjes moeilijk zijn om te vinden. Het is een geweldig product om in te stoeien.

Ben je op zoek naar een speciaal en opvallend kinderzwembad dan kunnen wij jou zeker aanraden dit model van Intex eens te bekijken. Dit kinderzwembadje heeft de vorm gekregen van een haai. Met een afmeting van 201 x 198 x 109 cm is het dus ideaal voor iets grotere kindjes die al wat meer evenwicht hebben.

 

Voordelen:

 

Ontwerp: het ontwerp van dit kinderzwembad ziet er niet alleen aantrekkelijk uit maar is ook heel nuttig. Het afdakje biedt namelijk voldoende bescherming tegen de zon. Vanaf nu kunnen je kindjes zonder zorgen spelen.

Inhoud: het kinderzwembad is volledig gemaakt uit pvc en heeft een totale inhoud van maar liefst 120 liter. Daardoor is het ook geschikt voor iets jongere kindjes.

Gebruiksvriendelijk: het kinderzwembad is aan de achterkant voorzien van een soort van kijkvenster. Zo kun jij je kinderen ten alle tijde in de gaten houden.

 

Nadelen:

 

Onhandig in gebruik: slechts een kleine minderheid van de kopers ergert zich aan het feit dat je de ventieltjes niet altijd even gemakkelijk terugvindt.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status