5 Beste Kledingstomers Test van 2021

Laatste update: 15.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Kledingstomers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Sommige mensen vinden strijken één van de lastige klusjes om te doen. Met een kledingstomer kun je hetzelfde resultaat bereiken maar gewoon veel vlugger. Op die manier verwijder je niet alleen de kreuken in je kleding maar bespaar je ook nog eens een heleboel tijd. De Philips Steam&Go Plus GC365/80 is zeker één van de kledingstomers die het waard is om aanbevolen te worden. Je kunt het gebruiken op eender welk te strijken kledingstuk en bovendien werkt het snel en efficiënt. Je hebt natuurlijk ook altijd de mogelijkheid om te kiezen voor SteamOne S-Nomad kledingstomer. Het is een bijzonder krachtig apparaat dat slechts 45 seconden nodig heeft om op te warmen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Kledingstomers koopgids

 

Als je het beu bent om hemden en bloesjes te strijken dan kan een kledingstomer je misschien wel uit de nood helpen. Om een keuze te kunnen maken uit de beste kledingstomers is het wel belangrijk dat je rekening houdt met een aantal zaken. Zo kun je letten op het gebruiksgemak als je aanbiedingen gaat vergelijken. Maar je kunt ook aandacht besteden aan het type, de soort stof, de kracht en de veiligheid.

 

 

Gebruiksgemak

Veel mensen vinden strijken niet alleen heel tijdrovend maar ook echt helemaal niet leuk. Hierdoor gebeurt het wel eens dat men dit tot op het laatste moment probeert uit te stellen. En dan besef je plots dat je een belangrijke sollicitatie hebt of een trouwfeest. Uiteraard kun je dan niet rondlopen in gekreukelde kleding.

Met een kledingstomer haal je door middel van hete stoom de kreukels snel uit je kleding. Je zult zien dat er heel wat modellen op de markt gebracht zijn. Zo heb je bijvoorbeeld de rechtopstaande kledingstomer. Het verwijdert niet alleen rimpels en kreuken maar werkt gewoon nog eens zeer snel. Het is ook een goede aanbeveling om rekening te houden met je eigen verwachtingen en het doel. Als je bijvoorbeeld vaak en graag reist dan kun je op zoek gaan naar een draagbare kledingstomer die licht is van gewicht.

De kledingstomers kunnen daarnaast ook nog heel hard verschillen wat betreft het ontwerp en de verschillende accessoires waarover het beschikt. Dit zal uiteraard mee de uiteindelijke prijs van het apparaat gaan bepalen. Je kunt eventueel ook altijd de reviews van kopers lezen alvorens je de verschillende toestellen gaat bekijken. En misschien kun je op die manier eventueel wel een kledingstomer aanbieding spotten die volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

 

Type kledingstomer en soort stof

Zoals reeds aangehaald zijn er verschillende kledingstomers op de markt gebracht. We raden je dan ook aan om op voorhand even goed na te denken over wat je precies van het toestel verwacht. Wil je het vaak gebruiken of juist niet en welke opties moet het hebben. Dit zal jouw keuze echt eenvoudiger maken. Stel dat je graag en vaak op reis gaat dan kan het een optie zijn om voor een draagbare kledingstomer te kiezen. Deze zijn niet alleen heel licht van gewicht maar ook nog eens volledig lekvrij. Bovendien kun je met dit model een aantal kledingstukken tegelijkertijd stomen.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je nadenkt over het feit of je het toestel vaak wilt gebruiken of niet. Als je bijvoorbeeld van plan bent om het apparaat een aantal keren per week te gebruiken dan kan het aan te raden zijn om voor een krachtiger model te gaan.

Het lijkt misschien heel banaal maar toch is het belangrijk dat je weet waarvoor je het toestel wilt gebruiken. De meeste kledingstomers kunnen handig zijn om linnen en wol te stomen maar kunnen problemen hebben met katoen. Dan zijn er ook toestellen die enkel en alleen gebruikt kunnen worden voor kleding maar je hebt ook modellen die ideaal zijn voor gordijnen, stofferingen en matrassen. Afhankelijk hiervan zal je dus een krachtiger of juist minder krachtig toestel nodig hebben.

 

 

Kracht en veiligheid

Over het algemeen is er niet zoveel verschil tussen een handkledingstomer en een reis- of vloerkledingstomer. De meeste van deze toestellen hebben namelijk minder dan 2 minuten nodig om op te warmen en stoom te produceren. Wat wel te bekijken valt is hoe lang die stoom duurt want dit is afhankelijk van het toestel en ook de grootte van het waterreservoir. Toestellen met een grotere watertank zullen misschien niet tot de goedkope kledingstomers behoren maar kunnen wel handig zijn.

Probeer indien mogelijk ook te letten op de veiligheid van de kledingstomer die je aankoopt. Kijk altijd of er een aan- uitschakelaar is die gemakkelijk te bedienen is. Dit lijkt misschien heel logisch maar toch bestaan er toestellen die dit niet hebben. De schakelaar kan ervoor zorgen dat het apparaat niet oververhit raakt als je het niet gebruikt. Toestellen die geen aan- en uitknop hebben, schakelen automatisch in zodra je het apparaat aansluit. En als het even kan, dan is een automatische uitschakelfunctie zeker en vast aan te raden. Zodra het toestel zonder water komt te zitten, schakelt de kledingstomer uit.

Ook een transparant waterreservoir kan bijdragen aan de veiligheid van het toestel omdat je op die manier veel sneller en gemakkelijker kunt zien wanneer de tank leeg is. Met een veiligheidsthermostaat kun je het toestel automatisch laten uitschakelen zodra het te heet wordt. Kijk ook zeker naar een model waarbij de handvatten niet mee opwarmen zodat je je niet kunt verbranden.

 

5 Beste Kledingstomers (Reviews) van 2021

 

Met een kledingstomer kun je op een vlugge manier kreukels uit je kleding halen. Net zoals een strijkijzer werkt het met stoom maar je kunt er verticaal mee strijken. Als je op zoek bent naar een nieuwe kledingstomer voor bij jou thuis dan kunnen wij je helpen met dit artikel. We hebben namelijk vijf topproducten opgezocht, jij hoeft er enkel nog de beste kledingstomer voor jouw situatie uit te kiezen.

 

1. Philips Steam&Go Plus GC365/80 Kledingstomer 

 

Deze kledingstomer, jou aangeboden door het bekend en sterk gewaardeerde merk Philips is een vrij compact en draagbaar toestel. Handig dus om mee te nemen op verplaatsing. Het is een krachtig apparaatje dat bovendien beschikbaar is in 2 verschillende kleuren. Zo kun je de voor jou beste kledingstomer eruit kiezen.

De kledingstomer is voorzien van een ruim reservoir dat maximaal kan gevuld worden met 70 ml water. Vervolgens kun je, eender welk kledingstuk, verticaal of horizontaal gaan stomen. Het is een veilig en vooral betrouwbaar toestel dat bovendien geleverd wordt in combinatie met een aantal handige accessoires en toebehoren. Zo krijg je er bijvoorbeeld een hittebestendige handschoen bij en wordt alles geleverd in een duurzame en degelijke etui.

Echter is het mogelijk dat het waterreservoir voor sommige klanten misschien als te beperkt zal beschouwd worden. Een blik op de online reviews leert ons verder ook dat de meeste kopers toch wel aangenaam verrast zijn door de geleverde kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van deze kledingstomer.

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende kledingstomers in de aanbieding dat het niet altijd makkelijk is om er het beste toestel te gaan uitkiezen. Daarom willen wij jou alvast even op weg helpen. Dit apparaat is afkomstig van Philips, dat ondertussen al wel bewezen heeft degelijk en gebruiksvriendelijke producten op de markt te brengen.

Voordelen
Gebruiksgemak:

het is een handig apparaat met een krachtig vermogen waardoor het ook snel opwarmt en bijgevolg snel gebruiksklaar is. Dat wordt duidelijk bevestigd en gewaardeerd door heel wat kopers.

Formaat:

de kledingstomer is niet al te groot en weegt weinig waardoor het makkelijker is om het product bijvoorbeeld mee te nemen op reis.

Handig in gebruik:

je zult merken dat het product makkelijk in gebruik is en dat je het bovendien heel wat kledingstukken kunt gebruiken.

Nadelen
Klein waterreservoir:

jammer genoeg moeten we vaststellen dat het waterreservoir voor sommige kopers toch wel wat groter had mogen zijn.

Koop bij bol.com (€51.86)

 

 

 

 

2. SteamOne S-Nomad White Kledingstomer

 

Het is niet altijd makkelijk om de perfecte kledingstomer te vinden. We merken wel op dat dit product van SteamOne vooral positief advies krijgt van verschillende klanten. Het loont dan ook echt de moeite om dit toestel eventjes te bekijken.

Je zult deze kledingstomer vast en zeker tussen de krachtige apparaten kunnen vinden. Het toestel is uitgerust met een motor die over een maximaal vermogen van maar liefst 1500 Watt beschikt. Bovendien is het product ook vrij compact en licht van gewicht. Dit maakt het makkelijk om het overal mee naartoe te nemen.

Verder warmt het toestel bijzonder snel op en kun je kiezen uit meerdere stoomstanden. Dit kan al veel verklaren waarom de meeste kopers zo positief reageren op dit product. Slechts één enkele gebruiker vindt het best wel jammer dat het toestel niet snoerloos werkt.

Ben jij nog steeds op zoek naar een degelijke kledingstomer en kun je er maar geen vinden die aan jouw verwachtingen voldoet. Bekijk dan alvast even dit product van het bekende merk SteamOne. Hieronder laten we je alvast kennismaken met de voor- en nadelen van deze krachtige kledingstomer.

Voordelen
Krachtig:

het is een krachtig toestel met een maximaal wattage van ruim 1500. Hierbij heb je de mogelijkheid om te kiezen uit 2 stoomstanden.

RVS stoomplaat:

dankzij de RVS stoomplaat is het ook mogelijk zelfs heel delicate soorten stof zonder problemen te behandelen.

Gebruiksgemak:

het toestel is niet alleen krachtig maar ook bijzonder snel. In amper 45 seconden is deze kledingstomer helemaal klaar voor gebruik. Het zorgt ervoor dat eventuele kreukels in een mum van tijd verdwenen zijn.

Nadelen
Niet snoerloos:

een enkele gebruiker vindt het best wel jammer dat het toestel niet snoerloos werkt. Op die manier hoef je altijd uit te kijken naar een stopcontact.

Koop bij bol.com (€89)

 

 

 

 

3. Princess 332834 Kledingstomer

 

De Princess 332834 maakt deel uit van de goedkope kledingstomers en warmt op in slechts 1 minuut zodat je vlug kunt beginnen met stomen. De hanger is in hoogte en breedte verstelbaar en je kunt het gebruiken voor delicate stoffen maar je houdt de stomer dan best op een iets grotere afstand van de stof.

Het waterreservoir heeft een inhoud van 1,8 liter en het toestel is beveiligd tegen droogkoken en oververhitting. Het snoer van het toestel heeft een lengte van 1,9 meter en je kunt het product makkelijk verplaatsen dankzij de wieltjes aan de onderkant.

De meeste kopers zijn tevreden over het product en vinden de kwaliteit goed genoeg voor de prijs die je ervoor betaalt. De stoomproductie is voldoende en de slang is flexibel, maar de kledinghanger is niet echt stevig. De stomer warmt snel op en is eenvoudig om te bedienen.

In vergelijking met de andere 4 kledingstomers uit onze lijst, beschikt dit model echt wel over de laagste prijs. En dit vinden heel wat gebruikers dan ook mooi meegenomen. Bovendien is het merk Princess ook zeker een vaste waarde in wat betreft elektronische toestellen. Laten we dus even kijken naar de sterke en eventueel minder sterke punten van dit apparaat.

Voordelen
Prijskaartje:

indien je een beperkt budget hebt of gewoon niet zoveel geld wenst te spenderen, dan is dit product zeker iets voor jou.

Vermogen:

de kledingstomer beschikt over een krachtig vermogen van 1500 watt.

Antikalksysteem:

dankzij het handige antikalksysteem zul je geen last meer hebben van die vervelende kalkaanslag. Bovendien is het dan ook eenvoudiger om het toestel te reinigen.

Nadelen
Kwetsbaar:

een aantal kopers vinden dat deze kledingstomer niet echt duurzaam is en daardoor een matige kwaliteit heeft.

Koop bij bol.com (€76.99)

 

 

 

 

4. Aigostar Mint 31JHJ Kledingstomer

 

Deze kledingstomer beschikt over een mobiele strijkplank die je kunt gebruiken om verschillende soorten kleding te stomen. De kleding wordt niet te nat dankzij de ventilaties die het stoomcondens verminderen. Het apparaat is beveiligd tegen oververhitting en het schakelt automatisch uit als de temperatuur boven 145º C gaat.

Verder heeft het toestel ook een beveiliging tegen droogkoken zodat het automatisch uitschakelt als al het water op is. Het waterreservoir heeft een capaciteit van 2 liter waardoor je tot bijna een uur lang kunt stomen. Je krijgt verschillende accessoires bij dit product zoals een borstel, een naadklem en een handschoen.

De gebruikers geven goed advies over de topkwaliteit van deze kledingstomer aanbieding. Ze vinden dat het de kleding goed glad maakt en het neemt weinig plaats in. Voor een koper is het onhandig in gebruik want de stoom valt geregeld weg omdat het water opnieuw moet opwarmen.

Nooit meer last van vervelende kreuken in je kleding dankzij deze kledingstomer van Aigostar. Het is misschien niet meteen het bekendste merk maar toch merken we dat de klanten tevreden zijn. Met een vermogen van 2000 watt is het zeker en vast één van de krachtige kledingstomers uit onze selectie. Neem dus gerust een kijkje naar de voor- en nadelen die dit product met zich meebrengt.

Voordelen
Veiligheid:

het apparaat is voorzien van een thermostaat beveiliging. Dit wil zeggen dat wanneer de temperatuur meer dan 145 graden aanduidt, het apparaat onmiddellijk zal uitschakelen. Verder is er ook een oververhittingsbeveiliging voorzien.

Waterreservoir:

het waterreservoir van deze kledingstomer heeft een inhoud van maar liefst 2 liter. Dit komt overeen met een stoomtijd van ongeveer 58 minuten.

Toebehoren:

bij de aankoop krijg je er heel wat handige hulpstukken bij. Denk maar aan een handschoen waardoor je je hand kunt beschermen tijdens het stomen en enkele borstels.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een kleine minderheid van de gebruikers vindt dat het apparaat veel water lekt en dat de stoom steeds weg valt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Singer Steamworks Pro Kledingstomer

 

Deze Singer kledingstomer kunt je gebruiken om snel je kleding te stomen en je kunt het zelfs drogen met het stoommondstuk. Je kunt je kleding makkelijk aan de meegeleverde kapstok hangen en vastzetten met clips om te beginnen stomen.

Het waterreservoir heeft een inhoud van 2,5 liter zodat je tot 90 minuten lang kunt stomen. De stomer is al in slechts 45 seconden opgewarmd en na gebruik kun je het product dichtklappen om het makkelijk op te bergen. Dit apparaat is echter niet geschikt voor delicate stoffen zoals zijde.

De reviews bevestigen dat het apparaat snel opwarmt en eenvoudig is in gebruik. Je kunt het gebruiken om snel even je kleding te stomen en nare geurtjes te verwijderen. Een andere koper had meer van het product verwacht en vindt dat er te weinig stoom uitkomt.

Als je van plan bent om deze kledingstomer van het merk Singer aan te kopen dan zul je toch net iets meer budget hoeven te voorzien. Door de hoge prijs is het dan ook niet meteen het goedkoopste toestel. Toch merken we dat de meeste klanten wel heel tevreden zijn over de kwaliteiten van het apparaat.

Voordelen
Vermogen:

deze Singer kledingstomer beschikt over een vermogen van maar liefst 1500 watt en behoort daardoor tot de krachtige toestellen.

Gebruiksvriendelijk:

je kunt het apparaat niet alleen gebruiken om je kleding te stomen maar ook gordijnen, knuffels en zelfs dekens zijn een mogelijkheid.

Nadelen
Prijskaartje:

alle gebruikers zijn laaiend enthousiast over de mogelijkheden van dit toestel. Toch hebben wij een vermoeden dat de hoge prijs voor sommige kopers misschien wel eens een struikelblok zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Philips ClearTouch GC535/35

 

Deze kledingstomer beschikt over een geurdopje waar je parfum in kunt gieten om je kleding lekker te laten ruiken. De stoom kan tot 99,9% van de bacteriën op je kleding doden en de stoom is krachtig genoeg om alle kreuken te verwijderen. Je kunt dit apparaat op alle stoffen gebruiken, zelfs op zijde.

Het waterreservoir heeft een inhoud van 1,2 liter en is afneembaar, je kunt het zelfs tijdens het stomen probleemloos bijvullen. Bij de levering ontvang je een verstelbare stang om je kleding aan te hangen en een handschoen om je hand te beschermen tegen de hete stoom.

De kopers geven vooral positief advies over deze kledingstomer aanbieding. Het product warmt snel op en is eenvoudig in gebruik. Het geurdopje is een leuke extra en zorgt ervoor dat je kleding lekker ruikt. Voor enkele kopers is het snoer te kort en raakt het waterreservoir te vlug leeg.

Net zoals de voorgaande kledingstomer is ook dit model afkomstig van het bekende en misschien wel het beste merk Philips. Ook hier merken we dat de meeste reacties van klanten overwegend positief zijn. Om te zien of dit toestel daadwerkelijk iets voor jou is, raden wij jou aan om even de voor- en nadelen van dit product te bekijken.

Voordelen
Capaciteit:

dit toestel is iets krachtiger nog in vergelijking met de vorige kledingstomer. Dit model heeft een vermogen van maar liefst 2000 watt.

Comfort:

de kledingstomer is voorzien van een geurdopje waarin je eventueel een beetje parfum kunt gieten. Op die manier komt er tijdens het stomen ook een heerlijke geur vrij die op je kleding terechtkomt.

Handig in gebruik:

je kunt het waterreservoir van de kledingstomer probleemloos bijvullen tijdens gebruik. Verder krijg je er ook een handschoen meegeleverd die je hand tijdens het stomen extra bescherming moet bieden.

Nadelen
Snoer:

één enkele koper vindt dat er niet voldoende bewegingsvrijheid is doordat het snoer net iets te kort is.

Waterreservoir:

ondanks het feit dat je het waterreservoir gewoon kunt bijvullen tijdens gebruik, vindt een enkele gebruiker dat een groter waterreservoir beter had geweest.

 

 

Philips GC442/87

 

Deze Philips kledingstomer is al klaar voor gebruik in slechts 1 minuut. Je kunt zowel verticaal als horizontaal stomen met dit apparaat en het is ook veilig voor fijne stoffen zoals zijde. Het waterreservoir heeft een capaciteit van 200 ml en dankzij de PureSteam technologie heb je geen last van kalk op het verwarmingselement.

Het toestel beschikt over een borstel die de stofvezels opent zodat de stoom dieper binnendringt in de kledij, zo kun je ook vuil en pluisjes verwijderen. Het apparaat heeft een vermogen van 1500 Watt en het waterreservoir is afneembaar zodat je het makkelijk kunt bijvullen.

Het apparaat is makkelijk om te gebruiken en werkt snel. Je kunt het meenemen op reis dankzij het compacte formaat en je kunt je kleding zelfs hangend stomen zonder nood aan een strijkplank. Het enige minpunt voor enkele koper is de hoge prijs van het product.

Met deze kledingstomer van Philips kun jij vanaf nu op een heel eenvoudige en vooral snelle manier alle kreuken uit je kleding stomen. Bovendien is het veel leuker dan een gewoon strijkijzer. Dit model van Philips krijg heel wat positieve reacties van klanten. Het is misschien niet het goedkoopste maar zeker één van de populairste modellen.

Voordelen
Vermogen:

deze kledingstomer beschikt over een krachtig vermogen van maar liefst 1500 watt.

Handig in gebruik:

het apparaat is uitgerust met een antikalksysteem. Je hoeft dus geen schrik te hebben van eventuele kalkaanslag.

Opwarmtijd:

dit toestel heeft een zeer korte opwarmtijd. In minder dan 1 minuut is het toestel klaar voor gebruik.

Nadelen
Prijzig:

ondanks de vele voordelen, vinden enkele kopers het toestel toch wel redelijk prijzig. Zij hadden het dan ook graag iets goedkoper willen zien.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status