Beste kleine airco

Laatste update: 31.05.20

 

Kleine airco’s test van 2020

 

Moet je tijdens de zomerperiode studeren of werken en ben je op zoek naar een beetje verkoeling? Neem dan even een kijkje tussen het ruime assortiment kleine airco toestellen. Je zult gelijk versteld staan van de enorme keuzemogelijkheden die er vandaag de dag op de markt gebracht zijn. Daarom zijn wij zo vrij geweest om alvast even op zoek te gaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse kleine airco’s. We zijn onder andere uitgekomen bij de Bureau USB voor Laptop kleine airco die niet alleen kwalitatief heel erg sterk is maar daarnaast ook vrijwel geluidloos te werk gaat. Daarnaast zou je altijd nog kunnen kiezen voor de Firefan FF524 kleine airco. De compact van het toestel maakt het makkelijker om het van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen, indien je dit mocht wensen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Kleine airco’s koopgids

 

Een kleine airco kan best wel handig zijn indien het in de zomer net iets te warm wordt en je toch wat extra afkoeling nodig hebt. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken uit de beste kleine airco’s. Het is daarom alvast een goede aanbeveling om zoveel mogelijk apparaten te vergelijken en daarna pas een beslissing te nemen. Je zou in je zoektocht onder andere kunnen letten op het nut van de airco, het formaat, het vermogen en natuurlijk ook of je een airco met of zonder afvoerslang wenst. Ga eventuele aanbiedingen alvast niet uit de weg. Het is altijd leuk als je een kleine airco aanbieding kunt tegenkomen.

 

 

Het nut van een kleine airco

Soms kan het tijdens de zomerperiode echt wel eens behoorlijk warm worden. Overdag lijkt dat voor heel veel personen helemaal geen probleem maar als de warmte ook binnen blijft zitten, dan kan het best ongezellig worden. Indien je een bepaalde ruimte dus wat extra wilt gaan afkoelen dan kan een kleine airco alvast soelaas bieden.

Sommige gebruikers zullen bovendien ook spreken over een mobiele airco. De compactheid van het apparaat laat namelijk toe om de airco makkelijk te verplaatsen. Sommige kleine airco toestellen zijn ook voorzien van een stevig handvat en/of transportwieltjes.

 

Het koelvermogen

Ten einde een ruimte echt goed te kunnen afkoelen, is er natuurlijk nood aan een krachtig koelvermogen. Dat koelvermogen kan natuurlijk variëren afhankelijk van welke kleine airco je in huis haalt. Als je een vrij grote ruimte hebt om af te koelen dan is het een aanbeveling om te kiezen voor een kleine airco met een groot koelvermogen. Betreft het een kleine slaapkamer dan zit je met een standaard kleine airco vast wel goed. Op de kleine airco’s wordt bovendien de maximale ruimte in m2 vermeld die met het desbetreffende apparaat kan worden afgekoeld.

 

Met afvoer of niet

Maar kies je dan voor een kleine airco met een afvoerslang naar buiten? Of toch liever een kleine airco zonder afvoerslang? Beide opties behoren tot de mogelijkheden. Op het moment dat je de kleine airco inschakelt dan wordt de lucht in de ruimte gekoeld. Maar hierbij wordt er meteen ook water uit de aanwezige lucht onttrokken.

En dat water moet natuurlijk wel ergens worden afgevoerd. Indien je kiest voor een kleine airco met afvoerslang naar buiten dan weet je dat het water naar buiten wordt afgevoerd. Kies je voor een airco zonder afvoerslang dan zal het water meteen opgevangen worden in een daarvoor voorzien opvangbakje.

 

Het mogelijke geluidsniveau

Het lijkt ons niet onbelangrijk om ook even stil te staan bij het geluidsniveau van de kleine airco. Zeker wanneer het de bedoeling is om de airco ’s nachts in de kamer te plaatsen. Het geluidsniveau wordt aangeduid in dB en kan makkelijk variëren van 50 dB tot maximaal 75 dB. Dit is natuurlijk afhankelijk van de kleine airco die je besluit aan te kopen. Over het algemeen lijkt een geluidsniveau van 50 dB niet overdreven veel, maar toch kan het ’s nachts als vervelend worden ervaren. Kies daarom, indien mogelijk, voor een geluidsarme kleine airco met een geluidsniveau lager dan 50 dB.

 

 

Een kleine airco met split unit

Indien je liever geen kleine airco wilt aankopen die voorzien is van een rechtstreekse afvoer, dan is het tegenwoordig ook mogelijk om voor een apparaat met split unit te kiezen. Een zogenaamde afzonderlijke buitenunit dus. Je moet er wel rekening mee houden dat een kleine airco met bijbehorende afzonderlijke buitenunit wel een pak duurder is om aan te kopen.

Het voordeel is dan weer dat de aanwezige verbinding, die de beide units verbindt, niet alleen veel kleiner en onopvallend is maar bovendien ook verlengd kan worden. Bovendien maakt een kleine airco met split unit helemaal niet zoveel lawaai wat ook een voordeel is.

 

Welk budget hoef je te voorzien

 

Je zult merken dat een kleine airco helemaal niet zo duur hoeft te zijn om kwalitatief en degelijk te zijn. Er zijn namelijk ook heel wat goedkope kleine airco’s die perfect aan de verwachtingen kunnen voldoen. Zo kun je met een budget van maximaal 500 euro vast en zeker al een bijzonder duurzame en krachtige kleine airco aankopen. Uiteraard zijn er ook heel wat exemplaren met een prijskaartje van ongeveer 2000 euro of meer.

Alles is afhankelijk van wat je er zelf van verwacht en wat de bedoeling is. Indien het toestel toch wel een bijzonder grote ruimte moet verkoelen dan moet je uitkijken naar een kleine airco met een krachtig koelvermogen. En dus jammer genoeg ook een hoger prijskaartje. Bekijk daarom voor jezelf even wat je verwachtingen zijn en welk budget je wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een kleine airco.

 

Kleine airco Reviews – Top 5

 

In de zomer kan het soms zodanig warm worden dat een beetje verkoeling echt wel welgekomen is. Een kleine eventueel mobiele airco kan hierbij alvast wonderen doen. Toch is het niet altijd eenvoudig om uit de verschillende opties de beste kleine airco uit te kiezen. Om jou te helpen, hebben wij al 5 topproducten geselecteerd. Bekijk deze even rustig en probeer ook rekening te houden met de online reviews en het advies dat de klanten over het apparaat meedelen. Dit kan je zeker en vast al een heel eind op weg helpen.

 

 

Bureau USB voor Laptop

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke kleine airco dan zul je meteen stoten op het bijzonder ruime assortiment. Met dit apparaat kun je echt wel zeker zijn van een degelijk toestel en bovendien zou je het ook zomaar tussen de goedkope kleine airco’s kunnen spotten. Dit heeft vooral te maken met het betaalbare prijskaartje.

Deze compacte USB ventilator is niet alleen bijzonder krachtig maar werkt ook zo goed als geluidloos. Ideaal om in de warme zomermaanden toch een beetje verkoeling te vinden. Je hoeft de kleine airco gewoonweg aan je laptop te koppelen door middel van de USB poort.

Ondanks de lage prijs is één enkele koper van mening dat het prijskaartje toch nog steeds te hoog ligt. Toch spreekt de meerderheid van de gebruikers dit helemaal tegen. Het is een uitstekend apparaat dat heel erg duurzaam is en handig om te gebruiken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Firefan FF524

 

In vergelijking met het voorgaande toestel zul je voor deze kleine airco toch net iets meer budget hoeven te voorzien. Toch is het een bijzonder degelijk apparaat. Het is eigenlijk een kleine kachelventilator die je ook kunt gebruiken voor een pelletkachel.

Doordat het bovendien ook voor voldoende luchtcirculatie zorgt, zul je merken dat de warmte ook veel beter zal worden verdeeld. Dit zorgt niet alleen voor een lager brandstofverbruik maar dus ook een hoger rendement.

Ook hier kunnen we alleen maar positieve online beoordelingen vaststellen. Zo merken we dat de meeste kopers niet alleen tevreden zijn over de uitstekende kwaliteit maar ook over de gebruiksvriendelijkheid ervan. Het loont dan ook de moeite om dit apparaat even van dichterbij te bekijken.

 

Koop bij bol.com (€84.95)

 

 

 

 

Centechia USB Ventilator

 

Net zoals het eerste toestel is ook dit apparaat een compacte USB ventilator. Het product is afkomstig van het al dan niet bekende merk Centechia en zou je zomaar een kleine airco aanbieding kunnen noemen. De prijs is niet alleen betaalbaar maar daardoor ook een pluspunt voor mensen met een beperkt budget.

Je zult merken dat dit apparaat bijzonder gemakkelijk te gebruiken is. Het enige dat je hoeft te doen is de kleine airco verbinden met de USB poort van je laptop. Op die manier kun je genieten van verkoeling wanneer je bijvoorbeeld een presentatie voorbereidt. Daarnaast zul je merken dat het mogelijk is om de hoogte van de ventilator aan te passen.

De kopers zijn niet alleen positief enthousiast over de duurzaamheid van het apparaat maar bovenal ook over de uitstekende kwaliteit. Verder is het apparaat ook bijzonder eenvoudig om te gebruiken.

 

Koop bij bol.com (€5.95)

 

 

 

 

Olimpia Splendid Dolceclima Compact

 

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor deze kleine mobiele airco van het bekende merk Olimpia Splendid. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat het niet meteen één van de goedkopere apparaten is. Toch lijken de meeste gebruikers zich daar niet meteen aan te storen.

Het is een krachtig apparaat dat met gemak een ruimte van 34 m2 kan afkoelen. Bovendien werkt het in combinatie met een afvoerslang die naar buiten geleid wordt. Het apparaat is verder ook voorzien van het energielabel A. Daardoor mag je er zeker van zijn dat het om een vrij energiezuinig toestel gaat.

De meeste kopers laten weten dat ze tevreden zijn over de uitstekende kwaliteit en de correcte prijs-kwaliteitverhouding van deze kleine airco. Toch merken we uit één enkele review op dat een andere gebruiker twijfels heeft over de kwetsbaarheid van het apparaat.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Vornado 533

 

Tenslotte kun je ook nog altijd kiezen voor de Vornado kleine airco die, in vergelijking met het voorgaande toestel, een echt koopje lijkt. Het apparaat is ideaal om zowel kleine tot ook middelgrote kamers en ruimtes te gaan verkoelen.

De luchtstroom kan met gemak een bereik aan van maar liefst 21 meter. Het is dus de ideale grondventilator om bijvoorbeeld in jouw kamer of kantoorruimte te plaatsen. Daarnaast is het ook een krachtig toestel waarbij je de mogelijkheid hebt om uit meerdere snelheidsstanden te kiezen.

De kopers zijn duidelijk laaiend enthousiast over deze kleine airco en raden het echt iedereen aan. Het loont dan ook de moeite om dit apparaat even van naderbij te bekijken en dan achteraf een oordeel te vellen.

 

Koop bij bol.com (€62.49)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status