Beste kleine smartphone

Laatste update: 03.06.20

 

Kleine Smartphones test van 2020

 

Tegenwoordig hebben de meesten wel een smartphone in huis, misschien soms wel een apart toestelletje voor het werk. Sommige gebruikers gaan bovendien specifiek op zoek naar een kleine smartphone. Het assortiment is uitgebreid en de keuze daarom niet altijd makkelijk. Om de zoektocht voor jou niet te lastig te maken, hebben we alvast een selectie gemaakt van de 3 best beoordeelde hedendaagse kleine smartphones. Door te kiezen voor de Sony Xperia XZ2 Compact, kies je voor de enige echte winnaar van de belangrijke “Excellent Choice award”. De kenmerkende gebogen behuizing zorgt bovendien voor een aangenaam gevoel wanneer je de smartphone vastneemt. Verder zou je ook kunnen opteren om voor de Samsung Galaxy S5 Mini te kiezen. Deze smartphone wordt gekenmerkt door een beeldschermgrootte van maximaal 4,5 inch en is daardoor behoorlijk compact.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Kleine smartphones koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken uit de selectie van de beste kleine smartphones. Om geen te overhaaste beslissingen te nemen, raden wij jou daarom aan om zoveel mogelijke toestellen met elkaar te vergelijken. Aangezien sommige apparaten niet meteen tot de goedkope kleine smartphones behoren, is het ook een aanbeveling om rekening te houden met eventuele aanbiedingen en promoties. Verder kun je letten op het design, het gebruiksgemak en de verschillende mogelijkheden.

 

 

Wat is een kleine smartphone en het gebruiksgemak

Zoals de naam doet vermoeden, is een kleine smartphone een smartphone die iets compacter is dan de huidige modellen. Echter zul je het wel moeten stellen met een beperkte keuze. We merken namelijk dat de meeste hedendaagse smartphones vooral zijn uitgerust met grote schermen. Bijgevolg zijn de smartphones vandaag de dag vaak ook iets groter. De kleinere of compactere varianten krijgen tegenwoordig geen update meer.

Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze helemaal niet meer bestaan. Uiteraard zijn er nog heel veel kleine smartphones waaruit je een keuze zou kunnen maken. Echter is het een aanrader om niet meteen het eerste het beste toestel aan te kopen maar meerdere exemplaren te bekijken. Houd hierbij ook rekening met je eigen verwachtingen en eisen. Ben je van plan om de smartphone regelmatig te gebruiken of niet?

 

Design en budget

Een kleine smartphone hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld al snel een toestelletje op de kop tikken voor amper 120 euro. Uiteraard bestaan er ook nog enkele kleine smartphones die misschien net een tikkeltje duurder zijn. Zo zijn toestellen van 350 euro of meer alvast geen uitzondering. Het is daarom een goed idee om zoveel mogelijk rekening te houden met promoties en kortingen. Het is altijd leuk indien je met een degelijke kleine smartphone aanbieding huiswaarts kunt keren.

Uiteraard beslis je helemaal zelf welk bedrag je wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een kleine smartphone. Bedenk daarom hoe vaak je het toestel wilt gebruiken. Ben je iemand die belang hecht aan zijn of haar smartphone of is het enkel en alleen uit pure noodzaak? Indien je mocht twijfelen tussen meerdere kleine smartphone producten dan kun je natuurlijk ook altijd de online reviews van de desbetreffende toestellen even bekijken. Daarin geven verschillende kopers positief of negatief advies dat misschien in een bepaalde mate wel eens doorslaggevend zou kunnen zijn.

 

Het besturingssysteem en de processor

Het is echter ook belangrijk om eventjes stil te staan bij het type besturingssysteem dat wordt gebruikt. Heb je te maken met een Android besturingssysteem en welke versie dan specifiek? Kies je voor een kleine smartphone van Apple dan zul je uiteraard niet langer van Google Android gebruik maken maar wel van het iOS Apple besturingssysteem. Verder raden wij jou ook aan om rekening te houden met de processor.

De processor zal bepalen hoe krachtig en hoe snel de smartphone werkt. Door dus te kiezen voor een kleine smartphone met een krachtige processor kies je dus voor een apparaat dat de handelingen veel sneller zal uitvoeren. Denk maar aan het openen van tabbladen, rekenen en noem maar op. Hoe krachtiger krachtiger de processor, hoe meer het prijskaartje van de kleine smartphone eventueel wel zou kunnen stijgen. Probeer ook hier aandachtig voor te zijn.

 

 

Mogelijke voordelen van een kleine smartphone

Je zult er misschien van versteld staan maar toch zijn er nog heel veel gebruikers die kiezen voor één van de kleine smartphones. En dat heeft misschien wel te maken met de verschillende voordelen of pluspunten. Zo is een kleine smartphone uiteraard veel compacter en dus ook makkelijker om bijvoorbeeld in je broekzak te steken.

Kortom, een kleine smartphone is handig om overal mee naartoe te nemen en weegt zo goed als niets. Daarnaast zul je merken dat je een kleine smartphone vaak met één hand kunt bedienen. Je kunt de smartphone vasthouden en tegelijkertijd met hetzelfde hand een bericht intypen of foto’s en video’s maken. Bij een grote smartphone is dat vaak net een tikkeltje lastiger.

 

Extra kenmerken en mogelijkheden

Wat betreft de functiemogelijkheden hoef je geen al te grote verschillen te verwachten. Een kleine smartphone is, buiten het formaat, vaak niet zoveel anders dan een gelijkaardige grote smartphone. Je geniet dus van een camera en de mogelijkheid om er verschillende apps en games op te plaatsen. Bovendien zijn er ook heel veel kleine smartphones die voorzien zijn van een handige touchsensor. Let wel op dat, indien het aantal mogelijkheden toeneemt dit ook een bepaalde invloed zal hebben op het prijskaartje.

 

Kleine smartphone Reviews – Top

 

We kunnen ons geen leven meer voorstellen zonder smartphone. De communicatietechnologie wordt steeds sneller en we willen een apparaat dat deze ontwikkelingen aankan. Omdat het aanbod zeer groot is hebben wij een selectie gemaakt. We hebben ons daarbij gebaseerd op het advies van gebruikers. Ook selecteerden wij een paar goedkope smartphones. Je kunt nu zelf bepalen wat voor jou de beste smartphone is.

 

 

Sony Xperia XZ2 Compact

 

Zoek je een compacte smartphone die prima prestaties levert. Dan kunnen wij deze smartphone van het bekende merk Sony zeker aanbevelen. Hij is winnaar van de Excellent Choice award. Hij ligt bovendien perfect in de hand met zijn fraaie gebogen behuizing.

Hij heeft het Android besturingssysteem 8.0. Het voor een mini toch royale beeldscherm, heeft een grootte van 5”. Hij beschikt over een snelle processor waarmee je snel kunt gamen en streamen. De stereo speakers zorgen voor een fantastische geluidsweergave.

In de review van gebruikers wordt aankoop van deze smartphone zeker aanbevolen. Met name wordt lovend gesproken over de goede helderheid van het display. Daarnaast biedt hij vele gebruiksmogelijkheden en kun je hier zeker spreken van een goede prijs-kwaliteitverhouding.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Samsung Galaxy S5 Mini

 

Zoals de naam al aangeeft, is deze Samsung smartphone een kleinere uitvoering van de Galaxy 5. De prestaties van dit toestel doen echter niet onder voor zijn grotere broer. Wil je met je smartphone ook nog eens je gezondheid in de gaten houden, dan kan dat met de zogenaamde S-health app.

Het beeldscherm heeft een grootte van 4,5” en het besturingssysteem is Android 4.4. Hij heeft een geheugen van 16 GB, maar dit kun je uitbreiden met 64 GB met een extra geheugenkaart. Deze Samsung smartphone beschikt over een krachtige processor waarmee het werken met apps snel en eenvoudig is.

Kopers die dit toestel reeds kochten spreken in hun review over een smartphone met een fraai design. Bovendien biedt hij vele mogelijkheden en is erg gebruiksvriendelijk. Ook het beeldscherm is helder en duidelijk. De prijs-kwaliteitverhouding is prima en maakt het daarmee tot een top apparaat.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wiko Sunny 3 Mini

 

Deze smartphone van het nog niet zo bekende merk Wiko valt in de categorie goedkope smartphones. Hij is buitengewoon geschikt als instapmodel voor jongeren als zij nog moeten wennen aan het gebruik van een smartphone. Ook is het toestel zeer geschikt voor wat oudere mensen die een niet al te ingewikkelde smartphone willen.

Voor een heel redelijke en betaalbare prijs biedt hij veel mogelijkheden.Hij beschikt over een 4” beeldscherm en heeft als besturingssysteem Android 8.1 Go. Het geheugen van 8 GB is uit te breiden met een extra geheugenkaart van 64 GB. Hij is niet zo gecompliceerd en biedt daarmee een groot gebruikersgemak.

Kopers beoordelen deze smartphone erg positief. Met name zijn heldere display en zijn gebruiksvriendelijkheid worden als pluspunten gewaardeerd. Deze smartphone doet gewoon wat hij moet doen en dat alles voor een heel betaalbare prijs.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Huawei P9 Lite Mini

 

Deze smartphone is van het Chinese merk Huawei. Sinds kort worden de naamsbekendheid en populariteit van dit merk steeds groter. Inmiddels staat Huawei bekend om zijn geavanceerde technologie die voor andere grote merken zeker niet onder doet. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend te noemen en geven je de indruk dat je met een smartphone aanbieding te doen hebt.

Met zijn, voor een mini, royale beeldscherm van 5” en besturingssysteem Android 7.0 levert hij prima prestaties voor een hele leuke prijs. Hij heeft slechts een gewicht van 145 gram. Deze smartphone heeft aan de achterzijde een vingerafdrukscanner dus een password voor ontgrendeling is niet meer nodig.

Eerdere kopers raden aanschaf van deze Huawei smartphone aan. Hij is van goede kwaliteit en levert goede prestaties tegen een prijs die binnen een niet al te groot budget past. Als enig minpuntje wordt aangegeven dat een beschermhoesje voor dit toestel is aan te raden. Overigens geldt dit voor alle smartphones.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sony Xperia Z3 Compact

 

Wil je nu graag voortaan ook vakantiefoto´s laten zien van je activiteiten onder water? Dan is deze smartphone van Sony wat je zoekt. Hij heeft een goede waterdichtheid waarmee je ook in de regen je gesprekken kunt voeren. Daarnaast kun je onderwaterfoto´s maken tot op een diepte van wel 1,5 meter.

Het besturingssysteem is Android 6.0 en hij heeft een geheugencapaciteit van 16 GB. Met een externe geheugenkaart kun je dit uitbreiden met nog eens 128 GB. Met zijn 2,2 megapixels kun je spreken van een smartphone met goede camera. Fijne bijkomstigheid is dat hij makkelijk met één hand bedienbaar is.

Deze smartphone is nog niet zo lang geleden op de markt gekomen. Om die reden beschikken wij tot nu toe dan ook nog niet over reviews van andere gebruikers.

 

Koop bij bol.com (€299)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status