fbpx

Beste kleurpotlood

Laatste update: 15.10.19

 

Kleurpotloden test van 2019

 

 

Kinderen moeten niet de hele dag achter de computer zitten. Ze kunnen veel beter hun eigen creativiteit ontwikkelen. Dat gaat bijvoorbeeld ook heel goed met een mooi kleurboek en goede kleurpotloden. Maar ook veel volwassenen zijn vaak graag en veel creatief bezig met verven en kleuren. Wij selecteerden een aantal kleurpotloden, zodat jij het voor jou of je kind beste kleurpotlood kunt kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Bruynzeel Kleurblik 

 

Wie kent dit merk nou niet. Het bestaat al ruim 70 jaar en velen van ons zijn er mee opgegroeid. Ook jij maakte misschien wel je eerste tekening met Bruynzeel kleurpotloden. Deze fraaie potlodenset wordt geleverd in een leuk bewaarblik met de afbeelding van een kever op de bovenkant.

De potloden zijn vervaardigd uit verantwoord verkregen hout en ze zijn glutenvrij. Ze zijn dubbel gelijmd en zullen bij vallen dan ook niet zo snel breken. Deze royale set bestaat uit 44 kleurpotloden, 12 metallic kleurpotloden, 2 grafietpotloden, een gum en een puntenslijper.

In de review wordt door kopers de goede kwaliteit van deze potloden geroemd. Ze geven een mooie kleur af en je hoeft niet hard te drukken. De prijs-kwaliteitverhouding van deze royale set is dan ook prima te noemen.

 

Koop bij bol.com (€19.99)

 

 

 

 

Stabilp Greencolors

 

Deze fabrikant was als eerste FSC gecertificeerd. Dit staat voor streng gecontroleerd, ecologisch verantwoord en duurzaam bosbeheer. Deze leuke set Stabilo kleurpotloden is natuurlijk ook heel geschikt als een cadeautje. Voor een heel betaalbare prijs ontvang je maar liefst 24 kleurpotloden.

Voor de kern is gebruik gemaakt van een heel goede kwaliteit pigment. Hiermee worden mooie en warme kleuren afgegeven zonder dat je erg hard moet drukken. Ze zijn daarmee ook heel geschikt voor gebruik op dun papier. Dit zal dan niet snel scheuren.

Kopers van dit product zijn zeer tevreden met hun aankoop. De kwaliteit van de kleurkern is heel goed. Deze heeft een prima kleurafgifte en de kleuren zijn fraai. De punt van de potloden breekt niet snel af.

 

Koop bij bol.com (€7.99)

 

 

 

 

Staedtler Ergosoft

 

Ook Staedtler is een begrip in de wereld van het schrijven en tekenen. Het innovatieve karakter van dit bedrijf zorgt steeds voor nieuwe ontwikkelingen en producten. Deze set bestaat uit 24 kleurpotloden met een driekantige vorm. Daarmee ligt het potlood goed in de hand. Bovendien zijn deze potloden voorzien van een antisliplaag.

Bij deze potloden is gebruik gemaakt van het zogenaamde Anti Break System (ABS). Dit betekent dat de potloodstift is verstevigd. Daarmee wordt de breukvastheid beduidend verhoogd. Het potlood heeft een zachte kleurintense stift en zorgt daarmee ook voor een goede pigmentafgifte.

In het advies van klanten wordt erg positief gesproken over de kwaliteit van deze potloden. Ze zijn van zeer goede kwaliteit en zorgen voor een mooie kleurafgifte. De punten zullen ook bij slijpen niet snel afbreken.

 

Koop bij bol.com (€23.77)

 

 

 

 

Faber-Castell

 

Deze producent bestaat al sinds 1761 en is inmiddels uitgegroeid tot ´s werelds grootste producent van kleur- en grafietpotloden. Bij deze set Faber Castell kleurpotloden krijg je het gevoel met een kleurpotloden aanbieding te maken te hebben.

De kleurpotloden beschikken over een enorme kleurkracht en lichtbestendigheid. Door een dubbele verlijming is de breukvastheid verhoogd. Alle gebruikte materialen zijn milieuvriendelijk. Het is een plezier hiermee te werken. Veel volwassenen gebruiken ze ook voor het inkleuren van mandala´s.

Kopers zijn zeer tevreden over de kwaliteit-prijsverhouding van deze potloden. Ze liggen heel plezierig in de hand. Daarbij geven ze erg mooie warme kleuren af zonder hard te moeten drukken. Kortom een top product.

 

Koop bij bol.com (€21.99)

 

 

 

 

Caran D’Ache Pablo

 

Deze 40-delige set behoort niet echt tot de categorie goedkope kleurpotloden. Deze producent behoort wel tot de favorieten onder de groep kunstenaars die graag met kleurpotloden werkt. De kwaliteit van deze potloden is super te noemen. De potloden hebben een hardheid HB.

De potloden zijn voorzien van een zachte stift die heel mooie warme kleuren afgeeft. Deze zijn waterbestendig en hebben een grote lichtechtheid. Het afgegeven pigment heeft een hoog dekkend vermogen. De stiften zijn heel stevig en ze zullen ook bij slijpen niet snel afbreken.

Kopers van deze kleurpotloden zijn super enthousiast. Hoewel ze niet goedkoop zijn valt hier zeker te spreken over een prima prijs-kwaliteitverhouding. Enige minpuntje vond men de bezorging via de brievenbus. Bij het op de grond vallen is er toch kans op breuk. Maar dit zegt iets over de verzending en niets over het product zelf.

 

Koop bij bol.com (€58.99)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status