Beste koelbox auto

Laatste update: 03.06.20

 

Koelboxen auto’s test van 2020

 

Tegenwoordig bestaan er heel wat koelboxen die speciaal ontworpen zijn om in de auto te installeren en te gebruiken. Toch is het niet de bedoeling om zomaar de eerste de beste auto koelbox aan te kopen. Het loont de moeite om de verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Bekijk daarom alvast even onze koopgids om een beter idee te krijgen van de factoren die al dan niet belangrijk kunnen zijn. Daarnaast kun je ook gelijk verder klikken naar onze top 3 waarin we jou de 3 best beoordeelde hedendaagse auto koelboxen presenteren. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Travellife TL45 Thermo auto koelbox. Het gaat hier om een elektrische koelbox die je makkelijk kunt aansluiten op een 12 Volt of 230 Volt aansluiting. Met de Tristar KB-7532 auto koelbox mag je zeker zijn van een meer dan evenwaardig alternatief. Met dit apparaat kies je meteen voor een degelijke en duurzame thermo-elektrische koelbox die je makkelijk in de auto kunt installeren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Koelboxen auto’s koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om op zoek te gaan naar de beste koelbox. Dat heeft vooral te maken met het ruime assortiment. Het kan helpen om rekening te houden met bepaalde factoren. Zo zou je onder andere aandachtig kunnen zijn voor het nut, het type, het formaat en natuurlijk ook wel het prijskaartje. Het is een aanbeveling om zoveel mogelijk verschillende koelboxen met elkaar te vergelijken alvorens je een keuze maakt uit de beste koelboxen. Door eventuele promoties en aanbiedingen niet uit de weg te gaan, kun je ook altijd nog een aantrekkelijke koelbox aanbieding tegenkomen.

 

 

Het nut van een degelijke koelbox auto

Een degelijke auto koelbox is best wel handig. Of je nu een dagje naar zee gaat of op een 2 weken lange kampeertocht vertrekt. Een auto koelbox biedt je de mogelijkheid om drankjes en eten lekker koel te bewaren. Daardoor blijven de etenswaren ook net iets langer houdbaar. Bovendien kun je een auto koelbox makkelijk onderweg in de auto opladen. Bij de meeste auto koelboxen heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen een 12V of een 230V aansluiting. Hoe meer stroom of spanning je kiest, hoe krachtiger het koelsysteem zal werken.

 

Het type koelbox

In je zoektocht naar de voor jou beste auto koelbox zul je merken dat er heel wat verschillende soorten op de markt gebracht zijn. Zo zou je kunnen opteren voor een 12V koelbox, een absorptie koelbox of een compressie koelbox. Allemaal vormen van elektrische koelboxen die je makkelijk onderweg in de wagen kunt meenemen.

De koelbox die het meeste voorkomt en ook het goedkoopste is, is de 12V auto koelbox. Het koelsysteem zit bij dit type koelbox, in de meeste gevallen in het deksel ingebouwd. Dat wil dus zeggen dat alle warme lucht zoveel mogelijk onttrokken wordt uit de binnenkant van de koelbox. Die warme lucht wordt bovendien vrijwel meteen afgevoerd door gebruik te maken van een krachtige ventilator. Je kunt ze aansluiten op een 12V aansluiting of een 230V aansluiting.

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor een absorptie koelbox. Dit type koelboxen is voorzien van een koelsysteem dat werkt op basis van 2 vloeistoffen. De eerste vloeistof zal de warmte onmiddellijk gaan afgeven aan de tweede vloeistof. En de tweede vloeistof zal er dan voor zorgen dat deze warmte vrijwel meteen naar buiten wordt geleid. Het voordeel is dat het apparaat zo goed als geluidloos werkt maar daartegenover staat wel een hoger prijskaartje.

Tenslotte kun je ook kiezen voor de compressor koelbox. Een handig apparaatje dat je bovendien in de meeste hedendaagse koelkasten zult terugvinden. Bij dit koelsysteem wordt gebruik gemaakt van een unieke combinatie tussen een verdamper, condensor en compressor. Het werkt snel en bovendien behoorlijk energiezuinig. Echter maakt het apparaat toch wel behoorlijk veel lawaai.

 

Het formaat en het comfort

In de zoektocht naar de voor jou beste auto koelbox zul je merken dat er heel wat onderscheid is op basis van het formaat. Het formaat of de capaciteit van de koelbox wordt uitgedrukt in aantal liters. Daarmee wordt dus het volume ervan aangeduid. Hoe groter het volume, hoe meer je dus in koelbox kunt meenemen. Zo kun je kiezen voor een standaard auto koelbox met een maximaal volume van 30 liter. Maar er zijn ook heel wat koelboxen met een groter of juist kleiner volume. Bekijk daarom wat je verwachtingen zijn.

Is het de bedoeling om een trektocht van 2 weken te maken, dan kies je bijvoorbeeld beter voor een auto koelbox met een hoger volume. Daarnaast is het ook handig om even stil te staan bij de extra kenmerken en opties die kunnen zorgen voor net dat tikkeltje meer comfort. Zo is een stevig handvat best wel handig om de koelbox te verplaatsen. Net zoals extra opbergcompartimenten of een stevige flessenhouder ook best wel tot de pluspunten behoren. Houd er wel rekening mee dat dit invloed kan hebben op de prijs.

 

 

Design en mogelijke kostenplaatje

Er zijn heel wat mogelijkheden als je op zoek gaat naar een degelijke auto koelbox. Kies je voor een groot of klein exemplaar? En wat met het design? Zo zijn er heel wat gebruikers die niet alleen belang hechten aan de kwaliteit maar ook aan het design van de koelbox. Het spreekt voor zich dat er dan ook verschillende prijskaartjes zullen opduiken. Zo zullen er heel wat aantrekkelijke goedkope koelboxen auto worden aangeboden net zoals er ook modellen bestaan die net iets duurder zijn.

Bekijk daarom voor jezelf op voorhand even waar je precies naar op zoek bent en wat je wensen zijn. Welk bedrag ben je bereid om maximaal uit te geven aan een degelijke koelbox en ben je van plan om de koelbox regelmatig te gebruiken? Indien je de koelbox bijvoorbeeld maar 1 keer per jaar zult gebruiken, dan hoef je niet meteen het duurste exemplaar eruit te kiezen. Bij twijfel tussen 2 of meerdere koelboxen kan het handig zijn om ook de bijbehorende online reviews even rustig te bekijken.

 

Koelbox auto Reviews – Top 5

 

Vandaag de dag zijn er heel wat mogelijkheden wanneer je op zoek wilt gaan naar de beste koelbox auto. Dit is uiteraard positief maar het zorgt er ook voor dat de keuze alleen maar moeilijker wordt. In dat geval kan het een goed idee zijn om de verschillende reviews van gebruikers even door te nemen. Daarin wordt vaak extra advies gegeven omtrent het desbetreffende product. Wij hebben voor jou alvast een selectie gemaakt van 5 topproducten. Deze kun je hieronder rustig bekijken en wie weet zit er wel een koelbox auto aanbieding tussen.

 

 

Travellife TL45 Thermo

 

Wanneer je op zoek bent naar een koelbox om in de auto te plaatsen dan zul je versteld staan van de enorme keuze die er voorhanden is. Deze elektrische koelbox voor in de auto is afkomstig van het bekende merk Travellife en heeft een ruim volume van maar liefst 40 liter.

Dit model is een koelbox auto van 12 Volt maar er is ook een 230 Volt aansluiting mogelijk. Daarnaast zul je merken dat het om een bijzonder veelzijdig apparaat gaat dat niet enkel voor verkoeling maar ook voor warmte kan zorgen. Ondanks de kracht van het toestel zul je merken dat de koelbox zo goed als geluidloos werkt.

De combinatie van de Eco-stand en het energielabel A++ zorgen ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over het energieverbruik. Daarnaast geven de meeste kopers ook een positief advies over de correcte prijs-kwaliteitverhouding en de duurzaamheid van het toestel. Kortom een echte aanrader.

 

Koop bij bol.com (€119)

 

 

 

 

Tristar KB-7532

 

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor deze thermo-elektrische koelbox om in de auto te plaatsen. Dit model heeft een neutrale zwarte en grijze kleur en behoort toe aan het bekende merk Tristar.

In vergelijking met het voorgaande apparaat is deze koelbox net een tikkeltje compacter en bijvoorbeeld ideaal om mee te nemen naar een festival of een dagje naar het park. Het beschikt namelijk over een totale capaciteit van 26 liter. Met dit model is er zowel een 12 Volt alsook een 230 Volt aansluiting mogelijk.

Volgens één enkele gebruiker zou deze koelbox toch wel een heel zacht zoemend geluid produceren. Voor deze koper werkt dit niet echt storend maar het zou misschien voor anderen wel een probleem kunnen vormen. Daarnaast is voor de kleur en de kwaliteit een enorm pluspunt.

 

Koop bij bol.com (€89)

 

 

 

 

Mobicool T26

 

Indien je op zoek bent naar goedkope koelboxen auto’s dan kun je altijd dit model van MobiCool even bekijken. In vergelijking met sommige andere apparaten haal je hier echt een koopje mee naar huis.

Deze thermo-elektrische koelbox beschikt over een totaal volume van ruim 26 liter en is daardoor geschikt om mee te nemen naar het strand of het parkje. Je kunt met dit toestel een zowel een aansluiting van 12 Volt alsook eentje van 230 Volt zonder problemen gebruiken.

Het valt wel op dat de koelbox een zeer opvallende en speciale blauwe kleur heeft. Deze kleur en het design kunnen jammer genoeg niet iedereen even hard bekoren. Toch is de meerderheid het erover eens dat je met deze koelbox een zeer degelijk en gebruiksvriendelijk toestel aankoopt.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Campart Travel CB-8677 Stockholm

 

Indien je toch liever een koelbox wenst met een grotere inhoud dan kun je altijd kiezen voor dit model van het bekende merk Campart Travel. Toch zul je voor deze koelbox dan wel net iets meer budget hoeven te voorzien. De koelbox heeft een maximale capaciteit van 41 liter en werkt zo goed als geluidloos.

Je kunt deze koelbox niet alleen aansluiten op 230 Volt maar ook op een aansluiting van 12 Volt of zelfs gewoon op gas. Je kunt dit model bovendien zeker en vast tot de krachtige koelboxen rekenen. Zo koelt dit model af tot een temperatuur die wel 25 graden lager ligt dan de desbetreffende omgevingstemperatuur.

Uit de reviews kunnen we alleen maar tevreden klanten vaststellen. Zo zijn heel wat kopers bijzonder te spreken over de uitstekende kwaliteit van de koelbox en de gebruiksvriendelijkheid ervan. Het mag dan ook niet verwonderen dat ze het apparaat meteen aanraden.

 

Koop bij bol.com (€269)

 

 

 

 

Mobicool FR40 AC/DC

 

Net zoals één van de voorgaande apparaten zul je ook dit model niet meteen tussen de goedkope koelboxen hoeven te verwachten. Toch lijkt het hoge prijskaartje de kopers niet meteen te storen. De koelbox is afkomstig van het bekende merk Dometic en is bijzonder krachtig. Toch behoort het tot de energieklasse A+.

Het apparaat is vervaardigd uit een stevige combinatie van verschillende soorten materialen. Denk maar aan kunststof ABS en zelfs polyurethaan. Dit laatste materiaal zorgt voor de uitstekende isolatie van het toestel.

Opnieuw kunnen we alleen maar positieve online beoordelingen vaststellen. Bekijk dit apparaat dan ook even rustig en vergelijk het eventueel met de voorgaande toestellen. Zo kun jij op een snelle en gemakkelijk manier de koelbox uitkiezen die het beste aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

 

Koop bij bol.com (€328.99)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status