Beste koelkast met vriesvak

Laatste update: 03.12.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Koelkasten met vriesvak test van 2022

 

Of je nu op zoek bent naar een grote of eerdere compacte koelkast met vriesvak, er zijn tegenwoordig heel wat mogelijkheden. Vind je het belangrijk dat het energieverbruik zo laag mogelijk ligt of hecht je meer belang aan de No Frost functie? Heel wat opties en dus ook heel wat factoren waarmee je rekening zult moeten houden. Wij hebben het alvast even uitgezocht en hebben bovendien ook 3 topproducten geselecteerd. Zo zou je kunnen kiezen voor de Exquisit SBS 550-4 A+ koelkast met vriesvak. Dergelijk apparaat wordt gekenmerkt door het A+ label wat er dus op duidt dat het behoorlijk energiezuinig te werk zal gaan. Kies je voor de Bosch KGN33NL20 dan kies je voor een koelkast met vriesvak tegen een betaalbaar en aanvaardbaar prijskaartje.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Koelkasten met vriesvak koopgids

 

Tegenwoordig zijn er heel wat mogelijkheden zodra je op zoek moet naar een koelkast met vriesvak. Kies je namelijk voor een inbouw model of toch liever een vrijstaand exemplaar. En wat met het formaat en de inhoud van de koelkast met vriesvak? Beschikt het apparaat over extra functies en mogelijkheden? En heeft dit effect op het prijskaartje? Allemaal belangrijke factoren om rekening mee te houden zodra je de beste koelkasten met vriesvak gaat vergelijken. Probeer eventuele aanbiedingen en promoties alvast niet uit de weg te gaan want het is altijd leuk om een aantrekkelijke koelkast met vriesvak aanbieding tegen te komen.

 

 

Het gebruiksgemak van een koelkast met vriesvak

Steeds meer mensen kiezen voor een degelijke koelkast die voorzien is van een vriesvak. Dat is best wel handig aangezien het vriesvak jou de mogelijkheid biedt om bepaalde etenswaren langer te bewaren. Zo kun je bijvoorbeeld eten klaarmaken voor de ganse week, en dit vervolgens gaan invriezen. Op die manier blijven de bereide maaltijden vers en goed bewaard, en kun jij doorheen de week ook heel wat tijd besparen. Je hoeft namelijk geen tijd meer te verliezen in het klaarmaken van gerechten.

Uiteraard is het een goede aanbeveling van niet meteen de eerste de beste koelkast met vriesvak aan te kopen. Je zult namelijk merken dat bepaalde apparaten over net iets meer mogelijkheden beschikken in vergelijking met andere koelkasten met vriesvak. Neem daarom rustig de tijd om de verschillende mogelijkheden grondig te bekijken alvorens je een uiteindelijke beslissing gaat nemen. Vroeg of laat zul je dan vast en zeker een koelkast met vriesvak vinden die geheel aan jouw wensen beantwoordt.

 

Het type koelkast met vriesvak

Het is belangrijk om ook even stil te staan bij het type koelkast met vriesvak dat je wilt aankopen. Eigenlijk kunnen we een onderscheid maken tussen enerzijds de inbouw modellen en anderzijds de vrijstaande koelkasten met vriesvak. Zo zijn er veel gebruikers die tegenwoordig voor een ingebouwde koelkast met vriesvak kiezen in de keuken, en bijvoorbeeld voor een vrijstaand exemplaar in de garage of het opberghok.

Door te kiezen voor een ingebouwde koelkast zul je merken dat je je wel iets meer aan bepaalde afmetingen zult moeten houden. Anderzijds zal een ingebouwde koelkast met vriesvak wel iets meer ruimte doen besparen. Een vrijstaande koelkast met vriesvak heb je echter iets meer mogelijkheden op het gebied van de afmetingen. Zo kun je kiezen voor een vrij compact apparaat dat je kunt meenemen in de kampeerwagen.

 

Het formaat, de plaatsing en de inhoud

We hebben het al min of meer vermeld, dat het formaat van de koelkast met vriesvak nauw zal samenhangen met het type koelkast waarvoor je kiest. Zo heb je bij een vrijstaande koelkast met vriesvak net iets meer mogelijkheden inzake de beschikbare afmetingen. Als je kiest voor een inbouw exemplaar dan zijn de opties net iets beperkter. Bij het bepalen van het formaat van de koelkast is het ook aan te raden rekening te houden met de plaatsing.

Ben je van plan om de koelkast met vriesvak in de keuken te plaatsen, de garage of het opberghok? Of is het de bedoeling dat het apparaat in de kampeerwagen terechtkomt? Allemaal belangrijke vragen om even bij stil te staan. Met het formaat van de koelkast met vriesvak hangt uiteraard ook de inhoud of het volume samen. In de meeste gevallen zal de inhoud van de koelkast vaak iets groter zijn dan die van het vriesvak. De inhoud wordt steeds uitgedrukt in liter.

Om de inhoud van elk vak afzonderlijk te bepalen, houd je maar beter rekening met verschillende factoren. Hoe groot is je gezin? Hoe groter het gezin, hoe groter elk vak moet zijn. Aangezien je dan ook meer eten moet kunnen bewaren. Woon je alleen maar ben je iemand die vrij veel gerechten op voorhand klaarmaakt om die dan in te vriezen? Ook hier kun je rekening mee houden.

 

 

Extra kenmerken, mogelijkheden en eventuele prijskaartje

Uiteraard zul je merken dat bepaalde koelkasten met vriesvak over iets meer mogelijkheden beschikken. Zo kan het voor sommige klanten storend zijn indien de koelkast met vriesvak veel lawaai maakt. Kies in dergelijke gevallen voor een bijna geluidloos apparaat met een decibelniveau lager dan 50. Het kan ook handig zijn indien de koelkast met vriesvak niet veel stroom verbruikt. Dit wordt vaak aangeduid door het energielabel. Een koelkast met vriesvak en energielabel A+++ is energiezuiniger dan een apparaat met energielabel A.

Sommige koelkasten met vriesvak beschikken ook over een “No Frost” functie waardoor je het apparaat nooit meer hoeft te ontdooien. Dat scheelt meteen ook heel wat tijd en werk op het gebied van het onderhoud. Ook verschillende legplankjes zijn een mooie extra. Houd er wel rekening mee dat koelkasten met vriesvak die over heel wat extra functies en mogelijkheden beschikken, vaak niet meer tussen de goedkope koelkasten met vriesvak te vinden zijn.

 

Koelkast met vriesvak Reviews – Top 5

 

Het is niet altijd makkelijk om te weten wat nu precies de beste koelkast met vriesvak is. Voor sommige personen zal dit een inbouw koelkast met vriesvak zijn terwijl andere mensen liever uitkijken naar een camping koelkast met vriesvak. De definitie zal dus voor iedereen anders zijn en is bijgevolg heel persoonlijk. Wij zijn zo vrij geweest om al eventjes 5 topproducten te selecteren. We hebben hierbij niet alleen rekening gehouden met de verschillende online reviews, maar ook met het advies van klanten. Neem rustig de tijd om deze top 5 te bekijken, en wie weet zit er wel een aantrekkelijke koelkast met vriesvak aanbieding tussen.

 

 

Exquisit SBS 550-4 A+

 

Ben je op zoek naar een grote koelkast met vriesvak? Dan kunnen wij jou alvast deze Amerikaanse koelkast van het bekende merk Exquisit aanraden. Deze koelkast is bovendien te verkrijgen in 2 mooi neutrale kleuren, die in eender welk interieur passen.

De koelkast is maar liefst 177 cm hoog en heeft een breedte van 90,5 cm. Op die manier kun jij beschikken over een vriesruimte met een maximale inhoud van ruim 172 liter, en een koelruimte van maximaal 345 liter. Ondanks de kracht waarmee deze Amerikaans koelkast werkt, verbruikt het bijzonder weinig energie. Vandaar ook dat de koelkast de aanduiding energieklasse A+ heeft meegekregen.

De No Frost functie zorgt ervoor dat je deze koelkast met vriesvak nooit meer hoeft te ontdooien. We merken dat de meeste klanten duidelijk bijzonder positief zijn over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van deze koelkast.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bosch KGN33NL20

 

In vergelijking met sommige andere koelkasten, zul je het gevoel krijgen dat het hier wel eens om een aanbieding zou kunnen gaan. Deze koelkast van het bekende merk Bosch heeft misschien niet het laagste prijskaartje, maar toch zul je dit toestel tussen de goedkope koelkasten met vriesvak kunnen spotten.

De koelkast is 176 cm hoog en biedt daardoor heel wat ruimte aan. Zo is er een vriesruimte voorzien met een inhoud van maar liefst 87 liter. De koelruimte daarentegen heeft een maximale capaciteit van ruim 192 liter. Het is een krachtige koelkast maar toch zul je het label energieklasse A+ erop terugvinden. In vergelijking met oudere toestellen, zal deze koelkast dus iets minder energie verbruiken.

Het toestel werkt zo goed als geluidloos en is bovendien ook uitgerust met de bekende No Frost functie. De meeste klanten zijn dan ook vol lof over deze unieke koelkast met vriesvak. Toch is het aan te raden om, indien je echt een energiezuinige koelkast wilt, uit te kijken naar een energielabel A++ of A+++.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Siemens KG39NLB35iQ300

 

Een ander bekend en kwaliteitsvol merk is natuurlijk Siemens. Het loont dan ook de moeite om deze koelkast met vriesvak van het merk Siemens even grondig onder de loep te nemen. Indien je niet alleen op zoek bent naar kwaliteit, maar ook naar design dan is dit toestel alvast iets voor jou. Met deze koelkast met vriesvak haal je een echte blikvanger in huis. Je kunt hierbij kiezen uit 3 kleuren.

De koelkast is maar liefst 203 cm hoog en behoort tot de energieklasse A++. Je kunt er dus wel zeker van zijn dat het om een energiezuinig apparaat gaat. Bovendien werkt deze koelkast ook zo goed als geluidloos. Het is een handige koelkast met heel wat opbergruimte. Zo heeft het vriesvak een inhoud van 87 liter en de koelruimte een maximale capaciteit van 279 liter. Dankzij de No Frost functie hoef je de koelkast nooit meer te ontdooien.

We merken dat heel wat klanten niet alleen een positief advies geven over de kwaliteit maar ook over de gebruiksvriendelijkheid. Zo wat alle kopers blijken deze koelkast ook aan te raden.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zanussi ZBB28430SL

 

Indien je liever niet zoveel geld wenst uit te geven, of over een beperkt budget beschikt, dan is deze koelkast van Zanussi iets voor jou. Je zult meteen aangenaam verrast zijn door het mooie voordelige prijskaartje.

Deze handige inbouw koelkast met vriesvak heeft een hoogte van maar liefst 177 cm en werkt op basis van een handig scharniersysteem met sleepdeur. Het is misschien niet meteen het zuinigste toestel, maar toch al een heel pak zuiniger in vergelijking met oudere koelkasten. Vandaar ook het energielabel A+. Dit apparaat heeft een koelruimte van maximaal 202 liter en een vriesruimte met een volume van 75 liter.

Ondanks de vele voordelen is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat deze koelkast geen No Frost functie heeft. Dat wil dus zeggen dat je de koelkast op geregelde tijdstippen zelf zult moeten ontdooien.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Guzzanti GZ 10

 

Ben je op zoek naar een kleine koelkast met vriesvak? Dan kunnen wij jou alvast dit exemplaar van Guzzanti aanraden. Het is een vrij compacte koelkast met een hoogte van amper 44 cm. Je zou dit exemplaar bijvoorbeeld in de kampeerwagen kunnen installeren.

De koelkast heeft een totale koelruimte van maar liefst 85 liter, en een vriesvak met een inhoud van 85 liter. Het apparaat werkt zo goed als geluidloos en is voorzien van het energielabel A+. Doordat er geen No Frost functie aanwezig is, zul je de koelkast zelf regelmatig moeten ontdooien.

Jammer genoeg kunnen wij jou geen verder advies geven over dit apparaat. We vermoeden dat het om een recente koelkast gaat en dat er daardoor nog geen online beoordelingen zijn geplaatst. Laat je hierdoor niet afschrikken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status