Beste koffiezetapparaat met cups

Laatste update: 03.06.20

 

Koffiezetapparaten met cups test van 2020

 

Met behulp van een koffiezetapparaat met cups is het mogelijk om in een mum van tijd een heerlijk kopje koffie klaar te zetten. Bovendien kun je kiezen uit een enorme waaier van verschillende smaken en intensiteiten. Raadpleeg daarom alvast eens onze koopgids. Indien je liefst vandaag nog een koffiezetapparaat met cups wilt aankopen dan kun je ook altijd meteen doorklikken naar de top 3. Na een grondig onderzoek waarbij we onder andere gelet hebben op de online reviews, is gebleken dat je met de Nespresso Magimix Inissia M105 een zeer degelijk toestel in huis haalt. Bovendien beschikt het over een zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding wat ook altijd mooi meegenomen is. Het Nespresso De’Longhi Lattissima Touch EN 550B koffiezetapparaat hoeft zeker niet onder te doen. Het beschikt over een correcte prijs-kwaliteitverhouding en beschikt over heel wat extra opties en kenmerken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Koffiezetapparaten met cups koopgids

 

Een koffiezetapparaat die werkt met cups is een makkelijke manier om vlug je koffie klaar te maken ‘s morgens. Als je op zoek bent naar het beste toestel dan moet je rekening houden met enkele voor- en nadelen van zo’n product. Hoeveel kopjes koffie kun je maken? Hoeveel plaats neemt het in? Is het waterreservoir groot genoeg? Beschikt het over een opvangbakje en maakt het veel lawaai?

Aantal kopjes en koffie

 

Het is natuurlijk belangrijk om te weten hoeveel kopjes koffie je tegelijk kunt zetten met een koffiezetapparaat die met cups werkt. Als je een groot gezin hebt met vele koffiedrinkers dan wil je een apparaat die veel koffie tegelijk kan zetten. Gelukkig zijn deze apparaten snel dus als je maar twee kopjes per keer kunt zetten duurt het niet lang vooraleer je twee nieuwe kunt maken.

Als je de enige koffiedrinker bent dan kun je kiezen voor een apparaat die één kopje koffie per keer kan zetten. Deze apparaten brengen verschillende voordelen met zich mee: ze zijn kleiner en nemen minder plaats in en de prijs is ook nog eens goedkoper.

Sommige modellen beschikken over een apart melkbakje zodat je zelf cappuccino’s kunt maken. Deze toestellen kunnen ook beschikken over een knop om de melktoevoer te regelen zodat je zelf kunt kiezen hoeveel melk en hoeveel koffie je wilt.

Met de cups heb je sowieso al een keuze uit vele koffie’s met verschillende sterktes.

 

 

Grootte van het toestel en hoeveelheid water

 

Een belangrijk punt om rekening mee te houden is de grootte van het koffiezetapparaat. Je moet natuurlijk genoeg plaats hebben om het ergens neer te kunnen zetten. Als je slechts over een kleine keuken beschikt dan koop je best een niet te groot toestel om niet al je overgebleven plaats in te nemen.

Als je echter een grote keuken hebt dan moet je je geen zorgen maken. De grootte van het toestel zal ook afhangen van hoeveel kopjes je tegelijk wilt maken, hoeveel verschillende functies het apparaat heeft en hoe groot het waterreservoir is.

Als je waterbak te klein is en je moet het continu bijvullen met water dan draagt dit ook niet echt bij tot het gebruiksgemak van het product. Kies daarom beter voor een toestel met een groot waterreservoir, vooral als je een fervente koffiedrinker bent en van plan bent om het toestel dagelijks meerdere keren te gebruiken.

 

 

Extra functies van een koffiezetapparaat

 

Zelfs een koffiemachine die werkt met cups of capsules kan beschikken over extra functies zoals een melkopschuimer. Met de cups kun je vlug koffie zetten maar er gaat natuurlijk niets boven vers opgeschuimde melk op je cappuccino.

Vele modellen zijn uitgerust met een scherm waarop je kunt zien hoe lang het duurt om je koffie te zetten. Maar het geeft ook nog andere informatie weer zoals het soort koffie dat je gekozen hebt. Het kan zelfs een melding weergeven wanneer je het apparaat moet ontkalken.

Sommige apparaten beschikken over een functie voor automatische uitschakeling wanneer het toestel al een tijdje niet meer gebruikt is. Dit kan verschillen per toestel en bij enkele kun je het zelf instellen. Een nadeel van enkele machines is dat ze enkel met bepaalde cups werken.

Een pluspunt waar je moet op letten is de aanwezigheid van een opvangbakje. Waar gaan de cups naartoe na gebruik in de machine? Bij oude modellen moet je de cups er zelf uithalen en weggooien maar gelukkig bestaan er ook toestellen met een opvangbakje voor cups. Zo valt de cup automatisch in het bakje bij het openen van het apparaat wanneer je een andere cup wilt plaatsen, daarna kun je het bakje uit het toestel nemen om alle gebruikte cups weg te gooien.

Lawaai en prijs

 

Sommige koffiemachines kunnen nogal veel lawaai maken, voor ‘s morgens komt dat niet ten goede van je humeur. Toegegeven, een koffiezetapparaat met cups maakt niet zoveel lawaai als een koffiemolen maar het is toch een goede aanbeveling om even na te gaan voor je aankoop hoeveel geluid het maakt.

De prijs van een koffiecupmachine hangt van al deze en meer factoren af. Het merk zal natuurlijk ook een rol spelen. Nespresso is over de hele wereld bekend om zijn goede kwaliteit en om die reden kan een Nespresso machine natuurlijk iets meer kosten, maar je bent dan wel zeker dat je kwaliteit in huis haalt.

Neem eens een kijkje online om verschillende producten te vergelijken. Er zijn dagelijks of wekelijks leuke aanbiedingen te vinden en met wat geluk tik je een mooi apparaat op de kop voor een goedkope prijs.

 

 

Koffiezetapparaat met cups reviews – top 5

 

 

Als je een koffiezetapparaat met cups in huis hebt, kun je elke dag zelf je eigen lekkere koffie maken. Je kunt afhankelijk van het apparaat en de cups met zo een product meestal verschillende soorten dranken maken zoals Espresso, Cappuccino, Lungo etc. Je hebt dus diverse voordelen aan zo een apparaat. Kies daarom uit de vijf onderstaande het beste koffiezetapparaat met cups voor jezelf uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Nespresso Magimix Inissia M105

 

De Nespresso Magimix Inissia M105 – Grijs heeft een inhoud van 0,7 liter en is goed om 1 kopje koffie klaar te maken. Dit apparaat is geschikt voor koffiecups en maakt lekkere koffie.

Met een druk op de knop kun je heerlijke Espresso maken. Dit product heeft een mooie en moderne uitstraling en is zeker een aanwinst voor je keuken. Het heeft een automatische ontkalker en een verstelbaar waterniveau.

Het waterreservoir is afneembaar, dus gemakkelijk om bij te vullen. De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig te gebruiken. Het maakt trouwens snel en lekker koffie klaar. Een voordeel is dat je bij het kopen van dit product 16 capsules van Nespresso krijgt om uit te proberen.

Voor hen is het dus een top product. Sommige kopers vinden de kwaliteit van dit product matig, omdat het kwetsbaar is. Daarnaast maakt het ook nog lawaai.

Magimix is misschien niet één van de populairste merken toch biedt het ook heel wat degelijkheid als we de beoordelingen bekijken. De compacte koffiemachine warmt op in slechts 25 seconden en laat je genieten van een heerlijk kopje koffie.

Voordelen
Goede prijs- kwaliteitverhouding:

veel personen zijn ervan overtuigd dat het product echt wel aan hun verwachtingen voldoet en zijn bereid om er dit bedrag aan te geven. Bovendien krijg je er ook 16 capsules bij om uit te testen.

Handig in gebruik:

met dit apparaat maak je in een recordtempo één kopje koffie klaar. Het verstelbaar waterniveau zorgt voor extra comfort. Je kunt het waterreservoir eenvoudig en snel bijvullen.

Onderhoud:

het product is gemakkelijk te onderhouden dankzij de automatische ontkalker. Het waterreservoir is afneembaar en dus gemakkelijk te reinigen.

Nadelen
Matige kwaliteit:

het product is volgens sommige kopers redelijk kwetsbaar. Bovendien maakt het veel lawaai waardoor het aan kwaliteit afneemt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Nespresso De’Longhi Lattissima Touch EN 550.B 

 

De Nespresso De’Longhi Lattissima Touch EN 550.B – Zwart heeft een gepatenteerd cappuccinosysteem waarmee je heerlijke ristretto, espresso, lungo, warme melk, cappuccino of latte macchiato kunt maken.

Dit apparaat werkt met capsules die ervoor zorgen dat je de juiste hoeveelheid koffie hebt voor de lekkerste koffie. Je kunt je drank personaliseren door in te stellen hoeveel melk en koffie jouw drank moet hebben. Het heeft een uitneembaar waterreservoir wat het gemakkelijk in gebruik maakt en het heeft een zelfreinigingsfunctie voor het melkreservoir.

Het melkreservoir is ook uitneembaar waardoor je gemakkelijk de overgebleven melk kunt bewaren in de koelkast. De meeste kopers zijn tevreden met dit product. Het is gemakkelijk schoon te maken en is eenvoudig in gebruik.

Je hoeft niet lang te wachten op je koffie en het maakt lekkere koffie. Dit product behoort zeker niet tot de categorie van goedkope koffiezetapparaten met cups en de koffie is niet heet genoeg voor sommige gebruikers.

Ondanks de redelijk hoge prijs van dit compacte koffiezetapparaat zien we dat heel wat kopers er echt tevreden over zijn. Dit kan uiteraard zijn omwille van het bekende merk De’ Longhi dat sommige mensen als het beste merk beschouwen.

Voordelen
Reiniging:

het apparaat is voorzien van 2 controlelampjes. Zo is er een lichtje voor de ontkalking en voor het schoonmaken van het melkopschuimsysteem.

Gebruiksvriendelijk:

de machine warmt heel snel op en beschikt over elektronische bediening. Je kunt kiezen uit 6 voorgeprogrammeerde dranktoetsen. Het toestel schakelt automatisch uit.

Goede prijs- kwaliteitverhouding:

door de capsules krijg je de juiste hoeveelheid koffie voor één persoon. Bovendien kun je het personaliseren door de hoeveelheid melk en koffie zelf in te stellen.

Nadelen
Kwetsbaar:

de koffie komt er niet echt warm uit en het waterreservoir is te smal voor het eenvoudig schoon te maken. Hierdoor is de prijs net iets te hoog voor enkele kopers.

Koop bij bol.com (€99)

 

 

 

 

Krups Dolce Gusto KP1608 Genio

 

De Krups NESCAFÉ Dolce Gusto KP1608 Genio – Koffiecupmachine – Zwart heeft een inhoud van 1 liter en je kunt er 1 kopje koffie per keer mee maken. Dit apparaat heeft een handige joystick waarmee je de automatische waterdosering kunt instellen om de lekkerste koffievariaties te maken.

Zo kun je dus zelf bepalen hoe sterk jij je koffie wilt en dat kun je ook doen met de verschillende geprogrammeerde smaken. Als je de reviews leest, dan zijn de meeste kopers tevreden met dit product.

Het is van goede kwaliteit en is eenvoudig te gebruiken. Wat sommige kopers minder vinden is dat het veel lawaai maakt en dat de cups nogal duur zijn.

Ook vinden zij dat dit product een hoge prijs heeft en dat het geen koffiezetapparaat met cups aanbieding is. Daarnaast is er ook geen handleiding om je de weg wijs te maken.

Dankzij de handige joystick waarover dit toestel beschikt kun je eenvoudig en snel de waterdosering aanpassen. Op die manier bepaal jij zelf de sterkte van jouw koffie. Ondanks de zeer hoge prijs van dit toestel in vergelijking met de andere producten, laat het je echt genieten van een heerlijk kopje koffie.

Voordelen
Goede prijs- kwaliteitverhouding:

het product voldoet aan de verwachtingen van de meeste kopers. Ideaal voor het maken van verschillende dranken zoals koffie, thee en chocolademelk. De dranktoevoer stopt bovendien automatisch.

Formaat:

dit toestel is redelijk compact waardoor je niet veel plaats hoeft te voorzien op je aanrecht. Je kunt het heel gemakkelijk opbergen.

Gebruiksvriendelijk:

beschikt over een hogedruksysteem voor een smeuïge cremalaag en het heeft een warm en koud functie. Het toestel schakelt automatisch uit na 5 minuten.

Nadelen
Hoge prijs:

voor sommige gebruikers is de prijs toch net iets te hoog doordat het toestel kwetsbaar is. De rode kleur van het snoer is niet zo mooi en de cups zijn heel erg duur. Bovendien maakt het apparaat teveel lawaai.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Nespresso Krups Pixie XN3005

 

Met de Nespresso Krups Pixie XN3005 – Electric Titan kun je per keer maar 1 kop koffie maken. Binnen dertig seconden staat je kopje Espresso klaar of je kunt ook voor het Lungo volume kiezen uit het menu.

Volgens de reviews van de mensen die dit product gebruikt hebben, maakt dit apparaat wel heerlijke koffie en je kunt verschillende smaken koffie maken met de capsules die te verkrijgen zijn.

Bij het aanschaffen van dit product krijg je een welkomstpakket met zestien verschillende Nespresso capsules om uit te proberen. Vanwege het mooi compact model neemt het weinig ruimte in beslag en het ziet er ook nog heel erg mooi en modern uit in je keuken. Wel is het vergeleken met andere koffiezetapparaten een beetje zwaar. Het waterreservoir is afneembaar en het heeft een opklapbare rooster. Hierdoor kun je ook lekkere latte macchiato’s maken.

De gebruikers vinden dat dit product een goede kwaliteit heeft, maar het behoort zeker niet tot de top vijf goedkope koffiezetapparaten. Voor sommige gebruikers maakt het teveel lawaai.

Net zoals het vorige product is ook dit apparaat van Krups. Toch is het veel goedkoper in vergelijking met het andere. Laten we dus even kijken naar de sterkere punten die dit toestel heeft en ze vergelijken met de zwakke punten.

Voordelen
Compact design:

het ontwerp van dit apparaat is redelijk klein waardoor het gemakkelijk in elke keuken past. Je hoeft niet veel plaats te voorzien en het is gemakkelijk op te bergen.

Sterk druksysteem:

druksysteem van 19 bar waardoor alle aroma’s gemakkelijk kunnen vrijkomen en een smeuïge cremalaag kunnen ontwikkelen.

Gebruiksvriendelijk:

het toestel warmt in slechts 25 seconden op en laat weten wanneer het waterreservoir leeg is en moet worden bijgevuld.

Goede prijs- kwaliteitverhouding:

de verwachtingen worden ruimschoots ingelost en de kopers zijn bereid dit bedrag te betalen.

Nadelen
Prijs:

enkele gebruikers vinden de prijs toch net iets te duur. Dit heeft ook te maken met de koffiepads die erg duur zijn en niet overal te verkrijgen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Krups Dolce Gusto KP100B Piccolo

 

De Krups NESCAFÉ Dolce Gusto KP100B Piccolo – Koffiecupmachine – Antraciet heeft een inhoud van 0,6 liter en is goed om 1 kopje koffie per keer te maken. Dit apparaat is geschikt voor warme en koude dranken en werkt alleen als er een capsule in de houder is geplaatst.

Het is een klein en compact apparaat, waardoor het niet veel ruimte in beslag zal nemen op je keukenaanrecht. Je kunt het ook gemakkelijk opbergen als je het niet op je aanrecht wilt laten staan.

Het overgrootste deel van de kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig te gebruiken. Daarnaast maakt het ook heerlijke koffie en je krijgt bij het kopen van dit apparaat 6 capsules erbij om uit te proberen.

Zij geven dus positief advies over dit product. Sommige kopers vinden de cups te duur en het waterreservoir te klein. Het is ook nog lastig in gebruik en heeft een matige kwaliteit.

In vergelijking met alle andere producten beschikt deze koffiemachine echt wel over de laagste prijs. Dit hoeft uiteraard niet meteen te betekenen dat het meer nadelen heeft dan voordelen. We zetten de sterke en zwakke punten dan ook even op een rijtje.

Voordelen
Eenvoudig in gebruik:

de koffiemachine maakt één kopje koffie per keer en dit naar jouw persoonlijke voorkeur. Het is compact waardoor je niet veel plaats nodig hebt.

Goede prijs- kwaliteitverhouding:

het product voldoet echt wel aan de verwachtingen van de meeste kopers.

Nadelen
Aankoop van de pads:

je moet de cups geregeld zelf aankopen en deze zijn tamelijk duur en niet overal te verkrijgen.

Waterreservoir:

voor sommige kopers is het waterreservoir net iets te klein waardoor je het heel vaak moet bijvullen.

Koop bij bol.com (€59.99)

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dolce Gusto
5 months ago

Leuk artikel! De Dolce Gusto koffie is erg lekker. Handig is dat er op het cupje staat hoeveel water je bij die koffiesoort moet doen. Zo weet je altijd precies de hoeveelheid water die je moet gebruiken bij het bepaalde cupje.

10top Team
Admin
10top Team
5 months ago
Reply to  Dolce Gusto

Hoi,

Bedankt voor de leuke comment. Wij zijn oprecht blij dat je het voor jou perfecte koffiezetapparaat gevonden hebt!

DMCA.com Protection Status