Beste kolomventilator

Laatste update: 03.06.20

 

Kolomventilatoren test van 2020

 

Komen de zomerdagen er binnenkort weer aan en moet je regelmatig op kantoor werken? Of ben je aan het studeren voor de komende examens en heb je nood aan wat verkoeling? Kies dan alvast voor één van de beste kolomventilatoren. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse kolomventilatoren. Zo zou je kunnen kiezen voor de Tristar VE-5962 kolomventilator die gekenmerkt wordt door een compact formaat. Ideaal om de ventilator van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen. Met de Rowenta VU6620F0 kies je alvast voor een meer dan evenwaardig topproduct. Het gaat hier om een degelijke kolomventilator die ongeveer 1 meter lang is en een diameter heeft van ruim 28,5 cm.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Kolomventilatoren koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken tussen de verschillende soorten kolomventilatoren. Het is daarom alvast een goede aanbeveling om de beste kolomventilatoren even grondig met elkaar te vergelijken. Dit kun je doen door te letten op bepaalde factoren zoals het gebruiksgemak en het prijskaartje. Maar ook het vermogen, het formaat en de extra kenmerken kunnen een doorslaggevende functie hebben in de uiteindelijke beslissing.

 

 

Het gebruiksgemak

Op warme zomerdagen kan het soms wel handig zijn om gebruik te maken van een degelijke kolomventilator. Dergelijk apparaat biedt je de mogelijkheid om van een verkoelend briesje te kunnen genieten. Best wel handig indien je bijvoorbeeld in de zomer moet studeren voor bepaalde examens of wanneer je op warme dagen heel wat uurtjes op kantoor moet spenderen. Toch is het aan te raden om niet meteen de eerste de beste kolomventilator aan te kopen.

Waar wil je de kolomventilator plaatsen? En welk vermogen moet het toestel hebben? Hecht je belang aan het design en de uiteindelijke prijs? En ben je van plan om de kolomventilator regelmatig te gebruiken. Het kan ook helpen om de verschillende online reviews van klanten bij de kolomventilatoren even rustig te bekijken. En wie weet kom je zo wel een aantrekkelijke kolomventilator aanbieding tegen die helemaal aan jouw verwachtingen voldoet.

 

Wat is een kolomventilator en de werking

Zoals de naam doet vermoeden, wordt een kolomventilator gekenmerkt door een smalle en langwerpige vorm. Je kunt het een beetje vergelijken met een soort van cilinder. Vervolgens werd ht apparaat afgewerkt met een rooster. Een kolomventilator werkt niet alleen bijzonder goed maar is vooral ook veilig. Daardoor kun je dergelijk type ventilator zonder problemen in de kinderkamer plaatsen. En dat is alvast een hele geruststelling.

Het principe van een kolomventilator is dan ook bijzonder eenvoudig. Aangezien een kolomventilator niet voorzien is van ventilatorbladen, functioneren ze vooral door middel van de binnenlandse luchtverwarmer. Dat wil dus zeggen dat een kolomventilator over vrij sterke motoren beschikt, die de lucht uit de omgeving zullen onttrekken, en deze vervolgens aan een behoorlijk hoge snelheid en kracht terug de ruimte in zullen sturen.

 

De kracht en het bereik van de kolomventilator

Je zult merken dat sommige kolomventilator over net iets meer kracht beschikken in vergelijking met andere apparaten. Met kracht bedoelen we natuurlijk het vermogen, dat uitgedrukt wordt in Watt. Kies je dus voor een kolomventilator met een groot wattage dan kies je voor een apparaat met een groot vermogen en grote kracht. Ideaal dus om een grote ruimte probleemloos te verkoelen.

Het spreekt dan ook voor zich dat je, bij de keuze van het wattage, vooral ook rekening zult moeten houden met de oppervlakte van de ruimte die je wilt verkoelen. Bepaald daarom altijd eerst waar je de kolomventilator wenst te plaatsen alvorens je een keuze maakt op het gebied van vermogen. Wat het bereik betreft, hoef je je minder zorgen te maken aangezien de overgrote meerderheid van de kolomventilator over een relatief groot bereik beschikken.

 

Mogelijke kenmerken en extra functies

Het spreekt voor zich dat niet alle kolomventilatoren gelijk zijn. Sommige apparaten zullen dus net iets meer functies hebben in vergelijking met andere toestellen. Het komt er dus op neer dat je voor jezelf op voorhand uitmaakt wat je belangrijk vindt. Bepaalde extra functies kunnen echt wel een meerwaarde vormen terwijl andere opties eerder een leuke extra zijn. 

Zo kan het bijvoorbeeld handig zijn indien de kolomventilator over meerdere snelheidsstanden beschikt. Zodanig dat je kunt kiezen tussen een verkoelend briesje of een stevige wind. Indien je de snelheid bovendien kunt veranderen door gebruik te maken van een afstandsbediening dan hoef je er zelfs niet meer voor uit je zetel te komen. Extra handig indien je bijvoorbeeld minder goed te been bent. 

Als je de kolomventilator hoofdzakelijk ’s nachts wenst te gebruiken dan is het leuk indien het toestel zo goed als geluidloos functioneert. Kies daarom voor een kolomventilator met een geluidsniveau dat lager ligt dan 50 dB. Kortom er zijn heel wat extra opties mogelijk. Houd er wel rekening mee dat dergelijke apparaten misschien niet meteen te vinden zullen zijn tussen de goedkope kolomventilatoren. Alhoewel er altijd aanbiedingen kunnen zijn.

 

 

Het mogelijke prijskaartje

Bij de aanschaf van een degelijke kolomventilator zul je merken dat bepaalde apparaten iets duurder of goedkoper zijn dan andere. Je bepaalt uiteraard zelf hoeveel geld je wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een degelijke kolomventilator. Zo kun je vaal al een degelijke kolomventilator aankopen voor amper 35 euro. Uiteraard zullen factoren zoals het aantal functies, het design en het vermogen de prijs in meer of mindere mate kunnen bepalen.

 

Kolomventilator Reviews – Top 5

 

Wanneer het in de zomer te warm wordt, dan kan een verkoelend briesje echt wel welgekomen zijn. Een degelijke en duurzame kolomventilator is dan ook een meer dan goed advies. De verschillende reviews die door klanten geplaatst worden, kunnen je helpen te weten komen wat nu precies de beste kolomventilator is. Je kunt ook gewoon de top 5 hieronder even rustig bekijken. En wie weet zit er misschien wel een aantrekkelijke kolomventilator aanbieding tussen, die helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

 

 

Tristar VE-5962

 

Ben je op zoek naar goedkope kolomventilatoren? Dan zullen we jou bij dit toestel moeten teleurstellen. Echter is het ook niet meteen de duurste kolomventilator uit onze top 5. Deze kolomventilator behoort toe aan het bekende merk Tristar en kan rekenen op heel wat positieve reacties van klanten.

Het is een vrij compacte kolomventilator die toch wel over een krachtig vermogen van 35 Watt beschikt. Hierbij heb je bovendien de mogelijkheid om te schakelen tussen 3 verschillende luchtstroom standen. Zo beslis je zelf of je kiest voor een intensieve koude luchtstroom of een zacht koel briesje. Het handvat maakt het makkelijker om deze kolomventilator te verplaatsen. En verder heeft men ook gedacht aan een handige beveiliging tegen oververhitting.

Slechts een kleine minderheid van de klanten is niet echt tevreden met het toestel. Zo zou deze kolomventilator toch behoorlijk wat lawaai maken. Echter zijn de meeste kopers overtuigd van de prijs en de kwaliteit van de ventilator.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Rowenta VU6620F0

 

Je kunt natuurlijk ook nog altijd kiezen voor deze kolomventilator van het bekende merk Rowenta. Je zult er misschien iets meer budget voor hoeven te voorzien, maar toch werd het product al verlaagd in prijs.

Het ontwerp van deze kolomventilator is vooral vrij smal en hoog. Zo heeft het toestel een lengte van 1 meter en een doorsnede van maximaal 28,5 cm. Het is een krachtig apparaat waarbij je kunt kiezen tussen 3 verschillende luchtstroom standen. Verder kun je deze kolomventilator ook makkelijk onderhouden. Zo is het mogelijk om het rooster aan de achterzijde van de ventilator, er zonder problemen af te nemen.

Men heeft bovendien ook gedacht aan een handige timer functie en de veiligheid van de gebruikers. Deze voordelen en kenmerken zorgen ervoor dat heel wat kopers niet alleen een positief advies geven over de uitstekende kwaliteit maar ook over de gebruiksvriendelijkheid.

 

Koop bij bol.com (€95.34)

 

 

 

 

Airmate met afstandsbediening

 

Je kunt het jezelf ook een heel pak makkelijker maken natuurlijk. Door deze handige kolomventilator met meegeleverde afstandsbediening. Zo kun je de ventilator vanop een bepaalde afstand gewoon aan- en weer uitschakelen. Je hoeft hierbij niet van de bank of van je stoel te komen.

Het is een krachtige kolomventilator die je makkelijk en zonder problemen van de ene naar de andere ruimte kunt verplaatsen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een keuze te maken tussen de 3 beschikbare luchtstroom standen. Er is ook een 8-uurs timer functie aanwezig, net zoals je ook de windrichting kunt instellen en bepalen.

Ondanks het korte snoer, is de koper duidelijk tevreden over de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat. Het loont dan ook de moeite om deze kolomventilator alvast even grondig onder de loep te nemen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Air Naturel Fantasy

 

In vergelijking met de vorige kolomventilatoren uit deze lijst, zul je merken dat je voor dit apparaat best wat meer budget voorziet. Het toestel is afkomstig van het bekende merk Air Naturel en is afgewerkt in een neutrale elegante witte kleur.

Het is een hoge kolomventilator met een maximale lengte van zo’n 117 cm. Doordat deze kolomventilator zo hoog is, zul je merken dat het toestel zonder problemen een grote ruimte kan verkoelen. Bovendien is het apparaat voorzien van een krachtige motor die zo goed als geluidloos functioneert. Er zijn 3 luchtstroom standen beschikbaar waaruit je kunt kiezen: normaal, natuurlijk en slaapmodus.

Jammer genoeg kunnen wij jou nog geen verder advies geven over de ervaringen van gebruikers. Dit heeft vooral te maken met het ontbreken van online reacties. Laat je hierdoor echter niet afschrikken.

 

Koop bij bol.com (€99.99)

 

 

 

 

Loks Torenventilator

 

Tenslotte is er ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze kolomventilator van het merk Loks. Zodra je het prijskaartje ziet, zul je het gevoel krijgen dat het hier om een aanbieding gaat. En dat kan een pluspunt zijn voor heel wat klanten.

De kolomventilator heeft een totale lengte van maar liefst 80 cm en een maximaal vermogen van ruim 45 Watt. Je hebt hierbij de mogelijkheid om een keuze te maken tussen de 3 beschikbare luchtstroom standen. Dit kun je makkelijk doen met behulp van de draaiknop, die zich aan de bovenkant van de ventilator beschikt.

Bovendien heeft het toestel een snoerlengte van zo’n 140 cm en is er dus voldoende bewegingsvrijheid. Echter, durven wij vermoeden dat het hier om een vrij recent apparaat gaat. Dit zou kunnen verklaren waarom er nog steeds geen online beoordelingen door klanten zijn geschreven.

 

Koop bij bol.com (€40.95)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status