fbpx

Beste kompas

Laatste update: 15.10.19

 

Kompassen test van 2019

 

 

Kompassen koopgids

 

Ben je van plan om binnenkort met een aantal vrienden om trektocht te vertrekken? Dan kan een degelijk en goed werkend kompas meteen een goede aanbeveling zijn. We raden je niet meteen aan om het eerste het beste model aan te kopen. Probeer eerst zoveel mogelijk kompassen met elkaar te vergelijken en hierbij te letten op factoren zoals het nut, het mogelijke prijskaartje, het basiskompas en eventuele extra functies en kenmerken ervan. Houd ook rekening met eventuele promoties. Je weet namelijk nooit dat je eventueel een aantrekkelijke kompas aanbieding tegenkomt.

 

 

Het nut van een degelijk kompas

 

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijk kompas dan is het natuurlijk noodzakelijk dat je precies weet wat dit inhoudt. Een kompas zou je eventueel kunnen vergelijken met een soort van GPS toestel. Een kompas dient om je weg terug te vinden en je beter te kunnen oriënteren en navigeren. Wanneer je bijvoorbeeld met vrienden op gaat kamperen of beslist om een leuke trektocht te maken dan kun je door middel van het kompas gelijk wanneer je weg terugvinden. En dit is natuurlijk echt wel handig.

Toch zijn er vandaag de dag heel wat verschillende modellen op de markt gebracht. Daardoor is het niet meer zo eenvoudig om een keuze te maken uit de verschillende beste kompassen. Je zult merken dat sommige exemplaren juist over iets meer opties en mogelijkheden beschikken in vergelijking met sommige andere modellen. Het hangt er maar van af waar jij nu zelf naar op zoek bent. Indien je regelmatig op trektocht of kampeervakantie gaat dan kan een degelijk kompas met meerdere opties een goede aanbeveling zijn.

 

 

Mogelijke prijskaartje van het kompas

 

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijk kompas dan zul je natuurlijk ook rekening moeten houden met een bepaald prijskaartje. Zo zijn er heel wat goedkope kompassen op de markt gebracht net zoals er ook heel wat duurdere modellen zijn. Zoals we hierboven reeds min of meer hebben uitgelegd, beschikken sommige exemplaren over iets meer functies. Dit zal uiteraard een belangrijke rol spelen in het uiteindelijke prijskaartje ervan.

Natuurlijk beslis je helemaal zelf welk bedrag je bereid bent om aan het kompas te geven. Sommige mensen hebben graag de allernieuwste snufjes en technologieen terwijl andere gebruikers zich neerleggen bij de basis onderdelen. In de verschillende online reviews komen vaak heel wat bruikbare tips en adviezen aan bod van kopers die een desbetreffend product hebben aangekocht. Dit kan je eventueel verder op weg helpen in de zoektocht naar het ideale kompas. Houd daarnaast ook zeker rekening met eventuele aanbiedingen.

 

 

Het basiskompas

 

Zodra je begint aan de zoektocht naar het voor jou ideale kompas dan zul je merken dat er eigenlijk een onderscheid tussen 3 types kan gemaakt worden. Zo heb je enerzijds het basiskompast dat enkel en alleen maar over de standaard basisfuncties beschikt. Indien het toch allemaal ietsje meer mag zijn dan kun je ook opteren voor het extra kompas of het geavanceerde model. Een basiskompas is niet alleen goedkoper maar het bevat toch alvast de belangrijkste basisfuncties. Zo beschikken alle basiskompassen over een gemagnetiseerde naald.

Daarnaast is een basiskompas bovendien ook uitgerust met een draaibare ring die door sommige personen ook wel de roos wordt genoemd. Deze ring wordt aangeduid door middel van een gradenring waarbij er een bereik is van 0 tot en met 360 graden. Ook de noordlijnen of oriëntatielijnen kunnen helemaal niet ontbreken op een basiskompas.

Een basiskompas zal daarnaast ook nog voorzien zijn van een degelijk grondplaat die over meerdere navigatie aanduidingen beschikt. Denk maar aan bijvoorbeeld een liniaal waarmee je de kaartafstanden zou kunnen gaan opmeten. Tot slot is elk basiskompas ook nog uitgerust met een richtingspijl. Kortom elk basiskompas beschikt over de belangrijkste functies die nodig zijn om je weg gemakkelijk terug te vinden.

 

 

Eventuele extra functies en kenmerken

 

Indien het toch allemaal net iets meer mag zijn dan kun je ook opteren voor een kompas met extra functies of dus het geavanceerde model. Houd er wel rekening mee dat deze exemplaren over een iets hoger prijskaartje zullen beschikken. Wanneer je dus een geavanceerd model wilt aankopen dan krijg je dus een kompas dat over alle basisfuncties beschikt plus nog een aantal extra opties en mogelijkheden aanbiedt.

Deze extra mogelijkheden en functies hebben niet direct iets te maken met het navigatiegedeelte. Denk maar aan een vergrotende lens of een vergrootglas. Dit kan handig zijn om de kleine lettertjes of symbolen op een kaart duidelijk zichtbaar te maken. Daarnaast zijn er ook heel wat lichtgevende factoren. Dit kan wel ideaal zijn wanneer je bijvoorbeeld nog niet thuis bent op het moment dat het donker begint te worden.

Verder beschik je dan ook over heel wat additionele linialen. Sommige geavanceerde kompassen beschikken zelfs over een waarnemingsspiegel. Dit kan wel een aanrader zijn omdat je op die manier veel nauwkeuriger te werk kunt gaan.

 

 

Kompas Reviews – Top 5

 

 

Indien je vaak op kampeervakantie gaat of lange bergwandelingen maakt dan heb je maar beter het beste kompas in handen. Op die manier kun je altijd en overal je weg terugvinden. Tegenwoordig zijn er heel wat verschillende modellen op de markt gebracht waardoor het niet altijd eenvoudig is een goede keuze te maken. Bekijk daarom zeker eens onze top 5 die we voor jou geselecteerd hebben op basis van het advies en de gebruikerservaring van de klanten.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Vrij Goudkleurig Fluorescerende 

 

Sommige mensen spenderen liever niet teveel geld aan een degelijk kompas. Met dit toestelletje van het merk Vrij model zul je dan ook een voordelige koop doen aangezien het tot de goedkope kompassen hoort.

Het kompas weegt slechts 20 gram en is dus bijzonder licht en eenvoudig om overal mee naartoe te nemen. De diameter van het kompas bedraagt ongeveer 50 mm en het kompas is ongeveer 16 mm dik. De buitenring is fluorescerend en het kompas is voorzien van een afsluitdeksel.

De reacties maken duidelijk dat de kopers echt helemaal tevreden zijn met de aankoop van dit product. Het kompas beschikt niet alleen over een goede kwaliteit maar bekom je ook aan voordelig tarief. Wij vermoeden daarom dat het hier wel eens om een kompas aanbieding zou kunnen gaan.

 

Koop bij bol.com (€7.95)

 

 

 

 

Silva Expedition S

 

Met dit spiegelpeilkompas van het merk Silva zul je volgens de klanten echt een goede koop doen. Toch zul je iets meer budget hoeven te voorzien want de prijs ligt iets hoger in vergelijking met de andere producten uit onze lijst.

Het product is gemaakt van heel stevig en duurzaam kunststof en weegt amper 148 gram. De oranje kleur maakt het kompas net iets unieker en aantrekkelijker. Ideaal voor wanneer jij binnenkort op kampeertrip vertrekt. Het kompas is uitgerust met declinatiecorrectie, een vergrootglas en zelfs een clinometer. Kortom het is echt een toestelletje voor ervaren kompas gebruikers.

Ook hier kunnen we enkel positieve reacties opmerken. De gebruikers zijn helemaal tevreden over de goede kwaliteit van het kompas en het feit dat het heel erg handig is. Kortom het voldoet volledig aan hun verwachtingen.

 

Koop bij bol.com (€80)

 

 

 

 

K&R Tramp Touringkompas

 

Met dit Kasper & Richter kompas haal jij zeker en vast een degelijk product is huis. Bovendien is het helemaal niet zo duur als het voorgaande product. De grijze kleur zorgt ervoor dat het kompas heel neutraal maar toch elegant oogt.

Het kompas weegt slechts 100 gram en is dus heel comfortabel om overal mee naartoe te nemen. Dit model is bovendien ook uitgerust met een vergrootglas. Het behoort tot de categorie van de pijlkompassen en het is gemaakt uit een combinatie van metaal en PVC.

Ook hier merken we dat alle kopers laaiend enthousiast zijn over de goede kwaliteit van het product. Uit één enkele review leren we dat de gebruiker het ook een heel duurzaam en stevig kompas vindt. Kortom haast je dus zeker naar de winkel want misschien is dit wel iets voor jou.

 

Koop bij bol.com (€12.95)

 

 

 

 

AA Commerce Inklapbaar

 

Ben je op zoek naar een degelijk kompas voor kinderen dan loont het vast en zeker de moeite om dit model van AA Commerce eens grondig te bekijken. Bovendien kun je het nog aan een vrij voordelig tarief aankopen.

Het kompas heeft een legergroene kleur die door kinderen als heel aantrekkelijk wordt ervaren. Doordat je het kunt opvouwen, is het kompas ook heel erg handig om mee te nemen. Het kompas is uitgerust met een liniaal en een klein vergrootglas. Verder is het kompas helemaal waterdicht. Kortom ideaal als je kinderen op kampeervakantie vertrekken met de jeugdbeweging.

Op dit moment is er nog maar één enkele review geplaatst. Toch is de gebruiker helemaal overtuigd van de aankoop van dit kompas. Het is niet alleen erg handig in gebruik maar ziet er ook nog eens fraai uit. Kortom het voldoet wel degelijk volledig aan de verwachtingen.

 

Koop bij bol.com (€16.95)

 

 

 

 

Fitgear Outdoor survival 4 in 1

 

Dit kompas van het merk Fitgear Outdoor zul je beslist tussen de goedkope kompassen kunnen spotten. Bovendien haal je met dit toestel echt een handig product in huis.

Dit kompas is eigenlijk een handig 4 in 1 toestelletje aangezien het niet alleen over een kompas beschikt. Het apparaatje is ook uitgerust met een fluit, een vergrootglas en zelfs een thermometer. Het is gemaakt uit stevig plastic en weegt amper 20 gram.

Op dit moment zijn er nog geen reacties van klanten bij dit artikel geplaatst. Daardoor krijgen wij het vermoeden dat het hier wel eens om een vrij nieuw product zou kunnen gaan. Laat je hierdoor dus zeker en vast niet afschrikken want je weet nooit of dit wel het product is waar jij naar op zoek bent.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status