fbpx

Beste konijnenhok

Laatste update: 15.10.19

 

Konijnenhokken test van 2019

 

 

Konijnenhokken koopgids

 

Zodra je besluit om één of meerdere konijnen in huis te halen, dan is het natuurlijk belangrijk om in hun dagelijks onderhoud te voorzien. Dit is uiteraard niet alleen vers voedsel en voldoende vers drinkwater. Een degelijk konijnenhok hoort namelijk ook bij één van de belangrijkste voorwaarden. Toch is het niet altijd makkelijk om op zoek te gaan naar de beste konijnenhokken. Want een konijnenhok kan alleen maar ideaal zijn als het voldoet aan bepaalde voorwaarden. Het is daarom een goede aanbeveling om zoveel mogelijk exemplaren te vergelijken. Je kunt hierbij rekening houden met het formaat, de toebehoren, het materiaal en natuurlijk het onderhoud ervan.

 

 

Het nut van een degelijk konijnenhok

 

Het spreekt natuurlijk voor zich. Of je nu een hond, een kat of een konijn in huis haalt, elk dier verdient het om verzorgd te worden. In de basisbehoeften van eender welk huisdier staat niet alleen voedsel en vers drinkwater op de eerste plaats, ook een degelijk hok is belangrijk. Zeker wanneer je binnenkort besluit om je zoon of dochter een konijntje te schenken, dan is het belangrijk dat je rekening houdt met de basisbehoeften van het dier. En een degelijk konijnenhok is dan wel aan de orde.

Om ervoor te zorgen dat je echt met het beste konijnenhok naar huis gaat, moet je niet alleen stilstaan bij het formaat maar ook bij het onderhoud ervan. Zo zul je meteen versteld staan van de verschillende mogelijkheden en het ruime assortiment dat er tegenwoordig op de markt te vinden is. Dat is positief maar het zorgt er natuurlijk ook wel voor dat het moeilijker wordt om een uiteindelijke keuze te maken.

 

 

Het formaat

 

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijk konijnenhok dan is het natuurlijk ook wel belangrijk om stil te staan bij het formaat. Een konijnenhok kan maar beter iets te groot zijn dan te klein. Konijnen zijn nu eenmaal heel actieve beestjes, en hebben dus zeker wat ruimte nodig om te kunnen lopen en bewegen. Dat is dan ook al zeker iets waar je rekening mee zou kunnen houden. Verder is het formaat van het konijnenhok ook afhankelijk van de hoeveelheid konijnen die je wilt gaan houden.

Ben je op zoek naar één konijntje of wil je er toch meerdere houden? Ben je van plan om te kweken of toch maar liever niet. Het lijkt allemaal heel nutteloos maar toch is het belangrijk om hier even goed bij stil te staan. Het antwoord op de vorige vragen zullen je namelijk helpen om op zoek te gaan naar het voor jou beste konijnenhok. En het kan misschien helpen om ook even een kijkje te nemen tussen de verschillende online beoordelingen.

 

 

Het onderhoud

 

We raden ook aan om even na te denken over het onderhoud van een konijnenhok. Een konijnenhok kan namelijk al vrij vlug toch wel wat gaan stinken. En dat is niet echt aangenaam wanneer je besluit om het konijnenhok binnenshuis te plaatsen. Het kan echter wel helpen om op zoek te gaan naar een hok dat je makkelijk uit elkaar kunt halen. Dit zorgt er namelijk voor dat het meteen ook een pak aangenamer en makkelijker wordt om het hok te gaan schoonmaken. Waardoor je het meermaals per week kunt gaan reinigen.

 

 

Gebruikte materiaalsoorten

 

Je zult merken dat er heel wat verschil is tussen de gebruikte materiaalsoorten. Zo heb je heel wat konijnenhokken die gemaakt zijn uit kunststof of degelijk en duurzaam plastic. Al dan niet in combinatie met een traliewerk uit metaal of staal. Toch zijn er ook heel wat konijnenhokken die vervaardigd zijn uit stevige houtsoorten. Je moet je eerst en vooral afvragen waar je het hok wilt plaatsen.

Binnenshuis kan een konijnenhok uit kunststof of plastic met metaal een aanrader zijn. Wanneer je van plan bent om de konijnen buiten in de tuin te plaatsen, dan is een ren met een houten konijnenhok een goed idee. Zorg er dan natuurlijk wel voor dat het hout behandeld is met een speciale coating. Zo is het hok alvast bestand tegen de verschillende weersomstandigheden. En dat is natuurlijk altijd best wel handig.

 

 

Extra toebehoren en het prijskaartje

 

We hebben het hiervoor al even vermeld, maar konijnen zijn heel actieve beestjes. Het is dan ook belangrijk dat er voldoende elementen aanwezig zijn om hen bezig te houden. In eerste instantie is voldoende beweging, dus een groot konijnenhok, alvast een goede aanrader. Verder is het ook een goed idee om even stil te staan bij diverse toebehoren. Denk maar aan een leuk voederbakje, of een kleine hooibaal waaruit ze hun eten kunnen zoeken.

Een platform dat ze via een trap moeten bereiken is ook altijd een pluspunt. Kortom het is belangrijk om daar even over na te denken. Uiteraard zal een hok met veel toebehoren en accessoires niet meteen tussen de goedkope konijnenhokken te vinden zijn. Toch is het altijd handig om rekening te houden met eventuele promoties en aanbiedingen. Het is namelijk altijd mogelijk dat je vroeg of laat een aantrekkelijke konijnenhok aanbieding tegenkomt.

 

 

Konijnenhok Reviews – Top 5

 

 

Zodra je een dier in huis haalt dan weet je dat je daar dagelijks voor zult moeten zorgen. Elk dier heeft dan ook zijn eigen gewoontes. Zo kun je voor konijnen best een hok buiten en binnen voorzien. Of je kunt opteren voor een dubbel konijnenhok zodat de dieren kunnen schuilen wanneer ze maar willen. Om het jou iets gemakkelijker te maken, hebben we op basis van de reviews en het advies van de kopers, een top 5 gemaakt. Neem je tijd om deze topproducten eens te bekijken en kies er voor jou het beste konijnenhok uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Tommy Paradise

 

Indien je op zoek bent naar een degelijk konijnenhok voor buiten te plaatsen dan kun je dit houten model eens grondig bekijken. Houd er wel rekening mee dat het niet meteen tot de goedkope konijnenhokken zal behoren vanwege het iets hogere prijskaartje.

Het konijnenhok meet 140 x 65 x 100 cm en is daardoor geschikt om meerdere konijnen of andere knaagdieren in onder te brengen. Het hok bestaat uit 2 verdiepingen waarvan het onderste gedeelte vooral heel wat beweging aanbiedt. In het hok op de tweede verdieping kunnen de knaagdieren schuilen of uitrusten. De twee verdiepingen worden verbonden door middel van een handig trapje.

Verder is het hok ook gemakkelijk schoon te maken aangezien je de onderste lade er eenvoudig kunt uitschuiven. Dat wordt ook door heel wat kopers gewaardeerd. Ondanks de vele mogelijkheden vindt een kleine minderheid van de gebruikers het hok niet zo duurzaam en vrij kwetsbaar.

 

Koop bij bol.com (€118.85)

 

 

 

 

Ferplast Grand Lodge

 

Dit konijnenhok Grand Lodge is afkomstig van het bekende merk Ferplast en heeft een witte kleur met hier en daar een grijs accent. Dit model is afkomstig in 2 formaten en is ideaal om meerdere knaagdieren in onder te brengen.

Dit model is uit plastic gemaakt en bestaat eigenlijk uit 2 delen. In het bovenste gedeelte kunnen de knaagdieren rusten, eten en eventjes schuilen. Het onderste gedeelte kun je beschouwen als een soort van ren en biedt voldoende bewegingsvrijheid. Beide delen worden met elkaar verbonden door middel van een handig trapje.

Ondanks het feit dat het toch best wel wat werk is om het konijnenhok helemaal in elkaar te steken, is de meerderheid duidelijk tevreden. Het hok heeft niet alleen een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid maar ziet er ook gewoon bijzonder leuk uit.

 

Koop bij bol.com (€148)

 

 

 

 

Dierenverblijf Gerlos

 

Indien je zelf meerdere konijnen of andere knaagdieren hebt dan kan dit grote konijnenhok misschien wel iets voor jou zijn. Het hok meet 122 x 62 x 93 cm en zou zomaar eens een echte konijnenhok aanbieding kunnen zijn zodra je de lage prijs ziet.

Net zoals het eerste model is ook dit konijnenhok helemaal gemaakt uit bijzonder stevig en duurzaam hout. Het hok is voorzien van een bijzonder groot nachtverblijf waarvan je de lade er gemakkelijk kunt uitnemen. Zo kun jij het hok eenvoudig schoonmaken. Verder is er een handige toegangsdeur voorzien net zoals ook een degelijke ren die voor voldoende bewegingsvrijheid zorgt.

De kopers zijn helemaal tevreden over de uitstekende kwaliteit en de stevigheid die dit hok te bieden heeft. Verder is dit voor hen een topproduct en raden ze het dan ook iedereen aan.

 

Koop bij bol.com (€120)

 

 

 

 

Duvo Woodland Cotton

 

Indien je op zoek bent naar een leuk en degelijk konijnenhok maar er liefst niet zoveel geld wenst aan te spenderen dan loont het de moeite om dit model van Duvo eens grondig te bekijken. Het hok meet 111 x 45 x 78 cm en heeft een mooie natuurlijk beige kleur.

Het hok is helemaal gemaakt uit bijzonder duurzaam en degelijk hout en is voorzien van een uitneembare schuiflade. Op die manier zul je merken dat je het hok op een eenvoudige en snelle manier kunt schoonmaken.

We merken op dat de meningen bij dit product eerder verdeeld zijn. Zo kunnen we vaststellen dat sommige kopers toch zo hun twijfels hebben terwijl anderen dan weer helemaal overtuigd blijken te zijn van de kwaliteit. Laat je hierdoor echter niet teveel afschrikken en oordeel gewoon vooral zelf.

 

Koop bij bol.com (€88)

 

 

 

 

Konijnenhok KP5-A Taupe

 

Voor dit leuke houten konijnenhok voorzie je maar beter iets meer budget. Het is namelijk niet meteen het goedkoopste model uit onze top 5. Het hok meet 116 x 63 x 105 cm en is dan ook voldoende groot om meerdere knaagdieren in te plaatsen.

Het is een vrij groot hok dat voorzien is van een dubbele lade die je er gemakkelijk kunt uitschuiven. Dit maakt het ook een pak eenvoudiger om het hok regelmatig eens schoon te maken. Doordat het benedenhok helemaal gesloten is, kun je het konijnenhok op gelijk welke ondergrond probleemloos plaatsen.

Op dit moment is er nog maar één enkele review geplaatst waarin de koper een positief advies geeft over de kwaliteit en de degelijkheid. Haast je dus naar de winkel en oordeel dan vooral zelf.

 

Koop bij bol.com (€167)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status