fbpx

Beste konijnenhokken

Laatste update: 15.10.19

 

Konijnenkooien test van 2019

 

 

Konijnenhokken koopgids

 

Zodra je één of meerdere konijnen in huis haalt dan weet je dat je daarvoor zult moeten zorgen. Het is dan ook niet voldoende om de konijntjes voldoende voedsel en water te geven. Het is minstens even belangrijk om op zoek te gaan naar een degelijk konijnenhok. Alvorens je een keuze maakt uit de beste konijnenhokken, willen wij jou het advies geven om de verschillende exemplaren even goed te vergelijken. Het is niet alleen een aanbeveling om rekening te houden met eventuele aanbiedingen maar ook om te letten op het formaat, het materiaal en het gebruiksgemak ervan. En wie weet kun je misschien wel een aantrekkelijke konijnenhok aanbieding tegenkomen.

Het nut van een degelijk konijnenhok

 

Het hoeft natuurlijk geen verdere uitleg dat wanneer je een dier in huis haalt je daar ook goed voor moet gaan zorgen. En daarmee bedoelen we niet dat je huisdier moet beschikken over voedsel en vers drinkwater. Een goed en degelijk onderkomen of huisje is minstens even belangrijk. Als jij dus besluit om je kinderen te verrassen met een konijntje dan is kun je maar al beter even de verschillende soorten konijnenhokken gaan bekijken.

Zo zul je niet alleen moeten rekening houden met het formaat maar natuurlijk ook met de materiaalsoorten. Het is nu eenmaal niet hetzelfde wanneer je besluit om je konijntje in een hok binnen te plaatsen of wanneer het konijn dag en nacht buiten hoeft te zitten. Het is daarom belangrijk dat je huisdier over een goed onderkomen beschikt dat voldoet aan de situatie. Zo is een hok voor buiten maar beter bestand tegen om het even welke weersomstandigheid.

 

 

Design en prijskaartje

 

Je zult echt wel versteld staan van de enorme keuze aan konijnenhokken die er vandaag de dag wordt aangeboden. Het spreekt dan ook voor zich dat er verschillende prijscategorieën mogelijk zijn. Zo kun je kiezen voor goedkope konijnenhokken maar er zijn ook heel wat hokken die je toch net iets duurder zult betalen. Je bent helemaal vrij om te bepalen hoeveel je er zelf wilt en vooral kunt aan uitgeven. Maar het is even natuurlijk even belangrijk dat je huisdier in de best mogelijke omstandigheden kan leven.

We kunnen wel duidelijk vaststellen dat het prijskaartje van een degelijk konijnenhok door bepaalde factoren drastisch kan beïnvloed worden. Zo zal niet alleen het formaat maar natuurlijk ook de verschillende materiaalsoorten een belangrijke rol spelen. Indien je toch wel wat twijfelt tussen meerdere konijnenhokken dan kan het misschien een goed idee zijn om eventjes de online reviews van het product te bekijken. Daarin wordt vaak nuttig advies en extra informatie gegeven door meerdere kopers.

 

 

Het formaat en de gebruikte materiaalsoorten

 

Het lijkt misschien heel nutteloos maar het is ook wel belangrijk om even goed na te denken over het formaat van het konijnenhok. Een konijn is een dier dat moet kunnen rondlopen en dat heel actief moet bezig kunnen zijn. Indien je een konijn dan ook in een veel te klein hok gaat stoppen zonder enige vorm van afleiding dan zul je al vrij snel gaan opmerken dat je huisdier zich helemaal niet goed voelt.

Om het formaat van een konijnenhok te bepalen is het in eerste instantie wel belangrijk om rekening te houden met het aantal konijntjes dat je hebt of aankoopt. Hoe meer konijnen je hebt, hoe groter het hok zal moeten zijn. Houd verder ook rekening met de plaats waar je het hok gaat zetten. Indien je op een appartementje leeft dan is de ruimte beperkter dan wanneer je bijvoorbeeld op de boerenbuiten zit.

Daarnaast zul je merken dar er ook heel wat verschil zit tussen de verschillende materiaalsoorten. Zo heb je konijnenhokken die gemaakt zijn uit een degelijke combinatie van kunststof en stevige plastic. Maar je hebt ook heel wat modellen die uit een duurzame houtsoort zijn gemaakt. Bekijk zelf even rustig welk type jij het liefste ziet en waar jij jezelf ook het beste mee voelt. En oordeel dan vooral zelf.

 

 

Extra opties en kenmerken

 

Het is al eventjes aan bod gekomen dat het belangrijk is dat konijnen zich kunnen bezig houden. We bedoelen hiermee niet alleen het feit dat ze actief kunnen rondlopen. We hebben het ook over andere soorten afleidingen. Zo kan bijvoorbeeld een extra snoepje echt wel voor heel wat afleiding zorgen bij konijnen. Daarnaast kan het ook een goed idee zijn om de snoepjes en het eten wat te verstoppen zodat het konijntje op zoek moet gaan en actief bezig is.

Je zult merken dat je bij de meeste konijnenhokken heel wat handige hulpstukken en accessoires mee krijgt. Dit is natuurlijk best wel handig want zo hoef je je daar alvast geen zorgen meer om te maken. Zo krijg je er vaak een voeder- en drinkbak bij net zoals tal van verschillende soorten speelgoed of andere elementen die voor afleiding kunnen zorgen. Kortom er is heel wat waarmee je rekening zal moeten houden wanneer je op zoek gaat naar een konijnenhok.

 

 

Konijnenhok Reviews – Top 5

 

 

Als je dieren in huis haalt dan weet je ook dat deze bepaalde behoeften hebben. Zo kan een konijnenkooi bijvoorbeeld bijzonder handig zijn om knaagdieren in onder te brengen. Toch bestaat er vandaag de dag bijzonder veel onderscheid in de verschillende soorten kooien. Wij laten je hieronder dan ook kennismaken met 5 topproducten die we hebben geselecteerd op basis van verschillende reviews en het advies die klanten geven. Zo hoef jij er nu enkel nog maar de beste konijnenkooi uit te kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Ferplast Rabbit 100 Basic Assorti

 

Indien je in de categorie van goedkope konijnenkooien gaat kijken dan zul je daar zeker en vast dit model van het bekende merk Ferplast tegenkomen. Het behoort bovendien ook tot de iets grotere kooien aangezien het een afmeting heeft van 95 x 57 x 46 cm.

De kooi is voorzien van een handige metalen tralies die bovendien ook nog eens knaagproof is. Dus je hoeft helemaal geen schrik te hebben dat het stuk gebeten wordt. Bovendien kun je het heel eenvoudig en snel openen aan de zijkanten. Dit hok is ideaal om konijnen of andere knaagdieren zoals cavia’s in te plaatsen.

Eén enkele koper blijkt niet zo overtuigd te zijn van de kwaliteit. Toch merken we dat de overgrote meerderheid van de gebruikers duidelijk wel tevreden is over de veiligheid en de duurzaamheid van deze konijnenkooi.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Duvo+ Rabbit 100 Eco Kooi Grijs

 

Zodra je de prijs van deze konijnenkooi ziet dan zou je denken dat het zomaar om een konijnenkooi aanbieding gaat. De kooi heeft een afmeting van 100 x 54,5 x 41,5 cm en is daardoor behoorlijk groot.

De konijnenkooi heeft een grijze kleur en is vervaardigd uit een combinatie van metaal en kunststof. Daardoor mag je er zeker van zijn dat de kooi bijzonder stevig en stabiel is. Je kunt het klepje bovenaan de konijnenkooi openen en/of laten openstaan zodat het konijn er iets gemakkelijker uit kan en even bij jou kan zitten.

Een kleine minderheid van de klanten vindt het design van de konijn niet zo aantrekkelijk. Toch is de meerderheid echter helemaal overtuigd van de hoge kwaliteit en de enorme duurzaamheid van deze konijnenkooi.

 

Koop bij bol.com (€46.03)

 

 

 

 

Knaagdierkooi Antraciet 120x59x48

 

Deze konijnenkooi uit antraciet is iets duurder in vergelijking met de voorgaande twee modellen. Dit zou kunnen te maken hebben met het feit dat de kooi ook net iets groter is dan de vorige konijnenkooien.

De kooi is gemaakt uit een combinatie van niet giftige plastic en een traliewerk van metaal dat nog eens knaagproof blijkt te zijn. Je kunt de kooi zowel aan de zijkant alsook aan de bovenkant openen zodat je je konijn er gemakkelijk kunt uithalen. Verder blijkt de kooi ook bijzonder eenvoudig om schoon te maken en dit is werkelijk ideaal voor mensen die niet graag veel tijd willen verliezen aan het onderhoud ervan.

We merken op dat de meningen hier eerder verdeeld zijn. Dit hoeft uiteraard geen slecht teken te zijn. Het biedt gewoon iets meer ruimte om in de toekomst mogelijke aanpassingen door te voeren.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Ferplast 100 Dubbel Grijs

 

Net zoals het eerste product uit onze lijst, is ook deze konijnenkooi afkomstig van het bekende merk Ferplast. In tegenstelling tot het eerste model is deze kooi wel een tikkeltje duurder en zul je het niet meteen tussen de goedkope konijnenkooien opmerken.

De kooi is voorzien van 2 gelijke verdiepingen die extra verstevigd zijn door middel van handige hoekstrips. Het is ook mogelijk om de tweede verdieping eraf te halen en het als 1 enkele kooi te gebruiken. Je kunt deze konijnenkooi perfect gebruiken voor dwergkonijntjes of andere knaagdieren zoals cavia’s

Een kleine minderheid van de kopers vindt de kooi iets te onstabiel. Toch zijn heel wat kopers wel laaiend enthousiast over de goede kwaliteit en het leuke design. Verder blijkt het enorm eenvoudig te zijn om het te monteren en is de kooi behoorlijk groot.

 

Koop bij bol.com (€115.04)

 

 

 

 

Boon caesar 3 deluxe zilver 100x50x51 cm

 

Deze handige konijnenkooi ziet er niet alleen groot en comfortabel uit maar ook nog eens bijzonder luxueus en modern. En dit zou de iets hogere prijs perfect kunnen verklaren.

De kooi heeft een afmeting van 100 x 50 x 51 cm en behoort daardoor tot de grote konijnenkooien. Zowel aan de voorkant alsook aan de bovenkant is het mogelijk om de kooi te openen. Bij de aankoop krijg je er meteen ook een voerbak, drinkfles en een hooi- en groentenrekje bij.

Aan de positieve reacties te zien zou het hier wel eens om een topproduct kunnen gaan. Beide kopers zijn helemaal tevreden over deze leuke konijnenkooi die niet alleen bijzonder handig maar ook nog eens duurzaam blijkt te zijn.

 

Koop bij bol.com (€62.99)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status