Beste konijnenkooi

Laatste update: 09.08.20

 

Konijnenkooien test van 2020

 

Een duurzame en bovenal stevige konijnenkooi is alvast geen overbodige luxe als je 1 of meerdere konijntjes in huis hebt. Konijnen zijn actieve beestjes die dan ook baat hebben bij een ruime konijnenkooi in combinatie met tal van accessoires en toebehoren. Ben jij ook dringend op zoek naar een degelijke konijnenkooi? Bekijk dan zeker onze koopgids even of scrol gewoon verder naar onze top 3. Daarin stellen wij jou de 3 best beoordeelde konijnenkooien met plezier even voor. Zo zou je kunnen kiezen voor de Ferplast 100 Dubbel Grijs konijnenkooi. Ideaal voor kleine konijntjes of andere kleine knaagdieren, zoals bijvoorbeeld cavia’s. Met de Duvo Rabbit 100 Eco konijnenkooi mag je alvast zeker zijn van een uitstekend alternatief. De konijnenkooi is bovendien afgewerkt in een neutrale en stijlvolle grijze kleur, zodanig dat het in heel wat verschillende woonkamers kan passen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Konijnenkooien koopgids

 

Als je graag knaagdieren zoals konijnen ziet dan is het toch wel aangewezen om een degelijke kooi aan te kopen. Zorg bijvoorbeeld zeker voor voldoende ruimte en ontspanning. Om jou een beetje op weg te helpen, hebben wij onderzocht met welke factoren je rekening zou kunnen houden. Zo kun je er op letten zodra je dus de beste konijnenkooien en de aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken. Schenk daarom vooral aandacht aan het nut, het materiaal en de afmeting, de inrichting en het prijskaartje. Wie weet kom je op die manier wel een leuke konijnenkooi aanbieding tegen.

 

 

Het nut van een konijnenkooi

Een konijnenkooi is zeker en vast geen overbodige luxe wanneer je één of meer konijntjes in huis haalt. Het is een soort van basisbehoefte naast het dagelijkse drinken en eten. Het moet een fijn plekje zijn waar je konijntje helemaal tot rust kan komen en het echt helemaal naar zijn zin heeft. Uiteraard kun je een konijnenkooi ook perfect gebruiken voor andere knaagdieren. Denk hierbij maar aan cavia’s of hamsters.

Verder is het ook wel echt belangrijk om ervoor te zorgen dat de konijnenkooi voldoende ruim is. Indien je het beestje in een te kleine kooi steekt, dan zou het wel eens kunnen zijn dat het helemaal gestresseerd raakt. En in de ergste gevallen, is het mogelijk dat je konijn eraan sterft. Zorg daarom in de eerste plaats voor een ruime konijnenkooi. Maar besteed daarnaast ook evenveel aandacht aan de inrichting ervan.

 

Het materiaal en de afmeting

Zoals we reeds min of meer hebben aangegeven is het belangrijk om aandacht te besteden aan het formaat van een konijnenkooi. Denk hierbij in de eerste plaats vooral aan het aantal konijnen dat je wilt onderbrengen. Als je slechts 1 konijntje in huis haalt dan heb je een ander formaat nodig dan wanneer je bijvoorbeeld 5 konijnen beslist aan te kopen. Konijnen zijn van nature heel actieve beestjes die graag rondhuppelen en heel erg speels en onderzoekend zijn. Als je zo een dier in te krappe kooi plaatst dan gaat het natuurlijk helemaal wegkwijnen.

Eenmaal je het geschikte formaat gevonden hebt dan kun je ook even nadenken over de materiaalsoort. Er zijn namelijk heel wat konijnenkooien die gemaakt zijn uit een combinatie van stevige plastic of kunststof en metaal. Uiteraard heb je ook de glazen konijnenkooien en de houten hokjes. Het ene model zal uiteraard iets duurder zijn dan het andere. Welk konijnenhok je uiteindelijk ook kiest, is grotendeels afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Zo zullen heel wat mensen voor een houten hok kiezen in de tuin maar een variant uit plastic om binnen te plaatsen.

 

De inrichting van het hok

Niet alleen het formaat van het hok is belangrijk maar ook wat je ermee doet. Zoals hierboven vermeld zijn konijnen heel actieve beestjes met heel wat energie. Ze zijn heel speels, intelligent en onderzoekend. Als jij dus een konijn in een doodgewoon konijnenhok steekt zonder afleiding, dan zal het beestje gefrustreerd raken en kan het hevige stress verschijnselen vertonen. Het is daarom een goede aanbeveling om voor voldoende afleiding te zorgen. Je kunt eventueel een aantal speeltjes in de kooi aanbrengen, of een soort van hooibaal waarbij het konijntje zelf moet zorgen voor hooi.

Zelfs een intellectueel hondenspeeltje of een rammelaar kan zeker en vast een mogelijkheid zijn. Het hoeft daarom zeker allemaal niet duur te zijn. Het belangrijkste is gewoon dat je huisdier voldoende plezier kan maken op de momenten dat het helemaal alleen in de kooi zit. Zorg verder ook altijd voor voldoende stro. Op die manier biedt je het konijn de mogelijkheid om zelf een soort van nestje te creëren en een eigen plekje te ontwikkelen.

 

 

Het prijskaartje

In je zoektocht naar de ideale konijnenkooi zul je merken dat er ook heel wat verschillen in prijs waar te nemen zijn. Zo heb je heel wat goedkope konijnenkooien maar je hebt natuurlijk ook de duurdere exemplaren. De prijs wordt grotendeels bepaald door een combinatie van verschillende factoren. Zo zullen het formaat en de materiaalsoort zeker en vast een belangrijke invloed uitoefenen op de prijsbepaling. Ook de extra opties en accessoires zullen zorgen voor een iets hogere prijs. Toch is het aan te raden om toch voor een aantal leuke accessoires te zorgen.

Je kunt eventueel een kijkje nemen naar de vele online reviews die door klanten op het internet geplaatst worden. Daar worden heel wat tips en ervaringen gedeeld en krijg je net iets meer advies over een bepaald product. Op die manier kun je voor jezelf al min of meer gaan inschatten of dit artikel eventueel wel iets voor jou is. Je kunt ook altijd een bedrag vooraf bepalen dat je maximaal wilt en kunt uitgeven aan een leuke en duurzame konijnenkooi. En houd ook zeker rekening met eventuele promoties.

 

Konijnenkooi Reviews – Top 5

 

Als jij van plan bent om jouw kind een konijntje te schenken, dan is het ook belangrijk dat je een goede kooi en andere benodigdheden koopt. Daarom hebben wij een aantal topproducten geselecteerd op basis van de reacties van kopers. Zo hoef jij er enkel nog de beste konijnenkooi uit te kiezen.

 

Ferplast 100 Dubbel Grijs

 

Als jij ook één of twee dwergkonijntjes hebt of misschien wel cavias dan is deze Ferplast konijnenkooi echt wel iets voor jou. Bovendien biedt het niet enkel een ruimte waarin jouw huisdiertje kan ontspannen, maar ook heel wat speelmogelijkheden.

Bij aankoop van deze konijnenkooi krijg je er enkele leuke toebehoren bij. Zo krijg je er een trap en een voerbak bij. Maar je kunt ook rekenen op een drinkfles en een plateau. Zo kun jij alles in één keer aankopen. De hoekstrips bieden nog net iets meer stevigheid en stabiliteit.

Uit geen enkele review blijkt dat de kopers ontevreden zijn over deze kooi. Ze zijn overtuigd van het design en de duurzaamheid van dit product. Voor hen is dit echt wel een topproduct.

Ferplast is een bekend merk wanneer je op zoek gaat naar een degelijke en duurzame konijnenkooi. Het zal dan ook niet verwonderen dat het door heel wat mensen beschouwd wordt als veruit het beste merk. Toch is het een goed idee om de voordelen en de nadelen ervan eens even op een rijtje te plaatsen.

Voordelen
Toebehoren:

de konijnenkooi wordt geleverd in combinatie met een leuk voerbakje en een handige trap, een drinkfles en zelfs een plateau.

Hoekstrips:

de hoekstrips die voorzien zijn, bieden niet alleen meer stabiliteit maar tevens ook heel wat stevigheid.

Formaat:

deze unieke konijnenkooi heeft een totale afmeting van 99 x 51,5 x 92 cm en is daarmee voldoende groot om te gebruiken met dwergkonijntjes.

Nadelen
Niet duurzaam:

slechts één enkele koper blijkt toch niet helemaal overtuigd te zijn van de duurzaamheid van deze prachtige konijnenkooi.

Koop bij bol.com (€119)

 

 

 

 

Duvo Rabbit 100 Eco

 

Als je op zoek bent naar goedkope konijnenkooien dan hoef je enkel dit product van Duvo maar eens te bekijken. De grijze kleur laat het er heel klassevol uitzien. Hierdoor past het vrijwel in elk interieur.

Het is mogelijk om je konijn zindelijk te maken. Eenmaal dit gelukt is zul je merken dat het telkens in hetzelfde hoekje zijn behoefte zal doen. De kooi is gemakkelijk te monteren en is gemaakt uit een combinatie van metaal met kunststof. Je kunt de bovenkant ook gerust openzetten als je wilt dat je konijn er snel en handig kan uitspringen.

De meerderheid van de kopers is overtuigd van de duurzaamheid en het mooie design van dit product. Verder geven zij ook positief advies over de prijs-kwaliteitverhouding ervan. Toch blijkt één gebruiker niet overtuigd van het ontwerp van deze konijnenkooi.

Kies je voor de Duvo Rabbit 100 Eco konijnenkooi dan kies je niet alleen voor kwaliteit maar duidelijk ook voor een betaalbaar prijskaartje. Zo zou deze konijnenkooi wel eens over de laagste prijs kunnen beschikken in vergelijking met sommige andere producten uit deze lijst. Hieronder alvast de populairste kenmerken.

Voordelen
Kostenplaatje:

ideaal voor mensen met een beperkt budget of wanneer je liever niet zoveel geld spendeert aan een degelijke konijnenkooi.

Materiaal:

het is een duurzame konijnenkooi die enerzijds vervaardigd is uit metaal en anderzijds uit stevig kunststof.

Onderhoud:

het is mogelijk om de onderste bak eraf te halen en die dan eenvoudig schoon te maken.

Nadelen
Ontwerp:

slechts één enkele koper is niet helemaal tevreden met het geleverde design en dat is best wel vervelend.

Koop bij bol.com (€45)

 

 

 

 

Dierenwerelddijkstra Zwart 120 cm

 

Deze konijnenkooi van 120 cm is geschikt om 2 kleine dwergkonijntjes in te plaatsen. Het is ook mogelijk om de kooi te gebruiken voor cavias. De kooi heeft een zwarte met zilveren kleur en ziet er echt heel stijlvol uit.

De kooi is 59 cm breed en heeft een hoogte van 48 cm. De lengte van de kooi bedraagt 120 cm. Op die manier biedt de kooi voldoende plaats om één of meer konijntjes te plaatsen. Bij aankoop krijg je er ook meteen 3,6 kg houtvezel bij.

Uit de review bij dit product blijkt de koper echt helemaal tevreden te zijn. De konijnenkooi is van een hoge kwaliteit en is verder ook heel duurzaam. Zo krijgen wij het vermoeden dat dit wel eens een konijnenkooi aanbieding zou kunnen zijn.

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor deze unieke konijnenkooi met een maximale lengte van ongeveer 120 cm. Dit maakt de kooi uitzonderlijk geschikt voor dwergkonijntjes of andere kleine knaagdieren. Ben je benieuwd naar de verdere mogelijkheden? Bekijk dan zeker het overzicht hieronder.

Voordelen
Design:

de kooi is afgewerkt in een neutrale en stijlvolle zwarte kleur met hier en daar een zilver accent.

Formaat:

deze unieke konijnenkooi is ongeveer 120 cm lang, ruim 48 cm hoog en beschikt over een breedte van ongeveer 59 cm.

Toebehoren:

op het moment dat je besluit om de konijnenkooi aan te kopen dan krijg je meteen een zak houtvezel erbij. De verpakking houtvezel heeft een maximale inhoud van 3,6 kg.

Prijskaartje:

ook al is het misschien niet de konijnenkooi met de laagste prijs toch zul je aangenaam verrast zijn van het betaalbare prijskaartje.

Nadelen
Geen grote knaagdieren:

echter is de konijnenkooi net iets te klein voor grote konijnen of andere grotere knaagdieren.

Koop bij bol.com (€59.95)

 

 

 

 

Spoetnik Hoog Model Deluxe

 

Deze Spoetnik konijnenkooi behoort niet tot de goedkope konijnenkooien omwille van de hogere prijs. Dankzij het speciale ontwerp dat bestand is tegen alle weersomstandigheden kun je de kooi ook buiten plaatsen.

Het frame van de kooi is gemaakt uit aluminium en is daardoor extra stevig en dus duurzaam. Aan de zijkanten bevinden zich tralies en de voorkant van de kooi is afgewerkt met plexiglas. De kooi heeft een afmeting van 97 x 57 x 62 cm en is daardoor groot genoeg voor meerdere konijntjes of cavias.

Ondanks de hoge prijs van dit product is de koper er toch helemaal tevreden over. Het is een product met een zeer hoge kwaliteit dat lang mee gaat. Bovendien is het nog eens afgewerkt met een extra fraai design. Kortom, misschien is dit wel het product dat ook aan jouw verwachtingen voldoet.

Door te kiezen voor de Spoetnik konijnenkooi kies je duidelijk niet alleen voor kwaliteit maar ook voor design. Ben je op zoek naar een echte blikvanger dan is deze konijnenkooi alvast een bijzonder goede aanbeveling. Hieronder alvast de belangrijkste kenmerken even opgesomd op een rijtje. Zo weet jij of dit product al dan niet iets voor jou is.

Voordelen
Gebruiksgemak:

het is een degelijke konijnenkooi die makkelijk zowel buiten alsook binnen te installeren is. Zo blijkt dit exemplaar weerbestendig te zijn.

Materiaal:

je zult merken dat het om een vrij stevige konijnenkooi gaat waarvan het frame vervaardigd is uit duurzaam aluminium. Verder zijn de zijkanten extra afgewerkt met tralies en de voorkant met stevig transparant plexiglas.

Formaat:

de kooi heeft een totale afmeting van maar liefst 94 cm bij 57 cm bij 62 cm. Ideaal dus als je over meerdere kleine knaagdieren beschikt.

Nadelen
Budget:

jammer genoeg zul je bij dit product rekening moeten houden met een iets hoger prijskaartje. Dat kan voor sommige klanten misschien wel als een struikelblok ervaren worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Duvo Kooi Liberty 140

 

Als je op zoek bent naar een grote konijnenkooi van 140 cm in de lengte dan kan dit model echt wel iets voor jou en je huisdier zijn. Je hoeft het niet per se te gebruiken voor konijnen want je kunt er ook gemakkelijk cavia’s in plaatsen.

Dankzij de vier toegangsdeuren kun jij jouw huisdiertje gemakkelijk aaien of uit de kooi halen. Er is ook een hooiruif voorzien aan de zijkant van de kooi. En de onderbak is zeer gemakkelijk los te koppelen. Zo kun jij de konijnenkooi extra gemakkelijk schoonmaken.

Bij dit product zijn er momenteel nog maar 2 reviews geplaatst. Toch merken we dat de meningen van de kopers verdeeld zijn. Zo vindt de ene gebruiker dat de kooi een lage kwaliteit heeft terwijl de andere persoon wel overtuigd is van de kwaliteit ervan. Verder ziet deze konijnenkooi er ook nog eens leuk uit.

Net zoals één van de vorige konijnenkooien zul je merken dat ook dit exemplaar afkomstig is van het bekende merk Duvo. Zoals de naam doet vermoeden, heeft de kooi een maximale lengte van zo’n 140 cm. Kortom, ideaal voor kleine knaagdieren. Toch loont het de moeite om de belangrijkste kenmerkende eigenschappen ervan even te raadplegen.

Voordelen
Toegangsdeuren:

je zult merken dat deze duurzame konijnenkooi is uitgerust met maar liefst 4 verschillende toegangsdeuren. Extra handig om je huisdier eten te geven of gewoon even lekker te aaien.

Hooiruif:

verder zul je kunnen vaststellen dat de konijnenkooi ook nog eens beschikt over een degelijk hooiruif. Die bevindt zich ter hoogte van één van de zijkanten van het product.

Onderhoud:

je hoeft je geen zorgen te maken over het onderhoud aangezien je het onderste gedeelte van de kooi er kunt afklikken.

Nadelen
Matige kwaliteit:

één enkele koper blijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd te zijn van de kwaliteit van deze konijnenkooi.

Koop bij bol.com (€59.51)

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status