fbpx

Beste konijnenkooi

Laatste update: 15.10.19

 

Konijnenkooien test van 2019

 

Een duurzame en bovenal stevige konijnenkooi is alvast geen overbodige luxe als je 1 of meerdere konijntjes in huis hebt. Konijnen zijn actieve beestjes die dan ook baat hebben bij een ruime konijnenkooi in combinatie met tal van accessoires en toebehoren. Ben jij ook dringend op zoek naar een degelijke konijnenkooi? Bekijk dan zeker onze koopgids even of scrol gewoon verder naar onze top 3. Daarin stellen wij jou de 3 best beoordeelde konijnenkooien met plezier even voor. Zo zou je kunnen kiezen voor de Ferplast 100 Dubbel Grijs konijnenkooi. Ideaal voor kleine konijntjes of andere kleine knaagdieren, zoals bijvoorbeeld cavia’s. Met de Duvo Rabbit 100 Eco konijnenkooi mag je alvast zeker zijn van een uitstekend alternatief. De konijnenkooi is bovendien afgewerkt in een neutrale en stijlvolle grijze kleur, zodanig dat het in heel wat verschillende woonkamers kan passen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Konijnenkooien koopgids

 

Als je graag knaagdieren zoals konijnen ziet dan is het toch wel aangewezen om een degelijke kooi aan te kopen. Zorg bijvoorbeeld zeker voor voldoende ruimte en ontspanning. Om jou een beetje op weg te helpen, hebben wij onderzocht met welke factoren je rekening zou kunnen houden. Zo kun je er op letten zodra je dus de beste konijnenkooien en de aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken. Schenk daarom vooral aandacht aan het nut, het materiaal en de afmeting, de inrichting en het prijskaartje. Wie weet kom je op die manier wel een leuke konijnenkooi aanbieding tegen.

 

 

Het nut van een konijnenkooi

Een konijnenkooi is zeker en vast geen overbodige luxe wanneer je één of meer konijntjes in huis haalt. Het is een soort van basisbehoefte naast het dagelijkse drinken en eten. Het moet een fijn plekje zijn waar je konijntje helemaal tot rust kan komen en het echt helemaal naar zijn zin heeft. Uiteraard kun je een konijnenkooi ook perfect gebruiken voor andere knaagdieren. Denk hierbij maar aan cavia’s of hamsters.

Verder is het ook wel echt belangrijk om ervoor te zorgen dat de konijnenkooi voldoende ruim is. Indien je het beestje in een te kleine kooi steekt, dan zou het wel eens kunnen zijn dat het helemaal gestresseerd raakt. En in de ergste gevallen, is het mogelijk dat je konijn eraan sterft. Zorg daarom in de eerste plaats voor een ruime konijnenkooi. Maar besteed daarnaast ook evenveel aandacht aan de inrichting ervan.

 

Het materiaal en de afmeting

Zoals we reeds min of meer hebben aangegeven is het belangrijk om aandacht te besteden aan het formaat van een konijnenkooi. Denk hierbij in de eerste plaats vooral aan het aantal konijnen dat je wilt onderbrengen. Als je slechts 1 konijntje in huis haalt dan heb je een ander formaat nodig dan wanneer je bijvoorbeeld 5 konijnen beslist aan te kopen. Konijnen zijn van nature heel actieve beestjes die graag rondhuppelen en heel erg speels en onderzoekend zijn. Als je zo een dier in te krappe kooi plaatst dan gaat het natuurlijk helemaal wegkwijnen.

Eenmaal je het geschikte formaat gevonden hebt dan kun je ook even nadenken over de materiaalsoort. Er zijn namelijk heel wat konijnenkooien die gemaakt zijn uit een combinatie van stevige plastic of kunststof en metaal. Uiteraard heb je ook de glazen konijnenkooien en de houten hokjes. Het ene model zal uiteraard iets duurder zijn dan het andere. Welk konijnenhok je uiteindelijk ook kiest, is grotendeels afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Zo zullen heel wat mensen voor een houten hok kiezen in de tuin maar een variant uit plastic om binnen te plaatsen.

 

De inrichting van het hok

Niet alleen het formaat van het hok is belangrijk maar ook wat je ermee doet. Zoals hierboven vermeld zijn konijnen heel actieve beestjes met heel wat energie. Ze zijn heel speels, intelligent en onderzoekend. Als jij dus een konijn in een doodgewoon konijnenhok steekt zonder afleiding, dan zal het beestje gefrustreerd raken en kan het hevige stress verschijnselen vertonen. Het is daarom een goede aanbeveling om voor voldoende afleiding te zorgen. Je kunt eventueel een aantal speeltjes in de kooi aanbrengen, of een soort van hooibaal waarbij het konijntje zelf moet zorgen voor hooi.

Zelfs een intellectueel hondenspeeltje of een rammelaar kan zeker en vast een mogelijkheid zijn. Het hoeft daarom zeker allemaal niet duur te zijn. Het belangrijkste is gewoon dat je huisdier voldoende plezier kan maken op de momenten dat het helemaal alleen in de kooi zit. Zorg verder ook altijd voor voldoende stro. Op die manier biedt je het konijn de mogelijkheid om zelf een soort van nestje te creëren en een eigen plekje te ontwikkelen.

 

 

Het prijskaartje

In je zoektocht naar de ideale konijnenkooi zul je merken dat er ook heel wat verschillen in prijs waar te nemen zijn. Zo heb je heel wat goedkope konijnenkooien maar je hebt natuurlijk ook de duurdere exemplaren. De prijs wordt grotendeels bepaald door een combinatie van verschillende factoren. Zo zullen het formaat en de materiaalsoort zeker en vast een belangrijke invloed uitoefenen op de prijsbepaling. Ook de extra opties en accessoires zullen zorgen voor een iets hogere prijs. Toch is het aan te raden om toch voor een aantal leuke accessoires te zorgen.

Je kunt eventueel een kijkje nemen naar de vele online reviews die door klanten op het internet geplaatst worden. Daar worden heel wat tips en ervaringen gedeeld en krijg je net iets meer advies over een bepaald product. Op die manier kun je voor jezelf al min of meer gaan inschatten of dit artikel eventueel wel iets voor jou is. Je kunt ook altijd een bedrag vooraf bepalen dat je maximaal wilt en kunt uitgeven aan een leuke en duurzame konijnenkooi. En houd ook zeker rekening met eventuele promoties.

 

Konijnenkooi Reviews – Top 5

 

Als jij van plan bent om jouw kind een konijntje te schenken, dan is het ook belangrijk dat je een goede kooi en andere benodigdheden koopt. Daarom hebben wij een aantal topproducten geselecteerd op basis van de reacties van kopers. Zo hoef jij er enkel nog de beste konijnenkooi uit te kiezen.

 

Ferplast 100 Dubbel Grijs

 

Als jij ook één of twee dwergkonijntjes hebt of misschien wel cavias dan is deze Ferplast konijnenkooi echt wel iets voor jou. Bovendien biedt het niet enkel een ruimte waarin jouw huisdiertje kan ontspannen, maar ook heel wat speelmogelijkheden.

Bij aankoop van deze konijnenkooi krijg je er enkele leuke toebehoren bij. Zo krijg je er een trap en een voerbak bij. Maar je kunt ook rekenen op een drinkfles en een plateau. Zo kun jij alles in één keer aankopen. De hoekstrips bieden nog net iets meer stevigheid en stabiliteit.

Uit geen enkele review blijkt dat de kopers ontevreden zijn over deze kooi. Ze zijn overtuigd van het design en de duurzaamheid van dit product. Voor hen is dit echt wel een topproduct.

 

Koop bij bol.com (€115.04)

 

 

 

 

Duvo Rabbit 100 Eco

 

Als je op zoek bent naar goedkope konijnenkooien dan hoef je enkel dit product van Duvo maar eens te bekijken. De grijze kleur laat het er heel klassevol uitzien. Hierdoor past het vrijwel in elk interieur.

Het is mogelijk om je konijn zindelijk te maken. Eenmaal dit gelukt is zul je merken dat het telkens in hetzelfde hoekje zijn behoefte zal doen. De kooi is gemakkelijk te monteren en is gemaakt uit een combinatie van metaal met kunststof. Je kunt de bovenkant ook gerust openzetten als je wilt dat je konijn er snel en handig kan uitspringen.

De meerderheid van de kopers is overtuigd van de duurzaamheid en het mooie design van dit product. Verder geven zij ook positief advies over de prijs-kwaliteitverhouding ervan. Toch blijkt één gebruiker niet overtuigd van het ontwerp van deze konijnenkooi.

 

Koop bij bol.com (€46.03)

 

 

 

 

Dierenwerelddijkstra Zwart 120 cm

 

Deze konijnenkooi van 120 cm is geschikt om 2 kleine dwergkonijntjes in te plaatsen. Het is ook mogelijk om de kooi te gebruiken voor cavias. De kooi heeft een zwarte met zilveren kleur en ziet er echt heel stijlvol uit.

De kooi is 59 cm breed en heeft een hoogte van 48 cm. De lengte van de kooi bedraagt 120 cm. Op die manier biedt de kooi voldoende plaats om één of meer konijntjes te plaatsen. Bij aankoop krijg je er ook meteen 3,6 kg houtvezel bij.

Uit de review bij dit product blijkt de koper echt helemaal tevreden te zijn. De konijnenkooi is van een hoge kwaliteit en is verder ook heel duurzaam. Zo krijgen wij het vermoeden dat dit wel eens een konijnenkooi aanbieding zou kunnen zijn.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Spoetnik Hoog Model Deluxe

 

Deze Spoetnik konijnenkooi behoort niet tot de goedkope konijnenkooien omwille van de hogere prijs. Dankzij het speciale ontwerp dat bestand is tegen alle weersomstandigheden kun je de kooi ook buiten plaatsen.

Het frame van de kooi is gemaakt uit aluminium en is daardoor extra stevig en dus duurzaam. Aan de zijkanten bevinden zich tralies en de voorkant van de kooi is afgewerkt met plexiglas. De kooi heeft een afmeting van 97 x 57 x 62 cm en is daardoor groot genoeg voor meerdere konijntjes of cavias.

Ondanks de hoge prijs van dit product is de koper er toch helemaal tevreden over. Het is een product met een zeer hoge kwaliteit dat lang mee gaat. Bovendien is het nog eens afgewerkt met een extra fraai design. Kortom, misschien is dit wel het product dat ook aan jouw verwachtingen voldoet.

 

Koop bij bol.com (€106.5)

 

 

 

 

Duvo Kooi Liberty 140

 

Als je op zoek bent naar een grote konijnenkooi van 140 cm in de lengte dan kan dit model echt wel iets voor jou en je huisdier zijn. Je hoeft het niet per se te gebruiken voor konijnen want je kunt er ook gemakkelijk cavia’s in plaatsen.

Dankzij de vier toegangsdeuren kun jij jouw huisdiertje gemakkelijk aaien of uit de kooi halen. Er is ook een hooiruif voorzien aan de zijkant van de kooi. En de onderbak is zeer gemakkelijk los te koppelen. Zo kun jij de konijnenkooi extra gemakkelijk schoonmaken.

Bij dit product zijn er momenteel nog maar 2 reviews geplaatst. Toch merken we dat de meningen van de kopers verdeeld zijn. Zo vindt de ene gebruiker dat de kooi een lage kwaliteit heeft terwijl de andere persoon wel overtuigd is van de kwaliteit ervan. Verder ziet deze konijnenkooi er ook nog eens leuk uit.

 

Koop bij bol.com (€119)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status