Beste kookplaat

Laatste update: 06.08.20

 

Kookplaten test van 2020

 

Sommige mensen kunnen er echt veel plezier aan beleven om een heerlijke maaltijd klaar te maken. Voor anderen is het dan weer een echte opdracht en meer een verplichting. De ideale kookplaat moet ervoor zorgen dat het koken toch net een tikkeltje leuker wordt. In onze koopgids proberen we dan ook zo goed mogelijk uit te leggen waarop je zoal kunt letten bij de aankoop van een kookplaat. Het is ook mogelijk om rechtstreeks onze top 3 te gaan raadplegen. Zo is gebleken dat je met de Aeg HK634200XB kookplaat een zeer degelijk toestel in huis haalt dat beschikt over wel 4 afzonderlijke kookzones. De Siemens EB0C2PY80N iQ100 kookplaat is zeker en vast een meer dan waardig alternatief. De 4 gasbranders zorgen ervoor dat het mogelijk is om meerdere ingrediënten en voedselbereidingen op hetzelfde moment klaar te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Kookplaten koopgids

 

Een heerlijke maaltijd kan niet door iedereen klaargemaakt worden, maar toch moet er in elk huishouden gekookt worden. Ondanks het niet van iedereen gezegd kan worden dat die een keukenprins of –prinses is, kan de doorsnee persoon gebruikmaken van een kookplaat in hun keuken. Maak goed gebruik van de verschillende aanbiedingen door ze met elkaar te vergelijken en kies één uit de beste kookplaten.

Wat voor kookplaat is het?

 

Voordat de kookplaat werd uitgevonden, maakte men gebruik van houtvuur en andere soortgelijke methoden. En tot op heden worden die kookmethoden nog toegepast. Het kan natuurlijk ook anders vooral in huis. Tegenwoordig zijn er kookplaten in verschillende formaten, kleuren en modellen. Maar een heel belangrijk punt om niet uit het oog te verliezen, is wat voor kookplaat het is. Er bestaan gaskookplaten waarop je vrijwel van alles kunt koken, bakken, stoven en op een andere wijze bereiden.

Bij elektrische kookplaten wordt er door middel van elektra hitte ontwikkeld, waardoor er goed gebruik gemaakt kan worden van dit product. Je kunt bij deze type kookplaten toch dezelfde kook resultaten verwachten als bij de gaskookplaten. Een ander kookplaat dat op dezelfde manier werkt als een elektrisch kookplaat is een keramisch kookplaat. Het enig verschil tussen de twee is dat het keramisch kookplaat aan de bovenkant altijd voorzien is van een speciale glasplaat. Deze glasplaat geeft door middel van rode lijnen aan waar de kookzones zijn.

De kookzones worden met behulp van een gloeispiraal rood om aan te geven dat het klaar is voor gebruik. Bij inductie kookplaten gaat het net als de overige vormen van koken met uitzondering van gaskookplaten, om koken op elektra. Bij deze kookplaten worden door het juiste contact van de pot of pan met het oppervlak van de kookplaat magnetische velden opgewekt, die daarna warmte ontwikkelen.

 

 

De voor- en nadelen van de kookplaten

 

De gaskookplaten zijn voor lange tijd populair geweest en terecht ook. Met deze kookplaten kun je buitenshuis koken, omdat het vuur wordt gevoed door butagas dat in een cilinder gemakkelijk kan worden verplaatst. En het maakt hierbij niet zoveel uit welke type potten of pannen je kiest te gebruiken. Het is heel goedkoop koken op gas kookplaten en je kunt ze ook met elke schuurmiddel reinigen en onderhouden.

Het nadeel van deze kookplaten is dat die op geen enkel andere manier verwarming of verlichting kunnen produceren. De elektrische kookplaten kun je in vergelijking met de gaskookplaten niet overal gebruiken, omdat je hiervoor elektriciteit nodig hebt. Deze platen kun je wel gemakkelijk reinigen en onderhouden. Bij keramische kookplaten zijn er veel meer kosten verbonden aan de aanschaf en opzet van deze kookplaten. Het duurt ook langer voordat deze kookplaat opwarmt of afkoelt. Een ander nadeel is dat het niet altijd te zien is als de plaat nog warm is waardoor je verwondingen kunt oplopen bij onoplettendheid.

Voordelig is wel dat het een gladde oppervlakte heeft dat heel gemakkelijk is schoon te maken en het is hygiënischer dan koken op gas. Deze kookplaat gaat ook veel langer mee dan andere kookplaten. De inductie kookplaten produceren geen hitte, tenzij de juiste potten of pannen worden gebruikt. Het is een aanbeveling om bij deze kookplaten kwalitatieve potten te gebruiken. Een voordeel is wel dat er geen hitte ontstaat zonder dat er goed contact wordt gemaakt tussen de pot of pan met de kookplaat. Je kunt je niet verongelukken door met je hand of lichaam tegen het oppervlak te komen van een inductie kookplaat.

De aanschaf- en verbruikskosten

 

Alle kookplaten verschillen in aanschafkosten, omdat ze allemaal weer andere voor- en nadelen hebben. De kosten die bij de aanschaf erbij komen, zijn vaak de reden dat niet iedereen de duurste kookplaten kunnen aanschaffen. De meest gebruikte kookplaten zijn nog steeds de gaskookplaten, omdat die de laagste aanschaf- en verbruikskosten hebben. Ze behoren dus tot de goedkope kookplaten en zijn net een kookplaat aanbieding voor de mensen die ze willen aanschaffen.

En bij goed onderhoud kun je er ook nog lang mee genieten. De aanschafkosten van elektrische kookplaten zijn vaker minder dan die van gaskookplaten, maar ze leveren wel meer verbruikskosten en zijn duurder in onderhoud, omdat bij deze vorm energie verloren gaat. Voor wat betreft de aanschaf- en verbruikskosten van keramische- en inductie kookplaten zijn die veel hoger dan die van gaskookplaten. De keramische kookplaten moeten door een deskundige geïnstalleerd worden. Bij deze kookplaten moeten er extra aanpassingen gedaan worden in de meterkast. Deze zijn wel goedkoper in aanschaf dan de inductie kookplaten.

Echter, kun je niet zelf reparaties aanbrengen indien er storingen zijn, maar je gaat een deskundige moeten inroepen. En daarom zul je zeker onderhoudskosten hebben bij de keramische kookplaten. Bij de inductie kookplaten zijn de verbruikskosten hoger en de onderhoudskosten lager dan bij keramische kookplaten, omdat ze gebruikmaken van elektra.

 

 

Kookplaat reviews – top 5

 

 

Niet iedereen houdt van koken en als je nu toch eenmaal moet koken, dan wil je dat wel op een comfortabele en prettige manier doen. Hiervoor is het van belang om een kookplaat te hebben waarop je prettig en uitgebreid kunt koken. Er zijn verschillende soorten te verkrijgen, bekijk de opties hieronder en kies voor de beste kookplaat.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Aeg HK634200XB

 

De Aeg HK634200XB inductie kookplaat heeft maar liefst 4 kookzones waarop jij tegelijk kunt koken. Heel handig voor mensen met grote gezinnen, om binnen een korte tijd genoeg eten klaar te maken. Dit product is geschikt voor inbouw en is gemaakt van glas rondom de kookzones. Het glas wordt tijdens het koken niet heet en is dus veilig en gemakkelijk om schoon te vegen na het koken.

Het heeft een handige boost functie zodat je snel aan de slag kunt gaan en het heeft ook een geïntegreerde timer. De timer zorgt ervoor dat het apparaat uitschakelt als je niet meer aan het koken bent. Er zijn 14 verschillende kookstanden waaruit je kunt kiezen.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig om te gebruiken. Het heeft ook een goede prijs en past perfect. Een minpunt is dat er geen stekker bij was bij de levering.

Als je op zoek bent naar een nieuwe kookplaat dan zul je meteen opmerken dat AEG heel wat modellen aanbiedt. Het is niet alleen het populairste merk maar voor heel veel mensen ook veruit het beste merk. Dit model is er eentje dat je hoeft in te bouwen. Het is dus een goed idee om even te kijken wat de verdere sterke punten en eventueel minder sterke punten zijn van dit toestel.

 

Voordelen:

 

Formaat: de inductiekookplaat is voorzien van 4 kookzones. Op die manier kun jij verschillende ingrediënten tegelijkertijd klaarmaken. Dit is natuurlijk ideaal voor grote gezinnen.

Materiaal: rondom de kookzones is het toestel uit glas gemaakt. Dit glas wordt tijdens het koken helemaal niet heet en blijft dus ten alle tijde veilig. Bovendien is het achteraf ook heel gemakkelijk te reinigen.

Gebruiksgemak: het toestel is voorzien van een boost functie en een ingebouwde timer functie. Zodra je niet meer kookt, schakelt het toestel volledig automatisch uit.

 

Nadelen:

 

Prijskaartje: het is zeker niet meteen één van de goedkope kookplaten. Sommige gebruikers zouden dit zeker en vast als een struikelblok kunnen zien.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Siemens EB0C2PY80N iQ100

 

De Siemens EB0C2PY80N iQ100 gas kookplaat heeft een uniek en mooi emaillen oppervlak. Het is vervaardigd van hoogwaardig kwaliteitsmateriaal en het heeft een modern design.

Het heeft stevige doorlopende pannendragers en is voorzien van 4 gasbranders in verschillende formaten. Let wel, dat dit product niet samen met een gasslang geleverd wordt.

De warmtebron is met dit product uiterst nauwkeurig om aan te sturen en de branders zijn krachtig en leveren het beste resultaat. Het is ook voorzien van een geïntegreerde vonkontsteking en thermo elektrische beveiliging welke inhoud: geen vlam, geen gas.

Voor dit product zijn er tot nu toe maar 2 beoordelingen geplaatst. Beide kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het voldoet aan de verwachtingen. Het is licht van gewicht, wat zeker handig is bij het schoonmaken. Voor deze kopers is dit een top product.

Met deze kookplaat van Siemens hoef je helemaal niet zoveel te installeren aangezien het een volledig vrijstaand model is. En dit wordt door heel wat kopers dusdanig geapprecieerd aan de overwegend positieve reacties te zien. De witte kleur laat het bovendien vrijwel in elke keukeninrichting passen.

 

Voordelen:

 

Materiaal: deze kookplaat van Siemens is gemaakt uit een heel degelijke kwaliteitsmateriaal. Het is afgewerkt met een emaillen oppervlak dat heel eenvoudig te reinigen is.

Gasbranders: de kookplaat is voorzien van 4 krachtige gasbranders. Ideaal als er vaak veel mensen bij je thuis op bezoek komen. Verder is het apparaat ook voorzien van een ingebouwde vonkontsteking en een extra thermo elektrische beveiliging.

 

Nadelen:

 

Gasslang: bij de aankoop van het product krijg je er geen gasslang bij. Die hoef je er dus nog apart bij te kopen.

 

Koop bij bol.com (€158.99)

 

 

 

 

Cuisinier Luxe Uitvoering

 

De Kookplaat Electrisch is voorzien van twee kookpitten die elk een ander formaat hebben. Je hebt een kookpit met een diameter van 15,5 cm en de tweede kookpit heeft een diameter van 18,5 cm.

Dit product is geschikt voor kleine en grote pannen. Het is voorzien van twee thermostaten met controlelampjes, die je afzonderlijk van elkaar kunt gebruiken. Het heeft 5 instelbare standen en de behuizing is voor de veiligheid hittebestendig. Bij een storing slaat dit product automatisch af.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel op een kookplaat aanbieding. En dat is het ook, want volgens de meeste gebruikers is dit product wel van goede kwaliteit en is het eenvoudig in gebruik.

Het is veilig in gebruik, wordt snel heet en je kunt er gemakkelijk mee bakken. Sommige kopers vinden dit product kwetsbaar, want de draaiknoppen gaan los.

Wens je liever niet zoveel geld te spenderen aan een degelijke kookplaat, of heb je gewoon een beperkt budget dan kunnen wij jou dit model zeker aanraden. In vergelijking met de andere 4 toestellen die we in onze top 5 hebben opgenomen, bezit deze kookplaat echt wel de laagste prijs.

 

Voordelen:

 

Prijskaartje: met dit toestel haal je heel wat kwaliteit in huis en dit tegen een meer dan voordelig tarief.

Gebruiksgemak: dit toestel beschikt over een dubbele elektrische kookplaat. Bovendien heeft het toestel een sterk en krachtig vermogen van 1000 tot 1500 Watt. Verder is het mogelijk om te kiezen uit meerdere kookstanden en het toestel is hittebestendig.

 

Nadelen:

 

Kwetsbaar: sommige kopers ergeren zich aan het feit dat de draaiknoppen niet heel stevig zijn en vaak loskomen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Etna T267ZT

 

De ETNA T267ZT keramische kookplaat kun je gemakkelijk laten inbouwen in je bestaande fornuis of het boven je oven plaatsen.

Met dit product kun je comfortabel, snel en veilig koken. Dit apparaat biedt een aantal moderne functies zoals 4 kookzones die je met tiptoetsen kunt bedienen en de keuze uit 9 kookstanden. Hierdoor kun je in een korte tijd een paar gerechten klaarmaken voor jouw gezin.

De kookzones warmen binnen enkele seconden helemaal op en ze hebben allemaal een handige warmhoudfunctie. Het is veilig omdat het voorzien is van een kinderslot en een kookduurbegrenzing.

Er zijn positieve beoordelingen geplaatst voor dit product door twee personen die het hebben aangeschaft. Beide kopers zijn tevreden met dit product, want het is een prima apparaat en het is eenvoudig in gebruik. Het werkt goed, want het wordt snel warm en het heeft een eenvoudige bediening.

Ook de merknaam ETNA is een vaste waarde als je op zoek gaat naar een nieuwe kookplaat. Je kunt dit model volledig inbouwen en het beschikt over 4 kookzones. Op die manier kun jij meerdere dingen tegelijk klaarmaken en dit kan echt een handig zijn voor mensen met een groter gezin.

 

Voordelen:

 

Warmtebron: deze kookplaat met 4 kookzones is keramisch. Je zult merken dat de warmte dus heel gelijkmatig verdeeld wordt.

Afmeting: er zijn 4 kookzones van een verschillende grootte voorzien. Dit is ideaal voor mensen met een groot gezin. Bovendien kun je kiezen uit maar liefst 9 verschillende kookstanden.

Veiligheid: dit apparaat is uitgerust met een kinderslot en er is zelfs een kookduurbegrenzing voorzien.

 

Nadelen:

 

Werkelijk alle kopers zijn helemaal overtuigd van de kwaliteiten die dit product te bieden heeft. Voor hen zijn er helemaal geen nadelen aan te vinden. Daardoor is het ook voor ons niet zo eenvoudig om eventuele mindere kantjes te ontdekken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Atag HG9571MBA

 

De ATAG HG9571MBA inbouw gaskookplaat heeft een fusion volcano wokbrander en is gemaakt van vitro keramisch glas. Het is een veilig product, want het glas wordt niet warm en het heeft een thermo elektrische beveiliging. Dit product is voorzien van A+ branders en heeft maar liefst 5 kookzones.

Het heeft 5 matzwart geëmailleerde gietijzeren pandragers, die stevig en duurzaam zijn. De draaiknoppen zijn gemaakt van massief metaal en geven dit product een moderne uitstraling.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope kookplaten. En dat kun je merken aan het aantal reviews die geplaatst zijn voor dit product.

Tot nu toe is er nog geen review geplaatst voor deze kookplaat en dat zou te maken kunnen hebben met de hoge prijs van dit product. Op basis hiervan kan er nog geen advies worden gegeven.

Als je je keuken beslist te verbouwen en een nieuwe kookplaat hoeft aan te schaffen, dan kan dit model misschien wel een goed idee zijn. Deze inbouw kookplaat werkt volledig op gas en is afkomstig van het merk ATAG. Het lijkt ons dan ook een goed idee om de vele voor- en nadelen van dit toestel even grondig onder de loep te nemen. Dit zal je alleen maar helpen om een betere keuze te maken.

 

Voordelen:

 

Formaat: deze kookplaat is uitgerust met 4 verschillende kookzones. Verder beschikt het ook nog eens over een fusion volcano wokbrander om heerlijke wokgerechtjes klaar te maken.

Veiligheid: rondom de kookzones is het apparaat afgewerkt met glas dat niet heet wordt zodra je begint te koken. Verder is er ook een thermo elektrische beveiliging voorzien.

 

Nadelen:

 

Review: op dit moment zijn er nog helemaal geen beoordelingen bij het product geplaatst. Dit zou eventueel mogelijke kopers kunnen tegenhouden om het product aan te kopen.

 

Koop bij bol.com (€1329)

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status