Beste krabpaal

Laatste update: 29.06.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Krabpalen test van 2022

 

Als je zelf één of misschien wel meerdere katten in huis hebt dan is het een goed idee om eventueel eens uit te kijken naar een krabpaal. Een krabpaal zorgt ervoor dat je katten niet aan je meubels of stoelen gaan zitten krabben. Wij helpen jou dan ook graag om ervoor te zorgen dat je vast en zeker met de beste krabpaal naar huis gaat. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Tectake Barney krabpaal. Met dit toestel haal je niet zomaar een krabpaal in huis maar werkelijk een groot speelpaleis voor je trouwe viervoetertjes. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de RhrQuality Cat Crown XL krabpaal. Het compacte formaat van deze krabpaal maakt dit product werkelijk ideaal om bijvoorbeeld in een appartement te plaatsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Krabpalen koopgids

 

Als je wilt vermijden dat je kat altijd aan de stoelen of tafel zit te krabben dan kun je beter een krabpaal kopen. Let bij de aankoop van een krabpaal op enkele kenmerken zoals de grootte, de stevigheid, de kwaliteit, de duurzaamheid en de prijs. Lees verder voor meer informatie die je kan helpen bij het maken van een doordachte aankoop.

 

 

 

Grootte van de krabpaal

 

Sommige katten krabben liever op horizontale oppervlakken zoals een mat of het zitgedeelte van een bank. Een krabpaal is dus niet meteen geschikt voor zo’n kat. Het is dan een aanbeveling om meerdere matten op bepaalde plaatsen in je woning te leggen zodat de kat daar kan aan krabben.

Voor katten die graag verticaal krabben is een krabpaal het ideale product. Je kunt je kat aanleren om te krabben aan de paal door het zelf voor te tonen met je handen en je nagels. Houd er rekening mee dat katten zich graag uitrekken wanneer ze aan het krabben zijn. Het is dus beter om een hoge krabpaal te kopen zodat de nagels van de kat niet boven het bovenste gedeelte van de paal uitkomen.

Sommige krabpalen kun je aan het plafond bevestigen, zo heeft je kat zeker genoeg ruimte om te krabben. Er zijn modellen dit wel tot 3 meter breed kunnen zijn, maar je hebt natuurlijk veel ruimte nodig om zo’n krabpaal te installeren.

 

 

Hoe stevig is de krabpaal

 

Kies voor een stevige krabpaal zodat het product niet kan loskomen wanneer je kat aan het krabben is. Er zijn enkele kenmerken die gunstig zijn voor de stevigheid van de paal. Zorg ervoor dat de bodemplaat dik en groot genoeg is zodat je de paal stevig kunt vastmaken. Als je van plan bent om de paal aan het plafond te bevestigen dan geldt hetzelfde voor de plafondplaat.

Je kunt een krabpaal kopen die via meerdere sisalpalen verbonden is met de plaat, op die manier staat de krabpaal veel steviger. De dikte van deze sisalpalen zijn natuurlijk ook belangrijk. Hoe dikker, hoe steviger de krabpaal. De paal zelf is meestal gemaakt van sisaltouw dat horizontaal gedraaid is. Dit kan nadelig zijn want de meeste katten krabben liever aan draden die in de lengte lopen.

Let op het gewicht van de krabpaal, een zwaarder gewicht betekent dat de paal gemaakt is van steviger materiaal. Sommige katten krabben liever aan karton of hout. De eerste optie kun je zelf maken en de tweede optie kun je makkelijk kopen.

Het is belangrijk dat de krabpaal niet omvalt wanneer je kat er gaat aanhangen.

 

 

Hoe goed is de kwaliteit

 

De kwaliteit van een krabpaal hangt af van bepaalde factoren zoals het materiaal die op de paal zit. Vele krabpalen zijn bijvoorbeeld bedekt met zachte pluche. De kwaliteit van pluche wordt uitgedrukt in pluche per vierkante meter. Een goedkoper model bevat meestal een maximum van 400 gram pluche per vierkante meter maar je kiest beter voor een krabpaal met een hoger aantal. Deze hebben een langere levensduur en zijn zachter wat bij jouw kat zeker in de smaak zal vallen.

Het kan ook gebeuren dat je kat altijd op dezelfde plek van de paal krabt en dat deze plek dus eerder kapot gaat. Je kunt een krabpaal kopen waarvan je aparte onderdelen kunt vervangen zodat je niet meteen een nieuw product moet kopen.

Als je kat weinig interesse toont in de krabpaal die gekocht hebt dan kun je het product besproeien met kattenkruid om de kat aan te trekken. Zorg er alleszins voor dat de krabpaal niet een hoekje staat maar langs de gewoonlijke looproute van je kat.

 

 

Kostprijs van een krabpaal

 

Een simpele krabpaal is niet duur maar zorg ervoor dat je een stevig model koopt, dus soms is het beter om iets meer geld uit te geven. Er bestaan ook krabpalen die gecombineerd worden met zachte oppervlakken waar de kat kan op liggen. Deze constructies nemen veel meer plaats in maar zijn aantrekkelijker voor je kat want het heeft meer dan één toepassing.

Je kunt verschillende soorten krabpalen vergelijken en rekening houden met de beschikbare plaats in je woning om zo de beste aanbieding te kiezen. Neem een kijkje in een dierenwinkel of een gespecialiseerde webwinkel voor huisdieren. Je kunt altijd om professioneel advies vragen aan het personeel van deze winkels om je te helpen bij je keuze.

Het is tegenwoordig eenvoudig om online een krabpaal te kopen die enkele dagen later aan huis geleverd wordt. Zelfs met de verzendkosten opgeteld bij de prijs kan dit nog altijd een voordelige koop zijn.

 

 

Krabpaal reviews – top 5

 

 

Als je nou een kat in huis hebt, dan wil je wel dat het dier zich zoveel als mogelijk kan vermaken. Vooral wanneer jij niet thuis bent of ook in de koude maanden, wanneer de kat niet naar buiten kan gaan. Hiervoor is er ook een oplossing, namelijk een krabpaal. Maak een keuze voor de beste krabpaal die in jouw huis past.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Tectake Barney

 

Met de krabpaal van het merk Tectake Barney heb jij een heel paleis voor jouw kat in huis. Dit product is 4 verdiepingen hoog, waarbij de verdiepingen ook nog ligplateaus hebben die in hoogte verschillen.

In totaal is dit product 1,70 meter hoog. Deze krabpaal zorgt voor eindeloos speelplezier en jouw kat kan op zoveel manieren ontspannen met dit product. Het ziet er royaal en heel erg mooi uit door de grijze kleur dat het heeft.

Niet alle gebruikers hebben een goede ervaring met dit product. Voor sommige kopers heeft dit product een slechte kwaliteit, want bepaalde onderdelen gingen al heel snel los. Daarnaast zijn de plateaus waarop de poezen moeten liggen ook klein. Een groot deel van de gebruikers is wel tevreden met dit product, want de kwaliteit is goed en de poezen kunnen zich goed vermaken hiermee.

Een krabpaal is natuurlijk een handige uitvinding wanneer je één of meerdere katten in huis hebt. Dit model is afkomstig van het bekende en gewaardeerde merk TecTake. Heel wat gebruikers beschouwen TecTake ook veruit als het beste merk. Hieronder kun je alvast even de voor- en nadelen van deze krabpaal grondig bekijken.

Voordelen
Verdiepingen:

deze krabpaal bestaat uit maar liefst 4 verschillende verdiepingen. Bovendien kun je dan op elke verdiepingen nog een aantal grote of kleine legplateaus opmerken.

Design:

deze krabpaal heeft een mooie grijze kleur waardoor deze probleemloos in gelijk welke omgeving past.

Nadelen
Formaat:

deze krabpaal heeft een hoogte van maar liefst 1,70 meter. Je zult dus best wel wat ruimte hoeven te voorzien.

Matige kwaliteit:

een kleine minderheid van de kopers is van mening dat deze krabpaal kwalitatief niet zo sterk is. Bepaalde onderdelen zijn ook vrij kwetsbaar en gaan dus snel stuk.

Koop bij bol.com (€78.9)

 

 

 

 

RhrQuality Cat Crown XL

 

De RHRQuality Cat Crown XL is een stevige en mooie krabpaal voor katten. Het heeft een dikke paal met een diameter van 20cm waaraan de kat oneindig lang kan krabben. De lengte van deze paal is ongeveer 83 cm en het is bekleed met sisal kleed.

Boven deze paal is er een mooie ligmand die je eraf kunt halen om te wassen. In de ligmand is er een kussen van 5 cm dik waarop de kat heerlijk en comfortabel kan liggen. Dit kussen kun je trouwens ook wassen.

Het is een duurzame constructie, want de paal zit stevig vast aan de bodemplaat. Je hoeft dus niet te vrezen dat dit product zal omvallen. Dit product is in de kleur Antraciet gemaakt en het ziet er daardoor ook elegant uit.

Naast de lange levertijd die een gebruiker moest ervaren, is deze krabpaal voor de gebruikers een topproduct.

Ben je nog steeds op zoek naar een degelijke krabpaal voor je trouwe huisdier? Dan kun je misschien dit model van het merk RHRQuality eens bekijken. Aan de reacties te zien, zijn heel wat kopers duidelijk tevreden over de voordelen van deze krabpaal. Het zou zomaar eens één van de populairste toestellen kunnen zijn.

Voordelen
Constructie:

deze krabpaal is voorzien van een paal die 83 cm lang is en een doorsnede van ruim 20 cm heeft. Bovenop de paal is een handige kattenmand voorzien die je er bovendien ook kunt afnemen.

Ligmand:

de ligmand kun je er gemakkelijk afhalen en in de wasmachine stoppen. De ligmand is verder ook voorzien van een degelijk en zacht kussen. Ook dit kun je probleemloos in de wasmachine stoppen.

Nadelen
Lange levertijd:

indien er toch een klein puntje van kritiek moet gegeven worden, dan vindt één koper dat het toch best wel lang duurde om het product te ontvangen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

vidaXL Beige

 

De vidaXL kattenkrabpaal in de kleur beige ziet er geweldig uit. Met dit product heeft jouw kat zoveel opties om zich te vermaken.

Door de afmeting en omvang neemt het niet veel ruimte in beslag. Je kunt het gewoon in een hoek van de woonkamer of slaapkamer plaatsen. Dit product heeft een gesloten huisje, waarin de kat warm en comfortabel kan slapen tijdens de koude dagen. Daarnaast zijn er nog twee plateau’s en een ligmand die jouw kat kan gebruiken. De krabpalen zijn gemaakt van sisaltouw en de plateau’s zijn bekleed met pluche.

Als je de reviews leest, dan merk je dat de gebruikers positief advies geven voor dit product. Het ziet er mooi uit en het heeft het juiste formaat.

Dit product is handig om te gebruiken en je kunt het gemakkelijk in elkaar zetten. De poezen houden ervan en vinden het een leuk product.

Het is natuurlijk ook een goed idee om deze krabpaal van het merk vidaXL eens wat grondiger te bekijken. De krabpaal biedt bovendien voldoende ruimte voor je huisdier om even te luieren of uit te rusten. Toch is het aangewezen om de positieve en negatieve eigenschappen ervan even grondig te bestuderen.

Voordelen
Formaat:

in vergelijking met sommige andere modellen valt de omvang van deze krabpaal echt behoorlijk goed mee. Bovendien is de vorm ervan vrij eenvoudig om het ergens in een hoek van de kamer te plaatsen.

Constructie:

deze krabpaal is voorzien van een afgesloten huisje. Daarin kan je trouwe huisdier even helemaal uitrusten en lekker slapen. Daarnaast is er ook nog een open mandje voorzien en enkele ligplateaus.

Materiaal:

net zoals het voorgaande toestel zijn de krabpalen ook hier bekleed met sisaltouw. De ligplateaus zijn dan weer overtrokken met pluche.

Nadelen
Geen volwassen kat:

volgens één enkele koper is deze krabpaal net iets minder geschikt voor grote volwassen katten. De constructie wordt dan namelijk een tikkeltje onstabiel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

TecTake Marcel

 

Met de TecTake Marcel krabpaal kunnen jouw katten zich nu eindeloos vermaken in huis. Uniek van dit product is de mooie kattenhangmat en de trap aan de voorkant van dit product. Als je naar deze krabpaal kijkt, dan vallen deze specificaties gelijk op.

Daarnaast zijn er nog drie plateau’s op drie verschillende hoogtes geplaatst. Dit product heeft ook een leuke ligmand en een koker. Het is ook voorzien van een grot, voor het geval het dier zich wil terugtrekken om uit te rusten.

Dit product is een krabpaal aanbieding, want het biedt veel mogelijkheden voor een zachte prijs. Helaas vinden niet alle gebruikers dat dit product van goede kwaliteit is. Voor hen is dit product niet stevig, want het gaat snel stuk en het is niet gemakkelijk om in elkaar te zetten. Voor andere gebruikers is het wel een mooi en stevig product.

Net zoals het eerste toestel is ook deze krabpaal afkomstig van het bekende merk TecTake. In vergelijking met de voorgaande modellen, hoef je voor deze krabpaal best iets meer ruimte te voorzien. Laten we daarom alvast even op zoek gaan naar de voordelen en de nadelen van dit handige toestel.

Voordelen
Budget:

het heeft misschien niet meteen de laagste prijs maar toch zou deze krabpaal een mooie aanbieding kunnen zijn. Het prijskaartje valt namelijk behoorlijk goed mee.

Comfort:

deze krabpaal is niet alleen voorzien van een handige kattenhangmat maar bovendien ook van een degelijk trap. Dit zijn accessoires die je niet bij elke krabpaal zult terugvinden.

Handig in gebruik:

het valt meteen op dat de krabpaal uit meerdere verdiepingen bestaat. Verder zijn er nog heel wat leuke ligmanden en zelfs een leuke grot. Zo kan je huisdier zich terugtrekken indien het even rustig wil slapen.

Nadelen
Niet stevig:

een kleine minderheid van de kopers is van mening dat deze krabpaal niet echt stevig is en snel stuk gaat. Dit spreken de andere gebruikers duidelijk tegen.

Koop bij bol.com (€74.9)

 

 

 

 

RhrQuality Cat Temple Extreme Relax

 

De RHRQuality Cat Temple Extreme Relax is echt het ideale product voor kattenliefhebbers die meer dan 1 kat in huis hebben. Dit product biedt genoeg mogelijkheden voor jouw kat om te rusten, maar ook om te spelen.

Met deze krabpaal kunnen de katten helemaal los gaan en eindeloos speelplezier met elkaar beleven. Het heeft hangmatten, ligmanden, plateau’s, krabpalen, trappen en een speeltouw. Je bent ervan verzekerd dat de katten zich niet zullen vervelen, want er is genoeg keuze voor hen. Dit product is bijna 2 meter hoog en ongeveer 100 kg zwaar. Het is stevig, duurzaam en ook stabiel.

Het is niet vreemd dat er nog geen review voor dit product staat geschreven. Vergeleken met de andere producten, is dit product veel duurder en behoort het daarom niet tot de categorie van goedkope krabpalen. Dit product neemt vergeleken met de rest ook meer ruimte in beslag.

Tot slot is er dan nog deze krabpaal van het bekende merk RHRQuality. In tegenstelling tot het voorgaande product van RHRQuality dat we besproken hebben, is deze krabpaal meteen een pak groter. Het loont dan ook de moeite om de voor- en nadelen even grondig onder de loep te nemen alvorens je het product aankoopt.

Voordelen
Formaat:

deze krabpaal is werkelijk ideaal wanneer je meerdere katten in huis hebt rondlopen. Er zijn voldoende mogelijkheden voor je huisdier om even te slapen of te spelen.

Handig in gebruik:

het toestel is voorzien van verschillende hangmatten en ligmanden. Daarnaast zijn er ook meerdere verdiepingen en ligplateaus. Kortom het is een degelijk en duurzaam product.

Nadelen
Geen online reviews:

op dit moment zijn er nog geen online beoordelingen geplaatst waardoor het niet zo eenvoudig is om verder advies te geven over dit artikel.

Te groot:

toch is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je best wat ruimte voorziet voor dit toestel. Het product heeft een hoogte van ruim 2 meter en weegt minstens 100 kg.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status