5 Beste Krultangen Test van 2021

Laatste update: 15.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Krultangen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met behulp van een degelijke krultang is het mogelijk om regelmatig eens van kapsel te veranderen. Zo kun jij kiezen voor lange losse krullen of toch eerder de fijne kleine krulletjes. Sommige krultangen zijn net iets krachtiger in vergelijking met andere apparaten. Om te weten te komen welk apparaat het beste bij jou past, kun je eventueel onze koopgids even doornemen. Je kunt natuurlijk ook meteen doorklikken naar onze top 3. Zo is uit onderzoek gebleken dat je met de BaByliss C1200E Curl Secret een degelijk apparaat aankoopt dat over heel wat functies en opties beschikt. Je kunt dit model in het zilver of in het brons bekomen. Met de Remington Ci95 haal je zeker en vast een meer dan waardig alternatief in huis. Het apparaat heeft een mooie kegelvorm waardoor het mogelijk is om kleine krulletjes te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Krultangen koopgids

 

Leg jij ook graag mooie krullen in je haar? Koop dan een krultang zodat je meteen de mooiste krullen kunt maken. Je kunt dit apparaat ook gebruiken om golvingen in je haar te maken. Let bij de aankoop van een krultang op de volgende kenmerken: soort krultang, temperatuur, diameter, extra’s en de kostprijs. We gaan even dieper in op deze kenmerken.

Soorten krultangen

We kunnen de krultangen indelen in twee groepen, krultangen met een klem en krultangen zonder een klem. Een krultang met klem is handig als je houdt van krullen met volume. Het werkt ook veel vlugger dan de rollers die je urenlang in je nat haar moet houden. Dit type krultang is geschikt voor alle soorten haar en je hebt een goede controle dankzij de klem.

Je kunt de klem ook gebruiken om je haar te scheiden zodat het niet in de war raakt tijdens het krullen. Zo wordt de hitte ook beter over je haar verdeeld en voorkom je eventuele beschadiging.

Ten tweede heb je de krultang zonder klem. Met dit apparaat heb je meer vrijheid en kun je ook dichter bij de haarwortels komen. Het volume van de krullen is minder dan met een model met klem maar je kunt uit vele verschillende andere stijlen kiezen.

De krullen in je haar zullen er ook natuurlijker uitzien. Je hebt zelf wel meer controle nodig om dit type krultang te gebruiken en je kunt er zelfs je eigen stijl mee creëren want je beschikt over vele verschillende mogelijkheden.

 

Temperatuurbereik

De temperatuur is van groot belang bij een krultang, elk type haar heeft namelijk een andere temperatuur nodig. Mensen met dun haar moeten een lagere temperatuur gebruiken dan mensen met dik haar. Voor mensen met dun haar is een krultang met een bereik tot 175 graden Celsius al genoeg.

Als je echter dik haar hebt of je wilt grote pakken haar tegelijk krullen, dan ben je beter af met een model die zeker tot 300 graden Celsius gaat. Voor mensen met normaal haar kun je een temperatuur ergens in het midden kiezen, met een apparaat die 200 graden aankan heb je zeker genoeg.

Het makkelijkste is natuurlijk een krultang waar je de temperatuur zelf kunt instellen. Er bestaan modellen die wel tot 10 temperatuurstanden hebben. Het is aanbevolen om nooit op meer dan 300 graden Celsius te krullen want dit kan schade aan je haar veroorzaken.

Het is ook beter om een apparaat te kopen met keramische platen in plaats van alleen een keramische coating. Volledig keramische platen verdelen de warmte gelijkmatig zodat je haar beter beschermd is tegen de hitte.

 

Dikte van de krultang

De dikte of de diameter van de krultang bepaalt het soort krullen in je haar. Hoe dikker de krultang is, hoe groter en losser de krullen in je haar zullen zijn. Als je graag grote krullen of golvend haar wilt dan gebruik je best een krultang met een diameter van 25 mm of meer. Deze zijn wel niet geschikt voor kort haar.

De soort krullen hangt ook nog eens af van jouw type haar. Mensen met dik haar kunnen beter een dikke krultang kopen. Als je dun haar hebt dan koop je beter een dunne krultang want losse krullen blijven niet zitten in dun haar.

Voor krullen van een gemiddeld formaat kun je een krultang met een diameter van 15 tot 24 mm gebruiken en voor kleine krullen heb je genoeg met een model van 14 mm of kleiner. Deze zijn ook heel geschikt voor personen met kort haar.

Extra eigenschappen en kostprijs

Er bestaan draadloze krultangen die zorgen voor veel meer bewegingsvrijheid. Je moet dan de batterij wel geregeld opladen of vervangen. Je hebt wel geen stopcontact nodig en zolang de batterij nog stroom bevat, blijft de krultang hitte afgeven.

Een andere nuttige eigenschap is een automatisch uitschakeling. Wanneer je de krultang een tijdje niet gebruikt schakelt het automatisch uit. Zo bespaar je energie en voorkom je eventueel brandgevaar.

Nu we al deze punten besproken hebben kun je al een beter idee vormen van de krultang die het beste is voor jouw haar. Gebruik deze koopgids om op zoek te gaan naar interessante aanbiedingen. Beslis zelf hoeveel geld je wilt uitgeven aan een krultang. Je kunt nog verschillende artikelen online vergelijken en zelfs nuttige informatie halen uit de reviews van andere kopers.

 

5 Beste Krultangen (Reviews) van 2021

 

Houd jij ervan om te variëren met kapsels, zodat je niet elke dag hetzelfde eruit ziet. Dan kun je gebruik maken van een krultang. Met dit apparaat kun jij mooie krullen maken in jouw haar en daarna je haar in verschillende modellen stijlen. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste krultang.

 

 

1. BaByliss C1200E Curl Secret Automatische krultang

 

De BaByliss C1200E Curl Secret is de krultang van deze moderne tijd met alle functies die het biedt. Het is voorzien van een auto curl technologie die ervoor zorgt dat je binnen een korte tijd en op een eenvoudige manier schitterende krullen krijgt.

Het heeft ook een ionische functie die statisch haar voorkomt en het geeft een natuurlijke glans. Dit product is vanwege zijn gewicht handig in gebruik en het is ook een veilig apparaat. Er zijn drie timer instellingen en het heeft een meedraaiend snoer van 2,5 meter.

De meeste kopers zijn tevreden met de kwaliteit van dit product en vinden het handig in gebruik. De prijs van dit product is ook goed, want het is een voordelige koop. Voor deze kopers is het een top product. Sommige kopers vinden dat de prijs van dit product te hoog is en dat het oncomfortabel in gebruik is.

Als je op zoek gaat naar een degelijke krultang dan zul je heel vaak modellen van het merk BaByliss tegenkomen. Dit merk is niet alleen heel erg bekend maar wordt door velen zelfs als het beste merk beschouwd. Ook hier zijn de reacties van de overgrote meerderheid van de gebruikers alleen maar positief.

Voordelen
Design:

de krultang is beschikbaar in 2 verschillende kleuren. Zo is er een zilveren exemplaar en eentje met een bronzen kleur.

Temperatuur:

het is mogelijk om de temperatuur van het toestel te regelen en zo aan te passen aan het type haar. Zo is 210 graden Celsius ideaal voor mensen met dunner haar tot normaal haar en 230 graden Celsius voor dikker haar.

Timer:

er is ook een timerfunctie voorzien waarbij je 3 keuzemogelijkheden hebt. Afhankelijk van de mogelijkheid die je kiest, krijg je een ander kruleffect.

Ionische functie:

het toestel is voorzien van een ionische functie waardoor statisch haar vermeden wordt. Verder krijgt je haar een natuurlijke glans.

Nadelen
Prijskaartje:

ondanks de vele voordelen vinden een aantal gebruikers de prijs toch wel redelijk hoog.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Remington Ci95 Pearl Krultang

 

Met de Remington Ci95 krultang wordt het maken van krullen in het haar nu nog gemakkelijker. Dit product is een kegelvormige krultang voor het maken van kleinere krullen.

Het is voorzien van een Advanced Ceramic Ultimate coating met echte parel-elementen. Het heeft een korte opwarmtijd en je kunt de temperatuur digitaal instellen. Het is veilig in gebruik en het schakelt automatisch uit na 1 uur. Het heeft een handig lang snoer van 3 meter lang en een hittebestendige opbergtas.

Er staan niet alleen positieve beoordelingen geschreven voor dit product. Het grootste deel van de kopers is wel tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Dit product heeft ook een redelijke prijs. Voor enkele gebruikers past dit product niet optimaal en heeft het een matige kwaliteit. Dit product is ook lastig in gebruik.

Indien je liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan een degelijke krultang dan kun je misschien dit model van Remington eens bekijken. Het heeft misschien niet de laagste prijs maar het komt zeker en vast in de buurt. En aan de vele reacties te zien van klanten zou het ook nog eens tot de populairste toestellen kunnen horen.

Voordelen
Snoer:

het toestel is voorzien van een snoer met een lengte van maar liefst 3 meter. Zo heb je zeker en vast voldoende bewegingsvrijheid.

Veiligheid:

de krultang schakelt automatisch uit na 1 minuut zonder gebruik. Verder krijg je er ook een handschoen bij die hittebestendig is en is het uiteinde van het toestel altijd koel.

Temperatuur:

je kunt de temperatuur zelf regelen naargelang het haartype. Het is bovendien ook mogelijk om de temperatuur vast te zetten. Zo hoef je geen schrik te hebben dat de temperatuur tijdens gebruik plots verandert.

Nadelen
Niet gebruiksvriendelijk:

slechts een kleine minderheid van de kopers vindt dat het toestel niet zo handig is om te gebruiken.

Koop bij bol.com (€20)

 

 

 

 

3. Chi Dura Krultang

 

De CHI Dura 0.75 inch krultang kun je gebruiken om de mooiste krullen in het haar te maken. Dit product heeft een ergonomisch handvat en zorgt voor een optimaal gebruiksgemak.

Het heeft een keramisch verwarmingselement, waardoor dit product snel opgewarmd is. Dit apparaat is verrijkt met titanium en keramiek en zorgt voor optimale sterkte en warmteregulering. Op de LCD display kun je de temperatuur aflezen en ook instellen.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope krultangen. En dat kun je ook merken aan het aantal reviews die er voor dit product geplaatst zijn.

Er is tot nu toe maar 1 review geplaatst voor dit product. De koper is tevreden met dit product, want het is eenvoudig in gebruik en het is van goede kwaliteit. De prijs van dit product valt ook mee en het is een fijne krultang.

Wanneer je beslist om de Chi krultang aan te kopen dan zul je een iets groter budget hoeven te voorzien. Het is namelijk niet meteen het goedkoopste product in vergelijking met de andere 4 krultangen uit onze lijst. Toch is de koper helemaal overtuigd van dit product en raadt het dan ook aan.

Voordelen
Ionentechnologie:

de ionentechnologie zorgt ervoor dat statisch haar vermeden wordt en zorgt voor een glanzend resultaat achteraf.

Comfort:

de krultang is voorzien van een comfortabel ergonomisch handvat. Dit handvat werd afgewerkt met een antislip om de grip te verbeteren.

Gebruiksvriendelijk:

dit model is uitgerust met een verwarmingselement uit keramiek. Keramiek zorgt er niet alleen voor dat het toestel snel opgewarmd is maar zorgt ook voor een gelijkmatige warmteverdeling.

Nadelen
Budget:

het is niet meteen het goedkoopste toestel en dit wordt door sommige kopers wel als een klein struikelblok ervaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Max Pro Twist 25Mm Krultang

 

Met de Max Pro Twist 25Mm krultang kun je binnen de kortste tijd mooie en langdurige krullen krijgen in jouw haar. Het is voorzien van een professionele keramiek/tourmaline staaf en heeft een korte opwarmingstijd van 4 seconden.

Dit product is geschikt voor alle haartypen en het maakt grote en grove krullen met een diameter van 25mm. Het heeft een handig display waarop je de temperatuur kunt lezen en een handvat dat gemaakt is van hittebestendige rubber. Hierdoor heb je een goede grip op het handvat en wordt het ook niet heet.

Bijna alle gebruikers zijn tevreden met dit product, want het heeft een goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Het is een uitstekend product met een redelijke prijs. Deze kopers geven positief advies over dit product. Enkele kopers vinden dat de prijs van dit product te hoog is en dat het niet optimaal past.

Met de Max Pro krultang haal je meteen een heel degelijk product in huis tegen een vrij voordelig tarief. Net zoals het voorgaande apparaat is ook deze krultang uitgerust met keramische elementen waardoor de warmte gelijkmatiger verdeeld wordt. Het lijkt ons dan ook een goed idee om de sterke en minder sterke punten van het product eens grondig onder de loep te nemen.

Voordelen
Temperatuur:

het toestel is voorzien van een handige temperatuurschakelaar. Zo kun jij de temperatuur zelf regelen en aanpassen. Hierbij kun je gaan van 80 graden Celsius tot en met 220 graden Celsius.

Comfort:

het handvat van de krultang is afgewerkt met een rubberen coating. Daardoor krijg je net iets meer grip en ligt het toestel dus werkelijk ideaal in de hand.

Veiligheid:

bij de aankoop van het toestel krijg je er ook een handschoen bij die hittebestendig is. Op die manier kun je je hand niet verbranden tijdens het krullen.

Nadelen
Matige kwaliteit:

volgens één enkele gebruiker blijven de krullen niet zo lang in het haar zitten.

Prijskaartje:

ondanks de vele mogelijkheden vindt een aantal kopers de prijs nog steeds iets te hoog.

Koop bij bol.com (€49.99)

 

 

 

 

5. Carmen Chopstick Curler CT4610 Krultang

 

De Carmen CT4610 Chopstick Curler is een ultra dunne krultang, waarmee je zoveel leuke kapsels kunt maken. Dit product maakt mooie fijne krullen en zorgt ervoor dat je haar dan een mooie volle bos met krullen wordt.

Als je eenmaal de krullen hebt aangebracht dan kun je uit zoveel mogelijkheden kiezen voor een leuk kapsel. Het is gemakkelijk en handig in gebruik en je haar blijft dagen lang met de mooie krullen. Het apparaat warmt snel op en het heeft een meedraaiend snoer van 1,8 meter lang.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een krultang aanbieding en dat is het ook voor een groot deel van de kopers. De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van een goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Voor enkele gebruikers is dit product kwetsbaar, want het heeft een matige kwaliteit en het is ook lastig in gebruik.

Met de Carmen krultang haal je echt een degelijk product in huis en bovendien beschikt het over de laagste prijs in vergelijking met de voorgaande producten. En dit wordt door heel wat klanten duidelijk gewaardeerd. Laten we even de voor- en nadelen van het toestel grondig doornemen.

Voordelen
Design:

het toestel is beschikbaar in 2 verschillende kleuren waaruit je kunt kiezen.

Tarief:

de krultang maakt zeker deel uit van de goedkope toestellen en is daardoor ideaal als je een beperkt budget hebt.

Gebruiksvriendelijk:

dankzij de keramische coating warmt het toestel bijzonder snel op en wordt de warmte helemaal gelijkmatig verdeeld.

Nadelen
Kwetsbaar:

volgens een aantal kopers blijkt het toestel vrij kwetsbaar te zijn en dus minder duurzaam.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status