Beste laminator

Laatste update: 30.07.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Lamineerders test van 2021

 

Met een degelijk laminator apparaat is het mogelijk om waardevolle documenten en papieren op een veilige manier te bewaren. Denk maar aan diploma’s of een document van verkoop. We zijn dan ook even op zoek gegaan naar de 3 beste laminators van dit moment. We hebben hierbij rekening gehouden met verschillende elementen zoals de gebruikerservaring en de online beoordelingen. Zo mag je er zeker van zijn dat je met de Acropaq AL32 – A3 een degelijk toestel in huis haalt. Met dit apparaat kun je probleemloos documenten tot en met A3 formaat gaan lamineren. Het is natuurlijk ook een optie om te kiezen voor het Olympia A 230 Din A4 toestel. Het is een handig apparaat waarmee je probleemloos A4 tot en met A8 documenten kunt lamineren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Laminators koopgids

 

Met een laminator of lamineermachine kun je belangrijke documenten voorzien van een plastieken omhulsel zodat ze beter beschermd zijn. Om een goede laminator te kopen moet je op enkele kenmerken letten die we even zullen bespreken. Denk maar aan het soort laminator die je wilt kopen, het formaat, de veiligheid en extra functies en de prijs.

Soorten laminators

 

We onderscheiden drie verschillende soorten laminators. De warmte-, de koude- en de rollaminators. Een warmtelaminator komt het meest voor, hier bescherm je een papieren document door twee lagen plastic aan elkaar vast te maken met het document in het midden. De laminator trekt het papier naar binnen en tussen twee warme rollen wordt het plastic eraan vastgemaakt.

Ten tweede zijn er koude laminators die het plastic niet aan elkaar vastplakken door middel van hitte. De lagen plastic beschikken hier over een lijmlaag met kleine belletjes die springen onder druk en aan elkaar vastkleven. Dit type apparaat is vooral handig om te gebruiken voor documenten die niet tegen warmte kunnen.

Dan zijn er nog de rollaminators die vooral gebruikt worden in het bedrijfsleven. Hier kun je vele documenten na elkaar laten lamineren zonder elk document apart in te brengen. Dit soort toestel wordt ook gebruikt om pasjes en kaarten te lamineren. Het nadeel van een rollaminator is dat het een stuk duurder is dan de andere soorten laminators.

 

 

Formaat en mogelijkheden van de laminator

 

Een laminator is niet het soort apparaat die door iedereen gebruikt wordt. Maar als je dan toch dit type persoon bent die een laminator nodig heeft, denk dan aan het formaat van het toestel. Je moet natuurlijk over genoeg plaats beschikken om het apparaat te plaatsen.

In sommige gevallen is het beter om een kleiner apparaat te kopen. Vooral als je niet van plan bent om het veel te gebruiken. Zo kun je het toestel makkelijk opbergen en staat het niet in de weg. Sowieso zal een laminator voor persoonlijk gebruik kleiner zijn dan een laminator in een bedrijf.

Denk eraan waarvoor je de laminator nu juist wilt gebruiken. De meeste modellen kunnen makkelijk een A4 document van papier lamineren, maar sommige kopers zullen op zoek zijn naar een model die ook foto’s kan lamineren. Als je op zoek bent naar een multifunctioneel apparaat dan moet je goed op de kenmerken letten.

Als je van plan bent om grotere documenten zoals van A3 formaat te lamineren, dan zul je ook een groter apparaat nodig hebben. Bijgevolg zal de prijs van dit toestel dan ook duurder zijn.

 

 

Veiligheid en functies

 

Vele apparaten beschikken over een veiligheid tegen oververhitting. Bij de koude laminators is dit natuurlijk niet nodig maar bij de warme modellen wel. Het apparaat schakelt dan automatisch uit als het oververhit raakt. Kies voor een toestel die beschikt over een dubbele isolatie zodat de hitte aan de binnenkant van de machine blijft en de buitenkant lekker koel. Zo is het veiliger voor kinderen en klaslokalen.

Het kan natuurlijk gebeuren dat er een document vast raakt tijdens het lamineren. Vele lamineermachines beschikken over een ontgrendelingsknop waarmee je de papiertoevoer kunt stoppen en ontgrendelen om het document veilig te verwijderen. Andere mogelijke functies om papier te verwijderen is de reverse functie om het papier terug te draaien of de mogelijkheid om de laminator te openen. Met de laatste mogelijkheid kun je het apparaat ook eenvoudig schoonmaken en onderhouden.

Bij vele modellen heb je de mogelijkheid om zowel koud als warm te lamineren. Dit is heel handig want je kunt het dan gebruiken voor meer verschillende documenten. De meeste apparaten kunnen echter maar lamineren tot een grootte van A4, als je van plan bent om grotere documenten te lamineren kijk dan uit naar een ander apparaat.

Prijs van een lamineermachine

 

Zoals we voordien al aangegeven hebben is een rollaminator duurder dan de andere modellen. Deze worden echter meestal in bedrijven gebruikt omdat ze de mogelijkheid hebben om verschillende documenten na elkaar te lamineren. Het is weinig realistisch dat je zo’n machine nodig hebt voor thuisgebruik.

Meestal ga je thuis slechts af en toe een document of diploma lamineren om het te bewaren. Je kunt dan beter een simpel apparaat kopen die je af en toe uit de kast haalt. Kies voor een compact model die makkelijk op te bergen is en die aan al je noden voldoet.

Je kunt in de eerste plaats verschillende toestellen vergelijken op het internet en je concentreren op de zwakke en sterke punten van elk product. Online zul je mooie aanbiedingen vinden maar houd toch rekening met eventuele bijkomende kosten.

 

 

Laminator reviews – top 5

 

 

Bescherm jouw waardevolle documenten zoals diploma’s, koopovereenkomsten, huwelijksakte of foto’s door ze te lamineren. Hierdoor bescherm je ze tegen vuil, water of sleet en kun je ze nu voor een onbepaalde tijd bewaren. Koop je eigen laminator, zodat jij altijd jouw documenten zelf kunt lamineren. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste laminator.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Acropaq AL32 – A3

 

Met de ACROPAQ AL32 laminator kun je warm en koud lamineren tot een formaat van A3. Je moet het apparaat eerst 3 tot 5 minuten laten opwarmen voordat je het kunt gebruiken.

Het is een veilig apparaat, want als het oververhit raakt dan schakelt het automatisch uit. Een ander pluspunt is dat het een mooi apparaat is.

Als je een bureautafel hebt zou je het gewoon daarop kunnen laten staan. Het heeft daarnaast een compact design, zodat het niet teveel ruimte in beslag zal nemen.

Dit product is momenteel niet leverbaar, maar er zijn alleen positieve reviews te lezen erover. Alle kopers zijn tevreden met dit product.

Het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. De kopers vinden dat het ook een goede prijs heeft en een fraai design. Het is een prima product dat naar behoren functioneert.

Het kan een idee zijn om belangrijke documenten te lamineren. Op die manier kun je ze veel langer bewaren zonder dat ze stuk gaan of verslijten. Deze lamineerder van het merk Acropaq zou je hierbij zeker en vast kunnen helpen. Aan de vele reacties te zien bij dit product zou het zelfs tot de populairste producten kunnen behoren.

Voordelen
Papiertype:

dit apparaat kun je gebruiken om verschillende formaten papier te lamineren van A3 tot en met A8.

Formaat:

deze lamineerder is eigenlijk een vrij compact formaat waardoor het eenvoudig is om het toestel achteraf veilig op te bergen.

Handig in gebruik:

dit apparaat is geschikt om zowel warm als koud te lamineren. Na 3 tot 5 minuten opwarmen, kun je de lamineerder zonder problemen gebruiken.

Veiligheid:

het toestel zal automatisch uitschakeling wanneer er sprake is van eventuele oververhitting.

Nadelen
Onhandig:

een enkele koper vindt dat het product redelijk traag werkt. Bovendien zou de koude functie niet zo vlot werken als beloofd werd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Olympia A 230 Din A4

 

Het Olympia A 230 DIN A4 – Lamineerapparaat is geschikt om te gebruiken als je jouw belangrijke papieren en of foto’s goed wilt bewaren en wilt voorkomen dat ze beschadigd raken. Je kunt het gebruiken om koopovereenkomsten, grond documenten, ID kaarten, foto’s etc. te lamineren.

Met dit apparaat kun je koud en warm lamineren tot een formaat van A4.

Het is een veilig product, want in geval van oververhitting schakelt dit apparaat automatisch uit. Het heeft een modern en compact design, waardoor dit apparaat niet alleen mooi is om te zien, maar ook gemakkelijk is om op te bergen.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Het is snel op temperatuur en is zeker een voordelige koop, want het lijkt op een laminator aanbieding. Je kunt vanalles thuis met een redelijk tempo lamineren.

De lamineerder van het merk Olympia zorgt ervoor dat jij vanaf nu bepaalde documenten probleemloos kunt lamineren. Op die manier kun je koopovereenkomsten of gewoon je diploma lamineren en daardoor veiliger bewaren. Uiteraard kun je ook heel wat schoolbenodigdheden van jouw kinderen extra beschermen hierdoor.

Voordelen
Handig in gebruik:

deze lamineerder maakt het mogelijk om zowel koud als warm te lamineren. Bovendien kun je dit toestel gebruiken voor papieren die een formaat hebben van A8 tot A4.

Veiligheid:

zodra er oververhitting optreedt, zal het toestel volledig automatisch uitschakelen.

Formaat:

deze lamineerder behoort tot de compacte toestellen. Daardoor is het heel gemakkelijk om het apparaat veilig en snel op te bergen.

Nadelen
Resultaat:

niet alle gebruikers zijn helemaal overtuigd van het product. Een enkele koper merkt op dat het resultaat niet altijd even mooi is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hama Home L410 A4

 

Met de Laminator Home L410 A4 kun je nu thuis van alles lamineren wat je maar kunt bedenken. Van foto’s tot belangrijke documenten. Door het lamineren voorkom je dat jouw waardevolle documenten of foto’s beschadigd kunnen raken door water of ouderdom.

Dit apparaat ziet er mooi en fraai uit, dus het zal zeker een aanwinst zijn voor uw bureautafel. Het heeft een handige ontgrendelingsknop voor het geval de documenten vast komen te zitten tijdens het lamineren.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope lamineerders. Dat kun je ook merken aan het aantal reviews dat het heeft. Voor dit product is er tot nu toe maar 1 beoordeling geplaatst.

De koper is tevreden met dit product, want het is handig in gebruik. Bij het vastlopen van documenten is er een speciale knop die je kunt gebruiken om de stukken weer los te krijgen.

Als we het hebben over lamineertoestellen dan is Hama zeker één van de bekende merken. We zouden ook durven stellen dat het voor deze koper zelfs het beste merk zou kunnen zijn. Het toestel ziet er bovendien heel modern en strak uit. Als het dus niet mogelijk is om het op te bergen kun je het ook perfect laten staan zonder dat het stoort.

Voordelen
Ontgrendelingsknop:

dit apparaat is uitgerust met een ontgrendelingsknop. Zo kun je die knop indrukken zodra je merkt dat er documenten vast zijn komen te zitten in het toestel.

Gebruiksgemak:

het toestel is heel eenvoudig en vooral handig te bedienen. Zo kun jij allerhande documenten zoals een ID kaart, diploma of een koopovereenkomst eenvoudigweg lamineren. Zo bescherm jij deze documenten tegen waterschade en slijtage.

Nadelen

De koper is laaiend enthousiast over dit apparaat. Voor deze persoon zijn er dan ook helemaal geen nadelen aan verbonden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hama Din A4 Basic L47A

 

De Laminator DIN A4 Basic L47A is handig om thuis te gebruiken, maar ook op kantoor kun je ermee werken. Het is een apparaat met een modern design en het zal zeker mooi staan in uw studeerkamer of op uw bureautafel.

Als je dit apparaat in huis hebt dan kun je alle belangrijke documenten, die jij graag goed wilt bewaren en wilt voorkomen dat ze beschadigd raken, lamineren.

Voor dit product is er tot nu toe maar 1 review geplaatst door een tevreden koper. De gebruiker van dit product vindt dat het een goede kwaliteit heeft en dat het ook een goede prijs heeft.

In het bijzonder kunnen leerkrachten of leerkrachten die in de opleiding zijn, goed gebruik maken van dit product. Voor deze koper is het een top product en raadt hij het aan iedereen aan.

Als je op zoek bent naar een goedkope lamineerder dan hoef je enkel dit product eens te bekijken. Net zoals het vorige apparaat is ook deze lamineerder afkomstig van het merk Hama. Verder heeft het de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 producten die we in onze lijst opgenomen hebben.

Voordelen
Prijskaartje:

je zult versteld staan van de voordelige prijs waaraan je dit toestel kunt aankopen. Bovendien doet het perfect wat ervan verwacht wordt.

Formaat:

het is een eerder compact apparaat dat zeer eenvoudig en snel op te bergen is. Indien je geen geschikt plekje gevonden hebt om het toestel op te bergen dan kun je het ook op je bureau laten staan. De zwarte kleur laat het toestel er heel neutraal maar toch stijlvol uitzien.

Nadelen
Papiertype:

deze lamineerder kun je niet met alle papiertypes gebruiken en dit kan een struikelblok zijn voor sommige kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Pavo A4 ecomaster

 

De Lamineermachine A4 ecomaster pavo laminator is een geweldig apparaat. Met dit product kun je van alles tot een formaat van A4 lamineren. Door jouw waardevolle documenten of foto’s te lamineren, bescherm jij ze tegen vuil of water. Op zo een manier voorkom je ook dat ze beschadigd raken en kun je ze nu voor altijd goed bewaren. Dit apparaat heeft een mooi en modern design en is zeker een aanwinst voor uw woning.

Het is ook de perfecte manier om professioneler over te komen. Denk maar aan de menukaarten van je restaurant. Door de menukaarten te lamineren, bescherm jij ze tegen vuil worden of versleten te raken en kom je ook professioneler over.

Voor dit product zijn er nog geen reviews geplaatst door een mogelijke koper. Omdat er geen ervaringen van overige kopers zijn gedeeld, kan er nog geen advies worden gegeven voor dit product.

Deze lamineerder van Pavo ziet er niet alleen heel degelijk uit maar is het ook echt. Doordat jij vanaf nu al je belangrijke documenten probleemloos kunt lamineren, kun je ze ook beschermen tegen waterschade en andere problemen zoals slijtage. Zo kun jij je documenten veel langer bewaren.

Voordelen
Papierformaat:

dit toestel biedt je de mogelijkheid om papier met een formaat tot en met A4 te lamineren.

Handig in gebruik:

deze lamineerder is helemaal niet zo moeilijk te bedienen. Het biedt je bovendien de mogelijkheid om je documenten tegen vuil en water te beschermen. Daarnaast kun je er zo ook voor zorgen dat je je bedrijf er nog professioneler kunt laten uitzien. Denk maar aan het lamineren van menukaarten of belangrijke documenten op kantoor.

Nadelen
Review:

op dit moment zijn er bij dit product helemaal nog geen beoordelingen geplaatst door kopers. Dit hoeft uiteraard helemaal niets te betekenen maar het kan eventuele kopers wel tegenhouden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status