5 Beste Laptop Koelers Test van 2021

Laatste update: 20.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Laptop koelers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je vaak heel wat tijd achter de computer doorbrengt hetzij voor je werk hetzij voor school of vrije tijd, dan kun je misschien wel overwegen om een laptop koeler aan te kopen. Dit is een handig apparaatje dat ervoor zal zorgen dat je laptop niet oververhit raakt. Op die manier kun jij ernstige problemen of schade aan je laptop voorkomen. Indien jij dringend op zoek bent naar een degelijke laptop koeler dan kun je altijd onze top 3 van beste laptop koelers eens raadplegen. Wij zijn tot deze top 3 gekomen na een grondig onderzoek waarbij we rekening hebben gehouden met verschillende factoren zoals bijvoorbeeld de online reviews en de gebruikerservaring. Daaruit is gebleken dat je met de Cooler Master Notepal XL vast en zeker een goed koopje doet. Het toestel is bijzonder makkelijk in gebruik en is ook makkelijk om nadien terug op te bergen. Met de Trust Frio 19930 haal je ook een meer dan degelijk toestel in huis. Je kunt het toestel heel eenvoudig aan je laptop koppelen dankzij de USB aansluiting die men daarvoor voorzien heeft.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Laptop koelers koopgids

 

Bij veelvuldig gebruik kan een laptop oververhitten en bijgevolg automatisch uitschakelen. Om dit te vermijden kun je je laptop koel houden met een laptop koeler. Als je van plan bent om je zo’n product aan te schaffen moet je rekening houden met enkele factoren. Hoeveel geluid maakt de koeler, van welk materiaal is het gemaakt, is het groot genoeg voor mijn laptop en koelt het genoeg, hoeveel ventilatoren heeft het, hoe wordt het voorzien van stroom en hoeveel kost het.

 

 

Geluidsniveau van een laptop koeler

De meeste laptop koelers maken net genoeg geluid om het als overlast te ervaren. Als je graag in een stille omgeving werkt dan is het beter om op zoek te gaan naar een laptop koeler die zo weinig mogelijk geluid maakt. Programmeurs moeten zich kunnen concentreren en het zoemend geluid van een laptop koeler zal geen hulp zijn bij het programmeren.

Het kan ook zijn dat je laptop koeler meer geluid maakt omdat je laptop te veel aan het verhitten is. Dit kan gebeuren door het openen van veel verschillende tabbladen tegelijk of het spelen van games. Ook het gebruik van krachtige software om video’s te bewerken kan hiervan de oorzaak zijn.

Gelukkig kun je dit op enkele manieren tegenwerken, we geven je enkele tips. De computer wordt heter omdat er veel applicaties aan het werken zijn. Veel van deze applicaties lopen echter op de achtergrond en hebben weinig nut. Je kunt deze bewerkingen afsluiten zodat de processor van je laptop minder kracht moet gebruiken.

Verwijder geregeld het stof die op je laptop koeler gevallen is, zo zal de ventilator sneller blazen en minder geluid maken. Je kunt de snelheid van de ventilator controleren met speciale software die de snelheid automatisch aanpast afhankelijk van de geproduceerde hitte. Als je laptop dus minder warmte afgeeft dan zal de ventilator ook minder snel draaien en minder geluid produceren.

 

Aantal ventilatoren en gebruikt materiaal

Volgens sommigen is het beter om een laptop koeler te kopen met meerdere ventilatoren. Ze zouden voor meer luchtstroom zorgen dan modellen met slechts één ventilator. Dit is echter niet in alle gevallen waar want elke koeler verschilt van de andere. Het hangt vooral van het design van den laptop koeler af.

Zo kan een koeler met een ventilator die langere bladen heeft en minder toeren per minuut draait voor meer luchtstroom zorgen dan een koeler met meerdere ventilatoren. De luchtstroom van een koeler met meerdere ventilatoren kan ook overlappen en dus een averechts effect hebben. Kies dus voor een laptop koeler met een ergonomisch design.

Een laptop koeler kan gemaakt zijn van verschillende materialen maar het is beter om een product te kopen die vervaardigd is uit metaal. Voor aluminium heeft goede eigenschappen om de hitte te verspreiden zodat het niet te warm wordt op één plaats. Kies niet voor een model gemaakt van plastic want ze zijn niet zo stevig als een laptop koeler van metaal.

 

Stroomvoorziening en gewicht

Vroeger werden de meeste laptop koelers geleverd met een adapter om de koeler van stroom te voorzien. Nu is dat echter anders, het is de laptop zelf die de koeler van stroom voorziet via een USB aansluiting. Koelers beschikken tegenwoordig over meerdere USB poorten en enkele hebben zelfs LED verlichting om ze aantrekkelijker te maken.

Houd rekening met het gewicht van een laptop koeler. Deze producten gebruik je meestal op je schoot en omdat er nog het gewicht van je laptop moet bijtellen is het beter om een koeler te kopen die licht is van gewicht. Denk eraan dat ze voor een lange tijd op je schoot kunnen rusten dus je wilt geen last ervaren omdat de combinatie van laptop en koeler te zwaar is.

Dit heeft ook een effect op de draagbaarheid van een laptop koeler. Vele mensen die graag reizen zullen kiezen voor een lichte en compacte laptop koeler die ze makkelijk kunnen meenemen op verplaatsing.

 

Prijskaartje

De prijs van een laptop koeler hangt in grote mate af van de grootte, de functionaliteit en de soort koeler die je koopt. Een passieve koeler gebruikt geen ventilator maar warmtegeleidend materiaal en heeft dus geen stroomvoorziening nodig. Deze zullen je laptop echter niet zo goed koelen als een model met een ventilator.

De punten die we in dit artikel besproken hebben beïnvloeden de prijs natuurlijk ook. Voor een model met meerdere ventilatoren zul je meestal meer geld betalen. Maar zoals we al aangegeven hebben zijn deze niet altijd beter! Let dus goed op de functionaliteit wanneer je een koeler koopt.

Een goede manier om interessante aanbiedingen te vinden is om producten te vergelijken op de verschillende websites die laptop koelers verkopen. Ze staan meestal te koop aan een goedkopere prijs maar je moet daar wel nog de verzendkosten bijtellen. Ook kun je nuttige informatie vinden in de reviews van eerdere kopers.

 

5 Beste Laptop Koelers (Reviews) van 2021

 

Als je langdurig gebruik maakt van een laptop kan die soms wel eens oververhitten. Dan is het zelfs mogelijk dat je laptop vanzelf uitvalt om de verhitting tegen te gaan. Als je dit wilt vermijden dan koop je best een laptop koeler. Wij hebben een lijstje samengesteld met vijf verschillende laptop koelers om je te helpen bij je keuze. Misschien vind je wel de beste laptop koeler ertussen!

 

1. Cooler Master NotePal XL Notebook Cooling Pad

 

Ben je op zoek naar een laptop koeler maar weet je niet welk model je nu moet kiezen? Het kan alvast helpen om even een kijkje te nemen naar dit apparaat. We merken dat dit toestel van Cooler Master toch op heel wat positieve online beoordelingen van klanten kan rekenen.

Deze laptop koeler is werkelijk ideaal voor computers met een schermgrootte van maximaal 17 inch. Verder zul je merken dat het apparaat over één degelijke ventilator beschikt die een doorsnede heeft van maar liefst 23 cm. De koeler is vervaardigd uit een combinatie van verschillende materiaalsoorten zoals kunststof, rubber en metaal. Het is dus niet alleen stevig maar ook heel erg duurzaam

De mooie zwarte kleur zorgt ervoor dat de laptop koeler er ook heel aantrekkelijk en fraai uitziet. Ondanks het feit dat het volgens één koper toch wel vrij groot is, merken we echter vooral positieve online reacties op. Zo geven heel wat gebruikers een positief advies over de kwaliteit en het prijskaartje van het product.

Het is misschien niet het toestel met de laagste prijs maar toch zul je het vast en zeker tussen de goedkope laptop koelers kunnen spotten. Het loont dan ook de moeite om alvast even een kijkje te nemen tussen de verschillende voordelen en nadelen van dit apparaat.

Voordelen
Materiaal:

je zult merken dat de laptop koeler niet alleen bijzonder stevig is maar ook heel erg duurzaam is. Dit heeft te maken door de sterke combinatie van enerzijds metaal en anderzijds kunststof en rubber.

Kracht:

het is een krachtig toestel dat voorzien is van één enkele grote ventilator die over een diameter van ruim 23 cm beschikt.

Schermgrootte:

je kunt deze laptop koeler zonder problemen kopen wanneer je laptop een maximale schermgrootte van ongeveer 17 inch heeft.

Nadelen
Formaat:

volgens een enkele klant is deze laptop koeler toch wel net iets te groot. Daardoor is het niet zo makkelijk om onderweg of op vakantie eventueel mee te nemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Trust Frio Laptop Cooling Stand

 

Met de Trust Frio laptopstandaard met ventilator kun je je laptop koelen zodat hij niet oververhit raakt. Je koppelt hem aan je laptop door middel van een USB aansluiting.

Hij is geschikt voor laptops met een maximale schermgrootte van 15,6” en je kunt de hoogte verstellen om comfortabel te kunnen typen. De standaard zorgt voor een ergonomische houding en door zijn lage prijs behoort hij ook nog eens tot de goedkope laptop koelers.

De online reviews geven positief advies over deze laptop koeler aanbieding maar toch zijn er ook enkele minpunten. Kopers vinden hem eenvoudig in gebruik en hij is ook geruisloos.

Verder zijn ze ook heel tevreden over de verhouding tussen de goedkope prijs en de goede kwaliteit. Toch zijn er sommigen die vinden dat hij niet optimaal past en dat de kwaliteit maar matig is. Ook is het oppervlak te glad.

Indien je op zoek bent naar een degelijke laptop koeler dan is het zeker en vast een goed idee om dit model van Trust eens te bekijken. Bovendien kunnen we jou ook meedelen dat dit apparaat over de laagste prijs beschikt in vergelijking met de andere 4 laptop koelers die we in onze selectie hebben opgenomen.

Voordelen
Prijskaartje:

zodra je het toestel ziet, zul je meteen versteld staan van het meer dan voordelige tarief van deze laptop koeler.

Type laptop:

deze laptop koeler is helemaal geschikt voor laptops die beschikken over een schermgrootte die rond de 15,6 inch ligt.

Comfort:

de standaard van deze laptop koeler zorgt er niet alleen voor dat je laptop niet oververhit raakt maar zorgt ook nog eens voor een ergonomische houding. Ideaal voor mensen die vaak lange uren achter hun computer moeten werken.

Nadelen
USB-poorten:

volgens een kleine minderheid van de gebruikers, breken de USB-poorten van dit model bijzonder gemakkelijk af.

Prijzig:

ondanks de lage prijs, vindt één klant het toestel nog steeds te duur.

Koop bij bol.com (€24.95)

 

 

 

 

3. Dolphix Laptop Koeler met 5 fans

 

De Dolphix is te vinden in de categorie van goedkope laptop koelers en beschikt over wel vijf ventilatoren. De ventilatoren zijn daarbovenop nog eens geruisloos en zeer efficiënt. Dankzij de blauwe LED verlichting en het mooie design sprint dit apparaat ook nog eens in het oog. Hij is geschikt voor laptops met schermen tussen 15 en 19 inch.

Je kunt hem in hoogte instellen op twee manieren om zo de ideale polsligging te creëren en comfortabeler te werken. Verder kun je sommige ventilatoren ook nog eens apart in- en uitschakelen. Meet de twee knoppen aan de achterkant kun je de grote ventilator in het midden en de vier kleinere aan de buitenzijdes apart bedienen.

De gebruikers van dit apparaat zijn er tevreden over. Ze vinden de kwaliteit top en het product is heel praktisch. Hij is makkelijk te bevestigen en dankzij de vijf ventilatoren koelt hij je laptop goed af.

Dolphix is misschien niet meteen het bekendste merk op het gebied van laptop koelers, maar misschien loont het wel de moeite om dit product toch eens te bekijken. Uit de vele reacties van klanten zouden we durven stellen dat dit misschien wel eens één van de populairste laptop koelers uit onze lijst is.

Voordelen
Prijskaartje:

je zult deze laptop koeler zonder twijfelen kunnen terugvinden in de categorie van goedkope elektronische apparaten.

Ventilator:

het apparaat beschikt over een aantal ventilatoren die, in tegenstelling tot andere laptop koelers, helemaal geruisloos werken.

Gebruiksgemak:

dit model is helemaal geschikt wanneer je een laptop hebt met een schermgrootte dat tussen de 15 en 19 inch ligt.

Comfort:

het is mogelijk om de hoogte van het apparaat te veranderen. Zo kun je in een mum van tijd de perfecte polsligging creëren.

Nadelen
Lawaai:

het apparaat zou volgens enkele kopers toch wel behoorlijk wat lawaai maken en dit zou een storend effect veroorzaken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Targus Chill Mat + Met 4-Port 2.0

 

Met deze laptop koeler aanbieding tover je je laptop in een handomdraai om tot een ideaal werkstation. De constructie van dit apparaat is stevig en duurzaam. Hij heeft vier USB poorten zodat je een extern toetsenbord en muis kunt aansluiten zonder de USB poorten van de laptop te gebruiken.

Door de ventilatoren blijft de laptop ook nog eens koel en dit is beter voor de levensduur. De ventilatoren bereiken een snelheid van 2500 RPM en het product is ook in hoogte verstelbaar tot wel vier verschillende niveaus.

De kopers vinden dit product top en dat zie je ook gereflecteerd in de reviews. Hij is iets duurder maar je krijgt er goede kwaliteit voor terug. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en past perfect. Verder koelt hij goed en de USB poorten werken ook naar behoren. De laptop kan ook hoog gezet worden om zo comfortabeler te werken.

Voor deze laptop koeler van het bekende merk Targus zul je misschien net iets meer budget hoeven te voorzien. Het is namelijk niet meteen één van de meeste goedkope exemplaren. Toch merken we dat de klanten over het algemeen bijzonder positief zijn over dit product.

Voordelen
Aansluitingen:

deze laptop koeler is voorzien van maar liefst 4 USB poorten. Op die manier is het ook mogelijk om een externe muis of eventueel een extern toetsenbord probleemloos aan te sluiten.

Ventilator:

de ingebouwde ventilatoren kunnen een maximale snelheid bereiken van maar liefst 2500 RPM. Daardoor kun je ervoor zorgen dat de laptop niet oververhit raakt en dit is beter voor de levensduur.

Handig in gebruik:

het is mogelijk om deze laptop koeler ook nog eens in hoogte te verstellen. Je kunt namelijk kiezen uit 4 niveaus.

Nadelen
Kostenplaatje:

de iets hogere prijs kan voor een aantal klanten misschien wel net het struikelblok vormen.

Koop bij bol.com (€48)

 

 

 

 

5. Professionele 2-in-1 Cooling Pad

 

Deze goedkope laptop koeler beschikt over 1 grote en stille ventilator om je laptop af te koelen en er zo voor te zorgen dat hij niet oververhit raakt. Je neemt ook een betere en ergonomische houding aan met deze laptopstandaard en hij kan in vijf verschillende standen versteld worden.

Hij is ideaal voor laptop met schermgroottes tussen 11 en 17 inch en kan ook gebruikt worden als desktop stand. Hij is gemaakt van sterk materiaal en is duurzaam.

De meeste kopers geven positief advies over dit apparaat. Hij is makkelijk te bevestigen en is praktisch. Hij is stevig en stil en heeft een mooie blauwe LED verlichting.

Toch zijn andere kopers niet akkoord. Zij vinden de kwaliteit matig en vinden dat hij niet zo stil is als beschreven. De steun is ook niet echt stabiel en je gebruikt hem best niet voor een laptop van 17 inch.

Het merk Siston is misschien niet heel erg bekend maar toch biedt het enkele handige en degelijke laptop koelers aan. Deze laptop koeler kun je bovendien gebruiken voor heel wat verschillende toestellen zoals Notebooks en gewone standaard laptops. Laten we even een kijkje nemen naar de voor- en nadelen die dit toestel met zich meebrengt.

Voordelen
Materiaal:

de laptop koeler is gemaakt uit kunststof en is geschikt om te gebruiken met laptops die een schermgrootte hebben van 17 inch. Ook met een Notebook is er helemaal geen probleem.

Prijskaartje:

het is zeker en vast een pluspunt dat dit niet één van de dure laptop koelers is.

Comfort:

de ventilator die bovendien geruisloos werkt, voorkomt oververhitting van de laptop. Verder is het mogelijk om de standaard in hoogte te verstellen.

Nadelen
Kwetsbaar:

volgens een aantal gebruikers zou de standaard niet zo heel stabiel en stevig zijn.

Koop bij bol.com (€13.94)

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Cooler Master Notepal U3+

 

De Cooler Master Notepal U3 Plus is een slimme en stevige laptop koeler met een gezandstraald aluminium oppervlakte die zorgt voor een goede warmteverdeling van de warmtebronnen. Hij heeft drie ventilatoren van 80 mm met instelbare snelheid om de laptop goed af te koelen. Hierdoor blijft je computer goed werken.

Het is een lichtgewicht product en je kunt hem gewoon laten werken via de USB ingang. Hij kan laptops ondersteunen met een maximale schermgrootte van 19” en helpt ook om je laptop te beschermen. Je kunt er je laptop in dragen en twee van de ventilatoren zijn verplaatsbaar.

De vele online reviews geven een positief advies over dit product. De kopers zijn tevreden over de kwaliteit en vinden dat de laptop koeler gemakkelijk te bevestigen is. Hij is praktisch en tijdens het gamen bereik je tot wel 10 graden celsius minder van temperatuur. Op de hoogste stand maakt hij wel wat geluid.

Als je vaak op je laptop werkt dan is het altijd een goed idee om een laptop koeler aan te kopen. Zo kun je op een veilige manier verhinderen dat je laptop oververhit raakt. Dit model van Cooler Master is zeker de moeite waard om eens grondig te bekijken. Het is misschien niet meteen het bekendste merk maar misschien is het voor jou wel het beste merk.

Voordelen
Materiaal:

de laptop koeler is voorzien van een gezandstraald aluminium oppervlak. Daardoor wordt de warmte heel mooi en vooral gelijkmatig verdeeld.

Ventilator:

dit model is uitgerust met maar liefst 3 ventilatoren waarvan je de snelheid zelf probleemloos kunt instellen en al dan niet veranderen. Bovendien is het mogelijk om 2 van de 3 ventilatoren ook nog eens te verplaatsen.

Handig in gebruik:

deze laptop koeler is ideaal voor laptops met een schermgrootte van ongeveer 19 inch. Je kunt het toestel eenvoudig laten functioneren door middel van de USB poort.

Nadelen
Geluid:

indien je de laptop koeler op de hoogste snelheidsstand inschakelt dan zul je merken dat dit toch gepaard gaat met iets meer lawaai.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status