5 Beste laptoptassen Test Van 2022

Laatste update: 02.12.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Beste laptoptassen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een laptoptas als onderdeel van een rugzak? Dan lijkt de Eastpak Out Of Office misschien wel wat voor jou. Zo blijkt deze voorzien te zijn van een apart laptoptvak, geschikt voor een compacte 14 inch laptop. Is je laptop echter iets groter dan zou je altijd nog kunnen kiezen voor de Case Logic Huxton laptoptas. Dergelijke tas biedt je de mogelijkheid om zonder problemen een 15,6 inch grote laptop veilig in op te bergen. Voor het gemak voegen we in de tabel hieronder nog een derde topproduct toe. Op die manier kun je rustig vergelijken en er de voor jou beste laptoptas uitkiezen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Laptoptassen Koopgids

 

Wat is een laptoptas en waarvoor kun je die zoal gebruiken? Uit welke materialen kan hij vervaardigd zijn en hoe zit het met het formaat van de tas? Heb je de mogelijkheid uit één enkele soort of bestaan er verschillende types tassen? In de koopgids hieronder trachten we jou een antwoord te bieden op deze prangende vragen. Neem alvast een kijkje alvorens je de verschillende laptoptassen met elkaar gaat vergelijken. En wie weet kun je op die manier nog wel enkele leuke aanbiedingen tegenkomen.

Het nut van een degelijke laptoptas

Een laptop is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven en de meesten onder ons hebben er dan ook 1 of misschien wel meerdere. Ben je bovendien iemand die z’n laptop vaak meeneemt naar school of kantoor? Dan heb je een reden te meer om hem zo goed mogelijk te beschermen tegen stoten en/ of krassen. Dit kun je makkelijk doen met behulp van een degelijke laptoptas.

Toch willen wij jou aanraden om niet zomaar de eerste de beste laptoptas aan te kopen. Neem rustig de tijd om de verschillende types te bekijken en zo zul je zien dat er ook heel wat verschillende materialen aan te pas komen. Bedenk of je op zoek bent naar een standaard laptoptas of misschien toch liever een trolley of rugzak? En wat dan met het design en de eventuele extra accessoires of kenmerken. Kortom, heel wat mogelijkheden en bijgevolg ook heel wat knopen om door te hakken.

 

Het type laptoptas en de draagwijze

Zo zul je eerst en vooral een keuze moeten maken omtrent het type laptoptas. Hierbij kunnen we een onderscheid maken tussen de zogenaamde rugzak, de schoudertas, de aktetas of de trolleytas. Elk type heeft voor- en nadelen en welke je uiteindelijk besluit aan te kopen is voornamelijk een persoonlijke kwestie.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een laptoptas die je eenvoudigweg op je rug kunt dragen dan lijkt de zogenaamde rugzak de beste aanbeveling te zijn. Dergelijk exemplaar is vaak voorzien van iets bredere schouderbanden die je makkelijk en snel kunt verstellen. Heb je graag een laptoptas om in de hand te dragen dan zou je eventueel kunnen opteren voor de aktetas of trolleytas. Het grote verschil hierbij is dat de trolleytas over wieltjes beschikt en makkelijk van de ene naar de andere ruimte kan worden verplaatst.

De schoudertas daarentegen biedt je verschillende draagwijzen aan. Zo heb je de keuze om hem gewoon over je schouder te dragen alsook in de hand. Kortom, het type laptoptas hangt bijzonder nauw samen met de wijze waarop deze kan worden gedragen en het draagcomfort.

 

Het formaat in functie van de laptop en de gebruikte materialen

Net doordat er verschillende soorten laptoptassen bestaan, is er ook heel wat onderscheid waar te nemen op het gebied van formaat. Om het formaat van de laptoptas te bepalen, is het niet alleen belangrijk om rekening te houden met de grootte van je laptop maar ook met de functie van de tas. Ben je bijvoorbeeld niet alleen op zoek naar een tas om je laptop in op te bergen maar tevens ook wat schrijfgerief en documenten? Dan geef je maar beter de voorkeur aan een grote laptoptas zoals de rugzak.

Is hij louter en alleen bedoeld om je laptop in te bewaren, dan kun je uiteraard op zoek gaan naar een compacte laptoptas zoals de aktetas. Daarnaast is het uiteraard ook belangrijk om rekening te houden met de grootte van je laptop. Een laptop met een beeldschermgrootte van 13 inch zal uiteraard minder ruimte in beslag nemen dan eentje van 17,3 inch. De meeste laptops worden echter gekenmerkt door een standaard formaat van 15,6 inch.

Minstens even belangrijk als het formaat, zijn de gebruikte materialen. Zo heb je heel wat laptoptassen die vervaardigd zijn uit kunststof of polyester. Een pluspunt van polyester is bijvoorbeeld dat het een waterafstotend materiaal is. Met andere woorden; geen paniek indien het onderweg mocht regenen. Verder zijn er ook laptoptassen die gemaakt zijn uit duurzaam leer of neopreen.

Bescherming, design en andere extra kenmerken

Tot slot is het belangrijk om nog even stil te staan bij de bescherming die de tas biedt en eventuele extra kenmerken. Zo is het belangrijk dat je laptop beschermd wordt tegen krassen en lichte stoten. Het is echter een meerwaarde indien de laptoptas ook bescherming biedt tegen regen en zware stoten. Je betaalt misschien iets meer maar je laptop geniet dan ook een volledige bescherming.

Bedenk daarnaast of de laptoptas voorzien is van een extra accessoirevakje of niet? Is er een telefoonvakje, een sleutelvakje of een documentenvak voorzien? Ook dat kan allemaal handig zijn en de doorslag geven op het moment van aankoop.

 

5  beste laptoptassen (Reviews) van 2022

 

De beste laptoptas hoeft niet altijd de duurste te zijn. Zo zijn er ook heel wat aanbiedingen en goedkope tassen die de moeite waard zijn. Sommigen kiezen voor een grote laptoptas van 17 inch terwijl anderen het toch liever iets compacter houden en opteren voor een laptoptas van 14 inch. Naast het formaat zul je zien dat er ook heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van design, materiaal en merk. Een Castelijn en Beerens laptoptas is bijvoorbeeld bekend vanwege z’n unieke design terwijl de Eastpak varianten iets toegankelijker zijn. Bekijk daarom alvast even de 5 topproducten hieronder alvorens een keuze te maken.

 

1. Eastpak Out Of Office Rugzak 27 liter 14 inch laptopvak

 

Met dit product van Eastpak, uit de bekende Eastpak Out Of Office collectie, kies je wel voor een bijzonder aparte laptoptas. Het betreft hier eigenlijk meer een rugzak met een formaat van 44 x 29,5 x 22 cm, dat overeenkomt met een inhoud van maar liefst 27 liter. De rugzak is echter wel voorzien van meerdere kleine en grote opbergvakken waaronder een specifiek 14 inch laptopvak. Kortom, de moeite waard om hem even te bekijken.

Bovendien kun je de rugzak, die overigens uitsluitend uit waterafstotend polyester is vervaardigd, in maar liefst 127 kleuren en designs bekomen. Dit maakt het niet alleen de ideale laptoptas voor dames maar evenzeer een uitstekende laptoptas voor heren. De brede schouderbanden blijken ook nog eens verstelbaar, wat bijdraagt aan het draagcomfort.

Wanneer we de online reviews bekijken dan stellen we vast dat deze laptoptas vast en zeker tot de populairste producten uit het lijstje kan behoren. Hij wordt dan ook beloond met een mooie score van maar liefst 4,7 sterren. Echter, beschikt hij niet meteen over de laagste prijs en vindt een kleine minderheid van de klanten hem wel behoorlijk duur.

Voordelen
Formaat:

de rugzak wordt gekenmerkt door een maximale afmeting van maar liefst 44 x 29,5 x 22 cm waardoor je een capaciteit van maximaal 27 liter geniet.

Laptopvak:

ondanks het feit dat het hier eerder een rugzak betreft, geniet je toch een apart laptopvak van maar liefst 14 inch.

Materiaal:

op het moment van productie heeft men ervoor gekozen om te werken met polyester dat ook nog eens waterafstotend blijkt te zijn.

Gebruiksvriendelijk:

de rugzak met laptopvak is voorzien van meerdere grote en kleine vakjes en kan makkelijk worden afgesloten met een ritssluiting. Verder zijn de schouderbanden breed en makkelijk verstelbaar.

Nadelen
Prijzig:

we stellen vast dat een kleine minderheid van de klanten, het prijskaartje toch wel iets te duur vindt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Case Logic Huxton Laptoptas 15.6 inch

 

In vergelijking met het vorige product zul je zien dat het prijskaartje hier iets lager ligt. Dat kan door sommige klanten als een pluspunt beschouwd worden. De laptoptas is vervaardigd uit duurzaam en waterafstotend polyester en wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 30 x 41 x 26,7 cm. Wat hem dan weer geschikt maakt om een laptop van 15,6 inch veilig in op te bergen.

De tas, die je overigens wordt aangeboden door Case Logic, is beschikbaar in een neutraal design en zal ervoor zorgen dat je laptop beschermd is tegen lichte stoten en/ of krassen. De softcase tas beschikt over 3 opbergvakken van een verschillend formaat, een stevige brede schouderband die je overigens kunt verstellen én een betrouwbare ritssluiting. Kortom, een veilige en handige laptoptas die je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Wanneer we de reacties op het product bekijken dan stellen we vast dat heel wat klanten tevreden zijn en Case Logic als veruit het beste merk beschouwen. Kopers geven overigens ook een positief advies over het design en de gebruiksvriendelijkheid. Slechts één enkeling blijkt toch niet helemaal overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit.

Voordelen
Formaat:

dankzij z’n formaat van 30 x 41 x 26,7 cm kun je er makkelijk een laptop met een schermgrootte van 15,6 inch in kwijt.

Comfort:

je kunt de tas makkelijk en zonder problemen afsluiten met behulp van een daarvoor voorziene ritssluiting. De schouderbanden zijn bovendien breed en makkelijk te verstellen.

Materiaal:

ook hier heeft men de voorkeur gegeven aan waterafstotend polyester materiaal

Kostenplaatje:

in tegenstelling tot sommige andere laptoptassen zul je gelijk kunnen vaststellen dat het prijskaartje zeer toegankelijk is.

Nadelen
Matige kwaliteit:

we stellen vast dat de kwaliteit niet helemaal aan de wensen van 1 koper lijkt te voldoen.

Koop bij bol.com (€27.49)

 

 

 

 

3. Samsonite Classic CE Laptop Schoudertas 15.6 inch

 

Het is misschien geen leren laptoptas, maar toch zul je vast en zeker heel tevreden zijn bij het zien van deze unieke Samsonite laptoptas vervaardigd uit polyester en polyurethaan. De tas wordt gekenmerkt door een donkere neutrale kleur en is maar liefst 31,5 x 14,5 x 14,5 cm groot. Dit maakt hem dan ook de geschikte 15,6 inch laptoptas.

Net zoals het vorige product, blijkt ook deze softcase laptoptas voorzien te zijn van 3 stevige opbergvakken waaronder een laptop/tabletvak en een documentenvak. Hij wordt aangevuld van alle mogelijke comfort dankzij de stevige verstelbare schouderband en het aparte handvat. Zo kun je zelf kiezen of je de tas om je schouder heen draagt of liever in de hand. Dankzij de 2-ways ritssluiting kun je de tas telkens opnieuw veilig afsluiten.

Ondanks z’n hogere prijskaartje wordt deze schoudertas bijzonder positief beoordeeld door de klanten. Zo wordt niet alleen een positief advies gegeven over de kwaliteit maar ook de gebruiksvriendelijkheid en het comfort. Kortom, het product voldoet helemaal aan de verwachtingen en dat resulteert zich in 5 sterren.

Voordelen
Comfort:

je kunt zelf de keuze maken of je de tas over je schouder draagt of gewoon in je hand dankzij het aanwezige handvat en de verstelbare schouderbanden.

Materiaal:

hij blijkt bijzonder stevig en gemaakt uit een combinatie van uit polyester en polyurethaan.

Formaat:

ben je op zoek naar een laptoptas om je 15,6 inch laptop veilig in op te bergen? Dan zal dit exemplaar met z’n afmeting van 31,5 x 14,5 x 14,5 cm vast en zeker aan jouw wensen voldoen.

Nadelen
Prijzig:

in tegenstelling tot sommige andere tassen, zul je merken dat het prijskaartje hier misschien wel wat hoger ligt dan het gemiddelde.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Burkely By Bol.Com Bart Laptoptas 15,5 inch

 

Door te kiezen voor de Burkely laptoptas kies je alvast voor een unieke verhouding tussen enerzijds kwaliteit en anderzijds design. Echter zul je er wel rekening mee moeten houden dat het prijskaartje hier toch wel net iets hoger ligt dan misschien verwacht.

De leren laptoptas wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 30 x 45 x 8 cm en is afgewerkt in een prachtige cognac-achtige kleur. De buitenkant van de tas mag dan wel uit leer vervaardigd zijn, de binnenvoering is echter volledig uit katoen gemaakt. Hij biedt maar liefst 8 opbergvakken aan, waarvan een uniek laptopvak dat geschikt is voor een laptop van 15,6 inch. De schouderbanden zijn breed, verstelbaar en bovendien afneembaar wat allemaal bijdraagt aan het comfort.

Ook hier kun je dus zelf bepalen of je de tas om je schouder heen draagt of liever gewoon in de hand. Sommige klanten maken zich wel wat druk omwille van het hoge prijskaartje en vermelden dat ze misschien toch iets meer kwaliteit hadden verwacht. Toch lijkt de overgrote meerderheid duidelijk tevreden en dat is meteen de reden waarom hij in ons lijstje verschijnt.

Voordelen
Materiaal:

in tegenstelling tot de meeste andere tassen uit deze lijst, blijkt dit exemplaar volledig vervaardigd te zijn uit hoogwaardig leder.

Schouderbanden:

je zult zien dat de schouderbanden iets breder zijn wat bijdraagt aan het draagcomfort. Verder zijn ze verstelbaar én afneembaar.

Formaat:

hij meet maar liefst 30 x 45 x 8 cm en kan worden onderverdeeld in wel 8 afzonderlijke opbergvakken waaronder een laptopvak. Daarin kun je makkelijk een 15,6 inch laptop veilig bewaren.

Nadelen
Prijzig:

het zal je allicht niet verwonderen maar het prijskaartje ligt hier echt een heel pak hoger dan misschien verwacht.

Koop bij bol.com (€87.09)

 

 

 

 

5. Targus 15.6 inch 39.6cm Zamba Laptop Sleeve Neopreen

 

Tot slot kunnen we het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met deze unieke laptoptas van Targus. Hij wordt gekenmerkt door een ruim formaat van 39,6 x 29 x 3 cm wat hem geschikt maakt om een laptop van 15,6 inch veilig in op te bergen. In tegenstelling tot de vorige producten uit dit lijstje, is deze Targus laptoptas vervaardigd uit neopreen waardoor je laptop enkel tegen lichte stoten zal worden beschermd.

De softcase laptoptas is echter wel volledig waterdicht en bovendien voorzien van een extra accessoirevakje en een stevige 2-ways ritssluiting. Ben je dol op felle kleurtjes dan zal dit opvallende gele design je vast en zeker wel aanspreken.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat de meningen eerder verdeeld zijn. Voor sommigen is dit werkelijk een topproduct terwijl anderen misschien net iets meer kwaliteit hadden verwacht. Laat je hier niet gelijk door afschrikken want misschien voldoet deze sleeve laptoptas wel aan al je verwachtingen. En bovendien valt het prijskaartje hartstikke goed mee. In vergelijking met de andere 4 tassen, is het de laptoptas met de laagste prijs.

Voordelen
Formaat:

met een maximale afmeting van 39,6 x 29 x 3 cm, blijkt hij uitermate geschikt om een laptop met een schermgrootte van 15,6 inch te bewaren.

Materiaal:

hij is voor het grootste gedeelte gemaakt uit duurzaam neopreen.

Budgetvriendelijk:

ben je op zoek naar een laptoptas met een correcte prijs-kwaliteitverhouding, dan is dit product precies waar je naar op zoek moet.

Nadelen
Design:

het felle fluor gele design kan door sommige klanten echter wel als een mogelijk struikelblok worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status