5 Beste Lasapparaat Inverters Test van 2020

Laatste update: 06.08.20

 

Lasapparaat inverters – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je vaak heel wat objecten moet lassen dan kun je maar beter een lasapparaat inverter gebruiken. Dat is eigenlijk een toestel dat zal gebruik maken van een bijzonder lage spanning bij een relatief hogere stroomsterkte. Deze lasapparaten inverters zijn dus vaak iets compacter en ze wegen ook relatief weinig waardoor het comfortabel is om mee te werken. Door rekening te houden met verschillende factoren zoals de gebruikerservaring en de online reviews, hebben wij een top 3 kunnen samenstellen. Hierin willen wij jou de 3 beste lasapparaat inverter toestellen gaan presenteren. Zo mag je met de Hbm 200 MOS echt wel heel erg blij zijn. Het is een krachtig toestel dat je bovendien heel wat bewegingsvrijheid gunt dankzij het 2 meter lange snoer. De Gys MI 160 P lasapparaat inverter hoeft uiteraard helemaal niet onder te doen. Het is een multifunctioneel toestel dat vrij energiezuinig werkt en heel erg compact is en licht weegt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Lasapparaat inverters koopgids

 

Een inverter lasapparaat transformeert de spanning niet meteen naar de nodige waarde die je nodig hebt om te lassen, maar bouwt deze op via een tussenkring na gelijkrichting. Je verliest minder warmte en energie en de vlamboog is veel stabieler. Bovendien is het een stuk veiliger. Als je de beste lasapparaat inverters wilt kopen dan moet je rekening houden met de verschillende soorten toestellen, het amperage, de inschakelduur, de pulse functie en de synergic functie.

 

Soorten lasapparaten

Er zijn verschillende soorten apparaten die je kunt kopen en we zullen deze even vergelijken. Een lasapparaat met een beklede elektrode is geschikt voor doe-het-zelvers die willen leren lassen. Dit apparaat gebruikt een boog van elektriciteit die het metaal verhit om het te kunnen lassen. Deze manier is populair hoewel het echter niet de makkelijkste manier is. Je kunt dit toestel enkel gebruiken voor dikke metalen. Bovendien moet je de elektrode regelmatig vervangen, dit kan ervoor zorgen dat sommige mensen hun interesse in deze manier zullen verliezen.

Een MIG lasapparaat gebruikt een draad om de elektrische stroming met het metaal te verbinden. De boog en het lasgebied zijn beschermd door middel van een inert gas en de draad wordt automatisch aangevoerd en smelt op het metaal. Deze apparaten zijn makkelijk in gebruik en zijn geschikt voor dunne metalen.

Een lasapparaat met een gevulde draad lijkt op een MIG model want er wordt ook een smeltende draad gebruikt. Hier wordt echter geen inert gas gebruikt voor de bescherming maar wel een draad die gevuld is met poeder. Deze apparaten kun je zonder problemen gebruiken in een winderige situatie of op vieze metalen.

Een TIG apparaat wordt minder gebruikt. Dit model gebruikt een draad die niet smelt maar gebruik maakt van een wolfraam elektrode om de lasnaad te creëren. Dit type is moeilijk in gebruik en het proces is ook een stuk langzamer. Je kunt ze wel gebruiken voor het lassen van dunne metalen.

 

Het amperage

Het vermogen van een lasapparaat wordt uitgedrukt in ampère. Meestal heb je voor het lassen van staal met een dikte van een millimeter ongeveer 40 ampère nodig. Om een plaat met een dikte van 5 mm te lassen heb je dus een vermogen nodig van 200 ampère. Je kunt dus beter op voorhand beslissen hoeveel vermogen je nodig hebt voordat je een bepaalde lasapparaat inverter aanbieding koopt.

Bovendien is er nog een probleem: een apparaat met een vermogen hoger dan 200 ampère heeft meestal een stroomsterkte nodig van 400 volt. Dit wil zeggen dat je dit apparaat niet zomaar op het lichtnet kunt aansluiten. Het is een aanbeveling om van tevoren extra informatie op te zoeken of te praten met een kenner.

 

Inschakelduur

De inschakelduur is een soort van veiligheid die op een lasapparaat zit. Deze functie zorgt ervoor dat het toestel zichzelf uitschakelt wanneer de temperatuur te hoog wordt. Deze inschakelduur wordt weergegeven met een percentage en geeft aan hoe lang je het apparaat kunt gebruiken voordat het te heet wordt.

Een inschakelduur van 100% toont aan hoeveel ampère je maximaal bereikt na 10 minuten. Je kunt beter een inschakelduur van 60% gebruiken. Dit betekent dat je 6 minuten lang kunt lassen, de meeste klussen duren ook niet langer dan deze tijd. Als de inschakelduur bij 60% 140 ampère is dan wil dit zeggen dat je gedurende 6 minuten met dit amperage kunt lassen. Daarna moet je het apparaat 4 minuten laten afkoelen.

Een apparaat met een inschakelduur van 80% kun je 8 minuten lang gebruiken of een toestel van 50% kun je 5 minuten gebruiken om te lassen waarna het 5 minuten moet afkoelen.

 

Pulse en synergic functies

Een pulse functie maakt het mogelijk voor een lasapparaat om te pulseren tussen piekstroom en basisstroom. Deze functie komt vooral voor bij MIG en TIG apparaten. Het apparaat brengt minder warmte in waardoor het materiaal niet vervormt. Je kunt het apparaat ook makkelijker gebruiken om verticaal te lassen. Het risico op bindingsfouten wordt sterk verminderd en je zult beschikken over een gelijkmatige las.

De synergic functie maakt het mogelijk om een lasapparaat met 1 knop in te stellen door de dikte van het materiaal in te voeren. Daarna doet het toestel de rest. Je kunt ook lasprogramma’s bewaren om in de toekomst opnieuw te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je sneller kunt beginnen met werken.

Deze functies zul je niet zo vlug terugvinden op de goedkope lasapparaat inverters. Je kunt echter online op zoek gaan naar aanbiedingen die deze functies bevatten en die momenteel te koop staan voor een promotieprijs.

 

5 Beste Lasapparaat Inverters (Reviews) van 2020

 

Met een lasapparaat inverter kun je lage spanning gebruiken bij een hoge stroomsterkte om te kunnen lassen. Ze zijn kleiner en lichter en dus makkelijker om te gebruiken dan een transformator. We hebben vijf verschillende producten vergeleken en samengevat. Om je beter te informeren kun je dus gerust ons artikel lezen en zelf beslissen welke de beste lasapparaat inverter is.

 

1. 200 MOS Inverter met Digitaal Display

 

De 200 MOS Inverter van HBM beschikt over een digitaal display en dankzij het handvat aan de bovenkant kun je het apparaat makkelijk meenemen op verplaatsing. Het heeft een ampere bereik van minimum 5 en maximum 200. Het snoer heeft een lengte van 2 meter.

Het toestel is met z’n 4 kg licht van gewicht dus je kunt het makkelijk dragen. Het apparaat heeft isolatieklasse F en wordt geleverd met verschillende accessoires zoals een elektrodetang, een aardingsklem en een Arc Force.

Over deze lasapparaat inverter aanbieding zijn momenteel nog geen online reviews te vinden. Wees de eerste persoon om een beoordeling te schrijven, zo kunnen wij een advies formuleren en help je andere toekomstige kopers.

Met deze Hbm 200 MOS lasapparaat inverter haal je zonder twijfel een bijzonder degelijk en duurzaam apparaat in huis. Het biedt je de mogelijkheid om met een lagere spanning iets te gaan lassen. En dit wanneer je toch wel gebruik maakt van een bijzonder hoge stroomsterkte.

Voordelen
Handig in gebruik:

het is een vrij compact apparaat dat ook nog eens heel weinig weegt. Daardoor kun je het gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Verder is er een snoer van 2 meter voorzien en is er sprake van een digitaal scherm.

Ampère bereik:

deze lasapparaat inverter is uitgerust met een minimaal ampère bereik van 5 en een maximum bereik van 200.

Toebehoren:

op het moment dat je het toestel aankoopt dan zul je er heel wat extra benodigdheden bij krijgen. Denk maar aan een Arc Force, een aardingsklem en zelfs een elektrodetang.

Nadelen
Geen review:

op dit moment is er nog helemaal geen enkele online beoordeling geplaatst. Daardoor is het voor ons niet zo eenvoudig om eventuele minpunten aan het product te ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Gys GysMI 160A Lasapparaat Elektrode

 

Deze lasinverter is een multifunctioneel apparaat en wordt gestuurd door een microprocessor. Het apparaat werkt op een lage spanning van 230 Volt / 16 Ampere en je kunt verschillende soorten elektroden, zoals roestvrij staal en gietijzer, gebruiken op DC spanning. Het verbruikt weinig energie en is licht van gewicht en compact dus je kunt het makkelijk meenemen op verplaatsing.

Met de drukknop kun je het toestel eenvoudig instellen. Verder beschikt deze inverter over 3 functies om het lassen makkelijker te maken. Een hete startfunctie zodat het apparaat vlugger opstart, een boogkracht functie die de lasboog beschermt tegen kortsluiting en een anti-plak functie zodat de elektrode niet blijft plakken.

Het artikel wordt geleverd met een elektrodehouder, een aardklem en een opbergkoffer om het makkelijk in te bewaren. Dit product heeft nog geen beoordelingen ontvangen dus we kunnen je geen advies geven.

Indien je op zoek bent naar een lasapparaat inverter dat eigenlijk ook een beetje een multifunctioneel apparaat is dan kun je dit model van Gys eens bekijken. Dit toestel wordt bovendien gestuurd en ondersteund door middel van een duurzame en krachtige microprocessor. Laten we even de voor- en nadelen van de lasapparaat inverter op een rijtje plaatsen.

Voordelen
Spanning:

dit toestel functioneert op basis van een behoorlijk lage spanning die overeenkomt met 230 Volt / 16 Ampere.

Gebruiksgemak:

het is bovendien mogelijk om meerdere verschillende elektroden te gaan toepassen op DC spanning. Verder is het vrij energiezuinig.

Handig in gebruik:

in vergelijking met sommige andere toestellen gaat het hier over een vrij compacte lasapparaat inverter die weinig weegt. Daardoor is het toestel eenvoudig overal mee naartoe te nemen.

Nadelen
Gebruikservaring:

doordat er nog geen online beoordelingen zijn geplaatst, is er ook geen nieuws op het gebied van de gebruikerservaring die klanten hebben.

Koop bij bol.com (€219)

 

 

 

 

3. Profi 155 Mig Inverter

 

De 155 MIG inverter van HBM heeft zowel voor MMA als MIG een minimum amperage van 30 en een maximum van 155. Het apparaat wordt geleverd met een elektrodetang, een aardklem en een MIG toorts zodat je meteen kunt beginnen met lassen.

De netspanning van het apparaat bedraagt 230 Volt en de nulspanning 52 volt. Het toestel heeft een efficiëntie van 80% en het snoer heeft een lengte van 2 meter. De diameter van de elektrode bedraagt 1 mm en het apparaat heeft isolatieklasse F.

Ook bij dit apparaat zijn er nog geen meningen geschreven van andere gebruikers. Wegens een gebrek aan reviews kunnen wij ook geen advies geven over deze lasapparaat inverter aanbieding.

Net zoals het eerste apparaat is ook deze lasapparaat inverter afkomstig van het ondertussen bekende en misschien ook wel het beste merk HBM. Het apparaat is voorzien van een minimum ampère bereik van ongeveer 30 en een maximum ampère bereik van ruim 155. Hieronder zetten we de positieve en negatieve punten eens even op een rijtje.

Voordelen
Toebehoren:

bij de aankoop van het product krijg je er heel wat hulpstukken zoals een aardklem, een MIG toorts en een elektrodetang bij. Daardoor zou het wel eens tot de populairste lasapparaat inverter toestellen kunnen behoren.

Spanning:

het apparaat is uitgerust met een totale netspanning van 230 Volt. De nulspanning van dit toestel ligt rond de 52 Volt.

Handig in gebruik:

de lasapparaat inverter behoort tot de isolatieklasse F. Verder is het voorzien van een bijzonder lang snoer van 2 meter. Daardoor heb je toch wel voldoende bewegingsvrijheid.

Nadelen
Prijskaartje:

de hoge prijs van dit toestel zou misschien voor sommige potentiële kopers wel eens als een struikelblok kunnen worden beschouwd.

Koop bij bol.com (€307.99)

 

 

 

 

4. 200 TIG / MOS Inverter met Digitaal Display

 

Dit model van HBM beschikt over een digitaal display en heeft een amperage van minimum 5 en maximum 200. De lasinverter wordt geleverd met verschillende hulpstukken zoals een aardingsklem, een elektrodetang en een TIG toorts. Het toestel heeft een netspanning van 230 Volt en een nulspanning van 42 Volt.

Het apparaat heeft een efficiëntie van 80% en valt in isolatieklasse F. Het toestel weegt slechts 9 kg en is voorzien van een handvat aan de bovenkant zodat je het makkelijk kunt meenemen op verplaatsing. Je hoeft de elektrode niet aan te strijken want dit is een hoogfrequente machine.

Voor dit artikel zijn er nog geen beoordelingen geplaatst. Je kunt dus de eerste kopers zijn die er een mening over geeft.

Ook hier merken we opnieuw op dat het om een HBM lasapparaat inverter gaat. Toch zul je hier net iets meer budget hoeven te voorzien aangezien het prijskaartje ook iets hoger ligt. Het apparaat is voorzien van een handig digitaal display waarop je alles duidelijk en nauwkeurig kunt aflezen. Verder behoort de lasapparaat inverter tot de isolatieklasse F.

Voordelen
Amperage:

het apparaat is uitgerust met een minimum ampère bereik van 5 en een maximum ampère bereik van 200.

Accessoires:

zodra je het product aankoopt dan krijg je er meteen ook een aardingsklem, een TIG koorts en zelfs een elektrodetang bij.

Spanning:

deze lasinverter is uitgerust met een netspanning van maar liefst 230 Volt. De nulspanning van het apparaat ligt ongeveer rond de 42 Volt.

Nadelen
Geen beoordeling:

het gebrek aan online reviews maakt het voor ons behoorlijk moeilijk om eventuele minpunten van het apparaat te ontdekken.

Kostenplaatje:

dit toestel is jammer genoeg niet gezegend met de laagste prijs en dit zou een nadeel kunnen zijn voor sommige gebruikers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Hbm 160 MOS Inverter met Digitaal Display

 

De 160 MOS inverter van HBM is perfect voor mensen die op zoek zijn naar goedkope lasapparaat inverters. Het toestel staat te koop aan een lage prijs en beschikt, net als de andere HBM toestellen, over een digitaal display. Ook hier krijg je naast het apparaat extra items zoals de elektrodetang, aardingsklem en een Arc Force.

Het apparaat heeft een amperage van minimum 30 en maximum 160 en een efficiëntie van 80%. Het toestel behoort tot isolatieklasse F en het snoer heeft een lengte van 1 meter. De netspanning bedraagt 230 volt en de nulspanning 58 volt.

Tot op heden heeft nog geen enkele koper een review geschreven over dit artikel. We kunnen dus ook geen advies formuleren over dit product.

Net zoals het voorgaande apparaat, verwelkomen we ook hier een HBM lasinverter. Indien je op zoek bent naar een lasapparaat inverter die niet alleen degelijk is maar bovendien ook vrij goedkoop, dan is dit product zeker een aanbeveling. Laten het apparaat eens even onder de loep nemen.

Voordelen
Prijskaartje:

in vergelijking met de andere 4 apparaten, heeft deze lasapparaat inverter wel degelijk de laagste prijs.

Toebehoren:

ook hier krijg je bij de aankoop van het toestel een aantal spulletjes meegeleverd. Denk maar aan een elektrodetang, een Arc Force en zelfs een aardingsklem.

Capaciteit:

dit handige en duurzame toestel is gezegend met een ampère bereik tussen 30 en 160. Verder is het uitgerust met een efficiëntie van 80%.

Nadelen
Geen gebruikerservaring:

op het moment kunnen wij jou geen nuttig advies geven omtrent de gebruikerservaring. Dit komt omdat er nog geen online reviews werden geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sjef Pijnappels
Sjef Pijnappels
4 months ago

bij amperage wordt een waarde van 40 ampere voor een plaatdikte van 1 mm en 200 ampere voor een plaatdikte van 5 mm genoemd. het betreft hier niet de plaatdikte maar de elektrodedikte.

10top Team
Admin
10top Team
4 months ago

Hoi Sjef,

Bedankt voor de reactie op de tekst “lasapparaat”. We kijken het dus zeker na en passen het aan.

Vriendelijke groet

DMCA.com Protection Status