Beste laser thermometer

Laatste update: 03.06.20

 

Laser thermometers test van 2020

 

Een laser thermometer is een handig apparaatje waarmee het mogelijk is om de temperatuur van een voorwerp of één of ander object te gaan meten. Toch zul je merken dat er heel wat verschil is tussen de verschillende soorten laser thermometers. In onze koopgids proberen we jou daarom wegwijs te maken in de wereld van deze apparaten. Je kunt natuurlijk ook gewoon doorklikken naar onze top 3 waarin we jou de 3 beste laser apparaten van het moment even voorstellen. Zo kun je rekenen op de Ortho Digitale omdat het niet alleen handig is maar ook bijzonder eenvoudig en snel om te bedienen. Je kunt ook altijd opteren voor de Huismerk Batterijshop Infrarood laser thermometer. Het toestel is vrij compact en weegt weinig waardoor het gemakkelijk is om mee te werken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Laser thermometer koopgids

 

Laser thermometers werken met een infrarood licht om de temperatuur op te nemen. Je hoeft dus enkel de thermometer op een object te richten en daarna op een knop duwen om de temperatuur van dat object te weten. Als je zo’n artikel wilt kopen dan kun je best rekening houden met de prijs, functies en eigenschappen en de voor- en nadelen van een infrarood thermometer.

Voor- en nadelen van een laser thermometer

 

We gaan het eerste even hebben over de voordelen van een infrarood thermometer. Een IR thermometer is veel sneller dan andere soorten, je kunt binnen een seconde al de temperatuur van een object meten.

Het apparaat is ook veel veiliger omdat je geen direct contact moet maken met een object om de temperatuur te kunnen meten. Tenslotte is het ook een eenvoudig apparaat want je kunt het meetpunt goed zien door de laser en je hoeft dan gewoon nog op een knop te drukken om het meetresultaat te zien. Een IR thermometer is de beste keuze voor het meten van hoge of lage oppervlaktetemperaturen.

Vele van deze thermometers hebben de vorm van een pistool met de meetknop waar je normaal de trekker van een pistool vindt. Zo is het apparaat makkelijk in gebruik want je kunt er vlugger mee richten.

Natuurlijk heeft een IR thermometer ook enkele nadelen. Zo is de nauwkeurigheid van dit type thermometer niet zo goed als van een contactthermometer. Het materiaal dat je wilt meten mag ook niet te veel reflecteren want anders zullen de meetresultaten teveel afwijken van elkaar. Tenslotte is dit type thermometer enkel geschikt om oppervlakken te meten. Je kunt er bijvoorbeeld niet de luchttemperatuur mee meten.

 

 

Functies en eigenschappen

 

Het is handig als je de temperatuur kunt meten zowel in Celsius als in Fahrenheit, niet elk apparaat beschikt over deze mogelijkheid en voor sommigen zal dit ook niet nodig zijn. Houd daarbij ook rekening met het meetbereik van het apparaat. De meeste simpele IR thermometers kunnen meten tot een maximale temperatuur van 250º Celsius, duurdere modellen kunnen echter temperaturen meten tot wel 1600º Celsius.

De richtlaser van een infrarood thermometer wordt gebruikt om de temperatuur van een precies punt te meten. Duurdere thermometers beschikken over twee laserpunten die de temperatuur tussen beide punten meten. Alle modellen zijn natuurlijk voorzien van een display waar je de temperatuur op kunt aflezen. Koop best een thermometer waarvan het display beschikt over achtergrondverlichting, zo zul je makkelijker de resultaten van de meting kunnen zien. Je kunt het dan zelfs in het donker gebruiken.

Er bestaan ook IR thermometers met visuele hulpmiddelen. Dit wil zeggen dat je op het display kleurenbeelden kunt zien om de koude en warme plekken op een object aan te duiden. De afstand tussen de thermometer kan van belang zijn want bij goedkopere IR thermometers is het meetresultaat minder nauwkeurig als je verder van het object gaat staan. Bij duurdere modellen komt dit niet voor, zij behouden hun precisie.

Kies voor een model dat beschikt over een automatisch uitschakeling. Zo schakelt het apparaat automatisch uit wanneer je het een tijdje niet gebruikt hebt. Op die manier bespaar je energie en moet je niet te vlug nieuwe batterijen kopen.

Kosten en prijs

 

De meeste IR thermometers werken op AA of AAA batterijen. Deze worden meestal niet meegeleverd met het product dus je moet er rekening mee houden dat dit nog een extra kost is. Gelukkig kosten batterijen niet te veel geld maar je zult ze wel en toe moeten vervangen, afhankelijk van hoeveel je de IR thermometer gebruikt.

Je kunt nu op zoek gaan naar een goede IR thermometer door vele producten te vergelijken. Vergeet niet dat voor dit soort apparaten goedkoop meestal duurkoop is. Het is beter om extra geld uit te geven zodat je een toestel hebt die nauwkeurige metingen maakt en over meer nuttige functies beschikt.

Een goede aanbeveling die we je kunnen geven is om de vele reviews van andere kopers op het internet te lezen. Deze staan vol met nuttige tips en de gebruikers geven ook aan wat ze goed en slecht vinden aan elk product.

Online zul je ook veel vlugger interessante aanbiedingen vinden dan in de winkel. We willen daarmee zeggen dat een IR thermometer goedkoper zal zijn online. En een extra pluspunt is dat je niet eens uit je huis hoeft te gaan om het te kopen want het wordt aan de deur geleverd na een paar dagen.

 

 

Laser thermometer reviews – top 5

 

 

Als je van een afstand op een veilige manier de temperatuur van een bepaald object moet meten, dan kun je gebruik maken van een laser thermometer. Doordat dit product voorzien is van een laser licht, kun je nu beter richten op het object voor een nauwkeurige temperatuur. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste laser thermometer.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Ortho Digitale

 

De Digitale Infrarood Thermometer van het merk Ortho is heel erg handig en gemakkelijk in gebruik. Met dit product kun je van een afstand de temperatuur van verschillende objecten meten in ˚C en in ˚F. je kunt bijvoorbeeld waterleidingen, kookoppervlaktes, koelkasten, airconditioning, batterijen, zwembaden en nog veel meer mee meten.

Het heeft een lcd scherm met achtergrondverlichting die je gemakkelijk kunt aflezen. Het is voorzien van een laser licht, dat de temperatuur nauwkeurig meet. Je moet dit apparaat simpel richten op het object en het leest de temperatuur, hierdoor is het ook veilig in gebruik.

Voor dit product staan er tot nu toe alleen positieve beoordelingen geschreven. De kopers zijn tevreden met de kwaliteit van dit product en het is handig in gebruik. De prijs van dit product valt ook mee en het heeft ook nog een fraai design. Het is gemakkelijk te bedienen en het heeft een goede nauwkeurigheid.

Dankzij deze digitale laser thermometer van het merk Ortho kun jij vanaf nu vanop een veilige afstand de temperatuur van bepaalde objecten gaan meten. Bovendien zul je versteld staan van het behoorlijk voordelige tarief van dit apparaat. Daardoor zou het zeker wel eens tot de populairste laser thermometers kunnen behoren.

Voordelen
Batterij:

het toestel werkt op basis van batterijen die je er bij de aankoop ook meteen bij krijgt.

Gebruiksvriendelijk:

het toestel biedt je de mogelijkheid om te kiezen tussen Fahrenheit of Celsius. Het is bovendien geschikt voor warmwaterleidingen, kookplaten, zwembaden en nog zoveel meer.

Veiligheid:

de laser thermometer beschikt over een aan- en uitknop en schakelt bovendien automatisch uit wanneer het niet langer gebruikt wordt.

Nadelen
Onbetrouwbaar:

volgens een kleine minderheid van de kopers zijn de resultaten van de meting onbetrouwbaar.

Design:

één enkele koper vindt het design van het apparaat te ouderwets en niet aantrekkelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Huismerk Batterijshop Infrarood

 

Met de Infrarood Thermometer van het huismerk Batterijshop kun je snel en nauwkeurig de temperatuur van verschillende objecten van een afstand meten en lezen op dit apparaat.

Je hebt de optie om de temperatuur te meten in ˚C of ˚F. het is voorzien van een laser zodat je gericht de temperatuur kunt meten. Je kunt kiezen om de laser aan of uit te schakelen, zo ook het achtergrondlicht van dit apparaat. Na 20 seconden schakelt dit apparaat automatisch uit, waardoor je bespaart op batterijen. Dit apparaat is licht van gewicht en het heeft een gemakkelijke bediening.

Er staat tot nu toe maar 1 review geschreven voor dit product. De koper is blij met dit product, want het is duurzaam en het is handig in gebruik. Dit product heeft ook een fraai design. Met dit product kun je snel en nauwkeurig de temperatuur aflezen. Voor deze koper is dit een top product.

Met deze draadloze laser thermometer is het mogelijk om metingen uit te voeren van -50 graden Celsius tot en met 330 graden Celsius. Dit biedt dus heel wat mogelijkheden en we merken dat de koper ook helemaal overtuigd is van dit product. Laten we even de voor- en nadelen ervan grondig doornemen.

Voordelen
Handig in gebruik:

het toestel is bijzonder licht van gewicht en ligt daardoor goed in de hand. Bovendien kun je ook hier weer kiezen tussen Fahrenheit of Celsius.

Batterij:

de laser thermometer is draadloos en werkt op basis van 2 AAA batterijen.

Prijs-kwaliteitverhouding:

het toestel doet perfect wat ervan verwacht wordt en bovendien kun je het aan een zeer voordelig tarief aankopen.

Nadelen

De gebruiker is werkelijk helemaal enthousiast over de aankoop van deze laser thermometer en beschouwt het dan ook als het beste merk. Dit maakt het voor ons niet eenvoudig om eventuele minpunten tijdig te ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Benetech IR

 

De IR Thermometer is geschikt om de temperatuur van verschillende objecten te meten, zonder dat er contact wordt gemaakt met het object. Op zo een manier kun je van een afstand de temperatuur meten en is het ook veilig. Je kunt de temperatuur meten van buizen, motoronderdelen, airco, voedsel en dranken, kookoppervlakten, aquariums en nog veel meer.

Dit apparaat is gemakkelijk te bedienen en te gebruiken. Na het afmeten van de temperatuur, kun je dat op het display aflezen. Je kunt kiezen om de verlichting van het display aan of uit te doen en zo ook het laserlicht.

Ook voor dit product staat er tot nu toe maar 1 beoordeling geschreven. De gebruiker van dit product is tevreden met de kwaliteit en vindt dat het handig in gebruik is. Je kunt snel en eenvoudig de temperatuur van een object meten. Het is dus ook gemakkelijk in gebruik.

Indien je op zoek bent naar een degelijke laser thermometer maar er liefst niet zoveel geld wilt aan spenderen dan is het misschien een goed idee om dit model van Benetech eens te bekijken. Het werkt ideaal tussen een temperatuur van -50 graden Celsius en 450 graden Celsius. Het is dan ook een aanbeveling om de voor- en nadelen ervan even grondig te bekijken.

Voordelen
Prijskaartje:

in vergelijking met de andere 4 laser thermometers uit onze lijst, beschikt dit apparaat wel degelijk over de laagste prijs. Ideaal als je een beperkt budget hebt.

Efficiënt:

je kunt het toestel gebruiken om de temperatuur van buizen en motoronderdelen te meten. Ook kookoppervlakten, airco en aquariums zijn geen enkel probleem.

Handig in gebruik:

op het display kun je alle informatie aflezen van de meting. Bovendien kun je kiezen tussen Celsius of Fahrenheit.

Veiligheid:

het toestel schakelt automatisch uit nadat het 20 seconden niet gebruikt wordt.

Nadelen
Kwetsbaar:

één gebruiker laat weten dat het toestel van een matige kwaliteit is en vrij kwetsbaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Silverline Laser

 

De Laser Thermometer van het merk Silverline is geschikt om van een afstand de temperatuur van verschillende objecten te meten. Het is voorzien van een laserstraal zodat je gericht en nauwkeurig de temperatuur kunt meten. Je kunt zelf kiezen als je de temperatuur wilt meten in Celsius of Fahrenheit.

Het is voorzien van een handig LCD display met verlichting, zodat je de temperatuur snel en gemakkelijk kunt aflezen. Deze infrarode thermometer heeft een pistool handvat en is licht van gewicht, wat het gemakkelijk in gebruik maakt.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope laser thermometers. En dat kun je merken aan het aantal reviews die er voor dit product geplaatst zijn. Er is tot nu toe geen enkele review geplaatst voor dit product en dat zou met de hoge prijs ervan te maken kunnen hebben.

Deze laser thermometer is afkomstig van het merk Silverline en is ideaal om metingen uit te voeren tussen -20 graden Celsius en 320 graden Celsius. Alvorens je besluit het product aan te kopen, lijkt het ons een goed idee als we de sterke en eventueel minder sterke kanten eens aandachtig bestuderen. Op die manier kun jij te weten komen of dit apparaat iets voor jou is of juist niet.

Voordelen
Meetbereik:

het meetbereik van dit toestel ligt tussen -20 graden Celsius en 320 graden Celsius. Het is ook mogelijk om te meten in Fahrenheit.

Batterij:

de laser thermometer werkt op basis van 2 AAA batterijen.

Handig in gebruik:

het pistool handvat zorgt ervoor dat je het toestel eenvoudig kunt gebruiken. Er is ook een display voorzien met verlichting waarop je alle informatie goed kunt aflezen.

Nadelen
Beoordeling:

op dit moment zijn er nog geen reviews bij dit product geplaatst. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat eventuele kopers worden tegengehouden om het product aan te kopen.

Koop bij bol.com (€49.95)

 

 

 

 

Solid Laser Infrarood

 

Met de Laser Infrarood thermometer van het merk Solid kun je de temperatuur van een bepaald object meten zonder dat er contact plaatsvindt.

Je kunt dit apparaat gebruiken om de temperatuur van verschillende objecten aan het werk te meten, maar je zou dit apparaat ook gewoon simpel thuis kunnen gebruiken om bijvoorbeeld de temperatuur van de koelkast, voedsel, aquarium, airco etc. te meten. Voor dit product heb je twee AAA batterijen nodig die niet inbegrepen zijn.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel op een laser thermometer aanbieding. Ondanks de lage prijs van dit product, is er nog geen review geplaatst ervoor. Het zou kunnen dat dit product wel gekocht is door mensen, maar dat zij nog geen review hebben geplaatst. Omdat er geen gebruikerservaring is, kan er op basis daarvan geen advies worden gegeven.

Met de laser thermometer van Solid kun jij in een recordtempo de temperatuur van verschillende objecten te weten komen. Het is bovendien een vrij compact apparaat dat je dus gemakkelijk weer kunt opbergen. Het toestel is in vergelijking met sommige andere modellen ook bijzonder nauwkeurig.

Voordelen
Gebruik:

je kunt deze laser thermometer eenvoudig op het werk gebruiken maar het is ook mogelijk om het te gebruiken voor metingen bij je thuis. Denk maar aan het aquarium of de koelkast.

Batterij:

de laser thermometer werkt op basis van twee AAA batterijen. Houd er wel rekening mee dat je deze nog apart hoeft aan te kopen.

Prijskaartje:

je zult versteld staan van het voordelige tarief waaraan je de laser thermometer kunt bekomen.

Nadelen

We merken dat de gebruiker helemaal overtuigd is van de voordelen van dit apparaat. Bovendien werkt het ook bijzonder nauwkeurig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status