5 Beste Laserprinters Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Laserprinters – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met behulp van een degelijke laserprinter is het mogelijk om nog even snel die boarding pass uit te printen alvorens je op het vliegtuig hoeft te stappen. Toch raden wij jou aan om niet meteen het eerste het beste apparaat aan te kopen. Het is een aanrader verschillende toestellen met elkaar te vergelijken en rekening te houden met een aantal elementen. Deze worden goed uitgelegd in de daarvoor voorziene koopgids. Je kunt natuurlijk ook altijd meteen onze top 3 raadplegen waarin we de 3 beste laserprinters graag aan jou willen voorstellen. Zo kun je er met de Samsung Xpress M2026W zeker van zijn dat je een degelijke en duurzame laserprinter in huis haalt. Het is een draadloos apparaat dat bovendien ook nog eens vrij compact is. Dit maakt het iets eenvoudiger om te plaatsen. Ook de Brother HL-1110 laserprinter staat garant voor duurzaamheid en kwaliteit. Het apparaat is bijzonder krachtig en kan tot wel 20 vellen papier per minuut gaan printen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Laserprinters koopgids

 

Met een laserprinter kun je op een snelle manier documenten afdrukken. Door het grote aanbod van laserprinters is het soms moeilijk om te weten welke laserprinter ideaal is voor jouw situatie. Door met de volgende punten rekening te houden kun je al vlugger een beslissing nemen om een goede laserprinter aan te kopen. Zoek je kleur of zwart-wit, beschikt het over extra opties, op welk formaat kun je afdrukken, de snelheid, wil je enkel tekst of ook afbeeldingen, enzovoort.

 

 

Printen in kleur of enkel zwart-wit

Een laserprinter kan niet altijd printen in kleur, in tegenstelling tot inkjet printers. Er bestaan mono-laserprinters die enkel zwart-wit printen of kleurenprinters als je documenten in kleur wilt afdrukken. Het prijsverschil in de kosten van de inkt tussen de twee kan nogal uiteen lopen. Een afdruk in zwart-wit van een mono-laserprinter kost veel minder dan dezelfde afdruk gemaakt met een kleurenlaserprinter. Het kan dus interessanter zijn om een goedkope inkjet printer te gebruiken voor kleurafdrukken.

Als je weinig in kleur print dan is een zwart-wit laserprinter zeker een goed product voor jou. Als je echter ook over kleur wilt beschikken dan koop je beter een inkjetprinter om naast je laserprinter te plaatsen. Een kleurenlaserprinter is veel duurder.

Houd rekening met de resolutie van de printer. Hoe hoger de resolutie, hoe meer pixels je in een afbeelding zult hebben met als resultaat dat de afbeelding veel scherper is. Het is dus aangeraden om een apparaat te kopen met een hoge resolutie. Als je de printer echter alleen maar zult gebruiken om tekst af te drukken dan is een hoge resolutie niet nodig. Enkel als je grafieken of afbeeldingen zult afdrukken dan is een hoge resolutie nodig.

 

Extra opties

Er bestaan verschillende opties die het leven van een gebruiker veel makkelijker maken. Je kunt door middel van opties zoals autoduplexer dubbelzijdig printen. Het grootste voordeel van de huidige nieuwe printers is dat ze bijna allemaal draadloos kunnen afdrukken. Dit zorgt voor minder rondslingerende kabels en maakt het ook makkelijker om je printer te plaatsen. Het toestel hoeft niet meer net naast je computer te staan.

Voor mensen die graag de foto’s afdrukken die ze gemaakt hebben met hun smartphone zijn er ook apps of opties die dat makkelijker maken. Je kunt bijvoorbeeld met PictBridge foto’s afdrukken die je nog maar net gemaakt hebt met een digitale camera. Met andere apps kun je dan makkelijk verbinding maken met de printer via je smartphone om zo al je foto’s en documenten af te drukken.

Een handige optie voor personen die de printer veel gebruiken en dus veel documenten afdrukken is een extra papierlade. Zo hoef je minder tijd te verliezen met het bijvullen van de papierlade want het apparaat schakelt automatisch over naar de tweede papierlade.

 

Papierformaat en snelheid

Het standaard papierformaat die je bij alle printers vindt is natuurlijk A4. Toch zijn er ook mensen die soms nood hebben om documenten of presentaties op een A3 formaat af te drukken. Er zijn minder modellen die deze optie hebben maar je kunt ze zeker vinden, het enige nadeel is dat deze laserprinters natuurlijk duurder zijn.

De snelheid waarmee een laserprinter documenten afdrukt kan verschillen tussen goedkope en dure modellen. Bij goedkope printers kun je ongeveer 10 tot 20 pagina’s in zwart-wit afdrukken in een minuut, bij een duurder model is dat al vlug het dubbele. Wanneer je een document of foto in kleur wilt afdrukken dan duurt het vier keer langer.

Je houdt echter best niet te veel rekening met de aangegeven snelheid van een fabrikant. Deze zijn meestal gebaseerd op de draft-mode, dit is wanneer je een testpagina afdrukt tijdens de installatie van de printer. Deze afdrukken worden snel gemaakt maar hebben een mindere kwaliteit.

 

 

En wat is er nog belangrijk

Een printer kan nogal wat geluid maken tijdens het afdrukken. Let op het aantal decibel bij de aankoop van een printer zodat je weet of het storend zal zijn of niet. Vergeet niet dat een toename van 3 dB meteen een verdubbeling is van het geluid. We illustreren dit met een voorbeeld. Een printer met een geluidssterkte van 40 dB zal dubbel zo luid zijn als een printer met een waarde van 37 dB. Printers met een geluidssterkte van 35 dB worden omschreven als zeer stille toestellen.

De prijs van een laserprinter kan nogal hoog zijn, vooral als je een kleurenlaserprinter wil aanschaffen. Denk eraan dat goedkoop meestal duurkoop is dus beperk je budget niet te veel. Een goede aanbeveling is om online producten te vergelijken op basis van de beoordelingen van andere kopers. Zo vind je zeker enkele mooie aanbiedingen voor een aanvaardbare prijs.

 

5 Beste Laserprinters (Reviews) van 2020

 

Het is altijd handig om een laserprinter in huis te hebben. Zo kun je gemakkelijk belangrijke documenten afprinten en bewaren. Maar ook documenten voor direct gebruik zoals bijvoorbeeld een boarding pass van een vlucht die je moet nemen om op vakantie te gaan. Wij hebben 5 verschillende printers vergeleken gebaseerd op de online reviews van kopers en ze voor jou op een rijtje gezet. Neem gerust een kijkje en maak voor jezelf uit welke de beste laserprinter is.

 

 

1. Samsung Xpress M2026W Laserprinter

 

Met deze printer kun je eenvoudig draadloos printen. Dus je kan zo gemakkelijk documenten afprinten van je mobiele apparaten zoals je smartphone of tablet. Hij heeft een compact design en neemt dus weinig plaats in.

Hij kan tot wel 20 pagina’s per minuut afdrukken en dankzij het Easy Eco stuurprogramma bespaar je tot 20 procent op de toner. Deze software geeft je ook de mogelijkheid om onnodige tekst of afbeeldingen te verwijderen zodat je minder papier en energie verbruikt. Hij behoort tot de goedkope laserprinters en heeft een optimale afdrukkwaliteit.

De online reviews geven een positief advies over dit product. Kopers zijn tevreden over de kwaliteit tegen een goedkope prijs. Hij werkt perfect met de WiFi en is eenvoudig in gebruik. Heel geschikt om documenten af te drukken zonder dat je je moet zorgen maken over lege kleurencartridges. Een mooie laserprinter aanbieding!

Deze draadloze zwart-wit laserprinter van Samsung kun je met een smartphone of tablet verbinden. Het compacte apparaat is geschikt voor kleine ruimtes en kan maximaal 20 pagina’s per minuut printen. Bovendien is het een goedkoop apparaat.

Voordelen
Easy Eco:

dankzij dit stuurprogramma kun je onnodige tekst of afbeeldingen van een document verwijderen zodat je tot wel 20% op de toner kunt besparen tijdens het afdrukken.

Smart apparaten:

je kunt je smartphone of tablet eenvoudig verbinden met deze printer via NFC of wifi om documenten af te drukken. De verbinding wordt vrijwel meteen tot stand gebracht. Bovendien zijn de afdrukken van een uitstekende kwaliteit dankzij de hoge resolutie.

Formaat:

de printer is heel compact, het is de kleinste laserprinter van Samsung. Je zult dus geen problemen ondervinden om een plaatsje te vinden voor het apparaat.

Nadelen
Geen all-in-one:

je kunt enkel maar printen met dit apparaat, het is niet mogelijk om documenten te scannen of te kopiëren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Brother HL-1110 Laserprinter

 

De Brother HL-1110 is een compacte laserprinter om snel in het zwart-wit af te drukken zonder aan kwaliteit te verliezen. Hij neemt weinig ruimte in, je kunt hem gemakkelijk op je bureau plaatsen. Hij bereikt een snelheid van 20 pagina’s per minuut.

Hij heeft een papierinvoer voor 150 vellen papier en de tonercartridges kunnen tot wel 1000 pagina’s afdrukken. Daarbovenop zijn ze ook nog eens eenvoudig te vervangen. Een USB kabel is wel niet inbegrepen. Hij behoort tot de goedkope laserprinters.

De meningen over dit product zijn verdeeld. De meesten zijn tevreden over de prijs/kwaliteit verhouding en over het compact design. Ook vinden ze dat hij eenvoudig te bedienen en snel is. Je kunt er wel niet mee afdrukken in kleur en dubbelzijdig gaat ook niet, daarvoor hoef je het blad om te draaien. Ook beschikt hij niet over WiFi om draadloos te kunnen afdrukken.

De HL-1110 is de populairste zwart-wit laserprinter van ons artikel die bovendien verkocht wordt aan de laagste prijs. Het is een compact toestel dat maximaal 20 pagina’s per minuut kan afdrukken. Het apparaat kan echter geen draadloze verbinding maken en wordt geleverd zonder USB kabel.

Voordelen
Papierinvoer:

je kunt maximaal 150 vellen papier in de papierinvoer stoppen. Dit zorgt ervoor dat je niet meteen het papier moet aanvullen. Deze printer is perfect voor particulieren die af en toe iets willen afdrukken.

Printsnelheid:

de printer haalt een maximale snelheid van 20 documenten per minuut. De kwaliteit van de afdrukken is uitstekend dankzij de resolutie van 2400 x 600 dpi.

Toner:

de cartridge is makkelijk om te vervangen en bevat genoeg inkt om tot 1000 documenten af te drukken.

Nadelen
Zwart-wit:

de printer kan enkel documenten afdrukken in zwart-wit, als je een document in kleur wilt afdrukken is dit niet het ideale toestel.

Koop bij bol.com (€85.2)

 

 

 

 

3. HP P1102W Laserjet Printer

 

Met deze printer is geen cd nodig voor de installatie, je kun hem eenvoudig installeren met HP Smart Install. Hij heeft een papierlade voor 150 vellen papier. Hij is ideaal voor thuis of op kantoor en je kunt er gemakkelijk draadloos mee printen vanaf je mobiele apparaten en dit allemaal dankzij de HP All-in-One Remote App.

Met de Remote App kun je rechtstreeks printopdrachten versturen en kun je altijd de status van je printer controleren. Ook als je inkt bijna op is hoef je je geen zorgen te maken want je kunt via de app inkt en andere accesoires bestellen of om hulp vragen bij de HP ondersteuning.

De online reviews geven een overwegend positief advies. Hij print snel en is gemakkelijk te installeren. Toch zijn er enkelen die er niet heel tevreden mee zijn. Ze vinden dat hij traag werkt en dat de WiFi het niet altijd doet. Ook vinden ze dat de toners van HP te duur zijn. Toch is het merendeel tevreden en vinden ze dit product top!

HP is één van de beste merken op het vlak van computers en printers, het staat meestal garant voor een goede kwaliteit. Deze laserjet printer is eenvoudig om te installeren en je kunt documenten afdrukken in zwart-wit vanaf je smartphone via de handige app van HP.

Voordelen
Plug and play:

de installatie van deze laserprinter verloopt vlekkeloos dankzij HP Smart Install2. Je hebt zelfs geen installatie-CD nodig om het toestel te installeren. Houd er wel rekening mee dat dit enkel werkt voor Windows.

Milieuvriendelijk:

dankzij de Instant On technologie bespaar je tot 50% meer energie in vergelijking met andere laserprinters. Met de automatische uitschakeling kun je zelfs nog extra energie besparen.

Draadloos:

de printer is volledig draadloos zodat je geen kabel nodig hebt om het apparaat aan te sluiten op je computer.

Nadelen
Display:

het apparaat beschikt niet over een display en sommige kopers vinden dit een groot minpunt want ze kunnen zo geen informatie aflezen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Canon i-Sensys LBP6030W Draadloze Laserprinter

 

De canon is een betaalbare zwart-wit laserprinter met WiFi zodat je makkelijk draadloos kan printen. Hij is stil en energiezuinig.

Je kan tot 18 pagina’s per minuut afdrukken en met de WiFi is het simpel om je smartphone of tablet aan te sluiten en van daaruit documenten te printen.

Hij beschikt over een optimale laserkwaliteit en de tonercartridges zijn gemakkelijk te vervangen. Een mooie laserprinter aanbieding.

De meningen van gebruikers zijn grotendeels positief. Hij is eenvoudig in gebruik en biedt kwaliteit voor een aanvaardbare prijs.

De kwaliteit van de afdrukken zijn heel goed en de installatie verloopt vlot. Toch is er één koper die vindt dat hij niet optimaal past.

Deze draadloze zwart-wit printer maakt amper geluid en verbruikt weinig energie. Je kunt maximaal 18 pagina’s per minuut printen en het is mogelijk om een tablet of smartphone te verbinden met het apparaat.

Voordelen
Draadloos:

via wifi kun je makkelijk een draadloze verbinding maken met je computer of een smartphone. Via Canon’s Mobile Printing app is het daarna heel makkelijk om documenten af te drukken vanaf je telefoon of mobiele apparaat.

All-in-one cartridge:

de cartridge bevat alles die je nodig hebt zoals toner en reinigingseenheden. Bovendien kun je de cartridge heel makkelijk vervangen en is het recycleerbaar.

Zuinig en stil:

de laserprinter gebruikt in de slaapstand slechts 1,6W en kun je eenvoudig aan en uitzetten. Bovendien maakt het apparaat heel weinig geluid zodat je niet gestoord wordt tijdens je werk.

Nadelen
Zwart-wit:

de printer kan enkel documenten in zwart-wit afdrukken. Het toestel is dus niet geschikt voor personen die graag foto’s of andere bestanden in kleur willen afdrukken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Lexmark CS820de Kleurenlaserprinter

 

De Lexmark is de enige kleurenprinter van ons lijstje en heeft een standard 1 GB geheugen.

Hij beschikt over professionele kleuren en hij kan geprogrammeerd worden om te voldoen aan de behoeften van elke persoon.

Je kunt tot 650 pagina’s standaard invoeren en dit kan nog uitgebreid worden. De touchscreen kun je op verschillende manieren activeren zoals pennen, vingers of nagels.

Over dit product zijn tot nu toe nog geen online reviews geschreven dus op basis daarvan kunnen we je geen advies geven.

De CS820de van Lexmark is een kleurenprinter die voorzien is van een geheugen met een capaciteit van 1 GB. Het apparaat is makkelijk te bedienen via het touchscreen en je kunt standaard 650 pagina’s invoeren. Je zult dus niet vlug het papier moeten aanvullen.

Voordelen
Kleur:

deze laserprinter kan documenten zowel in zwart-wit als in kleur afdrukken. Je kunt dit apparaat dus ook gebruiken om eventueel foto’s af te drukken.

Eenvoudige bediening:

je kunt het toestel eenvoudig bedienen via het touchscreen die geactiveerd wordt door vingertoppen, nagels, enzovoort.

Milieuvriendelijk:

het apparaat bespaart energie, kan dubbelzijdig afdrukken om papier te besparen en heeft een lage CO2 uitstoot per pagina.

Draadloos:

het toestel beschikt over de optie om een draadloze verbinding te maken maar je kunt het ook verbinden via een kabel.

Nadelen
Hoge prijs:

deze laserprinter is een stuk duurder dan de andere apparaten in ons artikel. Dit zal bepaalde kopers afschrikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status