fbpx

Beste lashelm

Laatste update: 22.10.19

 

Lashelmen test van 2019

 

Als je zo nu en dan toch wel wat voorwerpen hebt om te lassen, dan zorg je maar betere voor een veilige uitrusting. Een degelijke en bovenal duurzame lashelm hoort daar nu eenmaal bij. In onze koopgids bespreken we een aantal belangrijke kenmerken uitvoerig zodanig dat de zoektocht naar de perfecte lashelm een pak makkelijker verloopt. Daarnaast zijn we ook zo vrij geweest om op zoek te gaan naar de 3 best beoordeelde lashelmen. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Gys Lcd Techno 9-13 lashelm die vervaardigd is uit duurzaam en stevig kunststof. Door te kiezen voor de Maxx Lassen en Slijpen lashelm, kies je niet alleen voor een veilige maar bovenal ook comfortabel lashelm vanwege het beperkte gewicht.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Lashelmen koopgids

 

Als je werkzaam bent als lasser of als hobby regelmatig dingen gaat lassen, dan is een lashelm meer dan een goede aanbeveling. Enkel en alleen de beste lashelmen zullen je ogen, net en het gezicht gaan beschermen tegen de mogelijke gevaren van het lassen. Om tot de perfecte helm te komen, is het belangrijk dat je rekening probeert te houden met een aantal factoren. Zo kun je letten op het nut, het prijskaartje en het type wanneer je de verschillende helmen en aanbiedingen gaat vergelijken. Geef indien mogelijk ook aandacht aan promoties en wie weet komt er zo wel een lashelm aanbieding op je pad.

 

 

De noodzaak en het nut van een lashelm

Misschien ben je wel lasser of las je gewoon heel veel dingen in je vrije tijd. In beide gevallen zul je telkens worden blootgesteld aan een bijzonder grote hoeveelheid heel fel licht. Door middel van een degelijke en duurzame lashelm kun je zowel je ogen alsook je gezicht, nek en hals zoveel mogelijk proberen beschermen tegen de mogelijke gevaren van het lassen. Denk hierbij maar meteen aan de hitte, het felle UV lich, vonken, infrarood licht maar ook de mogelijke brandwonden indien je niet over de juiste bescherming beschikt.

Een degelijke lashelm die hoeft uitgerust te zijn met een vrij donker scherm. Op die manier kan de intensiteit van het felle licht al een heel pak verminderd worden. Indien je echt meteen een duurzame lashelm wilt aankopen die je volledige bescherming biedt, dan kun je uitkijken naar een model waarbij ook de rest van je gezicht en je nek beschermd wordt. Houd er wel rekening mee dat je deze modellen jammer genoeg niet meer tussen de goedkope lashelmen zult hoeven te zoeken. De prijs is misschien iets hoger maar je bent dan ook wel veel beter beschermd.

 

Het kostenplaatje

In je zoektocht naar de voor jou beste lashelm zul je te maken krijgen met een groot onderscheid aan verschillende modellen. Dit maakt de keuze er uiteraard niet gemakkelijker op. Je zou op voorhand dan ook budget kunnen bepalen dat je maximaal kunt en vooral wilt uitgeven. Is het voor jou belangrijk om ook het volledige gezicht en de nek te beschermen? Of is het toch voldoende wanneer enkel je ogen van een degelijke bescherming genieten.

Het ene model zal namelijk net iets duurder zijn dan het andere exemplaar. Toch ben je veel beter beschermd wanneer je ervoor kiest om ook je gezicht en je nek te beveiligen. Het is ook altijd een echte aanrader om de online beoordelingen van de klanten eens rustig door te nemen. Daar staat vaak heel wat nuttige extra informatie in en geven de gebruikers heel nuttig advies. Verder kan de gebruikerservaring over een bepaald product ook altijd wel een doorslaggevende rol betekenen.

 

De verschillende soorten

Op het gebied van de lashelmen kunnen wij eigenlijk een onderscheid maken tussen twee verschillende modellen. De passieve lashelmen zijn eigenlijk de traditionele modellen die al heel lang bestaan. Bij dit model hoef je zelf het vizier van de lashelm omhoog te klappen zodat je beter kunt zien hoe je de elektrode moet plaatsen. Op het moment dat je wilt beginnen lassen, dan kun je met een eenvoudige knip van het hoofd, de lashelm laten dichtklappen. Deze types worden vervaardigd op basis van gegoten plastic in combinatie met een donker infrarood glas. Je zult ze dus eerder tussen de goedkope lashelmen kunnen vinden.

Daarnaast heb je de automatische lashelmen die de tweede groep vertegenwoordigen. Dit is het geavanceerde standaard type. Dit model is heel vaak uitgerust met een een krachtige lens die de lasser de mogelijkheid biedt om door de lens van het vizier te kijken. Het is hierbij dus niet nodig om de lashelm eerst open te klappen om te zien hoe je de elektrode moet plaatsen. Je kunt dus eigenlijk werken zonder die vervelende onderbrekingen elke keer weer. Houd er wel rekening mee dat dit type is duurder is en dat je ook nog zelf de batterijen hoeft aan te kopen in de meeste gevallen.

 

 

Extra kenmerken en opties

Bepaalde functies en kenmerken kunnen wel een meerwaarde vormen. Zo is de schaduw een belangrijk onderdeel. De schaduw bij een passieve lashelm is veel hoger dan bij een automatische lashelm. Dit is ook de reden waardoor je bij een passieve lashelm de helm omhoog moet klappen om iets te kunnen zien. Ook de lensgrootte is van belang en kan variëren van 39 cm2 tot 58 cm2. Welke lens je kiest is afhankelijk van persoon tot persoon. Daarnaast is ook de reactietijd belangrijk. Dit is de tijd die nodig is om te schakelen tussen de actieve en inactieve schaduw.

Dit is vooral bij de automatische lashelmen enorm belangrijk. Hoe korter de reactietijd hoe comfortabeler het zal zijn voor jou als lasser. Verder hebben de meeste lashelmen 2 sensoren. Er bestaan echter ook heel wat exemplaren die over 4 sensoren beschikken. Bij de automatische lashelmen kun je kiezen tussen modellen die op batterijen werken en andere die op zonne-energie werken.

 

Lashelm Reviews – Top 5

 

Tijdens het lassen kan er een grote hoeveelheid fel licht vrijkomen. Als je je ogen niet beschermt kan het gebeuren dat je blind wordt door te lang naar het felle licht te kijken. Je moet natuurlijk je gezicht ook beschermen tegen eventuele brandwonden door opspattende spetters. Daarom is een lashelm heel belangrijk. Deze helmen beschikken over een donker scherm die de intensiteit van het licht grotendeels vermindert. De beste lashelmen bieden bovendien ook een optimale bescherming van je gezicht en nek. Neem een kijkje naar onze top vijf en kies er zelf de beste lashelm uit.

 

Gys Lcd Techno 9-13

 

Deze lashelm is gemaakt van kunststof en kun je via de hoofdband eenvoudig aan je hoofd bevestigen. Het kijkglas heeft een afmeting van 42 x 92 mm en de automatische lasfilter beschikt over een shadenummer van 9 tot 13. De helm weegt 440 gram en heeft een reactietijd van 3 ms tussen licht en donker.

De helm voldoet aan de EN 379/175 norm inzake oogbescherming. Dit product heeft momenteel nog maar één beoordeling ontvangen van een koper. Deze persoon geeft echter enkel maar positieve punten aan. Het lasmasker heeft een voordelige prijs-kwaliteitverhouding en is een topproduct.

Je kunt makkelijk werken want je hebt je handen vrij en het kijkglas wordt automatisch donkerder zodra je begint met lassen. Je kunt kiezen tussen drie standen van donker naar licht.

 

Koop bij bol.com (€60.69)

 

 

 

 

Maxx Lassen en Slijpen

 

De lichte maar vooral veilige lashelm van het merk Maxx is het ideale product om je gezicht te beschermen tijdens het lassen. Het kijkglas van de helm is bovendien vervangbaar zodat je de helm voor een lange tijd kunt blijven gebruiken. Het kijkglas heeft een afmeting van 90 x 110 mm en de helm is ook geschikt om je gezicht te beschermen tijdens het slijpen.

Dit product is perfect voor kopers die op zoek zijn naar goedkope lashelmen vanwege de lage prijs. Ook hier is er nog maar één beoordeling geplaatst bij dit product maar net zoals het vorige product is de commentaar uitsluitend positief.

Het design valt bij de koper in de smaak en het vervangbare kijkglas is een groot pluspunt. Verder kunnen we nog opmaken uit de review dat de helm comfortabel zit en veilig is.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Boxer BX-503

 

Het kijkglas van de lashelm verkleurt automatisch tijdens de laswerken zodat je continue een goed zicht hebt op je werkstuk. Op die manier kun je ook beide handen vrijhouden om je te concentreren op het lassen. De lichtsensoren kunnen tussen licht en donker schakelen in slechts 3 milliseconden.

De lashelm beschikt over een CE certificatie en heeft een schaduwniveau van 9 tot 13. Momenteel is er nog geen enkele review geplaatst bij deze lashelm aanbieding.

Dit kan zijn omdat de prijs te hoog is en er nog geen personen zijn die het product gekocht hebben of ze hebben misschien nog geen tijd gehad om een beoordeling te schrijven. Wegens het gebrek aan een mening kunnen we je geen advies geven over dit artikel.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

North Gamador 810404

 

Deze lashelm is licht van gewicht, het product weegt slechts 530 gram, en heeft een ergonomische vormgeving die zorgt voor meer comfort tijdens het klussen. Het product is ontworpen door lassers zodat je er zeker van bent dat het een ideaal product is voor lassers die geregeld een lashelm nodig hebben.

De lashelm voldoet aan de EN 175 norm die een optimale oogbescherming garandeert. Bovendien wordt het artikel standaard geleverd met een opklapbare glashouder. Deze glashouder is in verschillende formaten beschikbaar.

Tot op heden is dit product nog niet beoordeeld geweest door eerdere kopers. Schrijf als eerste een review om andere personen te helpen met jouw bevindingen.

 

Koop bij bol.com (€62.41)

 

 

 

 

Hbn Model 13 Rode Vlammen

 

Deze automatische lashelm verdonkert het kijkglas vanaf het moment dat je begint te lassen. Je kunt via de draaiknop ook zelf het lichtniveau instellen van DIN 9 tot 13. Bovendien kun je ook de gevoeligheid en een tijdsduur om het venster te laten openslaan instellen.

De lashelm is geschikt voor alle vormen van lassen en dankzij de combinatie van een Li-Ion batterij en zonnecellen zit je nooit zonder stroom. Je kunt dit product ook gebruiken om je te beschermen tijdens het slijpen. De lashelm past op alle hoofden dankzij de verstelbare hoofdband.

Ook voor dit product zijn er nog geen meningen achtergelaten door eerdere kopers. Je kunt als eerste een beoordeling schrijven om andere toekomstige kopers te helpen met de voor- en nadelen van het apparaat.

 

Koop bij bol.com (€49.95)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4.75 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status