Beste LED projector

 

LED projectors test van 2018

 

Met een LED projector is het mogelijk om het typische cinema gevoel ook gewoon bij jou thuis te gaan creëren. Op die manier kun je een film of je favoriete serie nog intenser gaan beleven. We hebben dan ook eens een onderzoek gedaan om te kijken welke de 3 beste LED projectoren zouden kunnen zijn. We hebben hierbij dan ook rekening gehouden met de verschillende online reviews, het advies en de gebruikerservaring van de klanten. Zo is gebleken dat je met de Salora 40BHD800 een zeer degelijk en duurzaam apparaat aankoopt. In vergelijking met sommige andere projectoren is dit toestel vrij compact. Daardoor is het eenvoudiger overal mee naartoe te nemen. Ook met de Geeek Mini Designer mag je rekenen op een degelijke LED projector. Het is een vrij compacte LED projector die relatief weinig blijkt te wegen. Daardoor is het apparaat vrij handig om overal mee naartoe te nemen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

LED projectoren koopgids

 

Met een LED projector kun je makkelijk films bekijken op een groot scherm. Of als het een draagbaar toestel is kun je als zakenman makkelijk een presentatie geven op verplaatsing. Om een goede projector te kopen moet je rekening houden met de resolutie, de levensduur van de lamp, de lichtopbrengst, het geluid, de aansluitingen en de prijs.

Resolutie en contrastratio

 

Een projector werkt net als een televisie en heeft een resolutie dat het kan weergeven. De resolutie wordt uitgedrukt in pixels. Een hogere resolutie zorgt voor een betere beeldkwaliteit. Voor een hogere resolutie heb je over het algemeen een groter beeldscherm nodig. Een SD projector heeft een resolutie van 1280 x 720 pixels, een HD projector 1920 x 1080 pixels en een 4K Ultra HD projector heeft zelfs 3840 x 2160 pixels!

De meeste projectors beschikken tegenwoordig over een Full HD resolutie, dit is beter dan gewoon HD maar iets minder dan 4K. Toch kun je zeker zijn van een uitstekende beeldkwaliteit. Als je van plan bent om een projector te gebruiken om films mee te kijken, dan zul je waarschijnlijk voor de hoogste resolutie gaan. Denk er echter aan dat deze toestellen ook het duurst zijn.

Als je de projector in een donkere ruimte zult gebruiken, kijk dan of het een hoge contrastratio heeft. Dit toont aan hoeveel kleuren er tussen zwart en wit zitten, hoe hoger de contrastratio, hoe meer kleuren er worden weergegeven.

 

 

Levensduur van de lamp en afstand van de projector

 

Een LED lamp kan tot wel 20000 uur meegaan. Dit is belangrijk want zo hoef je de lamp niet veel te vervangen. Lampen kunnen veel geld kosten dus met een LED projector doe je een voordelige aankoop op lange termijn omdat je de lamp minder moet vervangen. Om te vergelijken, een gewone lamp heeft een levensduur van 2000 tot 5000 uur. Bij is LED lamp is dat dus 4 tot 10 keer meer!

Omdat een LED lamp geen kwik gebruik is het ook nog eens beter voor het milieu. Het grote nadeel van een LED projector is dat je de LED lamp niet zomaar kunt vervangen, het gebeurt dus veel dat je projector niet meer nuttig is wanneer de lamp opgebruikt is.

De afstand van waarop je de projector kunt gebruiken zonder beeldkwaliteit te verliezen is ook belangrijk. Sommige modellen kun je dicht bij het scherm plaatsen, dit is handig tijdens presentaties want zo verminder je het risico van je eigen schaduw op het scherm. Je kunt kiezen tussen een standaard projector maar er bestaan ook short throw en zelfs ultra short throw projectors.

Een indirect punt die van belang kan zijn is de grootte van het toestel. Sommige modellen zijn te groot om mee te nemen, denk er dus eerst over na waarom je een projector nodig hebt. Als het om presentaties op verplaatsing te geven is dan koop je best een draagbaar apparaat.

 

 

Lichtopbrengst en geluid

 

De lichtopbrengst of helderheid van een projector wordt weergegeven in ANSI lumen. Meestal is een apparaat met een lichtopbrengst van 1500 tot 2000 ANSI lumen genoeg maar dit moet hoger zijn als je in een verlicht lokaal je projector wilt gebruiken. Bij een zakelijke presentatie zal de kamer niet verduisterd worden, koop dan best een apparaat met een lichtopbrengst van meer dan 2000 ANSI lumen zodat iedereen in de ruimte het scherm goed kan aflezen.

Sommige modellen beschikken over een ingebouwde speaker voor geluid, de kwaliteit van dat geluid is echter niet altijd optimaal. Het is beter om je projector aan te sluiten op een geluidssysteem om optimaal van het geluid te kunnen genieten. Een projector is ook voorzien van een ventilator om te voorkomen dat het apparaat oververhit raakt. Deze ventilator kan bij sommige toestellen te veel geluid maken zodat het storend overkomt tijdens het projecteren. Houd daar rekening mee bij het kiezen van een goede projector.

Aansluitingen en prijs

 

Let op de aansluitingen van een projector want deze kunnen zorgen voor verschillende beeldkwaliteit. Het beste beeld wordt verzorgd door een HDMI of DVI aansluiting. Een audio aansluiting is zeker ook handig zodat je van betere geluidskwaliteit kunt genieten. Als je de beamer ver van de andere componenten plaatst dan kun je gebruik maken van een draadloze HDMI zender en ontvanger zodat je niet met kabels hoeft te knutselen. De meeste hebben ook een VGA aansluiting indien je geen HDMI verbinding hebt.

Je hebt een redelijk budget nodig voor een goede projector want de modellen met de hoogste kwaliteit kunnen gauw enkele duizenden euro’s kosten, en dan heb je nog geen scherm. Gelukkig is het mogelijk om online verschillende aanbiedingen te vergelijken om een goede aankoop te maken. Baseer je ook op de aanbevelingen van andere gebruikers die het product beoordeeld hebben.

 

 

LED projector reviews – top 5

 

 

Voor sommige series of films is een televisie toch niet genoeg. Dan bekijk je het liever groot, dichter aanleunend bij de bioscoop. Je favoriete serie of film bekijken met een projector geeft je toch een beetje dat bioscoop gevoel. Wij hebben 5 verschillende projectors op een rijtje gezet om je beter te kunnen informeren. Lees dus gerust verder en maak voor jezelf uit welke de beste LED projector is.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Salora 40BHD800

 

Deze portable LED projector van Salora is heel compact en past daardoor gemakkelijk in iedere kamer.

Zo kan je hem zowel in de woonkamer als in de slaapkamer gebruiken. Hij heeft een projectiegrootte van 80” om te kunnen genieten van je favoriete TV serie.

Hij is voorzien van een TV tuner en heeft ook verschillende aansluitingen zoals HDMI en USB. Dankzij z’n lage prijs behoort hij ook nog eens tot de goedkope LED projectors.

De online reviews geven een positief advies over dit product. Kopers zijn tevreden over de kwaliteit die ze krijgen voor de lage prijs.

Hij is ook eenvoudig in gebruik. Wel maakt de ventilator iets te veel lawaai en is de geluidskwaliteit van de speaker niet optimaal.

Salora is het beste merk vergeleken met de andere producten in ons artikel. Deze draagbare projector is verder ook het populairste product en is eenvoudig mee te nemen vanwege het compacte formaat. De projector is goedkoop en is voorzien van meerdere aansluitingen.

 

Voordelen:

 

Aansluitingen: het apparaat beschikt over verschillende aansluitingen om andere apparatuur te verbinden. Je kunt apparaten verbinden via HDMI, VGA, AV in of USB, maar het toestel beschikt ook over een ingang voor een hoofdtelefoon.

Formaat: de projector is compact van formaat en heeft een licht gewicht van slechts 1 kg waardoor je het makkelijk kunt meenemen op verplaatsing.

Eenvoudige verbinding: het apparaat ondersteunt zowel VGA als HDMI zodat je makkelijk een computer of een ander apparaat kunt aansluiten.

 

Nadelen:

 

Lage lichtopbrengst: de projector produceert niet genoeg licht om het apparaat te gebruiken in verlichte ruimtes. De opbrengst van 800 lumen is niet genoeg en je moet het toestel dus gebruiken in donkere ruimtes.

 

Koop bij bol.com (€90)

 

 

 

 

Geeek Mini Designer

 

Deze mini LED projector van Geeek zorgt iedere keer voor een adembenemend beeld van wel 130 inch! Hij is klein van formaat dus je kan hem gemakkelijk meenemen naar een andere locatie of gewoon in de kamer van jouw keuze installeren zoals de woon- of slaapkamer.

Hij beschikt over een AV aansluiting maar ook een USB en SD-kaart ingang. Hij heeft een ingebouwde luidspreker maar je kan hem oo k aansluiten op een externe geluidsinstallatie. De ventilator is heel stil dus je zal geen last hebben van storend geluid tijdens het kijken van een film. Hij behoort ook tot de goedkope LED projectors.

De meningen van kopers over dit product zijn verdeeld. De beeldkwaliteit is goed en dit voor een lage prijs. De lichtbron is heel sterk en je kan de tekst goed aflezen. Minpunten zijn dat het geluid niet echt optimaal is maar daarom kun je hem aansluiten op een geluidsinstallatie. Verder zou hij toch nog veel geluid maken (ventilator) tijdens het bekijken van films of series.

Deze mini projector is heel compact van formaat zodat je het toestel heel makkelijk kunt meenemen op verplaatsing. Je kunt verschillende apparaten op de projector aansluiten en het apparaat is uitgerust met een ingebouwde luidspreker om het geluid af te spelen. De stille ventilator stoort niet tijdens gebruik.

 

Voordelen:

 

Compact formaat: dankzij het kleine formaat kun je deze projector eenvoudig meenemen naar een andere locatie. Het is dus ideaal voor personen die presentaties moeten geven aan bedrijven.

Afstandsbediening: het apparaat wordt geleverd met een afstandsbediening die je kunt gebruiken om de instellingen van de projector aan te passen.

Aansluitingen: het toestel is voorzien van verschillende aansluitingen zoals HDMI en USB. Je kunt er ook een stel speakers op aansluiten om te zorgen voor een optimaal geluid bij het beeld.

 

Nadelen:

 

Geluid: het geluid van de projector is niet evenredig met de kwaliteit van het beeld. Je kunt echter wel een set speakers aansluiten om te zorgen voor een betere geluidskwaliteit.

 

Koop bij bol.com (€102.48)

 

 

 

 

Merkloos YubiX Mini

 

Deze compacte mini LED projector beschikt over energiezuinige technologie. Hij is voorzien van een TV tuner en verschillende andere aansluitingen zoals HDMI en USB.

Hij levert een uitzonderlijke helderheid en kleurweergave van de beelden om optimaal te genieten van je favoriete serie of film.

Hij heeft ingebouwde luidsprekers en wordt geleverd met een afstandsbediening. Je kunt hem installeren in het Nederlands maar hij beschikt ook nog over 22 andere talen.

Over dit product zijn momenteel nog geen online reviews geschreven. Op basis daarvan kunnen we jou dus geen advies geven over deze LED projector aanbieding.

Deze projector beschikt over een TV tuner zodat je automatisch verschillende TV zenders kunt bekijken. Je kunt ook andere apparaten aansluiten op de HDMI of USB verbindingen. De ingebouwde luidsprekers zorgen voor het geluid en je kunt het apparaat ook bedienen met de meegeleverde afstandsbediening.

 

Voordelen:

 

Aansluitingen: het apparaat is voorzien van verschillende ingangen zoals USB en HDMI zodat je meerdere apparaten kunt aansluiten.

Instellingen: je kunt kiezen om het apparaat in te stellen in het Nederlands of één van de andere 22 talen.

Afstandsbediening: je kunt bepaalde functies van de projector vanop afstand bedienen met de afstandsbediening.

Geluid: de projector is voorzien van een ingebouwde luidspreker zodat het apparaat ook geluid kan afspelen.

 

Nadelen:

 

Lichtopbrengst: de lichtsterkte van 800 lumen is niet genoeg om een beeld te projecteren in een verlichte ruimte. Je kunt deze projector dus enkel gebruiken in donkere ruimtes.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

GoClever Projector Cineo Vivid

 

Deze krachtige LED projector van GoClever ondersteunt HD en multimedia met een resolutie van 1080p. Hij is energiezuinig en voldoet aan al je verwachtingen. Deze projector werkt met een brede selectie van grafische, geluids- en videobestanden. Alles kan worden afgespeeld in hoge kwaliteit en de bron van de multimedia kan worden geselecteerd door middel van verschillende poorten.

Hij heeft uitgangen voor USB, HDMI, AV, VGA en YpbPr. Hij is perfect voor gebruik op kantoor voor marketing presentaties of evenementen. Verder is hij nog licht van gewicht en heeft een handig formaat zodat je hem makkelijk kunt meenemen naar een andere plaats. De levensduur van de lamp bedraagt tot wel 50.000 uren. Zo kun je de projector voor een lange tijd gebruiken.

Ook over dit product zijn nog geen reviews geschreven dus op basis daarvan kunnen we je geen advies geven.

Deze projector van GoClever is geschikt voor HD beeld met een resolutie van 1080p maar aan de prijs te zien heeft het product zeker niet de laagste prijs. Het apparaat is energiezuinig en je kunt verschillende soorten bestanden met het toestel afspelen.

 

Voordelen:

 

Beeldkwaliteit: de projector heeft een hoge resolutie van 1280 x 800 pixels en een uitstekende lichtopbrengst van 2800 lumen.

Levensduur: de lamp van het apparaat heeft een levensduur van 50000 uur waardoor je vele jaren van dit toestel gebruik kunt maken.

Aansluitingen: je kunt verschillende apparaten op de projector aansluiten dankzij de HDMI, USB, AV, VGA en YPbPr verbindingen.

 

Nadelen:

 

Hoge prijs: dit product is duur in vergelijking met andere projectors en zal bepaalde kopers dus afschrikken, vooral als ze slechts over een beperkt budget beschikken.

 

Koop bij bol.com (€239.99)

 

 

 

 

DLP 1080p LED WIFI Android

 

Deze projector kan ook gebruikt worden als mobile power bank voor andere mobiele apparaten! Zijn signaal reikt tot 500 meter en je kunt hem met WiFi aansluiten op je smartphone zodat je met je telefoon video’s, muziek of afbeeldingen kunt afspelen. Hij heeft een beeldformaat van maximaal 60 inch.

Hij heeft een ingebouwde oplaadbare batterij  en ondersteunt bijna alle soorten formaten. Danzij de energiebesparende RGB LED’s kun je hem tot 20.000 uur lang gebruiken.

Hij ondersteunt tablets, laptops en smartphones. Hij heeft uitgangen voor HDMI, USB, TF en zelfs voor een hoofdtelefoon. Hij beschikt ook over een ingebouwde speaker.

Ook hier kunnen we geen reviews vinden over dit product. Daarom kunnen we je ook geen advies geven over deze LED projector aanbieding.

Dit apparaat heeft een dubbele werking namelijk als projector en als powerbank. Het toestel kun je draadloos verbinden via wifi en is voorzien van een oplaadbare batterij. De led lampen in de projector hebben een gebruiksduur van 20000 uur en het apparaat beschikt over verschillende uitgangen om andere apparatuur aan te sluiten.

 

Voordelen:

 

Dubbel gebruik: deze projector kun je ook als powerbank gebruiken voor andere apparaten. Als de batterij van je smartphone bijna leeg is kun je het dus terug opladen met dit toestel.

Draadloze verbinding: je kunt een draadloze verbinding maken met de projector via wifi vanaf je smartphone of tablet. Zo kun je foto’s, video’s en muziek afspelen met de projector.

Formaat: deze mini projector is makkelijk mee te nemen op verplaatsing vanwege het compacte formaat. Het gebruik als powerbank is een belangrijk pluspunt.

 

Nadelen:

 

Momenteel zijn er nog geen nadelen bekend over dit product.

 

Beste Aanbod

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
Web Analytics