Beste lendensteun

Laatste update: 30.05.20

 

Lendensteunen test van 2020

 

Sommige mensen hebben wel eens last van hun rug. In dat geval kan een degelijke lendensteun echt wel een goede aanbeveling zijn. Zeker wanneer je bijvoorbeeld lange dagen achter een computer zit of meerdere uren na elkaar in de auto hoeft te zitten. We zijn voor jou alvast even op zoek gegaan naar de 3 beste lendensteunen van het moment. Zo zijn we uitgekomen bij de Defa Ergonomische lendensteun dat bovendien ook heel sterk wordt aangeraden door verschillende fysiotherapeuten. Met de Matchu Sports Back-Sand lendensteun haal je zeker en vast een meer dan waardig alternatief in huis. De ergonomische vormgeving zorgt bovendien voor nog iets meer comfort en een optimale zitpositie.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Lendensteunen koopgids

 

Een lendensteun is een product die niet alledaags is. Niet iedereen gebruikt het en er is ook niet veel informatie over bekend. Toch kan dit product handig zijn, vooral voor mensen die veel last hebben van hun rug. Met een lendensteun wordt een correcte zithouding gestimuleerd zodat je minder last hebt van rugpijn. Denk even na waarvoor je het product wilt gebruiken en de soort lendensteun die je wilt kopen. De prijs is natuurlijk ook belangrijk.

 

 

Voordeel van een lendensteun

 

Een lendensteun is speciaal vervaardigd om mensen te helpen die veel last hebben van rugpijn vanwege een incorrecte zithouding. De lendensteun of het rugkussen zorgt er dan voor dat je op een correcte manier opzit zodat er minder druk op je rug uitgeoefend wordt en bijgevolg ondervind je minder last van rugpijnen.

Je moet nu nog beslissen waarvoor je de lendensteun wilt gebruiken. De meeste komen in de vorm van een rugkussen en worden gemaakt voor gebruik in de auto. Op die manier blijf je op een correcte houding zitten terwijl je met de auto aan het rijden bent. Je hebt minder last van rugpijn en je kunt je beter op de weg concentreren.

Koop beter een lendensteun die verstelbaar is, zo kun je het op de ideale hoogte voor jouw rug instellen. Niet alle lendesteunen zijn immers geschikt voor personen van alle groottes. De goedkope modellen zul je meestal niet kunnen verstellen maar het is toch een aanbeveling om een model te kopen die verstelbaar is.

Er zijn echter ook kussens die je kunt gebruiken om beter te kunnen slapen. Met een lendensteun in je bed wordt de druk op je lenden verminderd en ondervind je meer steun aan je rug. Dit is ook heel nuttig voor zwangere vrouwen.

 

 

Soorten lendensteunen

 

Een lendensteun kun je in verschillende soorten verkrijgen. Wij onderscheiden vooral twee belangrijke soorten: de lendensteun of het rugkussen die je op een bepaalde plaats kunt gebruiken en het corset die je altijd kunt aanhebben.

Zoals we hierboven al besproken hebben dienen de lendesteunen en rugkussens vooral voor gebruik in de auto of in je bed zodat je meer steun ondervindt aan je lenden en je rug. Het zorgt voor een correcte zithouding waardoor je minder rugpijn ervaart.

We zitten tegenwoordig langere uren neer en dit is nadelig voor onze zithouding. Door het gebrek aan beweging verliest je lichaam ook aan kracht en flexibiliteit. Als je dagelijks je lichaam wilt ondersteunen dan kun je kiezen om een corset te kopen. Dit is een stevige rugband die zorgt voor meer steun voor je rug. Dankzij bepaalde eigenschappen zorgt het voor een betere doorbloeding en meestal kun je het eenvoudig vastmaken met een klittenband.

 

 

Prijs van een lendensteun

 

Een lendensteun kost niet overdreven veel geld omdat het net geen product is die heel veel verkocht wordt. Je zult ook veel minder keuze hebben maar sowieso is er voor ieder wat wils. Denk eraan om een lendensteun te kopen die je kunt verstellen zodat je het product kunt aanpassen op je eigen lichaam.

Stel een budget samen en begin met het vergelijken van de voor- en nadelen van elk product. Kies tussen een lendensteun voor in de auto of voor in je bed, of koop ze allebei als je op alle momenten extra steun wilt voor je rug.

Je kunt online vele interessante aanbiedingen vinden. Omdat webwinkels minder kosten hebben dan een fysieke winkel kunnen ze daarom vele producten goedkoper aanbieden. Je hoeft echter nog rekening te houden met de verzendkosten want voor grotere producten kan dit hoog oplopen.

 

 

Lendensteun reviews – top 5

 

 

Gebruik een lendensteun voor meer en betere ondersteuning aan de onderrug of betere zijdelingse steun. Zo gebruik je een betere zitpositie die gezonder is voor je rug en zal je dus minder last ondervinden bij het autorijden of het zitten. Kies uit de volgende vijf producten de beste lendensteun uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Defa Ergonomische

 

Dit verstelbare lendensteun kussen is aanbevolen door fysiotherapeuten. Het heeft een grijze kleur en zorgt voor maximaal comfort en een goede ondersteuning voor je onderrug maar ook aan beide zijden van je rug.

Deze lendensteun is geschikt voor in de auto of voor op je bureaustoel. Door de betere zitpositie ben je minder snel moe.

Over dit product staan er momenteel nog maar twee reviews geschreven maar de kopers zijn tevreden over deze lendensteun aanbieding. Ze vinden het handig in gebruik en vinden dat ze goede kwaliteit krijgen voor een aanvaardbare prijs.

Ze vinden het design van de lendensteun ook mooi en het geeft een goede ondersteuning. Eén gebruiker heeft het gekocht voor in de auto en zegt dat het goede ondersteuning biedt tijdens het autorijden.

Een correcte zitpositie is enorm belangrijk en kan eventuele rugklachten of nekklachten vermijden of verminderen. Een lendensteun kan je helpen die correcte zitpositie te behouden. Dit model is afkomstig van het bekende en misschien voor velen ook wel het beste merk Defa. Laten we even de voor- en nadelen grondig onder de loep nemen.

Voordelen
Comfort:

het is mogelijk om deze Defa lendensteun te verstellen naar je eigen wensen en je lichaamsvorm.

Handig in gebruik:

het is een gemakkelijk kussen dat je probleemloos op gelijk welke bureaustoel kunt plaatsen. Verder kun je het ook in de gebruiken wanneer je met de auto onderweg bent.

Prijs-kwaliteitverhouding:

de meeste kopers vinden de prijs meer dan aanvaardbaar voor de kwaliteit en de mogelijkheden die geboden worden.

Nadelen
Budget:

in vergelijking met de andere lendensteun kussens is het niet meteen één van de goedkoopste modellen. Dit zou voor sommige klanten misschien wel een struikelblok kunnen zijn.

Koop bij bol.com (€35.9)

 

 

 

 

Matchu Sports Back-Sand

 

De Matchu Sports Back-Sand Lendensteun is gemaakt van hoogwaardig materiaal en is ergonomisch gevormd naar het voorbeeld van de menselijke wervelkolom. De lendensteun verbetert je zitpositie en voorkomt rugklachten.

Het geeft een goede ondersteuning door de lendenwervels te ontlasten en de spieren te activeren. Het product is ideaal om te gebruiken voor mensen die op kantoor werken of voor tijdens het autorijden.

Niet alle kopers zijn tevreden over dit product. De meesten zijn tevreden over de kwaliteit en vinden dat het een goede steun biedt tijdens het zitten. Voor één koper heeft het geholpen bij het behandelen van zijn hernia en hij vindt het ook een duurzaam product.

Een andere koper is helemaal niet tevreden. De lendensteun is te groot voor de rug van deze persoon en bezorgt hem daardoor nog meer rugpijn dan voorheen. Het is dus niet geschikt voor mensen met een korte rug.

De lendensteun van het merk Matchu Sports ziet er vrij compact uit en is daardoor eenvoudig en snel overal mee naartoe te nemen. Daardoor zou het eventueel wel eens één van de populairste modellen uit onze top 5 kunnen worden. Toch is het belangrijk om eerst en vooral eens een kijkje te nemen naar de karaktereigenschappen van dit product.

Voordelen
Comfort:

deze lendensteun is niet alleen helemaal ergonomisch gevormd maar vormt zich bovendien naar de wervelkolom van het menselijke lichaam.

Handig in gebruik:

dit model is ideaal als je vaak lange dagen op kantoor werkt of wanneer je vaak met de auto onderweg bent.

Nadelen
Formaat:

voor één enkele koper blijkt de lendensteun veel te groot te zijn waardoor de rugpijn helemaal niet verholpen wordt. Het zou dus minder geschikt zijn voor personen die te maken hebben met een korte rug.

Koop bij bol.com (€34.95)

 

 

 

 

AA Commerce Ergonomische Rugsteun Auto

 

Deze handige ruggensteun geeft je steun aan je rug en lenden tijdens het autorijden. Je ondervindt minder druk op het onderste gedeelte van je rug en daardoor verbetert je rijhouding. Je kunt hem ook gebruiken in een kantoorstoel voor tijdens het werk. Met de elastische band kun je hem eenvoudig aan elke stoel vastmaken en verstellen.

Het is ontworpen met mazen zodat je voldoende luchtcirculatie hebt om je rug koel te houden. Het heeft een zwarte kleur en dankzij de lage prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope lendensteunen.

De meeste kopers vinden dit product top en geven er positief advies voor. Ze vinden deze steun comfortabel en van goede kwaliteit. Vele mensen met rugklachten hebben er een goede steun van en vinden dat het ook fijn aanvoelt tijdens het zitten.

Voor andere kopers is het product van matige kwaliteit en mensen die het gebruiken voor een lange tijd vinden dat het vlug stuk gaat. Het blijft ook niet goed in de stoel zitten en is na een paar weken al geplooid en gebogen.

Wil je liever niet zoveel geld spenderen maar toch een degelijk lendekussen aankopen dan kun je altijd eens dit model bekijken van het merk AA Commerce. Je zult werkelijk versteld staan van het voordelige tarief. Deze steun kun je bovendien niet alleen gebruiken in de auto maar ook in combinatie met je bureaustoel.

Voordelen
Kostenplaatje:

in vergelijking met de andere 4 lendensteun modellen uit onze lijst, is dit duidelijk het product met de laagste prijs.

Gebruiksvriendelijk:

je kunt de lendensteun gemakkelijk in de auto gebruiken maar ook op om het even welke bureaustoel. Er is een elastische band voorzien zodat je de steun aan de bureaustoel kunt vastmaken.

Comfort:

je zult merken dat de hoes van de lendensteun uit mazen bestaat. Deze zorgen voor genoeg ventilatie zodat je niet gauw gaat zweten.

Nadelen
Kwetsbaar:

een kleine minderheid van de kopers merkt op dat de lendensteun behoorlijk kwetsbaar is en vrij vlug stuk gaat. Het is voor hen niet het ideale kussen om vaak te gebruiken.

Koop bij bol.com (€19.95)

 

 

 

 

Rugband Korset L

 

De premium rugband is perfect om de druk op je rug te verminderen en zo minder rugklachten of -pijn te ondervinden. Het is een stevige rugband die zelfopwarmend is en beschikt over een magnetisch kussentje voor een verbeterde doorbloeding. Indien je dit liever niet hebt kun je het eenvoudig uit de rugband halen.

Het is vervaardigd uit elastisch materiaal en heeft een klittenband sluiting. De achterwand is gemaakt van neopreen voor warmte en compressie en de elastische zijpanelen zijn geventileerd. Het heeft een dun ontwerp zodat het niet opvalt wanneer je het onder je kledij draagt. Je kunt hem ook eenvoudig verstellen zodat hij comfortabel past op elk lichaam.

De meeste kopers vinden deze lendensteun aanbieding handig in gebruik en zijn tevreden over de kwaliteit. Het kussen vormt zich naar je rug en geeft een fijne ondersteuning. Voor één koper is het een slechte aankoop. Hij geeft niet genoeg ondersteuning en na een korte tijd heb je last van jeuk. Ook laat het kussentje afdrukken na op je rug.

Met deze rugband die dienst doet als lendensteun kun jij ervoor zorgen dat je telkens weer de juiste zitpositie aanneemt. Daardoor zul je minder vaak last krijgen van rug- of nekklachten en zul je merken dat bestaande klachten verminderen of zelfs afnemen. De lendensteun is beschikbaar in maat L.

Voordelen
Materiaal:

de lendensteun is gemaakt uit heel stevig en soepel materiaal namelijk neopreen dat bovendien bijzonder comfortabel aanvoelt.

Magnetisch kussen:

de rugband is voorzien van een magnetisch kussentje die de doorbloeding helpt stimuleren en dus verbeteren. Verder is de rugband ook nog eens zelfwarmend.

Comfort:

het is een elastisch band die je dus naar je eigen wensen en eisen kunt verstellen. De zijkanten zijn ventilerend en zorgen voor voldoende afkoeling.

Nadelen
Matige kwaliteit:

één enkele koper blijkt niet zo tevreden te zijn over de kwaliteit van de lendensteun. Zo zou dit model niet voldoende ondersteuning aanbieden en krijg je vrij snel last van vervelende jeuk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

AA Commerce Memory Foam Ergonomische

 

Dit is een orthopedisch rugkussen die zorgt voor een goede ondersteuning en waardoor je rugklachten verminderen.

Het is gemaakt van visco-elastisch traagschuim en vormt zich naar je lichaam. Hierdoor wordt de druk op je spieren en gewrichten gelijkmatig verdeeld en geniet je van een optimale ondersteuning in je rug.

Dankzij de elastische band kun je hem op de juiste hoogte verstellen. Gebruik deze lendensteun voor op je bureaustoel maar ook in de auto om zowel je lendenen als je ruggengraat te ondersteunen. De hoes is afneembaar en wasbaar op 30 graden.

Over dit product zijn tot nu toe nog geen online reviews geschreven door kopers. Op basis daarvan kunnen wij je geen advies geven over deze lendensteun aanbieding.

Net zoals één van de voorgaande producten is ook deze lendensteun afkomstig van het vrij bekende merk AA Commerce. Je kunt het kussen perfect gebruiken wanneer je vaak onderweg bent met de auto of wanneer je vaak lange uren klopt op kantoor. Het lijkt ons daarom ook echt wel de moeite om de positieve en eventuele negatieve eigenschappen eens even op een rijtje te plaatsen.

Voordelen
Materiaal:

de lendensteun is vervaardigd uit visco-elastisch traagschuim. Dit heeft de eigenschap om zich helemaal aan jouw lichaamsvorm aan te passen.

Comfort:

de elastische band biedt bovendien de mogelijkheid om de lendensteun helemaal op jouw maat aan te passen.

Onderhoud:

de lendensteun is voorzien van een afneembare hoes die je bovendien probleemloos op 30 graden kunt wassen.

Nadelen
Gebruikerservaring:

momenteel zijn er nog geen beoordelingen gegeven waardoor het niet eenvoudig is om jou advies te geven over de gebruikerservaring.

Review:

het ontbreken van enige online reviews zou sommige kopers eventueel kunnen doen twijfelen over de aankoop van deze lendensteun.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status