Beste ligbed

Laatste update: 30.05.20

 

Ligbedden test van 2020

 

Een grote tuin of een beperkt balkonnetje? Een ligbed is altijd een goede keuze en aanbeveling. Het biedt je de mogelijkheid om na een lange stresserende werkdag even helemaal tot rust te komen. Wij helpen jou dan ook graag in de zoektocht naar het voor jou ideale ligbed. Daarvoor zijn we op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse ligbedden. We zijn onder andere uitgekomen bij het Campart Travel BE-0639 ligbed dat voorzien is van een betaalbaar prijskaartje. Ook wanneer je kiest voor het Schommelstoel Acaciahout ligbed, mag je zeker zijn van een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid. Daarbij oogt dit ligbed ook nog eens heel stijlvol en elegant.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Ligbedden koopgids

 

Ben je op zoek naar een degelijk en duurzaam ligbed maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou vast wel helpen. We zijn even op onderzoek gegaan zodat we een overzichtje konden maken van een aantal belangrijke factoren. Indien je dus besluit om de beste ligbedden te gaan bekijken en vergelijken dan kan het een goede aanbeveling zijn om met deze elementen rekening te houden. Op die manier zul je merken dat de zoektocht naar het voor jou beste ligbed een pak makkelijker verloopt. Probeer te letten op het nut, het materiaal, de kenmerken en het eventuele prijskaartje ervan.

 

 

Het nut van een ligbed

 

Heb je zelf een al dan niet grote tuin? Dan kan een ligbed echt wel een goede aanbeveling zijn. Op die manier kun je op warme zomer-of lentedagen nog eventjes lekker in de tuin van een goed boek en een lekker glaasje wijn genieten. Uiteraard is een ligbed niet alleen voor in de tuin. Er zijn ook heel wat mensen die op een appartement wonen en over een dakterras beschikken. Ook in dat geval kan een ligbed een leuke aanvulling bieden.

Verder kan een ligbed ook best wel handig zijn wanneer je van plan bent om met vrienden of met het gezin op kampeervakantie te trekken. Zorg er dan wel voor dat je een ligbed uitkiest dat je eventueel kunt dichtvouwen. Op die manier heb je iets minder opbergruimte nodig en kun je het ligbed ook veel makkelijker onderweg meenemen. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden wanneer je besluit om een ligbed in huis te halen.

 

 

De gebruikte materiaalsoorten

 

Wanneer je besluit om op zoek te gaan naar het voor jou ideale ligbed dan zul je merken dat je ook rekening moet houden met de materiaalsoorten. Aangezien er tegenwoordig een ruime keuze aan ligbedden op de markt wordt aangeboden, is er ook een groot onderscheid te zien in de verschillende soorten materialen. Zo kun je bijvoorbeeld een ligbed aankopen dat voor het grootste gedeelte uit aluminium vervaardigd is.

Aluminium heeft enerzijds de positieve eigenschap van bijzonder stevig en duurzaam te zijn. Anderzijds weegt aluminium ook weinig en is het dus makkelijker om op te tillen en het ligbed te verplaatsen. Verder zijn er ook ligbedden die vervaardigd zijn uit bijzonder duurzaam en stevig katoen. Katoen voelt heel zacht en comfortabel aan maar biedt ook voldoende stevigheid. Deze ligbedden uit katoen zijn vaak een soort van loungekussens.

Daarnaast zul je ook kunnen vaststellen dat heel wat ligbedden gemaakt zijn uit bijzonder stevige en duurzame houtsoorten. Denk maar aan het bijzonder unieke acaciahout. Dit is een natuurlijk houtsoort die heel wat stevigheid en stabiliteit garandeert en bovendien ook weerbestendig is. Je kunt dit soort ligbedden dan ook zonder problemen buiten in de tuin of op het terras plaatsen. Verder behoort ook kunststof tot de mogelijkheden.

 

 

Het prijskaartje

 

De verscheidenheid aan ligbedden en de gebruikte materiaalsoorten zorgen er natuurlijk ook meteen voor dat er heel wat verschillende prijskaartjes kunnen ontstaan. Zo kun je al heel wat goedkope ligbedden vinden van 45 euro of minder. Maar je hebt ook heel wat duurdere ligbedden. Het is natuurlijk allemaal een beetje afhankelijk van waar je nu precies zelf naar op zoek bent. Daarnaast is het ook een goed idee om voor jezelf uit te maken welk budget je er kunt aan uitgeven.

Het kan misschien een goed idee zijn om ook eventjes een kijkje te nemen tussen de verschillende online beoordelingen. Daar wordt vaak iets meer informatie gegeven omtrent een bepaald type ligbed. Je komt er ook wat meer te weten over de gebruikerservaring en dat is natuurlijk altijd best wel handig. Probeer ook eventuele promoties niet uit de weg te gaan. Het is altijd mogelijk dat e vroeg of laat een ligbed aanbieding tegenkomt.

 

 

Extra kenmerken en opties

 

Tenslotte is het ook een goed idee om eventjes aandacht te besteden aan de extra kenmerken of accessoires die er al dan niet worden bijgeleverd. Zo kan het altijd wel handig zijn indien je de rugleuning van je ligbed een beetje kunt aanpassen en verstellen. Een breder ligbed is ook altijd comfortabeler en biedt net iets meer stevigheid dan een dunner ligbed. Dit wil dus zeggen dat een breder ligbed vaak ook een grotere draagkracht heeft.

Als je het ligbed wilt meenemen naar de zee of wanneer je op kampeervakantie vertrekt dan kan het handig zijn indien je het ligbed kunt inklappen. Op die manier bespaar je heel wat opbergruimte en dat is natuurlijk altijd een voordeel. Je hebt ook heel wat ligbedden die over een zonnedak beschikken dat je dan ook kunt verstellen. Dit kan altijd handig zijn wanneer je bijvoorbeeld een boek of tijdschrift leest. Uiteraard zal de prijs stijgen naarmate er meer opties aan verbonden zijn. Wees daarom aandachtig voor aanbiedingen.

 

 

Ligbed Reviews – Top 5

 

 

Een ligbed kan wel heel ontspannend zijn om nog eventjes in de tuin te ontspannen of gewoon wanneer je op kampeer- of strandvakantie bent. Toch raden wij jou aan om uit te kijken naar het beste ligbed is dat niet alleen degelijk maar ook duurzaam is. Wij willen jou dan ook graag het advies geven om de 5 topproducten hieronder eens rustig te bekijken. Wie weet zit er zelfs wel een ligbed aanbieding tussen die volledig aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Campart Travel BE-0639

 

Dit handige ligbed van het merk Campart Travel zul je misschien nog net bij de goedkope ligbedden kunnen spotten. De grijze kleur laat het ligbed er heel elegant en modern uitzien.

Dit model is bovendien helemaal gemaakt uit bijzonder stevig en duurzaam aluminium. Aluminium weegt bovendien ook weinig waardoor je het ligbed gemakkelijk kunt optillen en verplaatsen. Het is ook mogelijk om de rugleuning te verstellen en aan te passen naar jouw wensen. Doordat het bed extra breed is, beschikt het over een draagvermogen van maar liefst 120 kg.

Aan de positieve reacties te zien van de klanten durven wij vermoeden dat het hier wel eens om een topproduct zou kunnen gaan. Toch raden wij jou aan om het vooral zelf te ontdekken. Wie weet is het wel het ligbed waar jij al die tijd al naar op zoek was.

Met dit unieke ligbed van Campart Travel kies je duidelijk voor comfort en gebruiksvriendelijkheid. Bovendien lijkt ook het prijskaartje nog wel aardig mee te vallen alhoewel je niet meteen de laagste prijs hoeft te verwachten. Ben je benieuwd? Lees dan vooral even verder.

Voordelen
Materiaal:

het grootste gedeelte van het ligbed is vervaardigd uit duurzaam en lichtgewicht aluminium.

Draagkracht:

je zult het misschien niet verwachten van aluminium, maar toch kun je het ligbed met maximaal 120 kilogram belasten.

Comfort:

je zult vrij snel kunnen vaststellen dat de rugleuning naar wens te verstellen is. Na gebruik klap je het ligbed gewoon weer dicht. Dit maakt het makkelijker om het bed op te bergen.

Nadelen
Design:

ondanks het feit dat de kopers unaniem de maximumscore hebben uitgedeeld, durven wij vermoeden dat het design voor sommigen misschien iets te saai zal zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Schommelstoel Acaciahout

 

Met dit ligbed haal je zeker en vast een blikvanger in huis. Dit ligbed kun je eigenlijk ook beschouwen als een soort van schommelstoel. Ideaal dus om even te ontspannen met een goed boek en een heerlijke glaasje wijn.

Het ligbed is helemaal gemaakt uit het speciale acaciahout. Dit hout is niet alleen bijzonder sterk maar daardoor dus ook enorm duurzaam. Bovendien is het hout weerbestendig waardoor je het ligbed zowel binnen alsook buiten kunt plaatsen. De ergonomische ligpositie maakt het comfort alleen maar groter.

Uit één enkele review kunnen we opmaken dat de koper in kwestie niet zo heel tevreden was omtrent het materiaal. Toch is de duidelijk overgrote meerderheid van de gebruikers helemaal overtuigd. Het is niet alleen heel erg handig maar ook vooral comfortabel en gebruiksvriendelijk.

Ben je niet alleen op zoek naar kwaliteit maar eigenlijk ook naar een waar decoratiestuk? Dan lijkt dit prachtige ligbed alvast iets voor jou te zijn. Het ligbed functioneert een beetje zoals een typische standaard schommelstoel. Wij zetten de populairste kenmerken alvast even op een rijtje voor jou.

Voordelen
Materiaal:

zoals de naam doet vermoeden, is het ligbed vooral vervaardigd uit stevig natuurlijk acaciahout. Vandaar ook die typische donkerbruine kleur.

Weersbestendig:

je hoeft je helemaal geen zorgen te maken aangezien dit ligbed bestand is tegen eender welke weersomstandigheid.

Comfort:

het ligbed wordt gekenmerkt door een uitgesproken ergonomische ligpositie die ondersteuning en comfort aanbiedt.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een blik op de online beoordelingen toont voornamelijk heel wat positieve reacties van klanten aan. Echter blijkt één koper toch wel wat twijfels te hebben bij het gebruik van acaciahout.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Thai Moonz XL 4 Mat

 

Wil je graag een ligbed dat er anders en specialer uitziet? Dan kun je misschien eens een kijkje nemen naar dit model van het merk Thai Moonz. Dit ligbed is maar liefst 225 cm groot en beschikbaar in wel 12 verschillende kleuren. Zo kun jij het design en de kleuren kiezen die je het liefste ziet.

Het ligbed kun je eigenlijk ook wel zien als een soort van groot loungekussen dat helemaal uit katoen gemaakt is. Katoen ligt bovendien heel erg comfortabel maar biedt toch voldoende stevigheid. Je kunt dit model ook als een soort van zit- of meditatiekussen gebruiken. Het is zowel geschikt om buiten- alsook binnenshuis te gebruiken.

De reacties liegen er niet om. De kopers zijn werkelijk helemaal enthousiast over de kwaliteit en de duurzaamheid ervan en raden het dan ook iedereen aan.

Mag het allemaal wat specialer zijn dan zou je altijd nog kunnen kiezen voor het ligbed van Thai Moonz. Misschien doet het merk niet meteen een belletje rinkelen of misschien beschouw jij het wel als veruit het beste merk. Toch lijkt het ons een goed idee om de belangrijkste kenmerken ervan eens even grondig te bekijken.

Voordelen
Design:

het design van het ligbed is op z’n minst opvallend te noemen. Echter heb je de mogelijkheid om een keuze te maken uit de maar liefst 12 verschillende kleurmogelijkheden en designs.

Formaat:

het is een vrij groot ligbed met een maximale grootte van wel ruim 225 cm.

Handig in gebruik:

indien je niet meteen de behoefte hebt om te liggen dan is het ook mogelijk om het product als een handig zitkussen te gebruiken.

Materiaal:

bij de productie van dit unieke loungekussen/ ligbed werd voornamelijk gebruik gemaakt van bijzonder duurzaam en comfortabel aanvoelend katoen. Ideaal om zowel binnen- alsook buitenshuis te gebruiken.

Nadelen
Gebruiksgemak:

we merken voornamelijk positieve reacties op. Alhoewel het misschien niet meteen de beste aanbeveling is voor oudere mensen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tectake 401428

 

Dit handige ligbed is afkomstig van het bekende merk Tectake en is maar liefst 190 cm lang. De beige kleur is heel neutraal maar tegelijk toch best elegant en stijlvol. Indien je liever een blauw of een zwart ligbed wenst dan is dit ook mogelijk.

Dit model is helemaal gemaakt uit aluminium en is daardoor niet alleen stevig maar vooral ook heel licht. Dit maakt het iets gemakkelijker om het te verplaatsen. Bovendien kun je het ligbed ook inklappen na gebruik. Op die manier kun je het meenemen wanneer je bijvoorbeeld op kampeertrip vertrekt. Er is een zonnedak voorzien dat je ook kunt verstellen.

Volgens een enkele gebruiker zou het zonnedak niet zo gemakkelijk te verstellen zijn. Toch zijn de beide kopers helemaal overtuigd van de gebruiksvriendelijkheid en de degelijkheid van dit ligbed.

Eén van de ligbedden van Tectake mocht alvast niet in het lijstje van topproducten ontbreken. Tectake is dan ook een bekend merk dat door heel wat kopers sterk gewaardeerd wordt en misschien zelfs als het beste merk wordt beschouwd. Het ligbed is te bekomen in diverse neutrale kleuren zoals beige, blauw en zwart.

Voordelen
Materiaal:

bij de productie van dit ligbed heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van duurzaam en lichtgewicht aluminium.

Comfort:

het is mogelijk om het ligbed dicht te klappen. Dat kan handig zijn om het ligbed na gebruik eventueel in het tuinhok of de garage op te bergen.

Zonnedak:

in tegenstelling tot de andere ligbedden uit het lijstje, is dit product voorzien van een stevig verstelbaar zonnedak.

Gebruiksvriendelijk:

een blik op de vele online beoordelingen toont aan dat de meerderheid van de klanten vindt dat het om een gebruiksvriendelijk product gaat.

Nadelen
Niet makkelijk verstelbaar:

volgens één koper zou het toch niet altijd even eenvoudig zijn om het ligbed te verstellen.

Koop bij bol.com (€93.95)

 

 

 

 

Allibert Daytona 213720

 

Vanaf nu kun jij van een goed boek en misschien wel een heerlijke glaasje wijn genieten vanop dit ligbed van Allibert. Het is model is maar liefst 195 x 65 x 22 cm groot en heeft daardoor een vrij groot draagvlak.

Het ligbed is gemaakt uit stevig en duurzaam kunststof en is te verkrijgen in 2 verschillende doch neutrale kleuren. Verder is het mogelijk om de rugleuning te verstellen waarbij je kunt kiezen uit 4 mogelijke standen. Bij de aankoop krijg je er trouwens ook de zachte kussens bij.

Zodra we de online reviews raadplegen dan merken we een enorme verdeeldheid op. Voor sommigen blijkt dit een topproduct te zijn terwijl het voor anderen dat juist niet is. Laat je hierdoor dus niet afschrikken en oordeel vooral zelf.

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met dit unieke ligbed, jou aanbevolen en geleverd door het bekende merk Allibert. Het ligbed wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van maar liefst 195 x 65 x 22 cm en biedt daardoor meteen een groter draagvlak aan. De moeite waard om het product even van naderbij te bekijken.

Voordelen
Design:

je hebt de mogelijkheid om een keuze te maken tussen 2 beschikbare neutrale kleuren zoals grijs.

Toebehoren:

op het moment dat je besluit het ligbed aan te kopen, krijg je er meteen een aantal zachte en comfortabele kussens bij.

Materiaal:

het grootste gedeelte van het ligbed, met name het onderstel, is vervaardigd uit bijzonder kwalitatief en stevig kunststof.

Nadelen
Matige kwaliteit:

jammer genoeg blijken er toch enkele klanten niet helemaal overtuigd te zijn van de kwaliteit van dit product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status